Şimdi Ara

• Xiaomi Mi Box S • Ana Konu •

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir - 7 Masaüstü
5 sn
14.631
Cevap
620
Favori
1.172.137
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
41 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Xiaomi Mi Box S


    • Xiaomi Mi Box S • Ana Konu •



    Teknik Özellikler



    İşlemci: Amlogic S905X 1.5Ghz x64
    Grafik Yongası: Mali-450 750MHz
    Ram: 2GB DDR3
    Dahili Hafıza: 8GB

    WiFi: 802.11a/b/g/n/ac 2.4GHz/5GHz
    Bluetooth: Bluetooth 4.2

    Çözünürlük: 4K (3840 x 2160) HDR
    Android: 8.1



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LastFaded -- 22 Şubat 2020; 23:27:34 >



  • Arkadaşlar paylaşıldı mı bilmiyorum kasma sorununu çözdüm. Ne zaman uykuya geçse açtığımdan inanılmaz kasıyordu tek çare Reset atmaktı araştırdım çözümü çok basitmiş. Ayarlara girin HDMI CEC i bulun o başlık altındaki 3 özelliğide açın.
    Bende cihaz resmen uçuşa geçti 3 gün oldu günde 4-5 kere açar kapatırız daha bir kere kasma olmadı yağ gibi akıyor Kodi YouTube vs.. valla içime çok dert olmuştu yazık verdiğim paraya demeye başlamıştım...

    Edit: işinize yaradıysa uplayın ilk sayfaya yerleşsin bende çözümü Reddit te gördüm herkes aynı problemden şikayetçiydi.
    Merhaba,
    Bende yaklaşık 1 hafta önce Mi box S aldım, yazılan onca yorumu okudum izlenimlerim aşağıdaki gibidir;

    Ayrıca sorun yaşayanlar direk cihazı kötülemiş kendilerinde hiç bir sorun yokmuş gibi. Üşenmedim bütün yazılanları baştan sona okudum, aşırı derece yanlış tespit ve yorum mevcut.

    - Wireless 2.4ghz/5 Ghz AC desteği olan ve gayet stabil çalışan bir cihaza neden usb 2.0 ethernet takılır anlamış değilim. Usb ethernet sadece AC destekli bir modeminiz yoksa tavsiye edebilirim ac desteği varsa kesinlikle takılmamalı.
    Evimde Vodafone fiber 50 Mbit Huawei AC 5 Ghz destekli modemim var Netflix, Kodi, 4K videolar ve çeşitli Iptv'ler denedim. Hiçbirinde takılma senkron kayması vs.. gibi en ufak sorun yaşatmadı.
    Şunu da belirtim 2.4Ghz N destekli bir modeminiz bile olsa full Hd yayınlarda veya dosya alışverişinde hiçbir sorun yaşamazsınız. Hele Hele Netflixte asla sorun yaşamazsınız.

    - Cihaz üzerinde 1 adet usb 2.0 port var, çoğu kullanıcı buraya bir usb hub takıp üzerinede okuma yazma hızlarından bi haber flash takıp belleğe dahil ediyor ve bu donmalara, aşırı derecede performans kaybına neden oluyor. Birde üstüne üstlük bu usb hub üzerine usb ethernet takılıp usb bellek veri akışını iyice yavaşlatıyorlar.

    - Cihaz üzerindeki usb 2.0 girişi hızlı bir usb belek takılması yada klavye mouse alıcısı takılması için tasarlanmış. Bir cihazı tasarlandığı şey dışında kullanmaya çalışırsanız haliyle kullanışsız hale dönüşecektir.

    - Bir arkadaş cihazın sözde android olduğunu ama play storda doğru dürüst uygulama olmadığını yazmış. Adı üstünde bu bir tv box üzerinde de telefonlardaki android versiyonu değil Google lisanslı Android Tv versiyonu vardır. Play stordaki uygulamalarda Android Tv için geliştirilmiş uygulamalardır. Bu ayrıma dikkat edelim.

