Şimdi Ara

★ Xiaomi Mi Max 2 ★ Ana Konu & Kullanıcı Kulübü ★ (79. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.151
Cevap
50
Favori
182.275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7778798081
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: T Square

    quote:

    Orijinalden alıntı: Kadın Mühendisi

    MIUI8 kullanan var mı hala? Downgrade etmeyi düşünüyorum da kullanan varsa çok hız farkı var mı merak ediyorum.

    Hocam takip ediyorum da bu konu senin bayağı gündeminde, devamlı sürümle alakalı yorumlarını görüyorum. Sıkıntın batarya ömrü ile alakalı galiba,

    Ben cihaz kutudan çıktığında miui 8 vardı, son güncellemeyide yaptım cihaz bildiğin kağnı gibi yerinden kalkmıyordu, bildiğin cihaz batarya uzun ömürlü olsun diye kısmışta kısmışlar.

    Allah tan Miui 9 beta vardı da geçiş yaptım kurtuldum hala beta kullanıyorum, miui 8 e göre kaymak gibi bariz %25 hız farkı var. Bunu Sp820 işlemciden max 2 ye geçen birisi olarak söylüyorum. Şarj ömrü miui 8 e göre biraz kısaldı ama karşılığını bana fazlasıyla verdi, zaten hayvan gibi batarya var öldürsen 10 saat ekran süresinin altına düşemiyorsun daha ne olsun.

    Hocam ben bu telefonu pil ve streo ses sistemine sahip olması sebebiyle aldım. Bir güncelleme kalkıp benim kullanım süremi ciddi şekilde düşürecekse (miui9) bu işte bi sorun var demektir. MIUI8 akıcı değildi orası doğru fakat bu şekilde yaparak xiaomi sanki kullanıcılara bakın miui9 la telefon bişeye benzedi ve bu kadar gidebiliyor piliniz demiş oldu. Cihaz hızlandı ama pil süresi kısaldı. Madem böyle olacaktı cihazı MIUI9 ile çıkarsalardı bu yaptıkları kötü bir intiba uyandırıyor çünkü.



    Sonuç olarak MIUI8 e geçilmez mi yahut MIUI9 beta sı stabil den daha mı iyi pil olarak?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hocam ben internette gezme, blok okuma gibi telefonu yormayan normal işlemlerde ekran ışığı kısık ve sadece wifi kullanımında 14 saati geçkin süre alıyorum, eğer sisteme yüklenir oyun dışında herşeyi yaparsam 12 saat civarında ekran süresi alıyorum. 3.5 saat ekran süresi aldığım önceki cihazımdan sonra bunun bataryası bana her halükarda gayet yeterli geliyor, benim cihazım kaplumbağa gibi çalışacaksa 2 saat ekran süresinin fazla gitmesinin bir anlamı yok. Güç tasarruf modunda kullanırsanız cihazın hızı miui 8 gibi oluyor zaten aynı hesaba geliyor. Ben miui 9 stabil sürümünü kurduğumda hız olarak tatmin olmamıştım beta daha kullanışlı ve hızlı geldi bu yüzden ben betadan çıkmayı düşünmüyorum. Size de miui 8 e düşmenizi tavsiye etmem, bırakın cihazın yavaş çalışmasını görev geçiş ekranı bile çok geç tepki veriyordu.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt
    cihazın mtk versiyonu yok, note 4x ile karıştırıyorsunuz sanırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zero-man

    cihazın mtk versiyonu yok, note 4x ile karıştırıyorsunuz sanırım.

    Hocam Redmi Note 4 ile karıştırmıyorum sanırım. Şöyle ki; bazı sitelerde Mi Max 2 için MTK'nın Helio x20 ile Qualcomm Snapdragon 625 olmak üzere 2 farklı tür ile piyasaya sürüldüğü yazıyor. Hatta USB sürücüleri bile farklı. Bu yüzden ikilemde kaldım. Teşekkürler.

