Şimdi Ara

Xiaomi Mi Note 10 Lite (TOCO) [ANA KONU] (537. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12.921
Cevap
182
Favori
763.285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
48 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 535536537538539
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • StrangsTR kullanıcısına yanıt

    pardon yanlış yazmışım L1 iken L3 e düştü

  • ozgunpsn23 O kullanıcısına yanıt
    Hocam ben de aynı yöntemle güncelledim ama benimki hala L1 gözüküyor. Bootloader kilidiniz açık mı? Custom rom yüklü olmasa bile widevine sertifikasını etkileyebilir. Ama güncelleme sonrası olması da ayrı bir tuhaf olmuş hocam.
  • Arkadaşlar maç izliyorum Chrome'dan ancak uygulama aniden kapanıyor. Bunu yaşayan ve çözen var mı acaba?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • StrangsTR kullanıcısına yanıt
    Ben de güncelledim. Hala l1. Bu arada sensör sorunu çözülmüş olabilir mi acaba? 7 8 görüşme yaptım sıkıntı olmadı.
  • srvngrc S kullanıcısına yanıt
    Hocam özellikle test ettim sensör sorunu hala devam ediyor. Aslında yazılımla kolay kolay düzeltilebilecek bir sorun değil, çünkü aslında yaşadığımız kararsızlık Xiaomi'nin sensör seçiminden kaynaklanıyor. Ultrasonik sensörler uzaklığı değil de uzaklık değişimini algılayabiliyor. Mesela kulağınıza götürdünüz, sensör kulağınıza olan yakınlığı değil çevresindeki objelerin mesafe değişimini algılıyor. Kulağınızda ekranın açılması da sensörün mesafeyi değil de değişimi algılamasından dolayı kaynaklanıyor, ne kadar ekranı yakınlaştırsanız da ekran kapanmayacaktır. Telefonla konuşurken sık yaşamasam da sensörün donanımı gereği saçmaladığı oluyor, en azından xiaominin bu model için seçtiği sensörün modeli için bunu rahatlıkla diyebilirim. Donanımsal değişikliğe gidilmedikçe dediğim gibi kolay kolay güncellemeyle çözülebilecek bir olay değil. Sensörün firmware update'i eğer üretici tarafından güncellenirse ve xiaomi de bunu yeni yazılıma dahil ederse, ki küçük bir ihtimal, bu sorun en optimal seviyeye getirilerek azaltılabilir. Ama dediğim gibi sensör sorunu daha doğrusu verimsiz çalışması sensörün yapısı gereği, yanlış sensör seçimi diyebiliriz. Ekran açılınca ekranı uzaklaştırıp tekrar yakınlaştırırsanız değişimi algılayarak düzelecektir. Eğer kulağınızdan çektiğinizde ekran siyahsa ekranı yüzünüze tekrar getirip uzaklaştırırsanız açılacaktır, ya da daha da kolayı ekran açılmadıysa telefonu masaya koymuş gibi ekranı yukarı bakacak şekilde tutarsanız sensör devre dışı kalıyor. Bunun da sebebi mesafe yerine değişikliğin algılanması yüzünden ekranın masada da kapalı kalmasını önlemek. Bunu yazılımsal olarak xiaomi eklemiş ki sanıyorum sensör şikayetlerinden sonra yaptığı iyileştirmelerden biri bu.




  • hocam ben 5 yıldır iphone 5s kullanıyorum, uzun zamandır yeni telefon arayışındayım. Bir çok modeli eledikten sonra mi note 10 lite 'da karar kılmıştım. Ancak bir çok sitede xiaomi telefonlarda sensör sorunundan bahsediliyordu. Senin yorumundan sonrada bu modeli de kesin olarak elemiş bulunmaktayım. Açıkçası iyice kafam karışmış durumda