    - Gelelim Netflix muhabbetlerine öncelikle evimdeki sistemi anlatim kabaca;
    Samsung 49MU7400 tv + Samsung M550 Soundbar ses sistemi
    Bağlantı Şekilleri:
    Mi box hdmi ile tv üzerine Hdmi 3 (ARC) girişine bağlı - Tvden' optic kablo ile soundbar'a bağlı. Ancak TV ses ayarlarından Hdmi ses giriş biçimini PCM yerine Veri Girişi olarak değiştirilmesi gerekiyor. Ancak bu şekilde Netflix ses menülerinde 5.1 seçenekleri çıkıyor. Bundan sonra zaten tv ses menülerinde de Dolby Digital vs.. aktif oluyor.

    Veya tüm bu bağlantılar yerine TV'niz eğer 5.1 ses geçişine izin vermiyorsa ve dts, dolby digital lisansları olan bir ses sisteminiz olduğuna eminseniz.
    Direk Mi box optic dönüştürücü kullanarak optic kablo ile ses sistemine girebilirsiniz. Veya Hdmi in-out portları ses sisteminizde varsa tvye bağlanacak hdmi kabloyu ses sistemi üstünden geçirebilirisiniz.

    Netflix üzerinde 5.1 ses seçeneklerini görebilmeniz için ses sisteminizin veya televizyonunuzun dts, dolby digital gibi ses desteklerinin olması gerekmektedir.

    - Netflix uhd paketi alınmadıysa zaten max 1080p izleyeceğiniz filmler tvnin 4k olması izleyeceğiniz görüntünün 4 K olacağı anamına gelmez. Sadece tv 1080p görüntüyü 4k çözünürlüğe upscale eder ki bu 4k kalitesinde görüntü demek değildir.

    - Kodi üzerinde bir çok repo ve uygulama yüklü içerikler içindeki 4k filmler dahil hiçbirinde en ufak sorun yaşanmamakta.

    - Bir arkadaş mi box gibi kalitede fiyatına göre makul özelliklerdeki bir cihazı yerden yere vurmuş sonra gidip shield tv almış oh be demiş. Ne kadar yanlış bir karşılaştırma. Biri sıfırı 400 tl diğeri 2500 tl komik bir kıyaslama olmuş.

    Xiaomi Mi Box S kullanım deneyimlerime göre amacı Spotify, Netflix, Kodi, IpTV vs.. gibi ihtiyaçlar ise bu fiyata alınabilecek en kaliteli ve iyi cihazdır. Üzerindeki dahili 8 Gb hafiza bunlar için fazlasıyla yeterli. Hepsi yüklü iken 3 gb boş hafıza duruyor.

    Ayrıca bir insan neden Nvidia Shield Tv'ye o kadar para verir aklım ermiyor. Sıfır fiyat olarak shield tv'nin yarı fiyatına Xbox One alınabiliyorken.

    Bilmeyenler olabilir yazmakta fayda Xbox One üzerine kendi mağazasından ücretsiz Spotify, Netflix, Kodi, IPTV gibi daha bir çok uygulama yüklenip kullanılabiliniyor. Fiyatıda 1700 tl durum böyleyken neden Shield Tv'ye 2500 tl verilsin.

    Sonuç olarak cihaz yapması gereken işi hakkıyla yapıyor ve sorunsuz. Almayı düşünenler kafalarını çok karıştırmasın piyasadaki bu fiyata alınabilecek en kaliteli Android Tv Box'tır.
    * Cihaz netflix'de de youtube'de de 1080p ekran görüntüsü veriyor.
    * Cihazın ethernet kablosuna ihtiyacı yok 5ghz çalışan modem ile gayet kesintisiz ve hızlı internet hizmeti sağlıyor zaten. Olsaydı daha iyi olurdu tabii.
    * Es dosya yönetici kısayol olarak ekranda gözüküyor bende.
    * Bulunamayan apk leri aptoide uygulaması ile bulabiliyorsunuz. Android'in genel problemi bazı telefonlarda da facebook, instagram dahi görülmediği oluyor. Google'den aratıp playstore'ye yönelip uygulamanın içinde cihaz ile uyumlu değil yazısı ile karşılaşabiliyoruz. Aptoide store ile çözebilirsiniz.
    * Google asistan genelde youtube'den videolar buluyor doğru.
    * Puffin browser'i googleplay'den bulup indirdim, internete bağlanıyor. Mause imleci çok ağır hareket ediyor. Mause şart, yalnızca bu box için değil hepsi için şart.
    * İptv'de de netflix'de de takılma donma yaşamadım. Senkronizasyon kaybı yaşatmadı.
    * Cihaz hafızası düşük kesinlikle.
    * 5.1 sesi aktif etmek için;
    @Orijinalden alıntı: oxcy

