Şimdi Ara

Xiaomi Mi Band (Tüm Modeller) [ANA KONU] (463. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9.357
Cevap
296
Favori
440.811
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 461462463464465
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Mi band 7 de zepp Life üzerinden alarm kurduğumda alarmın çalmasına kalan sureyi neden göstermiyor. Mi band 4 kullanılırken kalan sureyi gösteriyordu.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Mi band 7 pro 'yu gören var mı?

    Tanıtılalı epey oldu, hiçbir mağazada göremedim satıldığını. Mi band 7 kısa sürede satılmaya başlanmıştı.

  • Band 7'nin fiyatları düşer mi diye pusuda bekliyordum, bırak düşmeyi 800'den 1000'lere kadar yükseldi. Talep patlaması mı oldu nedir. Dün Trendyoldan düşeş bir indirim+kupon geldi 850 küsüre aldım gitti. 40 lira da bonus kampanyasından geldi. Bugün tekrar 980'e falan çıkmış. İlk açtığımda bazı arkadaşların şikayet ettiği gibi fena kasıyordu, always-on yoktu, dil seçeneklerinde Türkçe yoktu vs, dedim çakma ürün mü gönderdiler ne yaptılar. Hemen bir güncelleme geldi ve cihaz kendine geldi. Başından beri adım adım güncelleme alan arkadaşlar farketmemiş olabilir ama ben ilk versiyondan son versiyona tak diye çıkınca cihaz evrim geçirmiş gibi oldu :) Band 6 varken 7 için 2 kata yakın fiyat farkı verilmez diyor herkes ama bende always-on ekran takıntısı var aldık bakalım. Bu arada arayüz sayısı az geldi bana. Daha doğrusu şöyle eğrili büğrülü futuristik veya dijital arayüzlerden ziyade klasik saat gibi arayüz sevdiğim için o tarz arayüzler az görünüyor. Ama yeni çıkan 1100 liralık Huawei Band 7'de sadece 4-5 tane AOD arayüzü olduğunu düşünürsek yine şükür.

  • Ordinarious O kullanıcısına yanıt
    Cihazın ilk bağlantısıyla açtığımda güncelleme yaptı çok yavaş bir şekilde 5-10 dakika civarı ve always on display vardı. Fiyat olaraksa ilk aldığımda değer diye düşünüyordum ama bataryası ve arayüzlerini de gördükten sonra kesinlikle değmeyeceğini anladım. Mi band 5 küçük ekranıyla bile amazfittools arayüz havuzu yardımıyla acayip iyiydi. Şu an bu cihazda harici arayüz desteği android cihazlar ile yapılabiliyor sanırım ama yine de çok kısıtlı, arayüzlerini yorumlarında nasıl yaptıklarını sorup cevap bulmaya çalışıyor geliştiriciler. Hele bazı kendi arayüzlerinde çince ya da ingilizce sabit yazılar var ki saçmalık ötesi.

    Mesela şu well done! Arayüzü nasıl resmi olur aklım almıyor. Üstündeki şeyler ve yazı sabit, sanki çocuk arayüzü gibi ama sözde çoklu fonksiyon kısmına konulmuş.





    Bir de şu en sağdaki saçma çince arayüz?




    Yemin ediyorum saçma sapan bir band yapmışlar. Sonuna kadar kullanırım ediyordum ama tek başına bu bilekliği kullanmak istemiyorum artık o kadar soğudum.

    Dün akşam 11'de şarjdan çektim şu saat 22:17 ve şarjı %76. Always on display hep açıktı ve parlaklık yarının altında. Ölçümlerde de her şey açık değil ama yine de başarısız denilebilir.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yakın zamanda mı band 6 aldım. Arada saatin kaç olduğuna bakiyordum ama 3-4 gün önce saatinin yaklaşık 40 dakika geri kaldığını gördüm. Mı Fitness uygulaması ile cihazı senkronize ederek saati guncelledim. Biraz önce Mı Band 6nin saatine tekrar baktım ve yaklaşık 30 dakika geri olduğunu gördüm.
    Böyle bir durum yaşayan var mı?
    Mi Band 6 nin sürekli telefona bagli olması mı gerekiyor?