    Kaynaklarda hata vardır belki de.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 24 Şubat 2018; 16:25:3 >
  • pape kullanıcısına yanıt
    Bildiğim kadarıyla fixpack %75i aşan faturalarda sözleşmeyi iptal ediyor. Sözleşmenizi bir kontrol edin isterseniz.



    Hayırlı olsun bu arada



    Benimde ben büyük korkum, bir gün gece şarjda iken anakartın yanması.. telefonu almadan önce, xiaomi yi arkadaşlarıma sorduğumda kendiliğinden kapanıp açılmıyor diyorlardı..



    Umarım bu devasa ekranı kırmadan uzun süre kullanmayı başarabilirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt
    kaynak ekleyebilir misiniz?

    alırken çok araştırdım ama sitesinde vs hiç göremedim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt
    Bu telde sadece 625 var.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AVUKAT SEMIH

    Note 4 kullanıyordum. İkinci yedek bir telefon ararken f/p ürünü bu telefonu buldum. Telefonu kullandıkça hastası oldum. Farkettimki bu yedek kullanılacak bir telefon değil. Note 4 ümü sattım ve artık Max 2 kullanıyorum. Yaklaşık bir aylık tecrubelerimi paylaşmak istedim.Kendimce kısa bir inceleme yazdım.



    Ekran büyük fakat çok ince ve kibar bir telefon. Araç kullanırken ve toplu taşımada bir yere tutarken tek elle kullanmak zor. Ama onun dışında tek elle rahatlıkla kullanılıyor. Hoparlör alt kısmında ve sesi kapatacak bir durum yok. Kulaklık girişi yukarıda.Yekpare alüminyum kasa olduğundan zengin kaliteli bir görüntü veriyor. Dokunuşu da çok hoş fakat elden kayıyor. Kesinlikle kılıf ile kullanılmalı. Ancak şeffaf kılıf daha iyi olur zira güzel görüntüsünü kapatmamis olur. Yekpare alüminyum kasa güçlü bir görüntü veriyor. Bir kere üzerinde Apple tablet varken mutfak tezgahından mermere düştü. Tamda ekran üzerine düştü.Tablette üzerinde. Hiç birşey olmadı.

    Performans

    Tek kelime ile muhteşem. Note 4 ten geçiş yapmıştım. En ufak takılma donma ısınma yok. O kadar oyun oynadım yoğun kullandım en yüksek 32 dereceyi gördüm. Resmen ısınmayan telefon yapmışlar. Asphalt vb oyunlarda hiçbir kasma takılma duraklama yaşamadım.

    EKRAN

    Parlaklık inanılmaz yüksek. Parlaklığı fazla açamıyorum yoksa ekrana bakılmıyor. 4 de 1 parlaklikta kullanıyorum. Renkler parlaklık tek kelime ile enfes.

    Görüşme ses kalitesi çok iyi ve çok yüksek. Konuşurken aynı odadakiler karşı tarafın sesini rahatça duyduğu için görüşme sesini kısmak zorunda kalıyorum. Hoparlör 🔊 sesi yüksek ve kaliteli. Başlar çok iyi

    WiFi çok iyi çekiyor. 4 g çekimi çok iyi. İnternet te sayfaların açılması inanılmaz hızlı. Fakat ekranda 4G yazıyor. Galiba 4.5G desteklemiyor. Fakat WiFi gerçekten çok iyi çekiyor. Note 5 kullanırken note 4 üm balkonumda WiFi cekmezken Max 2 çok iyi çekiyor.