    Merhaba arkadaşlar.
    Evimde 2013 model LG 47LM660s tv ve LG HB1100RE 5.1 Bluray ses sistemi mevcut. Eski sürümlerde Ayarlar - ses - sound output kısmında "always" seçeneği vardı. Bu "always" seçeneği kaldırılıp sadece "auto" ve "pcm" getirildikten sonra kodi vb. diğer playerlardan 5.1 ses almama rağmen netflix uygulamasından 5.1 simgesi kayboldu ve 5.1 sesi alamaz oldum. Bununla ilgili birçok makale okudum. Herkes hdcp desteğinden, hdmi kablosunun değiştirilmesinden, tv den ses çıkış ayarının DD yada DTS olarak ayarlanmasından bahsetmiş. Benim tv ve ses sisteminin eski olmasından kaynaklı böyle bir ayarı bulunmaması nedeniyle tek çare olarak yeni yazılım çıkmasını beklerken reddit sitesinde yayınlanan çözüme rast geldim. Bu sayede Netflix 5.1 simgesi geldi ve artık 5.1 ses alabiliyorum.
    ÇÖZÜM:
    1- Ayarlar - hakkında kısmına girerek yapı sekmesinin üzerine geliyoruz ve yapı sekmesine 5 kez ard arda tıklıyoruz. "Artık siz bir geliştiricisiniz" yazdıktan sonra ayarlarda geliştirici seçenekleri ekranı açılıyor.
    2- Ayarlar - geliştirici seçenekleri kısmına girerek "Usb hata ayıklaması"nı aktif hale getiriyoruz.
    3- Sonrasında bilgisayarımıza gelerekhttps://androidfilehost.com/?fid=24686681827312411 sitesinden "adb-setup-1.4.3" uygulamasını indirip programın kurulumunu gerçekleştiriyoruz.
    4- ADB kurulumu tamamlandıktan sonra bilgisayarımızda "komut istemcisi"ni açıyoruz.
    5- Mi box a uzaktan bağlanmak için komut istemcisine "adb connect <Mi box IP>:5555" yazıyoruz.
    Burada <Mi box IP> yazan kısma Mi box ın modemden aldığı ip numarasını yazacağız. Bunu öğrenmek için ise "ayarlar - kablosuz kısmına girip kablosuz ağımızı tıkladığımızda ip adresi görülecektir.
    Örneğin benim bilgisayarda IP adresi "192.168.1.101"
    Sonuç olarak komutu "adb connect 192.168.1.101:5555" yazıp enter tuşuna basıyoruz.
    6- Enter tuşuna bastığımızda mi box ın ekranında "usb hata ayıklamasına izin verilsin mi" diye soruyor. Bu soruya tamam diyoruz.
    7- Tekrar bilgisayarımızda komut penceresine döndüğümüzde "connected to 192.168.1.104:5555" yazısını görüyorsak artık mi box a bağlıyız demektir.
    8- Komut satırına tekrardan aşağıda belirttiğim bu iki kodu sırayla giriyoruz. (tırnak işaretleri hariç)
    "adb shell settings put global digital_sound 1"
    "adb shell settings put global encoded_surround_output 2"
    9-Böylelikle artık mi box ın ses ayarları eski sürümlerde mevcut olan "always" seçeneğine ayarlanmış oldu. Şimdi netflix uygulamasını açtığımızda artık 5.1 işaretinin geldiğini görüyoruz.
    10- Son olarak 2396 sürümünden mi kaynaklanıyor emin değilim ama "usb hata ayıklaması"nı açtığımızda Miboxın usb bağlantısı çalışmıyor. Bu nedenle bütün işlemlerin sonunda "ayarlar - geliştirici seçenekleri" ne girerek usb hata ayıklamasını tekrar pasif hale getiriniz.
    Yukarıda belirttiğim adımları doğru bir şekilde uyguladığımız takdirde Netflix üzerinden 5.1 sesi artık kullanabiliriz. Artık ayarlar - ses kısmına girdiğimizde "sound output" yazısı altında auto yada pcm yazmamakta boş olarak gözükmektedir. Bu nedenle bu ayarla oynarsanız eski hale döneceği için oynamıyoruz.
    Mümkün mertebe bütün detaylarıyla anlatmaya çalıştım ancak resim eklemediğim için size karışık gelebilir. Bu çözüm bende işe yaradı umarım sizlerde de işe yarar.

