Şimdi Ara

Xiaomi Mi Note 10 Lite (TOCO) [ANA KONU] (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
12.921
Cevap
182
Favori
763.272
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
48 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • aodabas A kullanıcısına yanıt
    ercaner jr. kullanıcısına yanıt
    evet hocam her ne kadar hala kararsız durumda olsam da ben de sizin gibi düşünüyorum. mi 10 lite aradaki fiyat farkına değecek şeyler vadetmiyor gibi geldi bana. örneğin artı özellik olarak ekranın kavisli olması örnek verilebilir ama bu gerçekten bir artı özellik midir tartışmalı. daha önce kavisli ekranlı bir telefon kullanmadım ancak kullanım deneyimi açısından iyi şeyler sunduğundan emin değilim. onun dışında 10 lite'ın batarya kapasitesi çok daha yüksek ancak mi 9 lite da günlük kullanımda kullanıcısını epey memnun edecek batarya değerleri sunuyor zaten halihazırda. bildirim ışığının ekranın kenarlarında yanarak belirmesi hoş bir ayrıntı olsa da aradaki 700 800 tlye değmez diye düşünüyorum. onun haricinde ois her iki cihazda da mevcut değil ki bu da yine o aradaki farkı hak etmediğini gösteriyor. sanırım mi 9 lite daha iyi bir tercih olacak.
    @aodabas

    hocam ben 9tyi değil 9 lite'ı sormuştum bir karışıklık olmuş sanırım malum xiaominin isimlendirmesi politikası hepimizin beynini yaktı . 9 lite'da hafıza kartı desteği olduğu için mi note 10 lite ile rekabet konusunda mi 9t'ye kıyasla daha avantajlı konumda zannedersem. siz ne dersiniz?@ercaner jr.




  • Mi 9 lite benimde beğendiğim bir telefon. Bende bir süredir telefon araysinda olduğum için radarına da girdi hatta ama andorid eko sisteminde güncelleme alma süresi genelde 2 yıl gibi kısıtlı bir zaman olduğundan her zaman daha yeni çıkan modellere yönelmek gerekiyor. Bu sebepten direk 9 lite ve 9t'yi elemistim.
    Nova 5t de aynı şekilde hem güncel bir model olmaması hemde fiyatının çok artmasından dolayı eledim.
    Huawei p40 lite, Google servisleri olmadığından eledim
    Reelme 6 pro, biraz abartılilan bir model olduğunu gordum izlediğim testlerde. Ayrıca fiyatı baya artmisti o sebeple eledim. Arkasındaki şimşek deseni de hoşuma gitmedi.
    Ve aralarindan a71'i tercih ettim. çok kısa bir süre sonra mi note 10 lite tanıtıldı. Telefonu almadan satışa çıksa sanırım onu alırdım. 128 GB alacağım için hafıza kartınına pek gerek kalmayabilirdi.
    O sebeple sizde benim gibi hangi noktalara daha çok önem veriyorsaniz o kriterler çerçevesinde güncel bir model alın. Pişman olmazsınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ercaner jr. -- 25 Mayıs 2020; 16:12:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ercaner jr. kullanıcısına yanıt
    Hocam, her ne kadar A71 ile devam etsen de aklın Mi Note 10 lite 128 de kalmış gibi. Sanki içimden bir ses bir şekilde bu telefona geçeceksiniz gibi geliyor. Sanki ekran yeşillenmesi arayıp iade etseniz üzülmeyecek gibisiniz :)

    Açıkçası bende 128/8 i bekliyorum ama 25 Mayıs demişlerdi bir ses yok.

    Muhtemelen zaten biliyorsunuzdur ama kıyaslama için kimovil sitesini tavsiye ederim. Fiyat / performans oranını hesaplıyorlar


    A71 vs Mi Note 10 lite vs Mi 9 lite




  • ercaner jr. kullanıcısına yanıt
    güncellik de önemli bir ayrıntı hocam hakkınız var. ama ben de sizin gibi mi 9lite'ı keşfettikten sonra onun karşısına bir düzine telefon koydum samsung'tan tutun huawei'ye meizu'ya ve xiaomi'nin diğer modellerine kadar. ancak benim beklentilerim kapsamında mi 9 lite hepsini birer birer tokatladı adeta. şu an da mi note 10 lite ve mi note 9 pro ile kıyaslama aşamasındayım ancak mi 9 lite yine üstün gelecek sanırsam.
  • redmi note 9 pro galiba :) Yakında Xiaomi nin bu isim işine bir çözüm bulması gerekecek galiba.