    PİL 🔋

    İşte bu telefona aşık olma sebebim. Yanımda şarj aleti ile gezmekten bıkmıştım. Tek kelimeyle muhteşem. Gün içinde sürekli İnternete girerim. Yaklaşık 5 saat video izlerim. İş gereği çok konuşurum. 3 gün dayanır. Pil ayarları çok. Daha doğrusu telefonun ayarı çok. Istediginiz gibi kisisellestirebilirsiniz. Pil %20 nin altına düştüğünde bitmek bilmiyor. Pazartesi akşamı şarj ettim. Bugün cuma sabah %10 kaldı. Bu %10 ile dışarı çıksanız öğlene kadar rahat idare edersiniz. Pil hızlı şarj ile 2 saatte şarj oluyor. %18 ile saat 15 te dışarı çıkmistım saat 20 de %9'daydi. Note 5 im güç tasarruf modundayken ağırlaşıyor ve kalıyordu. Bunun güç tasarruf modundayken en ufak bir yavaşlama kasma olmuyor. 5.300 mah pil olunca başka telefonları şarj etme özelliği koymuşlar. Yedek telefon kullananlar için harika bir olay. Powerbank taşımaya ihtiyaç yok. Ancak giriş type C olduğu için şarj edilecek telefonun type C bağlantısı olması gerekiyor. Ya da

    dönüştürücü bir adaptör 🔌 lazım olur ki onlarda AliExpress te 2 dolar. Pil tasarrufu ayarlandığında telefon kilitlendiginde arkada çalışan uygulamalar kapatılıyor. Ön bellek temizleniyor. WiFi yoksa kapatılıyor. Aslında burada uzun uzun yapamayacağım kisisellestirmeler yapılabiliyor.



    ARAYÜZ

    IOS Android karışımı çok basit kullanışlı akıcı bir arayüzü var. Sürekli güncelleme geliyor. Çok kullanışlı kısa yol tuşları var. Ekranın büyüklüğünü bertaraf edip kullanımı kolaylaştırıyor.Bir çok klavye seçeneği var. Klavyeleri istediğiniz renk şekil ve boyutta kullanabiliyorsunuz. Yazım konusundada birçok ayar var. Ayarlar anlatmakla bitmez. Aklınıza gelmeyecek öyle ilginç ayarlar varki telefonun kullanımını fazlasıyla kolaylaştırıyor. Ancak baya bi zaman ayırıp ayarları kurcalamaniz lazım. Gerekli ayarlar yapılıp kisisellestirildikten sonra kullanması çok keyifli. Tahmini metin girişi çok başarılı. Tahmini imojilerde ekleniyor.

    Parmak izi okuyucu inanılmaz hızlı. Hafif bir dokunuş yeterli. Anında açılıyor. 5 parmak tanitilabiliyor.



    Kamera

    Gündüz çekimleri fena değil ama düşük ışıkta vasat. Fakat düşük ışıkta flaş 📸 durumu biraz kurtarıyor. Video 📹 çekimi sırasında fotoğraf çekimi olmaması büyük eksiklik. Fotoğraf çekim modlari ve ayarları çok.

    Kendi içinde görüşme ses kaydı ve ekran video kaydı yapma özelliği var. Pusulası gayet güzel çalışıyor. Fm radyo kulaklık takıldığında çalışıyor ve çok kullanışlı.

    Aramalarda Samsung tan alışık olduğumuz favori listesi olmaması iyi olmamış. Liste halinde yukarıdan aşağıya bir favori listesi var.



    Telefon çift hatlı fakat diğer hat yerine Micro SD kart konuşabiliyor. 256 GB a kadar destekliyor. Telefonda iki alan oluşturarak her uygulamadan çift oluşturabilirsiniz. İki tane facebook iki tane WhatsApp gibi.



    Ekranı ikiye bölerek kullanılabiliyor. İşlemci ve 4gb ram ile hiçbir takilma

    ya da yavaşlama olmuyor.

    Ayarladiginizda bağlantı hızını ekranda görebilirsiniz ekranı sola kaydirdigininizda temizlik uygulaması not alma

    Ajanda ses kaydı takvim 📅 vb uygulamalar var. Bunları istediğiniz gibi değiştirebilir kişiselleştirebilirsiniz. Çok fazla sayıda tema ve duvar kağıdı var. Ben 32 GB modelini kullanıyorum 8 GB i sisteme gidiyor. Çok fazla gömülü uygulama ile gelmemesi çok iyi olmuş. Ekran ikiye bolunebiliyor ve büyük ekranda ekranı ikiye bölerek kullanmak çok keyifli. Bu özellik 5 bin TL lik Afyon larda bile yok. Video izlerken ekranı bölerek İnternete girebilirsiniz.



