Şimdi Ara

Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 23.05.2 Yayınlandı! (47. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
6.999
Cevap
137
Favori
310.558
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
52 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 0ldskool kullanıcısına yanıt

    Hocam benim bu SQM hakkında kafama takılan şeyler mevcut.


    Openwrt kurduktan sonra 2.4GHZ de 23mbps, 5GHZ de 34mbps hızım vardı. upload hızım ikisinde de çok iyiydi.

    Bana garip gelen dslreports un uploadıma çok yüksek bufferbloat vermesiydi. Download bufferbloatım ise gayet iyiydi.


    Daha sonra buradaki tavsiye edilen ayarlar ile hız testi yaptım. Oradaki sonuçlara göre hız verilerinin %85 ini girdim kaydettim lucide. (tabi farklı kombinasyonlar denedim. çok bir şey değişmiyor)


    Şuan 2.4GHZ de de 5GHZ de de download hızım 23mbps, upload hızım ikisinde de düştü bir miktar. ama dslreports da A+ A A+ oldu notum. Önceden A D C gibi bir şeydi.


    Bazen de bazı cihazlarda wifi kopuyor. Sanırım SQM için bu normal bir şeymiş.


    His olarak internette sayfa ilk tepkileri hızlandı. Ama bir sunucuya dosya yükleme sürelerim arttı doğal olarak. İndirmede 23 mbps yeterli oluyor 34 olması çok fark yaratmaz kullanımım için.


    Kısaca SQM oyun oynayanlar için mi önemlidir? Her okuduğum kaynakta oyunlardaki pinglerden bahsediliyor. Genelde SQM peşinde koşanlar oyunlardaki pingleri konuşuyor. Normal ev kullanıcıları için önemli midir? Henüz cihaz çok yeni. Öncesinde kullandığım teknoloji buna çok uzak. Zaten internetim seviye atladı cihazla. Üzerine openwrt de katmer oldu. Bir de SQM girince devreye ben aradaki farkı pek anlayamadım.


    @0ldskool





  • @agritux ,hocam dediğniz gibi router ı ethernet ile pc ye bağladım fakat yine bir sonuç yok.192.168.1.1 e girmiyor veya süperonlinenın modeminin arayüzüne giriyor. Cihaz ayrıca modeme bağlı değilken pc ye bağlıyken de ethernet ışığı mavi yanıyor ilginç bir şekilde

  • Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 23.05.2 Yayınlandı!

    Bu cihaza bunu kurabilirmiyim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nalburs N kullanıcısına yanıt

    Hocam ethernet kablosunu cihazın wan girişine değil lan girişine takıyorsunuz değil mi?

  • Merhaba,

    Sqm ile beraber bir miktar hız düşümü aslındanormal zaten sizin de yaptığınız gibi hızın %85-95'i vs gibi değerler veriliyor ki trafiği ona göre şekillendirebilsin. Kalan kısım diğer paketlere kalsın, bufferbloat gibi sorunlar yaşamayalım vs diye. Ama 34Mbps->23Mbps olması normal değil. Ayar sıkıntısı olabilir. Benim düzenimde 1- en fazla 1,5Mbps vs oluyor sqm açık-kapalı hali. 33 yerine 32-31 küsür Mbps vs şeklinde

    Hatta göre ideal ayarları bulduğunuzda hız düşümü bile yaşamayabilirsiniz. Ama onun için sabırlı olmak ve çok zaman lazım Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 23.05.2 Yayınlandı! 


    sqm ile wifi kopması normal değil. Hatta bayağı alakasız iki şey denilebilir. Sizce kabul edilebilir mantık normal bir şey mi bu?Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 23.05.2 Yayınlandı! 

    En başta sistem loglarına bakabilirsiniz. Hatta kernel log'larında bile neden olabileceğine dair ipucu bulabilirsiniz. Muhtemelen basit bir çözümü vardır ama ayarları kurcalamak lazım.


    Hayır kesinlike katılmıyorum. SQM sadece oyuncular için değildir. Tamam esas oyuncular için büyük nimet onu zaten herkes biliyor ama oyunla vs işi olmayan insanlar için de çok gerekli bir eklenti. Çünkü sqm ütün trafiği şekillendirir, dolayısıyla netflix'inden tutun, torrentine, icloud backup'tan, google drive dosya paylaşmaya, torrent'e vs bütün kullanımda faydası vardır. Sqm'in kıymetini yoğun kullanım olunca anlarsınız. Hele bizim gibi 3-5 Mbps upload varsa....