  • StrangsTR kullanıcısına yanıt
    Olabilir tabi teknik detayını bilmiyorum. Ancak en azından şimdilik bir sorun yaşamadım. Ama daha önceden de bir süre hiç olmayıp sonra sapıttığı olmuştu. Yani dünyanın en büyük telefon üreticilerinden biri bu sorunu 1 senedir nasıl çözemiyor gerçekten ilginç. Hiç olmadı ön kamera ile falan destekle bişey yap. Ya da çok zor değil bi değişim programı yap sensörleri değiş.
  • srvngrc S kullanıcısına yanıt
    Hocam kesinlikle katılıyorum, xiaominin ayıbı bu kesinlikle.
  • Şu sensör sorunu inanılmaz derecede abartıldı okudukça şaşırıyorum. 10 aramada 1 defa olursa oluyor onda da geri çekip kulağıma getirince kapanıyor ekran. En kötü güç tuşuna basabilirsiniz şu kadarcık bir sorun yüzünden telefonu kötülemeye değer mi? Kötüleyecekseniz iğrenç miui arayüzünü kötüleyin ve her güncellemde gelen yeni sorunları. 

  • Hocam sensör için ben de büyük sorun yaşamıyorum açıkçası, uzun görüşmelerde zaten kulaklık kullanıyorum. Kısa görüşmelerde zaten çok sorun olmuyor, olunca da zaten yukarıda yazdığım gibi yapıyorum. Alışkanlık oldu zaten fark etmeden yapıyorum.
  • Power tuşu artık işe yaramıyor. Ekran kapanıp hemen açılıyor. Bazen 10 aramada 1 oluyor bazen de 1 aramada 10 kez.
    Miui arayüzü kötü gelmiyor bana. iPhone’dan geçtim ki arayüz konusunda Apple 1 numaradır. Güncelleme ile yaşanan sorunların neredeyse hiçbirini yaşamadım. 12.1.3'te ne olur bakacağız. Telefonu bir süre daha kullanıp yolum düşünce servise götürmeyi düşünüyorum sensör sorunu devam ederse. Telefonla aylık konuşma sürem 300 400 dakika. Benim için önemsiz yani sensör sorunu şu haliyle. Ama Xiaomi'nin bu vurdumduymaz tavrını da kabullenecek değilim. Parayı yerde bulmuyoruz. Eğer düzeliyorsa düzeltsinler düzelmiyorsa bu mal ayıplı.
  • StrangsTR kullanıcısına yanıt

    Hiçbir şeye ellemedim. Sadece güncelleme yaptım fakat android 11e güncellemeden önce mi sonra mı düştü hatırlamıyorum ama çok yakın zamanda netflixten hd içerik izleyebildiğimi hatırlıyorum, gerçekten baya garip bir durum.

  • srvngrc S kullanıcısına yanıt

    Bilmiyorum denediniz mi; Truephone-truecaller vs bi sürü uygulama denedim, fakat yine en kararlısı google phone oldu. Güncellemesini playstore üzerinden kapadım. Telefonla birlikte gelen ilk sürüm 56.0.338 kurulu. 10 aramada 1-2 fire veriyor. Bilginize.

  • CaptainJack kullanıcısına yanıt
    Google phone kullandım uzun süre. True Phone yükledim sonra. Hem arayüzü daha iyi gibi hem de daha stabil geldi bana. Bilmiyorum tabi. Benim de bazen 10 aramada 1 oluyor bazen de 1 arama boyunca sürekli olup duruyor. Nedenini de çözemedim. Tutuş biçimi mi ışık mı hareket mi neden oluyor hiç fikrim yok.
  • Arkadaşlar bu mi note 10 lite sim kart etkinleştirme sorunu çözen var mı?


    Ben daha önce vodafone hattım vardı onda ikden tek seferde etkinleştirmişti. Şimdi ise Hattımı Turkcelle taşıdım. Ve sürekli sim etkinleştirme hatası veriyor. Bir çok yöntem denedim. Telefon dilini İngilizce yaptım. sim kart numaralarını +90 diye güncelledim. telefonumu bul özelliğini kapatıp denedim açtım denedim olmadı. Bu sorunu kesin çözen arkadaşlar bana yardımcı olursa sevinirim.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Angry Toad

    Şu sensör sorunu inanılmaz derecede abartıldı okudukça şaşırıyorum. 10 aramada 1 defa olursa oluyor onda da geri çekip kulağıma getirince kapanıyor ekran. En kötü güç tuşuna basabilirsiniz şu kadarcık bir sorun yüzünden telefonu kötülemeye değer mi? Kötüleyecekseniz iğrenç miui arayüzünü kötüleyin ve her güncellemde gelen yeni sorunları. 