    Konunun orjinali için link vermek yasak mı bilmiyorum ama reddit sitesinde "Mi Box 3 Int (mdz-16-ab) - Fix for broken DTS/AC3 SPDIF passthrough after FW 2175 and later" başlığıyla arama yaparsanız ingilizce ve daha detaylı anlatım mevcut.

    *Görüntü kalitesi muazzam.
    *Wifi çekim gücü 2 ethernet kullanıcılı pc, 2 telefon ile wifi bağlantısı, bir de box'un kendisi 5 adet cihaz ile bağlanılması ve diğer 1 pc ile netflix en yüksek görüntüde izlenirken, aynı anda box'un kendisinden de en yüksek görüntüde izlenildi ve takılma yaşanmadı.
    *Mause ve klavye ve sinyal genişletici sadece bu cihaz için alınmıyor. Maliyet diğer cihazlarda da çıkıyor.
    güncelleme yapan arkadaşlara önemle duyurulur, güncelleme sonrası mutlaka wipe cache partition denen işlemi yapın, ne işe yaradığını detaylıca internette araştırabilirsiniz, kısaca eski güncelleme dosyalarını sistemden silip ram ve hafızayı rahatlatıyorsunuz, yaklaşık 600-700 mb bir boşluktan bahsediyoruz burada az buz değil yani.

    mi box s cihamızda wipe cache partition nasıl yapılır ?

    (birinci aşama) mi box cihazınızı açın, cihazın arkasındaki adaptör ucunu çıkarın, cihazınızın kumandasının arka kapağını açın pilleri çıkarın ve 10-15 sn bekleyin, sonrasında pilleri takın ve kumandayı cihazınızın hemen yakınına koyun, buraya kadar tüm söylenenleri eksiksiz şekilde yaptıysanız ikinci aşamaya geçebiliriz, (burası çok önemli lütfen dikkatli okuyun) kumandanızın (yuvarlak yön tuşlarının içindeki) ok yani seçme tuşuna ve geri tuşuna aynı anda basılı tutun ve öyle kalsın, hızlıca diğer elinizle cihazınızdan çıkardığınız adaptör kablosunun ucunu cihazınıza takın, tv ekranınızda Mİ yazısını gördüğünüz anda elinizi kumandadan çekin, yaklaşık 30 sn sonra format ekranı gelecek.

    (not : bu ekran aynı zamanda cihazınıza hard format atabileceğiniz ekran, bizim konumuz wipe cache partition olduğu için oradan devam edeceğiz.)

    şimdi tv ekranınızda android robot simgesinin olduğu format ekranını görüyorsunuz, buradan kumandanızın yön tuşları ile wipe cache partition üzerine gelip ok diyorsunuz, yes no diye sorarsa yes deyin, bu işlemi garanti olsun diye 2 kere yapabilirsiniz, daha sonra geri tuşuna basıp ilk ekrana dönün ve en üste yazan " rebout system now" ok tuşuna basın yes deyin ve cihazınız açılsın.


    not ; bahsettiğim bu işlemin yüklü olan uygulamalarınıza mevcut tüm güncellemelerinize dosyalarınıza apklarınıza vs... kısaca hiçbir şekilde hiçbir şeye zararı yok, bahsettiğim gibi WİPE CACHE PARTİTİON işlemi sadece eski sistem güncellemelerini kaldırıp cihazınızı tabiri caizse yağ gibi akar hale getirecektir, sadece mi box s için değil tüm android cihazlarınız için bu işlemi yapabilirsiniz.