    Kendimden örnek vereyim. Ben öyle oyun vs oynayan birisi değilim. Ama en basitinden evde bir cihaz icloud'a backup yapmaya başlayınca (upload) bütün internet etkileniyordu. Televizyon netflix vs bile kalite düşürüyordu can çekişip. Şimdi sqm varken hiç haberimiz bile olmuyor ne backupdan ne torrentten. Ben şimdi nasıl vazgeçeyim...Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 23.05.2 Yayınlandı! 





  • nalburs N kullanıcısına yanıt

    superonline cihazının ip adresi 192.168.1.1 mi?

    Eğer öyleyse iki cihaz ip çakışması yaşıyordur. İki cihaz da 192.168.1.1 olamaz. İkisi arasındaki kabloyu çıkartın ve ikisinden birinin ip adresini değiştirin.

    Led'in mavi yanması normal

  • Merhaba,

    Elinizdeki model mir3 sanırım.

    Ona, x-wrt kurup deneyebilirsiniz. Ama 2.4GHz wifi konusunda sıkıntılı bir cihaz.

    Kurulum rehberi olarak mir3g ile benzer onu inceleyebilirsiniz. Bu konunun ilk mesajındaki rehberden bi tık daha farklı. rootfs0 kernel1 vs yazıyorsunuz cihaza.


    Tavsiye eder misin derseniz ben etmem. Ama siz bilirsiniz. Kolay gelsin.

  • İnternet hızım 50 mpbs. Modem dibinde wifi ile 5 ghz ile hız testi yaptığımda 50, 2.4 ghz ile yaptığımda 30 mbps hız geliyor. Bu normal bi değer mi acaba. Değilse acaba sizin yukarıda bahsettiğiniz sqm yüklenirse artış sağlanır mı 2.4 de.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tb_fb -- 10 Mart 2021; 11:35:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • agritux kullanıcısına yanıt
    Hattınız 35/6 ise, benim uyguladığım ayarı uygulayın. 31/32 mbit alıyordum ve değerler A+ .


    config queue
    option debug_logging '0'
    option verbosity '5'
    option interface 'eth0.2'
    option qdisc 'cake'
    option script 'piece_of_cake.qos'
    option enabled '1'
    option overhead '44'
    option linklayer 'ethernet'
    option qdisc_advanced '0'
    option download '34100'
    option upload '5300'

    config queue
    option debug_logging '0'
    option verbosity '5'
    option interface 'pppoe-wan'
    option download '34100'
    option upload '5300'
    option qdisc 'cake'
    option script 'piece_of_cake.qos'
    option qdisc_advanced '0'
    option linklayer 'ethernet'
    option overhead '44'
    option enabled '1'



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nike35 -- 10 Mart 2021; 11:8:53 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • @0ldskool Hocam PC 2.4ghz den bağlanıyor. 2.4 GHz de hızım düşük. 20 tane falan 2.4 GHz wi-fi ağı var burada. Diğer cihazları hiç saymıyorum. Parazit çok. O sebeple girdiğim değerler yanlış büyük ihtimalle. 5 GHz ile telefondan yapıp girmeyi denemedim işin aslı. Ama paketinin maks değerlerinin yüzdelerini alıp girmeyi denedim. İşin garip bir yanı da, dsl raports da upload hızım 11 leri hatta 15 leri vuruyor uzun süre de kalıyor oralarda ve 5 ile kapatıyor. ben kurcalayıp bakayım. Teşekkür ederim. Ama sqm mantığını göz önünde bulundurunca 2.4e göre mi 5 e göre mi ayar yapmam gerektiğini kestiremiyorum. Çünkü bu şekilde sanki 2 farklı hızda internet hizmetim varmış gibi. Diğer ayarlar ile de oynadım bolca. Ama en düzgün sonuçlar genelde ön tanımlı sqm ayarları ile geldi.

    @nike35 hocam paylaşımınız için çok teşekkür ederim. Birazdan deneyeceğim. Referans ayarlar olması benim için çok iyi oldu. Teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi agritux -- 10 Mart 2021; 11:39:40 >




  • nike35 kullanıcısına yanıt

    Hocam, el ile uygulamak dışında verdiğiniz ayarları uygulamak için kendi ayarlarımı backup edip, içinde /etc/config klasöründeki sqm dosyasını düzenleyip sizin verdiğiniz ayarları girip kaydedip geri restore mı etmem lazım yoksa daha kolay bir yolu var mı uygulamanın :) ya da siz luci kullanmadığınız için mi bu şekilde verdiniz? Niyetim öğrenmek üşengeçlik değil yanlış anlamayın. Bir de benim hattım vdsl. sanırım sizin 44 olan değeri ben 34 yapacağım değil mi?