    Eşimde Mi Band 4 var ve saatin geç kalması durumu hiç olmadı. Şarjı da 2-3 kat fazla gidiyor

    Mi Band 6 yı aldığımda hiç şarjı yoktu. Sizce bu normal mi?
    Mi Türkiye garantili.
    Şimdiden vereceğiniz cevaplar için teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4006 4 kullanıcısına yanıt

    Ben de aynı sorunu mi band 3 te yaşıyorum hocam. Bluetooth bağlantısı kapalı kullandığımda saat en az 4 dakika geriden geliyor. İllaki bluetooth açık mı kullanmak gerekiyor anlamadım. Ne tuhaftır ki eşimde band 4 var ve Bluetooth kapalı kullansa da onun saati hiç geri kalmıyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Grkem37 kullanıcısına yanıt

    Telefona Zepp life uygulamasini kurdum ve bileklik sürekli telefona bagli durumda. Bundan sonra saatin geri kalacagini düşünmüyorum. Bakalım şarjı kaç gün gidecek.

    Bu arada Mı Band 4 yaklaşık 1 aydır telefona baglanmamis ve 20 saniye kadar sapma olmuş.

    Mi Band 6 telefona bagli değilken günde 20 dakikaya yakın geri kalıyor. Her zaman yeni olan model daha iyi olmuyormuş demekki.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaklaşık 10 saat önce telefonun Bluetooth unu kapattım ve Mı Band 6 nin ne kadar geri kalacagina bakmak istedim.
    10 saatle yaklaşık 50 dakika geri kaldı.
    Bu durum bana normal gelmedi.
    Sizde de böyle bir durum var mı?
    Eğer Mı Band 6 ların hepsinde bu sorun varsa, bence başka bir Mı Band almak lazım.





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4006 -- 12 Ağustos 2022; 10:39:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4006 4 kullanıcısına yanıt
    Açıkçası son bu tarz paylaşımlardan sonra aklıma sadece bu cihazların işlemci gücünün sensör, arkaplan işlemlerine öncelik verip ana işlevlerinden en büyüğü olan saat işlevini bile yerine getiremediği geliyor. Malum zaten gerçek fiyatı ülkemizde pahalı ama yurtdışında çok cüzi bir fiyata satıldığından ve işlemcisinin de çok üst seviye bir şey olmamasından belki de bu tarz sorunlar yaşanıyor olabilir. Sonuçta her band modelinde sürekli bir işlev, bir donanım vs. Ekleniyor ama hiç cihazın gücünden bahsedilmiyor. Belki de apple watch series 6'da kullanılan işlemcinin series 7'de de kullanılması hatta belki de söylentilere göre series 8'de bile bu işlemcinin kullanılması durumu varken bu band cihazlarında herhangi bir donanım gelişimi oluyor mu bahsedilmiyor. Ya band 6-7'de band 4'ün ya da 5'in işlemcisi kullanılıyorsa, açıkçası bilmiyorum tahmin yürütüyorum ama böyle saçma bir hata başka bir şeyi aklıma getirmiyor. Gerçi bu cihazları kendi başına kullanmak oek doğal bir kullanım senaryosu da değil, bir cihaza bağlı olacak ki (spor yaparken belki bağlı olmaz diye düşünüyor olabilirler ama bu spor yapılan süre haliyle kısıtlı bir süre) senkron olsun, bildirim göstersin, zaten az olan işlevlerini tam yerine getirsin olabilir.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • manesnuc kullanıcısına yanıt

    Aynen şarj konusunda pek başarılı değil ilk izlenimlerime göre. AOD olayı bekleme süresinin canına okuyormuş gerçekten. Sabah çıkarken %25 idi, öğlene kadar %10'a düştü. AOD kapattım ve sonraki 10 saat boyunca sadece 1 düşerek 9 oldu. Bu nasıl bir fark anlamadım. Gerçi ben de gittim en hareketli AOD ekranını seçtim, o da etkilemiştir heralde. Daha saat havası versin diye AOD esnasında da saniyesi sürekli hareket eden analog bir arayüz var Mechanical kategorisinde en sağda, bunu kullanıyorum. Bunun haricinde ilk başta whatsapp bildirimlerini ve bildirim gelince ekranın direk açılmasını aktif etmiştim ama işim gereği onlarca whatsapp grubum olduğunu idrak edememişim. Hem AOD hem whatsapp bildirimleri voltranı oluşturup yarım günde %40 şarjı bitirdi. Whatsapp bildirimi falan açmam daha. Ama şu da var ki ekran boyutu görüntü kalitesi ve genel olarak stabilitesi çok iyi. Band 5-6 kullananların 7 alması biraz gereksiz olur gerçekten ama sıfırdan alacak olanlara öneriyorum. Ama fava atıp kampanya bekleyin tabi, 1000 lira gibi saçma fiyatlara satıyor bazı satıcılar şu an. 1250'ye Huawei Watch Fit var yani GPS'li koca ekranlı falan.

