Şimdi Ara

Xiaomi - Mi Pad 5 ** ANA KONU ** (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
238
Cevap
13
Favori
23.877
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Osse-Saeros kullanıcısına yanıt

    Merhaba, halen memnunmusunuz hocam.

    İlk okul çocuğuna uygulama oyun vs amaçlı alacağım.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: yellow canary01

    ekşi de netflix disney filmleri HD izlenmiyor yazıyor doğru mudur bu almayı düşünüyorum ama soru işaretleri oluştu bende

    Netflixte 1080p destekliyor (test patternde 1080pye çıktı). Ayrıca Dolby vision desteği var. Disneyde de görüntü gayet net.
  • Superclone uygulaması ve benzeri uygulamaları açmıyor, hopi uygulamasına internet olmasına rağmen yok diye girmiyor. Play Store'de bazı uygulamalar bu cihaz ile çalışmaz diyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dsmert -- 28 Ocak 2023; 23:43:0 >
  • Merhaba selamlar, 2-3 haftadır tablet araştırması yapıyorum her gün yeni bi şey okuyorum kafam çok karıştı artık ondan dolayı kullanıcılarına sormak istedim. Xiaomi Mi Pad 5 ile iPad 10. Nesil arasında kararsız kaldım, biraz daha ucuz olmasından dolayı Pad 5 alıyım diyorum ama her gün farklı bi şey okuyorum.


    Kimisi netflix, youtube, disney+, prime videoda widevine l1 olmama sorunu var demiş, kimisi bi şey yapınca düzeliyor demiş, kimisi ne yaparsam yapıyım düzelmiyor demiş, kimisi hdr son güncellemeden sonra bozuldu demiş kimisi önceden bozuktu son güncellemeyle düzeldi demiş, dolby vision için de aynısı geçerli, ekimde bozuldu kasımda düzeldi yazan da var kasım da bozuldu hala bozuk diyen de var, arayüz sorunları var diyenler çok, herkes farklı bi şey diyor neye inanacağımı şaşırdım artık.


    Kullanım amacım araştırma yapmak, dizi/film izlemek, arada sırada da oyun oynamak olucak, çizimmiş tasarımmış işim olmaz, bide not çıkarmak için kullanacağım. iPad almamak için düşünmemin tek sebebi fiyatı, kalemi ayrı pahalı, klavyesi ayrı pahalı, gerçi xiaomi’nin de pahalı ama yan sanayi ürünleri bulunuyor yine de.


    Ürünün son durumu nedir bi aydınlatabilirseniz çok sevinirim, araştırma yaptıkça çıkmaza giriyorum.





  • Sonunda tablet kalemini alabildim. Hepsiburada üzerinden 12 günde kalem tarafıma ulaştı. Dolandırılma ihtimaline karşı endişeliydim ama sorun olmadı.


    @SultanAhmet96


    Ben de geçen sene ipad almaya gitmiştim ama o kadar para ona vereceğime macbook alırım diyerek ürünü geri koyup macbook air almıştım. Tablette lazım olduğu için onu da Xioami Pad 5 ile çözmüştüm. Macbook'tan Xioami'ye geçince tabi arada bir renk kalitesini ciddi hissediyorsun Xioami biraz daha pastel renkler gibi kalıyor yanında ama saddece bu ürünü kullandığın zaman böyle bir sorun olmaz renk ve parlaklık tatmin edici olur. Oyun vs çok oynayan biri değilim ama ilk aldığım zamanlar fena değildi. Youtube üzerinden de bir sorun yaşamadım. Takılma vs yaşamıyorum. Haricen Bluetooth klavye aldım logitechin onu da yanımda taşıyorum. Kablosuz mouse var onunla birlikte her ortamda çıkartıp bir nevi pc'ye dönüştürebiliyorum her ne kadar android işletim sistemi olsa bile belli başlı işleri yapabiliyorum, internette sörf için yazı yazmak için kolaylık oluyor notebook taşımak zorunda kalmıyorum. Açıköğretim için pdf'leri okuyorum altını çiziyorum o konuda da pratik çalışma imkanı veriyor. Not alma programlarını deniyorum şuan tek tek , çizim konusunu düşünüyorsan kesinlikle ipad al derdim biraz sıkıntı android o açıdan, henüz programlar tam oturmuş gibi değil, ipad tarafında ise buna nokta atışı cevap verebiliyorlar. Samsung tabletleri de inceleyebilirsin belki. Daha fazla malzeme desteği, kılıf ekran koruyucu kalem cart curt bulması kolay. Xioami mağazasına gidiyorum adam daha kalemi getirmemiş, ekran koruyucu yok kuru kuruya tableti alıyosun yani o konularda ayar oldum. Mecburen yurtdışından kalemi getirtmek durumunda kaldım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nikefootball -- 2 Şubat 2023; 13:25:27 >




  • nikefootball N kullanıcısına yanıt

    Cevabınız için teşekkürler, netleşti kafamda bazı şeyler. Büyük çoğunlukla araştırma, not alma, dizi/film için kullanıcam, tasarım dediğim gibi yapcağımı sanmıyorum, oyun da ara ara oynarım, genel olarak işimi görür diyorsunuz.