    mi box cihazım takılıyor yavaşladı donmalar kasmalar var dediğiniz anda format atmak yerine ilk önce bu işlemi uygularsanız en azından tüm programları silip kaldırmadan problemi ortadan kaldırma şansınız olabilir, bu işlemi bahsettiğim şekilde yaptığınız sürece hiç bir şekilde sorun olmaz korkmayın yani
    CİHAZI YENİ ALAN ARKADAŞLAR LÜTFEN DİKKATLİ OKUSUN ;

    1) kafanıza takılan soruların tamamının cevapları bu konu içerisinde defalarca konuşuldu, konunun en üst kısmında yer alan arama bölümüne sorunuz ile alakalı anahtar kelimeleri yazarak ulaşabilirsiniz (örnek: apk, yükleme, tarayıcı, güncelleme, kumanda vs... gibi)

    2) tamam 400 küsür sayfanın tamamını okumayın ama en azından geriye doğru bir 30-40 sayfa okuyun, böylece sorduğunuz bir çok sorunun daha birkaç sayfa önce konuşulduğunu görebilirsiniz.

    3) youtubede mert temizer, sinetech, mithat kılıç gibi kanalların mi box s ile ilgili olan tüm videolarını izlerseniz, cihazla akalalı kafanızda ne kullanım ne apk yükleme nede 3. parti canlı tv ve film dizi apklarıyla alakalı soru işareti kalmaz, sıfırdan kurulumdan tutunda gerekli apkların olduğu depoya kadar birçok şey paylaşılıyor. youtubenin kaynak olarak önemi uygulamalalı olarak görerek öğreniyorsunuz.

    4) burada sorduğunuz soruların çoğu havada kalıyor buna bağlı olarakta bazıları cevap verilmediğinde küsüyor ,cevap alamadığınız soruların sebepleri çok basit aslında, ya yukarıda saydığım gibi hiçbir şey araştırmadan emrivaki yapıp armut piş ağzıma düş kafasında bazıları, yada forumda cihaz kullanıcısı çoğu insan 24 saat cihazın başında olmadığı için yanlış yönlendirmemek adına o an için cevap yazmıyor sonrada unutulup gidiyor, aslında unutulma olmaz ama konu içerisinde o kadar çok boş ve birbirinin tekrarı mesaj var ki faydalı birçok mesajla beraber sizin sorularınızda araya kaynayıp gidiyor.

    5) satın aldığınız ve kullandığınız mi box s cihazda 2 gb ram 8 gb rom var, zaten bunların yarısını sistem kullanıyor, üzerinde gelen uygulamalar, sizin yüklediğiniz 3. parti yazılımlar, sistem güncellemeleri vs... derken bu cihazın donup takılması yavaşlaması kadar normal bir şey olamaz, bazılarına bakıyorum öyle bir kafa var ki restorana gidip 3 kuruş para verince oranın sahibi gibi davranan tipler gibi, çok paran varsa konunun kadrolu trollerinin tavsiye ettiği gibi 5 katı fiyata nvida shield alabilirsiniz, piyasada mi boxu aldığınız fiyat olan 350-500 lira arasına satın alabileceğiniz ve youtube amazon netflix gibi platformların 4k lisansına sahip başka bir box daha yok, o yüzden atla deveyi kıyaslayan kamillere itibar etmeyin, bu cihazı nasıl daha verimli kullanırım diye düşünün, gereksiz uygulamaları silin, cihazla birlikte gömülü gelen google film vs... gibi gereksiz uygulamaları devre dışı bırakın, büyük güncellemeler sonrası konu içinde daha önce bahsettiğim "wipe cache partition" işlemini deneyin (konu içinde aratıp bulabilirsiniz) , son çare hard reset atın vs... ısınmaya veya başka bir sebebe bağlı anlık takılmalar olursa Türk usulü fişini çekip geri takın, kısaca limitler dahilinde kullanıp basit çözümleri deneyin önce.