    Üç telefonun karşılaştırması kağıt üzerine aşağıdaki gibi. Gerçekten zor seçim

    https://www.kimovil.com/en/compare/xiaomi-mi-9-lite-128gb,xiaomi-mi-note-10-lite-global-8gb-128gb,xiaomi-redmi-note-9-pro-128gb-global
  • Redmi note 9s ile note 9 pro arasinda samsung tarafındaki gibi a51/a71 kadar fark yok hocam. En göze batan fark kamerada sırf onun için 600 lira verilmez. Bütçem sınırlı olsa kesinlikle 9s alırdım. Ayrıca note 8 pro'nun yerini alan 9 pro fiyat bakımından bir üst seviyede başladı hatta bir kaç ay önce 8 pro 2000 bandindaydi. İncelelerde gördüğüm kadarıyla 8 pro'dan üstün pek bir yanı yok. Hatta fotoğraf çekiminde 8 daha çok beğeniliyor.
    3500-4000 lira aralığında çok güzel telefonlar var. Note 9 pro'nun işi zor tasarım yönünden de pek beğenmedim. 3600'e onu alana kadar 3000 lira daha verip her yönden daha üstün olan mi note 10 lite alırım.
    Unutmayın redmi, Xiaomi in alt markası her zaman güncellemelerden Xiaomi cihazlar daha önce yazılım alıyor.
    Son olarak mi 9 lite'in piyasada sanırım 64 GB bulunabiliyor hafıza kartı desteği olması sizi yanilmasin telefonun hafızası ayarında kasmadan çalışacak okuma yazma hızı yüksek SD kartlar fiyat olarak pahalıdır. Bunu da göz önünde bulundurun.
    Bütçe olarak 4000 civarina cikabiliyorsaniz ve Xiaomi cihazlari daha çok seviyorsaniz şu an en mantıklı model mi note 10 lite.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: aodabas

    Hocam, her ne kadar A71 ile devam etsen de aklın Mi Note 10 lite 128 de kalmış gibi. Sanki içimden bir ses bir şekilde bu telefona geçeceksiniz gibi geliyor. Sanki ekran yeşillenmesi arayıp iade etseniz üzülmeyecek gibisiniz :)

    Açıkçası bende 128/8 i bekliyorum ama 25 Mayıs demişlerdi bir ses yok.

    Muhtemelen zaten biliyorsunuzdur ama kıyaslama için kimovil sitesini tavsiye ederim. Fiyat / performans oranını hesaplıyorlar


    A71 vs Mi Note 10 lite vs Mi 9 lite
    Teşekkürler hocam o siteyi bilmiyordum. Yalnız ülkemizde ki satış rakamlarına göre fiyat performans durumu göreceli olarak değişebiliyor.

    Aklımın bir yanı mi n10L' de kaldığı doğru 😀 bunun en büyük 2 sebebi var.
    Xiaomi urunlere olan sempatim ki evde bir çok ürünü var. Eşime de mi a2 almıştim zamanında. Yalnız telefon alacağım zaman istediğim fiyat aralığında içime sinen bir modeli n10L'ye kadar yoktu.
    Diğer sebepte premium malzeme kullanmasi. Tek kriterin bu olmadığı için a71'i tercih ettim ama hem telefon istediğim donanımı ve görseli taşıyıp arti alüminyum çerçeve ve arkası cam olunca baya beğendim 🙂

    Diğer yandan da a71 umdugumdan çok daha iyi çıktı. Ekran kalitesi olsun, Samsung arayüzü olsun, sarji, oyun ve ses performansi başarılı özellikle ön kamerası çok başarılı. mi n10L ön kamera konusunda zayıf kalmış. Bir de telefonun görseli çok şık duruyor. Goren modelini soruyor bu kadar beklemiyordum 😀 içime sinmeyen taraflari da yok değil. Yan çerçevesi neyse artık çoğu model plastik ama arka kapağı biraz kalitesiz geldi elime zaten kılıf kullanıyoruz ama daha iyi olabilirmiş. Ayrıca 1080p video çekerken 60 FPS seçeneği yok. Geri kalan yanlarını beğendim. Hafıza kartı desteği olması da cabası.
    Yeşil ekran sorununu da gündelik hayatta anlamak imkansız ancak çok karanlık bir yere geçip, ekranı da koyu giri bir goresele alarak parlaklığını %10 seviyesini alinca orta ve alt taraflara doğru bulutlanma gözlemleyebiliyorsunuz. Yalnız bu çoğu amoled panelde mevcutmus. Xiaomi tarafinda da duymuşsunuzdur hayalet ekran sorunu yaygın. Tabi bunu bahane edip iade edebilirdim ama Hepsiburada kutu acildigi zaman telefonları iade almıyor. 5-6 ay thh serüveni yaşamak lazım.
    Yine söylüyorum şuan telefon alacak olsam mi note 10 lite tercih ederdim belki de sonra pişman olurdum ama riske değerdi 🙂

