Şimdi Ara

Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 24.10.3 Yayınlandı! (397. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7.938
Cevap
152
Favori
393.348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
54 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 393394395396397
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • ax3000t'ye keenetic fw yükleyenler telegramdan yeni güncel keenboot bootloader'ı yükleyip full nand yedeği ile orjinal yazılıma dönebilir.

elinizde xmir patcher ile aldığınız nand dosyası olması lazım.

-pc'ye sabit 192.168.1.5 ip adresi verin,

-cihazı bootloader web ui ile açmak için, beyaz tuşu basılı tutup güç kablosunu takın. 5 saniye sonra ışık sabitlenecek.

-192.168.1.1 adresine u-boot kısmında bootloader'ı güncelleyin. bitince kendisi yeniden başlayacak.

-cihazı tekrar web ui ile açmak için iğne ile reset tuşuna basılı tutup güç kablosunu takın.

-update sayfasında full image seçeneği ile nand yedeğini yazdırabilirsiniz.

Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 24.10.3 Yayınlandı!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emre1393 -- 30 Ekim 2025; 17:51:30 >

• emre1393 kullanıcısına yanıt

Elinize sağlık.Orjinal yazılıma dönüş iyi olmuş.

...update sayfasında full image seçeneği ile nand yedeğini yazdırabilirsiniz.

nand yedeği yüklerken full image seçeneği ile burdaki nangi dosyayı yüklüyoruz.

Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 24.10.3 Yayınlandı!

Keenetic orjinal yazılımlı cihazı güncellemek ,yedek almak bana daha kolay geliyor.

Keenetic os kullanmaktan memnunum.Türkçe dil seçeneği eklemek bu kadar zormu acaba?Türkçe dil olmasını isterdim. İngilizce ve rusça dil olması internete bağlanınca google çeviri çalışmaya başlıyor pek sorun olmuyor.

Keenetic os yüklü ax3000T de orjinal cihazdaki gibi mevcut sürümün keenetic yazılımın yedeğini alamadım.İzin vermiyor.

Rus telegram ve siteleri takip ediyorum.Ama gelişmeleri anlamak mesele.

Bir kaç yazılımı yayınladılar.Ama güncelleme sürekli ücretsiz ve yüklemesi biraz daha kolay olsa iyi olacak.

Bir süre kullandıktan sonra orjinal yazılıma dönebilirim.Openwrt bana karışık ve yorucu geliyor.

Günlük kullanımda orjinal yazılımdanda memnundum.

Bu şekilde oejinal yazılıma dönen arkadaş varmı?

Dönen ve biraz daha detaylı anlatan ,video çeken bir arkadaş olsa çok iyi olacak.

• cimbom38 kullanıcısına yanıt

ne çok dosya varmış keenetic mod dan çıkan bin dosya mı bu

Keenetic os yüklenirken orjinal yazılımlı x3000t alınan yedek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

keenetic os 4.3.3 versiyon üzeri baya çok çıkmış dosya

Stabil çalışıyor onun için güncellemedim.

Keenetic heroda var,onu kararlı sürüme güncelledim.Sadece mesh ve adguard dns kullandığım için güncellemede neler geldi, ne değişiklikler oldu günlük kullanımında anlamak zor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 31 Ekim 2025; 16:24:15 >

Başka bir cihazın xmir ile alınan nand dosyası ile aynı işlem yapılabilir mi?

ya bir dakika bile çıkmazsın akıldan...

FENERBAHÇE!
  • Selamlar,

Daha oncesinde kendi ev sunucumda VM icinde openwrt kurup interneti oradan dagitiyordum fakat butun yumurtalari tek bir sepete koymak cok mantikli olmadigi icin AX3000T aldim.

Uzun bir sure kullandim fakat su aralar Zapret ihtiyacim olustu DPI engellemek icin. Zapret kurunca da hardware offloading actiginiz an SQM calismamaya basliyor. Software offloading acarsaniz SQM kismen calisiyor ama stabil gelmedi bana ve CPU kullanimi %90'larda geziyor tam kullanimda. Buyuk bir dosya indirdigimde sikinti olur diye tahmin ediyorum, misal olarak termal acidan.

Bunu deneyimleyip cozume ulastirmis olan var mi aramizda? Kisaca ozetlemek gerekirse ihtiyacim olan:

- Zapret (ya da alternatif bir DPI bypass)

- SQM

- 500/40 hattimi tam anlamiyla kullanabilmek

Bende flowoffload ayarı none, neden o şekilde kullanmıyorsunuz?

500 mbit hat için o cihazın sqm için işlemci gücü az gelir o cihaz maksimum 300 mbit civarı hız verir eğer imkanın varsa mr90x ya da nanopi r76s alabilirsin r76s alırsan 500 mbit için daha iyi olur ama aynı cihazı 1000 mbitte kullanmak istersen ince ayar yapman gerekebilir.

Hardware offloading olmadan 370mbps gorebiliyorum en fazla. Ayrica Cpu kullanimi %80-90 arasi oluyor iki cekirdekte de. HW offloading ile hem daha fazla hizlari gorebiliyorum hem de CPU kullanimi 50-60 bandinda kaliyor.

hiç o kadar hızım olmadığı için fark etmedim

peki zapret'i belirli sitelerde kullanacak şekilde yapılandırmayı denedin mi? örneğin sadece discord, roblox ve alt domainlerinde.

Zapret argümanlarının sonuna --hostlist-domains=roblox.com,rbxcdn.com,discord.com,discord.gg,discordapp.com,discord.media,discord.net,discordapp.net şeklinde ekleyebilirsin.

nanopi r76s gibi ozel cihaz yerine son kullaniciya yonelik bir cihaz almayi tercih ederim acikcasi. cunku bu tarz cihazlarda maintain cost cok yuksek oluyor genelde, ilgilenmek gerekiyor. Son kullaniciya hitap eden modellerde genelde her seyiyle test edildigi icin daha stabil calisiyorlar.

MR90X bu acidan mantikli, fakat Mercusys hic kullanmadigim bi marka. Openwrt stabil calisiyor mu? Herhangi bir ozelliginden mahrum kaliyor muyuz? Kurmak icin cihazi acip kisa devre yapilmasi vs. gerekiyor mu?

Yok bulabildigim en sade konfigurasyonu kullaniyorum.

--dpi-desync=fake

--dpi-desync-ttl=3

Bu arada autohostlist modunda calisiyor. Bu modda yanlis bilmiyorsam ilk paket gittiginde bir sorun varsa bu parametrelerle tekrar yollayip ilk 9 paketin bu sekilde gitmesini sagliyor. Sonrasinda akis devam ettigi surece bir sorun olmuyor ve aradan cekiliyor zapret.

anladım hocam.

Bir de byedpi var, byedpi socks5 proxy oluşturarak çalışıyor bunu sisteme yaymak için de redsocks ile configure etmek gerekiyor ama ben de çok anlamadım şurada bir rehberi vardı.

https://habr.com/ru/articles/856312

Hocam cihaz 5V 2A telefon adaptörü ile çalışıyor ve openwrt kurulu olarak geliyor yani hem maliyeti yok denecek kadar az hemde cihaza openwrt kurmakla uğraşmana gerek yok elinde servis sağlayıcısı routerı varsa onu ap olarak kullanıp bu cihazı da ana fouter olarak kullanmak senin gibi internete sahip olan birisi için en mantıklı tercih olur

Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.