Şimdi Ara

Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 23.05.2 Yayınlandı! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6.999
Cevap
137
Favori
310.541
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
52 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahmet gökgöz

    4A Giga versiyonunu aldım. İnternetim 100 Mbps Superonline FTTB. Huawei HG255S cihazdan aldığım hızları bu cihazdan alamıyorum. Maksimum gördüğüm hız 72 Mbit. Kesinlikle önermiyorum ben hiç memnun kalmadım.
    Hg255s kopmalari yüzünden bende mi wifi 4 router alıp modeme kablo ile takip onun üzerinden İnternet almak istiyorum (ev küçük olduğu için kablosuz olarak başka yere bağlamama gerek yok) bu şekilde verim alamaz miyim?
    Modemin kendinde değil wifi anteni ile ilgili sorun olduğu söyleniyor, bu cihazı kablo ile takip bir nevi harici antene dönüştürmek niyetim var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: teqali

    Merhaba.

    Modemi bridge moduna aliphttps://urun.n11.com/access-point-router/xiaomi-mi-router-4a-giga-versiyon-24ghz51ghz-wifi-1167-mbps-P397246290 bununla birlikte kullanmak istiyorum. Modem normalde oturma odasinda, buyuk bir ev degil ama arasinda 3-4 duvar olan yatak odasinda telefon wifi cekmiyor. Mevcutta zyxel var, ttnet in verdigi. Cok performans beklemiyorum, zaten altyapi adsl. Wifi de sorun olmasin yeterli. Bu xiaomi isimi gorur degil mi? Evde akilli ev urunleri var. Philips hue, aqara filan.
    Ne yaptınız, aldınız mı cihazı?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ordan Geçenbay

    Ne yaptınız, aldınız mı cihazı?

    Alıntıları Göster
    Altyapimi vdsl gecti ve 35mbit pakete abone oldum. Keenetic cihazlari ile mesh sistemi kurup 5ghz a gectim.
  • Arkadaşlar bu Router'ı Iphone ile kullanan varmı ? Ios kullanıcıları Router a takılan bir Usb bellek ile veri alışverişi yapabiliyormu ? Mantıken yapabilmesi lazım ama Ios a belli olmaz kendi içinde kapalı kutu gibi. Ios a tekrar geçme ihtimalim var merak ettim bu durumu. Birde Ftp Manager programı iş görürmü bu router da ?
  • 2.el Xiaomi Mi WiFi Router 3 aldım.OpenWrt kurulu.Dünden beri kullanmaya başladım.Ev içi uzak noktalarda 2,4 ghz çekim gücü airteis 5650 modemimden daha iyi gibi. 2,4 ghz yi airteis modemimin zorlanarak çektiği en uzak oda da 5 ghz ondan daha iyi çekiyor.Sadece anlık kopmalar oluyor oda 5 ghz çekim mesafesinden sanırım.

    Şu an airteis modemin wifisi kapalı .Routerde 2,4 ghz ve 5 ghz açık kullanıyorum.Modemi bridge moda alıp routere internet abonelik bilgilerimizi girince bir türlü nete bağlanamadım.Routerde eksik yaptığım bir ayarmı var?

    Modemi bridge moda alıp kullanma ile modemde wifiyi kapatarak kullanma arasında fark varmıdır?Her 2 sinide test eden ve +/- yönlerini karşılaştırma yapacak arkadaş varmı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 17 Mayıs 2020; 4:31:21 >
  • cimbom38 kullanıcısına yanıt
    Abonelik bilgilerini eğer fiber kullanıyorsanız PPOE olarak girebilirsiniz, bu sefer modem aradan çıkar.
    DSL ise modemi bridge moda alıp, router'in wan(mavi) portuna taktığınızda çalışması lazım.
  • Merhaba ana modem olarak huawei hg658c kullanıyorum 5g falan desteklemediği için mi Router 4a cihaz aldım ana modemin Wi-Fi özelliğini kapatıp kablo ile Router bağlandım. Genel olarak memnunum ama bazen kopmalar oluyor ilginç şekilde bir cihazda koparken diğer cihazda kopmuyor acaba 2.4 ve 5 gb ağ bağlantısında mı sorun oluyor yoksa ana modemde mi kopma oluyor. Sorunun nerden kaynaklandığını nasıl öğrenebilirim yeni modem almayı düşünüyordum şansımı burada denemem istedim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kotaless

    Abonelik bilgilerini eğer fiber kullanıyorsanız PPOE olarak girebilirsiniz, bu sefer modem aradan çıkar.
    DSL ise modemi bridge moda alıp, router'in wan(mavi) portuna taktığınızda çalışması lazım.
    Vodafone fiberde sifremizi alırsak modemi devre dışı bırakıp İnterneti direk olarak mi wifi routerdan (4a Giga almayı düşünüyorum) alabilir miyiz?
    Hg255s modem beni deli ediyor devre dışı kalsın istiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ordan Geçenbay -- 19 Mayıs 2020; 15:18:36 >
  • xiaomi router 3 modelini artık kullanmıyorum. arayan varsa yardımcı olurum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: espesito