    6) sizlere güncelleme yapmamanızı söyleyen kamilleri engelleyin, cihaz kullanıcısı olmayıp burada trollük yapan mesaj kirliliği yapan trolleri şikayet edin , bu cihazda mevcut olan bazı ufak tefek sıkıntılar güncellemeler sonrası düzeldi zaten ki hiç kimse bu cihaz kusursuz uçuyor kaçıyor demiyor, ülkenin alım gücü ekonomik şartları belli, cihazdan memnuniyetini dile getirenler yiğidi öldürüp hakkını veren insanlar, xiaomi hiç birimizin babasının oğlu değil, daha 1 tane telefonunu kullanmadım bu zamana kadar ama benim için büyük nimet üstelik ödedidiğim 300 küsür lirayı 10 kere çıkarttı faydasıyla, cihaza apk abanmazsanız, arada bir format vs... rahatlatırsanız, donanımsal bir sıkıntı olmadığı sürece 3-4 sene daha götürür sizi rahat olun.

    7) tüm bunlara rağmen çözülemeyen bir sıkıntı olursa yine buralardayız biz, yeter ki şu konuda gereksiz ikili diyaloglar birbirinin 500. tekrarı sorular olmasın, o zaman ne sizin sorunuz arada kaynamış olur nede insanlar sizi görmezden gelir, ve hepinizden rica ediyorum ; wolksvagene binipte 0-100 km niye 3 sn değil yea gibi lamborgihini performansı bekleyen yurdum kekosu triplerine girmeyin, çok parası çok beklentisi olanın yeri bu konu değil, biz çayımız püskevitimiz elimizde mütevazi insanlarız, hergün türlü türlü ekşınlar yapmayalım durup dururken gerek yok bu işlere

    Konuda hep aynı soruyu gördüğümden, bilgi olarak paylaşayım.


    Mi Box S 4k İlk jenerasyon - Android 12 yalnızca 1 gün indirime sunuldu. Bu güncellemeyi indirenlerde uygulamaların çoğunda ve optik çıkışta sorun olduğundan güncelleme aynı gün geri çekildi.(birinci gün güncellemesi adıyla çıkmış test edilmemiş bir sürüm olduğu belliydi) Daha sonra sadece 1 gün yayında kalan android 12 güncellemesini yapan ve sorun yaşayan kullanıcılar için bu hataları düzelten bir güncelleme daha yayınlandı. O 1 gün içinde sürümü indirmemiş Android 9 kullananlara ise şuan gelen bir Android 12 güncellemesi yok.


    Mi Box S 4k (2nd Gen) - Android 12 hiç gelmedi.