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar fazla oyun oynamayan birisi için 64 gb hafıza yeterli olur mu sizce uzun süre kullanmak için alıyorum telefonu
  • Cem Çetinkaya C kullanıcısına yanıt
    Yüksek boyutlu oyun kurmayacaksanız resim ve videolarınızı çok yer kaplayacaktır. Bunları düzenli olarak bilgisayarıma alırım veya buluta kaydederim diye düşünüyorsanız problem olmaz.
  • Teşekkür ederim evet hali hazırda google fotoğraflar kullanıyorum telefonda tutmam fotoğrafları.
  • Xiaomi Redmi Note 8 64 GB akıllı telefon; güçlü performans, yüksek çözünürlüklü dört adet kamera, dayanıklı ve uzun süreli pil ömrü, ergonomik ve şık tasarım ile hızlı şarj gibi birçok özellikle donatılmış olarak beğeninize sunulmaktadır. Gün boyunce elinizden düşürmeyeceğiniz, iletişimden eğlenceye kadar tüm ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz Xiaomi Redmi Note 8 ile harika fotoğraflar, videolar çekebilir, kesintisiz iletişimin tadını çıkarabilirsiniz. 6.3 inç geniş açılı kapasitif ekranı, çizilmeye dayanıklı ekran camı teknolojisi ve ideal ekran gövde oranıyla kullanmaktan keyif alacağınız bir üründür.
  • 25 Mayıs demişlerdi ama bir gelişme olmadı. Eğer Xiaomi Turkiye, 8 GB ramli versiyonu bugunde piyasaya surmeyecekse bende Samsung a71 düşünmeye başlayacagim artık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cem Çetinkaya

    Teşekkür ederim evet hali hazırda google fotoğraflar kullanıyorum telefonda tutmam fotoğrafları.
    2 yılı aşkın süredir İmzamdaki modeli kullanıyorum, 30 gb kadar boş yerim var. Video çok az çekerim ama fotoğrafla çok haşır neşirim. Belge taraması başta olmak üzere portre fotoğrafı çekmek için de kullanıyorum. Tabi benim çekimlerim sd karta kaydediliyor olsa da 64 gb yetecektir diye düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aodabas A kullanıcısına yanıt
    Ben hepsiburada da satilan 128 gb'lik versiyonun 8 gb ram'li oldugunu dunuyorum. Her ne kadar aciklama kısmında cihaz ozelligi 6 gb ram yazsa da bu yanlis yazilmis olabilr. Cunku a71 icinde 6 gb ram yazıyordu cihazlarin hepsi 8 gb ram'li

    Bunu düşünmenin sebebi xiaomi türkiye'nin acikladigi fiyatlari baz alirsak eger Hepsiburada 64 gb versiyonu bire bir ayni rakamdan satıyor. 8/128 icin aciklanan fiyata da 6/128 sattigini dusunmuyorum. Siz yine de pazartesi gunune kadar bekleyin derim. Baska yerlerde satisa cikabilir. Hem mizancell kanalinin kiyaslama videolari devam ediyor. A71 ile karsilastirirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ercaner jr. kullanıcısına yanıt
    Hepsiburada ya sormuştum 6GB lık model olduğunu söylediler. MizanCell de sanırım Hepsiburada dan aldı. Kutu açılış videosunda kutu üzerinde 6GB yazısı görünüyor.

    Bir ihtimal 8GB ve 6GB arasıdaki fiyat farkı az olduğu için geciktiriyor olabilir ama anlamsız kurumsal bir firma belittiği tarihte ürünlerini piyasaya sürmelidir.
  • aodabas A kullanıcısına yanıt
    mizancell'in satın aldığı model 64 gb. onlar zatan standart 6 gb ram'li. hepsiburada müşteri temsilcilerinin inanın dünyadan haberi yok. onlarda açıklama kısmında yazan özellik neyse onu söylüyorlar. xiaomi türkiye2ye ulaşmaya çalışın telefonla onlardan daha net bilgi alırsınız. en azından kendi sitelerinde ne zaman satışa çıkar öğrenirsiniz.
  • Selamlar arkadaşlar, herkese iyi bayramlar. 20.05 te HBdadan verdiğim siparişim bugün ulaştı. 128i tavsiye perakende fiyatın üzerinde çıktıkları için 64 aldım. Hafıza ile ilgili çok problem yaşamıyorum. Daha önce de 64lğk mi9t kullanıyordum ve yetiyordu. Telefon hepinizin tahmin edebileceği üzere güncel modellerden çok farklı değil. Ancak kamerası gerçekten güzel. A71 de alınabilir bu fiyatlara ancak ben mi 10 life tercih ettim. Sadece curved amoled in kenarlarda yarattığı gölgelenme hissi pek hoşuma gitmedi. Haricinde batarya performansı gerçekten etkileyici. Bu fiyat sıkalasında çok alternatif var tabi. Bana kalsa fiyatı makul olsa s10 life alırdım ama bence o cihazın hakkı 5000 değil. Şimdilik yaptığım seçimden memnunum. Bu arada Spigen in p30 pro için olan Neo Flex ekran koruyucusu tam uyuyor. Almak isteyenlerin aklında olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zyphros