    Merhaba ana modem olarak huawei hg658c kullanıyorum 5g falan desteklemediği için mi Router 4a cihaz aldım ana modemin Wi-Fi özelliğini kapatıp kablo ile Router bağlandım. Genel olarak memnunum ama bazen kopmalar oluyor ilginç şekilde bir cihazda koparken diğer cihazda kopmuyor acaba 2.4 ve 5 gb ağ bağlantısında mı sorun oluyor yoksa ana modemde mi kopma oluyor. Sorunun nerden kaynaklandığını nasıl öğrenebilirim yeni modem almayı düşünüyordum şansımı burada denemem istedim.
    Bende de benzer sorun var, Mi Router 4a kullanıyorum yaklaşık 2 haftadır, bu süreçte 2 kere router üzerindeki ışıklardan biri turuncuya dönüyor ve wifi de ara ara görülüp bağlanılamıyor. Mecbur reset atıyorum, baştan kurulunca problem olmuyor. Bununla ilgili bilgisi olan arkadaşım var mı? Ne yapmamız lazım, iade süreci başlattım bayram sonrası çözüm bulamazsam iade edeceğim tabii kabul edilirse.




  • Cihazı aldım ve PPOE şifresini alıp (Vodafone fiber) gpondan gelen girişi direk mi wifi router 4a bağladım ve hg255s modemi devre dışı bıraktım. Eğer modemsiz kullanmak isteyen olursa (sadece fiberde oluyor sanırım) şifresini alıp (Vodafone hemen veriyor ama superonline sıkıntı çıkartıyor diye biliyorum) bu sayede modemsiz kullanabilir cihazı.

    Ayrıca merak edenler için cihazda repeater özelliği var. Bu sayede kablosuz menzil arttırıcı olarak kullanılabilir

    Hg255s cihaza göre 2.4 ghz de çekimde pek fark yok ama 5 ghz de 4a daha iyi.
    Saatlerdir kullanıyorum hg255s de beni delirten wifi bağlı görünürken 3-4 saniyelik kopmalar şimdilik yok.
  • catalepsy kullanıcısına yanıt
    Merhaba bende mesela safaride sayfa açılmıyor ama Twitter’da sayfa yeniliyor o anda mobil veri açıyorum sayfa açılıyor safaride. Sayfa açılmadığı sırada Wi-Fi var görünüyor telefonda ama routera bak ak aklıma gelmedi. Sizdeki sorun da benimkine mi benzer
  • Hayır tam olarak benim sorunumla benzer değil, şçyle ki;
    Birkaç sefer olan durum şöyle, ansızın wifi bağlantısı kayboluyor, telefondan arattığımda görülüyor ama bağlanılamıyor ve kayboluyor, masa üstü pc ye lan ile bağlıyım onda da bağlantı gidiyor. Yazılımsal bir durum olduğundan şüpheliyim artık. Bu konu da sanırım bilgisi olan da yok yada görmedi kimse bu sorunlarımızı :) beklemedeyiz.

    Edit: düzenleme.

    Şunu farkettim ki, bir indirme gerçekleşirken bu durum oluşuyor.

    Edit 2: 2-3 dkk içinde wifi kendiliğinden geri geldi bu sefer ve kısa sürede geri gitti.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi catalepsy -- 25 Mayıs 2020; 12:17:13 >
  • Router 3G kullanıyorum. Padavan kurmayı düşünüyorum. Yolunu gösteren iyi bir kaynak var mı ?
  • Arkadaşlar xiaomi router 4a aldim ama ayarlar kisminda wifi sinyal seviyesinde duvar delme diye bir secenek yok bilgisi olan var mi ?
  • Çünkü 4a da duvar delme diye bir özellik yok. Miwifi 4 te var. 4 ve 4a modelleri baska
  • quote:

    Orijinalden alıntı: catalepsy

    Çünkü 4a da duvar delme diye bir özellik yok. Miwifi 4 te var. 4 ve 4a modelleri baska
    2.el Xiaomi Mi WiFi 3G Router OpenWrt Kurulu aldım.OpenWrt kurulu olunca menüler biraz farklı?Wifi sinyal seviyesinde duvar delme nerde acaba?
  • catalepsy kullanıcısına yanıt
    4 un room. 4a atsak olur mu acaba
  • Bu konuda detaylı bilgiye sahip değilim maalesef
  • Arkadaslar mi wifi uygulamasinda bagli cihazlar gözükmüyor bugun itibari ile acaba sunucularda problem mi var uygulamayı kullanan arkadaslar kontrol edebilir mi çalışıyor mu
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.