    Mi box S imi dayanamayıp pie 9.0 beta1 upgrate yaptım. 2 gündür kullanıyorum. Daha öncesinde de 8.1 oreo kullanıyordum. Usb çoklayıcının azizliği sebebiyle usb yi kendi hafızası olarak biçindirmemden dolayı wifi sorunları usb cihazı çıkarıldı sorunları oreo 8.1 de aldım. Sorun çıkartan portu tespit edip Android 9.0 a güncelledikyen sonraki izlenimlerimi söyleyeyim. Şu anda cihazım bildiğiniz pc den farksız.
    Wifi modem ayarlarından sabit port filan değişiklikkleri yaptım. Mahallemde ttnet altyapısı 8-12mbit internet verebiliyor. Turkcell e de 1600tl ceza çıktığı için geçemiyorum. Ancak hız testi yaptığımda 16mbit download görüyorum. Netflix te de test video çalıştırdığımda yayın 3dk sonra 4k ya ulaşıyor internet hızım 16mbite kadar çıkıyor. Ama genelde gündüzleri 10mbit. Pc ve telefonumda da bu durum böyle. Wifi ile sorunsuz kullanıyorum.
    Chromecast ile google home mükemmel çalışıyor. Evin her yerinden tv mi box umu kumanda edebiliyorum. Tv de hdmi ve ağ üzerinden on off yapma desteği var. Mi box kumandası ile box u açınca tv de açılıyor. Dilersem hdmi csc ayarlarından ilgili seçenekleri açarak tv yi de kapatıyor. Yani mi box kumandası mi box u açınca tv ye hdmi üzerinden aç komutu gönderiyor. Ses kısıp açma mi box cihazından oluyor tv sesini açmak kapatmak gerekirse lg kumanda uygulamasını kurdum telefondan açıyorum. Zaten android tv kumanda uygulaması da kurulu. Gerektiğinde oradan da mi box a kumanda ediyorum. Arkadaşımın air mousu ile yaptığım denemelerde mi box u zirveye ulaştırmayı başardım.
    Air mouse ile kumanda ve google asistan sesli koöut tam çalışıyor. Orjinal kumandası ile de çalışıyordu ama sonradan takma air mouse larda sorunlar oluyordu hepsini aştım. Mesela air mouse ile klavye tuşlarına basarak yazabiliyourum. Air mouse arkasındaki klavyeyi kullanabiliyorum. Klavyede de L tuşu açılmıyor Enter aktif açıloyor. Yani arkasındaki klavye ile yazdıktan sonra enter yapınca arama gerçekleşiyor bir çok yerde. İnternet tarayıcıda bildiğin pc oldu. Sitelerdeki bahis reklamları filtreledim. Resimleri filan dahi açılmıyor çok süper. Ama site içi videolar açılıyor ve eklenti alıyor. Nasıl derseniz firefox broeser kurdum. Ama androidtv sürümü değil. Android normal sürümü. İçine eklenti kabul ediyor ve adblocker reklam engelleyicilerden dilediğinizi ekliyor. Air mouse ta hem kumanda hem fare hem sesli asistan desteği ile zirve bir kullanım sumdu. Mi box u açıp kapatıyor firefox dahil her yerde sesli asistan otoöatik yazma çalışıyor. Fare ile kumanda müthiş uyumlu. Puffin tv saçmalığından kurtuldum. Hemen bu kumandadan siparişi verdim. X plore dosya yöneticisini de kurdum hem telefona hem de cihaza wifi üzerinden erişip telefondaki her şeyi cihaza atabiliyorum. Hafızasını flash bellek ile arttırdım. Dahili hafızadaki birçok uygulamayı hafıza kartından kullanıyor. Ses android 9 ile çok fark etti dobly digital ve plus seçenekleri gelmiş otomatik e aldım. Film sitelerindeki bazı filmkerde ses kulağımın içinde sanki tınlıyor.
    En güzeli ps4 wireles headset 7+1 kulaklık artık usb yi takınca çalışıyor. Sadece netfliks ps4 kulaklığa izin vermedi. O kadarı da olsun o sorunu da çözerler. Şimdilik deneyimlerim bu kadar. Şunu da eklemek isterim iyi gyroscop özellikli bir air mouse alırsanız. Button mapper uygulamasını kurun istediğiniz tuşa ek özellik atayın. En basitinden 0 tuşa uzun basınca arka planda çalışan uygulamaları göster dedim. Çalışan uygulamalar hangileri ise aralarında geçiş yapabiliyorum. Dilediğimi kapatabiliyorum veya tümümü kapatıp bellek temizliği yapabiliyorum artık. Yeni air kumandamda play pouse ileri sar sonraki parça tuşları var ve tüm uygulamalarda çok iyi çalışıyor. Mesela ileri sara basınca youtube otomatik satıyor sonraki parçaya basınca sıradski video oynuyor. Yani şu an kullandığım air mouse kumanda ile bu cihaz bildiğin pc oldu. Android 9.0 ile ses ve renkte derinliğinde çok iyileştirme yapılmış. Mi box s e bayılacaksınız.
  • Yeni birşey koymamışlar, ayıp olmuş açıkçası...
  • Resmen hayal kırıklığı. Bir xiaomi hayranı olarak bu sefer güldürmedi diyebilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadobjk -- 4 Şubat 2018; 20:23:56 >
  • amazon fire tv (2017 versiyon, 4k) almak daha mantikli bence. normal fiyati 70$ indirimli satiliyor za,am zaman; 55'e hatta 50'ye iniyor.

    https://www.amazon.com/dp/B01N32NCPM/ref=fs_ods_smp_ne
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alierr

    amazon fire tv (2017 versiyon, 4k) almak daha mantikli bence. normal fiyati 70$ indirimli satiliyor za,am zaman; 55'e hatta 50'ye iniyor.