  • Grkem37 kullanıcısına yanıt
    Benim band 3'de aynı şekilde aldığımdan beri şarjı çabuk bitme sorunu vardı uzun zamandır kullanmıyorum

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • bende mi band 5 mevcut. artık değiştirmek istiyorum. huawei'den başladım ios uyumsuzlukları ve başka sorunları yüzünden (deklanşör yok, müzik kontrolü yok, watch fit 2'ye ios'ten müzik atma yok, en fazla 10 bildirim vs) vazgeçtim.


    adayları mi band 7 ve redmi smart band pro olarak güncelledim.

    7'de oto parlaklık yok, redmi pro'da var,

    7'de nabız uyarısı var, redmi pro'da aktivitede yok ama genel ayarlarda mevcut,

    7'de aktivite sonrası harita gösterme var, redmi pro'da yok,

    7 bazı emojileri gösteriyor, redmi pro göstermiyor,

    7'de saatten alarm kurma var, redmi pro için illa uygulamadan kurmanız gerekiyor vs.


    ancak benim band 5'te kullandığım "continuous heart graph" diye bir şey var; bunu saatle gelen ekranlardan birinin alttaki grafiğini konfigüre ederek yapıyorsunuz. 5'te var, 6'da da buldum ama buna benzer grafiği çok az saatte görüyorum; şu alttaki:


    bundan 7'de ne yaptım ettimse bulamadım; olan arkadaşlar rica etsem bakabilirler mi? iki avm'ye gittim birinde band 7 yok, forum istanbul'dakinde de müşteriler eşleştirip pin koymuş, açamıyorlar.


    bu arada bu ekrandan redmi band pro'da olsun artıyı eksiyi boşverir ona geçerim. olmadı sırf spo2 ve daha akışkan menüler için 6'ya geçer aynı ekranı kullanırım.

  • balcis kullanıcısına yanıt
    7'de yok bu grafik. Şahsen zamanında band 5 kullandım ama band 7 bence rezil olmuş. Pro bile çıkarttılar yani yapılmaması gereken şeyler. Always on display koyup otomatik parlaklık koymamak acemi bir hamle gibi çünkü kapalı ortamda belli bir parlaklık yeterken hem normal arayüzü görmek için hem de always on display için, dış ortamda güneş altında o parlaklık yetmeyebiliyor. Zaten akıcı bir arayüz yokken habire saatin kasan arayüzünden ya da uygulamasından parlaklık ayarlamak kötü bir deneyim yaratıyor. Always on display olmasa yine bir şey demezdim otomatik parlaklık sensörünün olmamasına..

    Kullanmayadabilirim ama o kadar para vermişim bu özellikler var diye niye bunu kullanmayayım. Apple Watch series 6'yı satınca mi band çıksın diye bekliyorum ve o arada redmi band'i gördüm. Açıkçası hoşuma gitti ama dedim mi band daha iyidir, tam türkçe gelir, emoji, bildirimlerde uygulama ikonları daha iyi olur diye aldım band 7'yi ama pişmanım. Bence karşılaştırmalarına bakın ya da tek tek inceleme videolarına bakarak karar verin. Antrenmanı kullanmıyorsanız zaten adım sayıyor. Ben yürüyüş algıma falan gibi şeyleri de kapattım çünkü saati o ekrana kitliyor, saçma geliyor bana. Redmi çok daha iyi fiyatlı ve büyük ekranıyla huawei'ye göre de ios için daha kullanışlı olur diye düşünüyorum.

    Bu konuda habire band 7'yi yerip kötülüyormuşum gibi gözüküyor olabilirim ama ilk bilekliğim zamanında band 2'ydi ve samsung fit 2, Samsung galaxy active 1, mi band 5c apple watch 6 ve şimdi band 7 kullanıyorum. Aralarında en beğenmediğim oldu band 7 maalesef. Ülke şartları dolayısıyla fiyatları zaten absürt ama yine de ben band 6'da alın demiyorum ama band 7'yi de es geçin bence. Paranız varsa tabii ki apple watch en azından SE bile efsane olur (ilk başta se alacaktım ama taksit olunca series 6 44 mm nike edition siyah aldım). Bütçeniz yoksa zaten bildirim, basit adım ve uyku takibi için büyük ekranı ve otomatik parlaklık sensörüyle redmi bence daha iyi gibi. Şahsen şu an karar verip alacak olsam redmi alırdım.