    Tableti en güncel versiyonuyla mı kullanıyorsunuz peki, güncellemelerle alakalı neler diyebilirsiniz, Türk forumlarında bununla alakalı çok bi şey yok ama yabancı forumlarda güncellemelerle alakalı baya atıp tutuyorlar, dediğim gibi bi güncelleme alınca bi şey düzeliyor başka bi şey bozuluyor diyorlar ve bi türlü çözemiyorlar diyorlar. Adamlar mesela hdr destekli filmden karanlık bi sahneyi çekmiş koymuş foruma, hiç bir şey gözükmüyor, başka bi android versiyonu veya miui versiyonu hatırlamıyorum hangisi olduğunu, onunla da aynı sahneyi çekip koymuş daha çok belli oluyor o sahnedeki detaylar. Aşırı kararsız kaldım özellikle bunlardan dolayı.





  • 8 yaş oğlumun kullandığı lenovo tab8 artık pil ve depolama sorunundan dolayı yenilemem gerekiyor. Xiaomi Pad 5 ve Redmi Pad (6 GB / 128 GB) arasında kaldım, 1600 tl gibi bir fark var arada. hangisini almalıyım?

  • tahaeray kullanıcısına yanıt
    Hocam işlemci mediatek. Kapasite 128, ekran boyutu 10,6 inch. Ben olsam mi pad 5 derdim.
  • Arkadaşlar bu tablet için hangi kılıfı almamız gerekiyor?
    Ne tavsiye edersiniz?
  • mesuthaksoy kullanıcısına yanıt
    Kalın kaliteli silikon

    Ally Xiaomi Mi Pad 5 11Inç (2021) Standlı Silikon Kılıf Tablet K 270,21 TL yerine 216,21 TL
    https://paylaskazan.n11.com/n11mgm-4AQT3GLQQI
  • 8000 tl fiyatıyla günümüzde halen alınabilir seviyede mi bu cihaz?

  • PHI kullanıcısına yanıt
    Hiç başka tablet kullanmadım kıyas yapamıyacağım. Benim için eksileri GPS yok, kamerası idare eder netlikte, telefonda kullandığım Super clone uygulamasını açmıyor ve Google Play'de bazı uygulamalar desteklenmiyor diyor ama APK olarak indirince bazılarını açıyor.
    Epey sitesinde özellik olarak sıralarsak fiyat performans ürün olarak görünüyor.
  • arkadaşlar merhaba,


    netflix, disney+, blutv, youtube, twitter, facebook, instagram, linkedin platformlarını rahatça kullanabileceğim bir tablete ihtiyacım var. bunlar haricinde docx formatlı word dosyaları ile pdf ler üzerinde çalışılacak ve belki birkaç oyun oynanacak, ara sıra fotoğraf ve video editlenecek. bu kullanım senaryoları için bu tablet uygun mudur? matepad 11 ile bunun arasında kaldım. aynı soruyu matepad 11 konusuna da sordum, sizin kullanıcı olarak görüşleriniz nelerdir?

  • Dostlarım selamlar, ufak bir sorum olacak bu tabletle ilgili:


    -Prize takılıyken şarjı belli seviyede sabitleme özelliği var mıdır bu aletin? Samsungdaki gibi %85 veya %80'de şarjı durdurma özelliği?


    -Bir de S7 fe, redmi pad ve mi pad 5 arasında kalmış birine öneriniz var mıdır?


    Teşekkürler,

  • girizgah kullanıcısına yanıt

    Selam ben olsam Galaxy Tab S7 FE WiFi seçerdim.

    Çünkü mi pad5 de GPS yok bazı uygulamalar için sıkıntı çıkarıyor, konuma göre çalışan uygulamar için ve bazı uygulamaları desteklemiyor örnek : Sahibinden ugulaması vb.

  • byi kullanıcısına yanıt

    Zaten dün indirim denk geldi n11de ve tab S7 Fe seçtim. Aklım pad5'in donanımında kalacak ama maalesef xiaomiyle ilgili başka sıkıntıların olması beni alıkoydu. Teşekkürler yine

  • Cihaza Windows 11 yükleyip deneyen oldu mu?
  • byi kullanıcısına yanıt

    tab s7 fe 64 gb yeri var


    64 gb az değil mi hocam

  • @aahastra Selam hocam,


    Donanım olarak xiaomi mi pad 5 s7 den daha iyi, ama ben zaten oyun oynayan biri değilim performans çok lazım değil bana.

    Kaliteli olsun, istediğim uygulamayı play store indireyim ve ekran kalitesi güzel olsun yeter bana.

    Ama sizin ihtiyacınızı mi pad5 karşılıyorsa onu alacaksınız üzmez sizi xiaomi.

  • Pad 5 256gb mı ipad 9 64 wifi arasında kaldım? İpad air1 ve ipad 6.nesil kullanıyorum yaklaşık 10 yıldır. Tabletler çocuklardan bana düşmüyor. Youtube, netflix, safari ve clash of clans harici pek birşey kullanmıyorum. Hangisini önerirsiniz?
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.