    https://www.amazon.com/dp/B01N32NCPM/ref=fs_ods_smp_ne

    Amazon dan nasil satin aliyorsunuz göndermiyorlar?
  • 55 dolar olacak deniyor. 55 dolar olursa şuanki mi box 3 4k olan Modelden daha ucuz olacak demek oluyor.
  • almayın bunu, mi tv box 3 global modeli alın. uğraşmayın rom falan atmak için daha sonra.
  • emre1393 kullanıcısına yanıt
    Bunun da modifiyeli global modeli çıkar, sevdalısı beklesin.
  • Çıksa ne olacak ki, değişen bir özelliği yok ki, en azında ram i artır, usb sayısını 2 ye çıkar, gigabit internet girişi koy, android tv versiyonu nu 7 ye yükselt arayüzü geliştir. Kumandaya air mouse özelliği, hareket sensörleri ve kulaklık girişi ekle.

    Bunlardan bir kaçını yapsa yeni gelişmiş bir versiyon çıkmış onu alalım deriz ama sadece beyaz renk seçeneği olmuş.

  • Xiaomi Mİ Box 4 olarak açılan konu Xiaomi Mİ Box S olarak güncellenmiştir.

    Xiaomi Mİ Box S Global Versiyon, Xioami Mİ Box 4 ise Çin Versiyonudur.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LastFaded -- 12 Kasım 2018; 16:41:20 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LastFaded

    Bu mesaj silindi.
    merhaba kardeşim öncelikle hayırlı olsun;

    Ben'de mi box s yada fire stick 4k alma arefesindeyim ama karar veremiyorum bir türlü . aşağıdaki soruların yanıt bulması için gelince aşağıda uygulamaları kurup denersen çok memnun olurum .

    * mi box s alsam netflix i , digitürk play , puhu , blu tv uygulamalarını sorunsuz izleyebilecekmiyim ,kumanda uygulama ile air mause oluyormu fire tv deki gibi ?
    * fire tv stick 4 k alsam menü tr değil, (birde mibox s deki netflix kısa yol tuşuna bittim) digitürk play , puhu , blu tv uygulamalarını sorunsuz izleyebilecekmiyim ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okimos -- 12 Kasım 2018; 17:51:46 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LastFaded

    Dediğiniz uygulamaları test ederim fakat elimde Air Mouse yok.

    Air mause uygulamasıyla kendi kumandasını mause gibi kullanablecekmisin demek istedim , bahsettiğim şey fire tv de oluyor uygulamayı yükledikten sonra kendi kumandası air mause gibi çalışıyor.
  • 3S ile arasındaki farklar nelerdir acaba? Bariz bir fark görebildiniz mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LastFaded

    Bu mesaj silindi.
    Hocam hangi satıcıdan aldınız ben 2 gün oldu sipariş vereli henüz kargolanmadı. Ve bir o kadar da güvenilir bir satıcıydı.
  • TuR_BeY kullanıcısına yanıt
    Xiaomi MC Store'dan aldım ben de. Bakalım şimdilik ses seda yok.
  • Merhaba. Ürünü sadece Netflix (uhd), Youtube (4k) ve Spotify üyeliklerimi kullanmak için almak istiyorum. Bunun dışındaki şeyler beni pek ilgilendirmiyor açıkçası. Tavsiye eder misiniz? Ürünün kullanımı nasıl? Kumandadan tuşlara bastığımızda tepki süresi nasıl ? Arayüzde takılma donma vs.oluyor mu?
  • okimos kullanıcısına yanıt
    hocam selam ben ürünü n11 den satın aldım ürün türkçe netflix, puhu, tvplus sorunsuz kullandım digiturk play denemedim ama çalışacaktır. Apk ile firefox yükledim ve tüm film sitelerinden sorunsuz film ve video oynatabiliyor. Takılma ve kasma hiç denk gelmedim görüntü kalitesi çok başarılı. USB ye wireless mouse ve klavye taktım onları sorunsuz gördü. Kumandası çok güzel kullanışlı fakat mouse gibi hareket ettiremiyorsun. Saga sola basman gerekiyor. Ben oyüzden mouse ve klayve denedim çok daha verimli oluyor. Cihazı kesinlikle tavsiye ediyorum. ben çok begendım.
  • Bugün bu cihazdan sipariş verdim. Gelince iyi kötü paylaşım yaparız. İlk kez android tv box kullanacağım.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.