    Huawei'de güzel ama ios için çok kısıtlı. Samsung cihazları seviyorum hatta şu an kullandığım iphone 11'den önce 3 yıl boyunca samsung note 5 kullandım severek. O döneme ne alsam sorunsuz çalıştı android'in avantajı olarak (airpods 2'yi 2 yıl falan kullandım mesela) ama ios stabilitesi için geçiş yapınca o dönem kullandığım samsung active 1 sanki telefonsuz kullanıyormuşum gibi ne arayüz seçebiliyordum mağazadan ne de bildirim alabiliyordum uygulamalardan. Böyle olunca huawei cihazlara hiç bakmak istemedim her ne kadar tip ve çeşitlilik olarak cazip olsalarda. En iyisi dediğim gibi türkçe, İngilizce falan ne olursa incelemeleri, karşılaştırmaları izle. İngilizce anlamam diyorsan ve pc varsa YouTube'da altyazıları Türkçe çeviri olarak izleyebilirsin neredeyse çoğu videoyu.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • manesnuc kullanıcısına yanıt

    hocam detaylı cevabın için çok teşekkür ederim.


    o kalp grafiğini sanıyorum pro'ya saklamışlar (onda da incelemelerde göremesem de) bundan kaldırmışlar sanıyorum. saatlerdir incelemeleri izliyorum kendimce özelliklerin excel'ini tuttum üstte saydığım karşılaştırma maddeleri ondan mesela. en nihai geldiğim noktada 7 mi redmi pro mu dedim ama redmi pro da bazı şeyleri karşılamıyor ve kalp grafiğiyle hem pek para da harcamadan band 6'ya yönlendiriyor beni.


    apple watch demişsiniz en küçük modeli gözüme harika gözükse de her gün şarj bana göre değil. apple o konuda bence dalga geçiyor kullanıcılarıyla bir saati her gün şarj ettirerek (kimse alınmasın). mi band 7'yi amazon kendi satsa bu aradığım grafiksiz alışır mıyım acaba diye iade etme pahasına alıp deneyeceğim ama o da yok. en iyisi 6'yı amazon'dan alıp alışamazsam iade etmek. az para farkla ekstra geniş ekran spo2 ölçüm ve uyarı farkım olacak grafiğim de bana kalacak ama açıkçası huawei band ve watch fit (1)'in kasa formuna bayıldım; keşke düzgün çalışsalardı ios'le.

  • balcis kullanıcısına yanıt
    Hocam yanlış anlamayın lütfen ama bu bileklik tarzı cihazlarda özellikle mi band gibi bir cihazda spo2 sizce ne kadar doğru sonuç veriyor olabilir?

    Ben şahsen adımları ve özellikle uykuyu bile doğru ölçmediğini ve uykunun evrelerinin algoritmayla oluşturulduğunu düşünüyorum. Apple watch için bile bu uyku olayı yeni yeni detaylar eklenerek gelişiyor. Bu kadar ucuz cihazlarda pek olası görmüyorum doğruluğu. Mi band 7'de spo2 kapalı kullanıyorum. Aynı şekilde apple watch series 6'da da kaptırıyordum (doğru ya da değil çok fethetmiyor benim için) çünkü sürekli minimum %95 maksimum %99-100 oluyor. Gerçekten bununla ilgili sorunu olan ve band kullanan birisinde bu değerler doğruyu gösterse bir süre (hiç araştırmadım açıkçası bu konuyu) olabilir derim ama halihazırda kullandığım nabız, adım ve uyku özelliklerine bile tam inanmazken bu spo2 olsun diye konulmuş gibi.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • manesnuc kullanıcısına yanıt

    adımı özellikle antrenmanda karşılaştırdım ve youtube'da bilimsel test eden nadir hesaplar var onlara baktım, yine youtube'da enes var parmak üzerinden tıbbi ölçüm yapan cihazlarla bunları karşılaştırıyor ama o2 oranı %95 ve üzeri olduğu için ciddi rahatsızlığı olan birini bulmadan bunu düşük o2'yle teyit etmek mümkün olmaz. uyku takibi ise size katıldığım tek yön; derin veya rem tam bilebileceklerini düşünmüyorum ama kendi bilekliklerimde ne zaman yattım ne zaman kalktım takibi, arada tuvalete kalkma falan zamanları vs hepsi tutuyor. benim için bu da yeterli.

  • Merhaba. Modelden emin değilim ama bende mi band 3 ya da 4 var. Geçen spor yaparken spor modunu açtım nabzı, kaloriyi vs takip etsin diye. O günden beri nabız ölçme açık kaldı her dakika nabız ölçüyor kapatmayı da bulamadım. Nerden kapatırım bunu ben?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Di Zetemeno kullanıcısına yanıt
    Renkli ekran ise 4'tür. Mi Fit uygulamasından sürekli nabız takibini kapatın.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Heisenberg61 kullanıcısına yanıt
    Honor band 6 önerebilirim. Kampanya yakalarsan yakın fiyata alirsin. Ekran daha geniş daha hos duruyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • MaiqTheLiar kullanıcısına yanıt
    Renkli hocam. Teşekkürler

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 461462463464465
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.