    İKİNCİ ALAN

    Telefonun içinde başka bir alan oluşturuluyor. Her iki alan için farklı parmak izi tanimlanabiliyor. Birinci alanı açmak için sağ el parmaklarınızı ikinci alana açmak için sol el parmaklarınızı kullanabilirsiniz. İki alan arasında geçiş yaklaşık 2 saniye sürüyor. İkinci alan zamparalar için biçilmiş kaftan 😀

    Üst taraftaki operator adını ve simgesini istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. Tek elle kullanmak için ekran 3,5-4 ve 4,5 inch olarak ayarlanabiliyor. Küçültülen ekran sağ veya sol tarafa konumlandirilabiliyor. Ama kullandığım dönem içinde buna hiç ihtiyaç duymadım. Tek elle gayet rahat kullanılabiliyor. Sadece araç kullanırken veya toplu taşımada elin doluyken vb durumlarda biraz zorluyor. Onun dışında tek elle rahatlıkla kullanılıyor. Afyon da da bulunan ekrandaki kısa yollara benzer bir uygulama var. Ekranın istediğiniz bir köşesine sürüklenebiliyor ve dokununca (daha önceden ayarlanmış) 5 tane uygulama açılıyor. Kamera fener ayarlar vb uygulamalar için geri menü ses home tuşlarına kısa yol tuşları atanabiliyor. Android 7 nugat yukarıdan açılan pencere vs aynı. Ekranı sağ tarafa kaydirdigininizda çıkan ekrana hızlı notlar alınabiliyor.

    Mavi ışık filtresi var ki bu çok önemli. Özellikle kitap okurken gözler yorulmuyor. Ayrıca akşam saatlerinde mavi ışık uyku kaçırdığından mavi ışık filtresinin bulunması harika olmuş.Filtre istediğiniz saate ayarlanabiliyor. Otomatik ayarlanirsa akşam gün batımından sabah gün doğumuna kadar filtre uygulanabilir. Bu filtre bir çok telefonda yok ve genellikle uygulama yükleniyor.



    Ayarlanirsa ekrana çift tıklayarak açilabilyor.

    Selam max 2 kullanıyorum

    Vermiş olduğunuz bilgiler gayet net çok teşekkürler

    Emeğinize sağlık

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • zero-man kullanıcısına yanıt
    nediyonlasen kullanıcısına yanıt
    @zero-man; %75 bence fena oran değil. Ekran kırılsa, ya da anakart değişse %75 ini geçmez diye düşünüyorum.



    @nediyonlasen; telefonu beğendi bile hocam :-) , telefon hakikatten fiyatına göre beğenilmeyecek gibi değil. Samsung da aynı boyutlarda bir telefon olsa 2000 den aşağı olmazdı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pape kullanıcısına yanıt
    anakart değişimi genelde %90 gibi bir fiyat oluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: T Square

    Hocam ben internette gezme, blok okuma gibi telefonu yormayan normal işlemlerde ekran ışığı kısık ve sadece wifi kullanımında 14 saati geçkin süre alıyorum, eğer sisteme yüklenir oyun dışında herşeyi yaparsam 12 saat civarında ekran süresi alıyorum. 3.5 saat ekran süresi aldığım önceki cihazımdan sonra bunun bataryası bana her halükarda gayet yeterli geliyor, benim cihazım kaplumbağa gibi çalışacaksa 2 saat ekran süresinin fazla gitmesinin bir anlamı yok. Güç tasarruf modunda kullanırsanız cihazın hızı miui 8 gibi oluyor zaten aynı hesaba geliyor. Ben miui 9 stabil sürümünü kurduğumda hız olarak tatmin olmamıştım beta daha kullanışlı ve hızlı geldi bu yüzden ben betadan çıkmayı düşünmüyorum. Size de miui 8 e düşmenizi tavsiye etmem, bırakın cihazın yavaş çalışmasını görev geçiş ekranı bile çok geç tepki veriyordu.