    Katılıyorum, benimle birlikte 3 arkadaşım daha aldı aynı telefonu, hiçbirinde sensör sorunu yok. Ekran kapanmazsa kulaktak uzaklaştırıp yakınlaştırın kesin kapanıyor. Miui arayüzü de bence İOS'tan sonra en kullanıcı dostu ve görselliği iyi olan arayüz. Samsung arayüzünü görmeyenler buraya miui yi kötülüyor ama orayı görseniz koşarak kaçarsınız.





  • Söylediklerimin hepsi eu rom içindir:


    Selamlar. Başlığa ikinci cevabımı yazıyorum. Önceki cevabımda 12.1.1.0 güncellemesi hakkında olumlu şeyler yazmıştım ancak kullandıkça pişman oldum o yüzden buraya yaşadıklarımı yazacağım. Rom başlarda sıkıntısızdı fakat kullandıkça birçok hata ile karşılaştım. Böyle olunca da bu buradaki "hard reset yap" mesajlarını görüp ayarlara girdim ve telefonu fabrika ayarlarına sıfırladım  (Hard reseti bu sanıyordum).

    Sonra telefon miui yazısında takılıp kaldı ve hiç açılmadı. Twrp falan da silinmişti. Tanıdık bir uzman arkadaşa yolladım neredeyse her şeyi sıfırdan kurdu. İmei bile uçmuş.  Durum böyle olunca arkadaş 12.0.3.0 güncellemesini yükledi ve bana her şeyi düzeltip geri yolladı telefonu.


    12.0.3.0 tüm romlarda en stabil sürüm bence. 12.1.1.0'a yükseltmenizi tavsiye etmiyorum. Çünkü o romda çok fazla sıkıntılar var. Mesela bildirim panelinde home uygulaması açık geliyor ve paneli indirdiğinizde telefon donuyor vs. bu sürümü nasıl stabil yayınladılar onu da bilmiyorum. 12.0.3.0 kullanırken güncellemeleri bir yoklayım dedim 12.1.3.0 gelmiş. Dedim ki bu kadar kısa sürede yayınladıklarına göre önceki sürümdeki bugları düzelttiler herhalde. İndirdim zip olarak ve twrp üzerinden flashladım. Wipe factory yaptım ve reboot ettim. Sonra miui ekranında kaldı. Ben de twrp açıp detaylı reset kısmından usb otg hariç hepsini resetledim. Sonra reboot attım ve telefon açıldı. Böyle bir sorun yaşarsanız uzman arkadaşlara danışın ben şans eseri düzgün yaptım sanırım. Neyse, önceki sürümün bayağı düzeltildiğini ve telefonun android 11'e uyarlandığını anlayabiliyorsunuz 12.1.3.0 ile. Akıcılık gerçekten çok iyi. Sensör sorunu hiç yaşamadım. Takılma - donma - kasma söz konusu değil. Bayağı iyileştirmeler yapılmış diyebilirim. Çok detay bir örnek vereyim, jbl kullananlar bilir, iphone cihazlarda telefondan sesi açınca cihazın da sesi açılır mesela. android cihazlarda hem telefonun hem de jbl hoparlörün sesini ayrı ayrı açmak gerekiyordu. Bu durum düzelmiş, telefondan sonladığınızda hoparlör son sese ulaşıyor. Bu gibi ufak detaylarla android 11 entegre edilmiş ve iyi bir güncelleme olmuş. Şarj konusunda falan da gayet iyi. Ancak tabii ki yine hatalar mevcut. Şimdi karışmaması satır atlayıp 12.1.3.0 sürümündeki hataları ve sonraki güncellemeden beklentilerimi anlatacağım.