    Selamlar arkadaşlar, herkese iyi bayramlar. 20.05 te HBdadan verdiğim siparişim bugün ulaştı. 128i tavsiye perakende fiyatın üzerinde çıktıkları için 64 aldım. Hafıza ile ilgili çok problem yaşamıyorum. Daha önce de 64lğk mi9t kullanıyordum ve yetiyordu. Telefon hepinizin tahmin edebileceği üzere güncel modellerden çok farklı değil. Ancak kamerası gerçekten güzel. A71 de alınabilir bu fiyatlara ancak ben mi 10 life tercih ettim. Sadece curved amoled in kenarlarda yarattığı gölgelenme hissi pek hoşuma gitmedi. Haricinde batarya performansı gerçekten etkileyici. Bu fiyat sıkalasında çok alternatif var tabi. Bana kalsa fiyatı makul olsa s10 life alırdım ama bence o cihazın hakkı 5000 değil. Şimdilik yaptığım seçimden memnunum. Bu arada Spigen in p30 pro için olan Neo Flex ekran koruyucusu tam uyuyor. Almak isteyenlerin aklında olsun.
    Merhaba mi 9t denn ben de geçsem mi diye düşündüm bu cihaza. Fakat araştırınca mi9t den daha kalın ve daha ağır bir cihaz. Mi9t'nin beni rahatsız eden tek özelliği biraz ağır ve kalın olması. Hal böyle olunca vazgeçtim. Bir de kavisli ekran olması hoşuma gitmemişti. Daha önce Galaxy Note Fan Edition kullanmıştım. Kenarları tutan bir ekran koruyucu bulamamıştım.

    Sizin düşğnceleriniz nedir mi 9t ile kıyaslayınca?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zyphros

    Selamlar arkadaşlar, herkese iyi bayramlar. 20.05 te HBdadan verdiğim siparişim bugün ulaştı. 128i tavsiye perakende fiyatın üzerinde çıktıkları için 64 aldım. Hafıza ile ilgili çok problem yaşamıyorum. Daha önce de 64lğk mi9t kullanıyordum ve yetiyordu. Telefon hepinizin tahmin edebileceği üzere güncel modellerden çok farklı değil. Ancak kamerası gerçekten güzel. A71 de alınabilir bu fiyatlara ancak ben mi 10 life tercih ettim. Sadece curved amoled in kenarlarda yarattığı gölgelenme hissi pek hoşuma gitmedi. Haricinde batarya performansı gerçekten etkileyici. Bu fiyat sıkalasında çok alternatif var tabi. Bana kalsa fiyatı makul olsa s10 life alırdım ama bence o cihazın hakkı 5000 değil. Şimdilik yaptığım seçimden memnunum. Bu arada Spigen in p30 pro için olan Neo Flex ekran koruyucusu tam uyuyor. Almak isteyenlerin aklında olsun.
    Gule gule kullanin. Telefonla ilgili tecrube edindikce burada paylasirsaniz sevinirim. 3500-4000 bandında secenek cok ama amoled ekran ve en az sd720-730 arasi islemci kullanan pek alternatifte yok. Bu sebeple mi note 10 lite ile a71 öne çıkıyor.
    S10 lite bana gore fiyat performans yonu dusuk. İslemcisi haric cok one cikan bir yani yok. Ekran panelleri a71 ile ayni. Zaten tasarim, batarya, kamera performansi olsun onlarda a71'e yakin sayilir. A71'in 1200 lira daha ucuz dugunu dusunursek bir islemci icin o kadar fark verilmelimi tartisilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • bu arada 64 gb modeli hepsiburada da 3600'e düşmüş. 128 ile arasında 400 lira olması çok saçma oldu. umarım yakında onunda fiyatını indirirler.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.