    Bende mi betaya geçsem acaba sizin stabil ile beta nın pil tüketimini karşılaştırma fırsatınız olmuş muydu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hocam ben kurdum ama direk performans bazlı test edip beta sürüme geçiş yaptım, dediğim gibi batarya performansının beni her türlü tatmin edeceğini bildiğim için batarya ömür testi yapmadım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • arkadaşlar merhaba.şu an için huawei p9 dual sim kullanıcısıyım . ama çift hat yoğun kullanıma telefon yetişemediğinden dolayı, ikinci telefonu almak üzereyim.
    iki telefon arasındayım yardımcı olursanız sevinirim.

    1- xiaomi redmi note 4 64 gb kvk
    2- xiaomi mi max 2 64 gb ithalatçı garantili

    hangisini tercih etmeliyim? fikir verirseniz sevinirim.
  • lucifer_666tr kullanıcısına yanıt
    Büyük olması sorun yaratmayacaksa her türlü mi Max 2..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zabit_ersin

    Büyük olması sorun yaratmayacaksa her türlü mi Max 2..

    aynen hocam katılıyorum

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhabalar arkadaslar xıaomı mı5 ım vardı kırıldı olmuyorda sınır oldum tekrar xıoamılere bakdım bu telefonu begendm buyuk ekran hastasıyım onerırmısınız acaba yada yurt dısı lg g5 lerıde 850 tl gıbı bı fıyattan satıyorlar siz ne önerirsiniz lg g5 mi bu telefonumu 2 sının arasında kaldım gercekden aldııgım telefona ıyı bakıp 2 sene benı rhat rahat gotursun ıstıyorum sızce bu model gotururmu sımdıdencok tesekkurler bırde agıze sesi nasıl o var
  • quote:

    Orijinalden alıntı: spawn_

    merhabalar arkadaslar xıaomı mı5 ım vardı kırıldı olmuyorda sınır oldum tekrar xıoamılere bakdım bu telefonu begendm buyuk ekran hastasıyım onerırmısınız acaba yada yurt dısı lg g5 lerıde 850 tl gıbı bı fıyattan satıyorlar siz ne önerirsiniz lg g5 mi bu telefonumu 2 sının arasında kaldım gercekden aldııgım telefona ıyı bakıp 2 sene benı rhat rahat gotursun ıstıyorum sızce bu model gotururmu sımdıdencok tesekkurler bırde agıze sesi nasıl o var

    Oncelikle 2 sene gotursun dıyorsunuz lg den uzak durun ekran ve anaktt arızalı nette ve bızzat g2 g3 g4 g5 kullanan ve arızaları sahıt olan bırı olarak mi max 2 6.44 inç olarak buyuk demezsenız şiddetle tavsiye edrım 16saat ekran suresı alacagım baska tel olmadı şimdiye kadar

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • byaahmet kullanıcısına yanıt
    gün içerisinde sürekli açık 3g,

    otomatik parlaklık,

    bolca blog ve sosyal medyada gezerek 11-12 saat ekran süresi alıyorum.

    gece yatarkende %10-15 ile şarja takıyorum.

    wifi kullanarak mı 16 saat ekran süresi alıyorsunuz? pil tasarrufu açık mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zero-man kullanıcısına yanıt
    Neden 4g kullanmıyorsunuz ? 3g hızlı oluyor mu ?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zero-man

    gün içerisinde sürekli açık 3g,

    otomatik parlaklık,

    bolca blog ve sosyal medyada gezerek 11-12 saat ekran süresi alıyorum.

    gece yatarkende %10-15 ile şarja takıyorum.

    wifi kullanarak mı 16 saat ekran süresi alıyorsunuz? pil tasarrufu açık mı?

    Wifi çok nadir hocam sürekli 4g açık ekran otomatikde değil sad3cesekilde oyun hariç full video(ufaklık 4 5 saat video seyrediyor zten) facebook vs bol bol olarak kullanıyorum




    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 7778798081
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.