    Arkadaşlar bu sürümde benim en ayar olduğum olay bildirimler oldu. Xiaomi'nin bildirim konusunda çuvalladığını söyleyebilirim. Bildirimlerle alakalı sandığınızdan daha fazla sorun var ve bu durum bu roma ya da bu rom sürümüne özel değil. Hepsinde var. Ve bu sürümde de düzelmediğini görüyorum. Bildirimle alakalı sorunları şöyle anlatayım: Bildirim geldiğinde bazen anlık olarak telefona düşmüyor, istediğiniz kadar pil tasarrufunu kapatın, diğer ayarları vs. yapın. Yine de böyle bir sorun mevcut. Bildirimler hakkında bir başka sorun, whatsapptan gelen bir mesajı okumadım diyelim, başka bir mesaj geldiğinde okumadığım bildirim bana tekrar geliyor ve hepsi birbirine giriyor. Bildirimi sürükleyip yok ettiğimizde o bildirimin bir daha gelmemesi gerekir. Ama telefona başka bildirim geldiğinde eski bildirimler de yukarıdan gelmeye devam ediyor. Bu yüzden yeni gelen bildirimi okumak mümkün olmuyor. Bu iki büyük bildirim sorunu diğer eski sürümlerde ve romlarda da vardı (kullanan arkadaşlar doğrularsa sevinirim) ve hala çözüm getirilmemiş. Buna ek olarak 12.1.3.0'da bildirimlerin bozuk görüntüsü önceki kadar kötü olmasa da devam ediyor ve saçma bir şekilde bazı uygulamalarda balon olarak geliyor, bazılarında yukarıdan çıkıyor vs. Yani telefonun benim gözümde en büyük kusuru bildirim. Bu diğer modellerde de söz konusu. İnsanlar neden benim kadar rahatsız olmuyor anlamıyorum... Neyse bildirim dışında ben başka göze çarpan bir sorun görmedim 12.1.3.0'da. Şimdi gelelim 12.5'tan neler bekliyoruz:


    Ben hiç yaşamıyor olsam da sensör sorunu yaşayan arkadaşların şikayetlerini duyuyoruz. Sorunu yaşamayan arkadaşlar, yaşayan arkadaşlara gidip bu kadar abartma telefonu kötüleme vs. diyor. Yapmayın, adam binlerce lira verip aldığı telefon stabil çalışmıyorsa laf eder arkadaşlar. Bu duruma acilen çözüm getirilmesi gerek. Ya da bu sorunu kronik şekilde yaşayan arkadaşlar eu rom 12.1.3.0 yükleyerek düzelip düzelmediğini bizimle paylaşabilirler. ancak 12.5 ile bunun düzelmesini bekliyoruz. Bunun dışında telefona kaç güncellemedir (ciddi bir) kamera modu gelmedi. En azından klon kamera özelliği bekliyoruz. Ben twrp ile klon kameralı versiyonu flashladım ve klon video-fotoğraflar çektim. Yani işlemci bunun için yeterli gayet. Ama uygulama stabil olmadığı için geri kaldırdım. güncelleme ile stabil olarak gelirse güzel olur. Ama dediğim gibi en büyük beklentim bildirimlerin düzeltilmesi ama çok umutlu değilim.


    Biraz yazayım dedim bayağı yazdım. Bu telefonu alacak bir arkadaş burayı okuyorsa ona da tavsiye vereyim, ekran + batarya + kamera performansı benim için çok yeterli arkadaşlar. Kendi kamera uygulamanızdan 1080p 30fps videolar çekip instagrama story attığınızda iphone 11 ile çekilmiş gibi duruyor gayet akıcı ve cam gibi. batarya ve hızlı şarj özellikleri zaten çok iyi. ben orijinal şarj aleti ile şarj ediyorum ve hiçbir sorun yaşamıyorum. bu telefonun sizi üzecek çok az şeyi var, mesela ekran koruyucu bulmak zor, ben koruyucusuz kullanıyorum. sensör sorunu yaşayabilirsiniz ama ben eu roma gelen güncellemelerden sonra hiç yaşamadım. 2500 civarına alınabilecek en iyi telefondur sanırım. iyi forumlar


    edit: forum dışı link vermek yasak mı bilmiyorum fakat bilindik bir video upload sitesine galerime kaydettiğim instagram storylerimi yükledim. instagram story akıcılığını görmek isteyen bakabilir.





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nfklnc -- 9 Mart 2021; 12:37:39 >




  • 3 parmak ile ekran görüntüsü almak iptal oldu sanırım ?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: piperka106

    3 parmak ile ekran görüntüsü almak iptal oldu sanırım ?

    12.1.3.0 eu için soruyorsanız hayır, iptal olmadı.

  • nfklnc N kullanıcısına yanıt
    O zaman benimkinde sorun var, 3 parmak ile yaptığımda almıyor.
  • 
Sayfa: önceki 535536537538539
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.