    Bir de bende eth0.2 adında bir interface yok. Lan tarafına da mı sqm uyguladınız? Bende Lan tarafının adı br-lan. Ben lan tarafına uygulamamıştım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi agritux -- 10 Mart 2021; 13:9:38 >
  • agritux kullanıcısına yanıt
    Hem wan hem de lan için ayar yaptım. Gerekli mi bilmiyorum ama yaptım.
    Normal sqm arayüzünden değerleri girip kaydedip onaylayın.
    Benim hattım 35down6upload.

    Edit: verdiğim komutları sqm dosyasına yazsanız da aynı işlem olur diye düşünüyorum. Hat değerleriniz aynı ise hicbir şey değiştirmeyin (35-6) restoreye gerek yok. Sqm dosyasını açın içindeki değerleri benim gibi yapın Ctrl+s kaydedin çıkın. Reboot yapın. Sqm yedeğini alın, sorun çıkarsa değiştirirsiniz eskisiyle.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nike35 -- 10 Mart 2021; 13:26:3 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • agritux kullanıcısına yanıt

    luci arayüzde, network altında sqm qos menüsünde ayarlar mevcut.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dream_04 -- 10 Mart 2021; 13:56:22 >
  • agritux kullanıcısına yanıt

    sqm ayarı için kablo kullanmanız daha mantıklı. Çünkü sqm genel internet hızınız ile alakalı ayar yapıyor. Cihaz özelinde değil.

    Wifi bağlantı kalitesi etkenini ortadan kaldırmak için kablo ile ayar yapın. Wifi ile ayar yapmak pek elegant bir yol değil..

    Kolay gelsin

  • nike35 kullanıcısına yanıt

    local ağdaki trafik için sqm gerekli değil hatta gereksiz. Çünkü yerelde gigabit bağlantınız oluyor, cihaz yerel trafiğe sqm yapabilmek için sürekli işlemciye yük binecek. Performans kaybı yaşamanız çok olası...

  • @0ldskool merhaba hocam iyi günler bende geçen gün konudan gaza gelip 4a gigaya openwrt yükledim ama internete çıkış yapamadım 4a yı router olarak kullanacağım, ana modemden interneti alıp hem kabloyla hemde wifi ile dağıtacak ama bu sırada ana modemde interneti yayacak yani çift modem olacak ama bu ayarları tam olarak yapamadım bu yüzden tekrardan orjinal firmware dosyasına geçiş yaptım ama openwrt hala aklımda kaldı bu şelilde kullanmak için nasıl bir ayar yapmalıyım.

  • Notre Dam N kullanıcısına yanıt

    Merhaba,

    Aslında bahsettiğiniz kullanım şekli için hiçbir ayar yapmanız gerekmiyor.

    Sizin problem yaşama sebebiniz IP çakışması olabilir. Modeminizin IP adresi 192.168.1.1 mi acaba?

    Eğer öyleyse openwrt ile modem çakışma yapabilir.

    En kolayı xiaomi'nin ip adresini değiştirmek.


    Önce modem ile router arasındaki ethernet kablosunu sökün. Router'a bağlanın. 192.168.1.1 sayfasını açıp;

    Network -> Interfaces -> LAN -> edit

    ekranındaki ipv4 adress ayarını 192.168.1.1'den 192.168.x.1'e değiştirebilirsiniz. Örnek olarak ben 192.168.10.1 kullanıyorum. Bu sayede çakışma olmuyor.

    Kolay gelsin.


    Xiaomi Router Modelleri ve OpenWrt Firmware [ANA KONU] - OpenWrt 23.05.2 Yayınlandı!




  • 0ldskool kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam en yakın zamanda deneyeceğim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nike35

    Hattınız 35/6 ise, benim uyguladığım ayarı uygulayın. 31/32 mbit alıyordum ve değerler A+ .


    config queue
    option debug_logging '0'
    option verbosity '5'
    option interface 'eth0.2'
    option qdisc 'cake'
    option script 'piece_of_cake.qos'
    option enabled '1'
    option overhead '44'
    option linklayer 'ethernet'
    option qdisc_advanced '0'
    option download '34100'
    option upload '5300'

    config queue
    option debug_logging '0'
    option verbosity '5'
    option interface 'pppoe-wan'
    option download '34100'
    option upload '5300'
    option qdisc 'cake'
    option script 'piece_of_cake.qos'
    option qdisc_advanced '0'
    option linklayer 'ethernet'
    option overhead '44'
    option enabled '1'

    Bu ayarların arayüzdeki sqm'de karşılığını bulamadığım seçenekler var, nasıl yapabilirim?





  • 
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.