Şimdi Ara

★ Xiaomi Mi 4 ★ Ana Konu & Kullanıcı Kulübü ★ (99. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.073
Cevap
63
Favori
285.511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 979899100101
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Cenkay KESER kullanıcısına yanıt
    bende de 2 defa oldu ama kuralı 1 saati geçmemişti ondan korkuyorum. Birde root olayını nasıl yapıyoruz buna?
  • peocawe kullanıcısına yanıt
    Geliştirici seçeneklerinde root diye seçenek var ordan açıyorsun.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cenkay KESER

    Geliştirici seçeneklerinde root diye seçenek var ordan açıyorsun.

    Çok teşekküler hocam son olarak geri dönmek istersem beta 6 stock roma nasil root yapiyorduk?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • peocawe kullanıcısına yanıt
    İlk mesajdaki root yöntemi ile twrp yüklü tüm android cihazlara root yapabilirsin. ROM veya android sürümü farketmez.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cenkay KESER

    İlk mesajdaki root yöntemi ile twrp yüklü tüm android cihazlara root yapabilirsin. ROM veya android sürümü farketmez.

    teşekkürler :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TÜRK.rew

    Burada yazdığına göre lte desteği yok.

    Yaşadığınız sorunları nasıl çözdüğünüzü de yazarsanız cm 13 kurmayı düşünenler faydalanırlar.

    Mİ4 LTE Cihazına şu şekilde kurmayı başarabildim.

    İlk olarak Mi4'te çift sistem bölümü var 1 ve 2 adında. Bunlardan biri aktif diğeri deaktif durumda. Twrp Mod ile ne yaptıysam kuramadım.

    Cwm mod kurdum ve wipe cache/data-factory reset/ yaptım.
    Ardından wipe dalvik cache yaptım.
    Sonra sırası ile ilk olarak aktif olan bölümü sildim (System 2) ardından aktif olmayan bölümü sildim (system 1). Bu seçenekleri mounts and storage bölümünden yapabilirsiniz.

    Eğer Cwm mod ile kuruluma devam etmek isterseniz mutlaka kuracağınız Custom ROM system 1 bölümüne kurulmalı.

    Twrp bazen kendisi hallediyor ancak sorarsa Twrp modda da rom'un kurulacağı alan olarak system 1'i seçmek gerekiyor.

    Yani sizde DEAKTİF(aktif olmayan) bölüm hangisi ise Custom rom'u oraya kuracaksınız.

    Buradan sonra isterseniz Cwm mod ile kurulum yapabilir isterseniz Twrp 'yi tekrar kurarak kurulum yapabilirsiniz. İkisi de olur. Ancak Twrp System bölümlerini silmekten yetersiz kalan bir rom. Fakat ters bir durum olarak Rom'ları Twrp ile kurmak da sağlıklı. O yüzden her şeyi yaptıktan sonra Twrp mod kurdum.

    Sonra advanced wipe yaparak bir kez daha genel olarak wipe System/cache/data/dalvik yaptım.

    Sonra install diyerek kuruluma geçtim.


    Kamera sorunu ise ekran döndürme ile alakalı döndürmeyi kapatınca düzeliyor. Düzeltemediğim şey ön kamera oldu. Tuttuğunuz açının tersini çekiyor fotoğrafta. Örneğin yüzünüzün solu resimde sağ tarafta çıkıyor. Miui'da ön kamera çok daha başarılıydı.

    Anlatım tamamı ile bana ait herhangi bir yerden okumadım ya da alıntı yapmadım.

    Ayrıca @Cenkay KESER hocam Mİ4 LTE cihaza bu şekilde kurulum yapılabiliyor. İsterseniz ilk mesaja Mİ4 LTE cihazlara CM13 kurmak diye bir başlık açıp yayınlayabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi proct -- 8 Mart 2016; 13:14:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • proct kullanıcısına yanıt
    Normal mi4tede durum aynı. Hiçbir aosp tabanlı ROM system 2 üstünde çalışamaz. Ben android 6.0 ve yaşından döndüğüm için tek sistem alanı var sorunsuz bir şekilde kuruluyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gece telefonu Şarjdan çektim, sabah 8de evden çıktım ve durum bu. Telefonu satacağım bu gidişle. 4 saat uyudum onda bile %5 yemiş.
    Bu mesaja eklenen görseller:


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hocam telefondaki tüm verilerinizi yedekleyin ve sıfırdan kurulum yapın. Ayrıca gereksiz uygulamaları tekrar kurmayın. Acaba telefonu çok agresif mi kullanıyorsunuz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu yaz mi4 almayı düşünüyorum yabancı forumlarda yanların kolay çizildiğini ve ekranın kolay kırıldığını söylüyorlar öyle mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: proct

    Hocam telefondaki tüm verilerinizi yedekleyin ve sıfırdan kurulum yapın. Ayrıca gereksiz uygulamaları tekrar kurmayın. Acaba telefonu çok agresif mi kullanıyorsunuz?

    Yani ekran oto modda bunun haricinde güç tüketimindeki uygulamalar belli,hiç oyun yok whatsapp, sosyal medya ve haberler vs. Bir de Gps çok tüketiyor ve performansından memnun değilim, 5 dakika açtım şarjı bildiğin emdi konumumu düzgün bulsa yarasın diyeceğim ama maalesef öyle değil . Artık format atacağım. Şimdi telefonu aç kapa yapınca şarj fena değil ama iki üç günden sonra iyice kötü oluyor. Bi de şarj azaldıkça yüzdeleri daha çabuk tükeniyor. Mesela geçen %20de uyudum 8 saat sonra şarjı bitmiş ama %100den bırakayım sabaha %91-90 olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: genso

    Bu yaz mi4 almayı düşünüyorum yabancı forumlarda yanların kolay çizildiğini ve ekranın kolay kırıldığını söylüyorlar öyle mi?

    Ben ne kılıf ne de jelatin kullanıyorum ekran da çok ufak bi çizik olmuş, başka da bir şey yok. Cebimde ne olduğuna dikkat etmeden kullanırım, bi sıkıntı olmadı. Cihazda farklı bir ekran teknolojisi var, gorilla glass gibi değil ama yine de sağlam. Cihazın kölesi olmanın anlamı yok, çizilirse çiziksin. Kılıf sız kullanmak büyük keyif

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Play store dan Battery Calibration Root diye aratarak root gerektiren batarya kalibrasyon uygulamalarından birini indirin ve kalibre yapın. Belki işe yarar.
    Bir de telefonu şarj %15'in altına inince şarja takın. %100 olduktan sonra yaklaşık 5 dakika daha bekletin. Elektrik elektronik mühendisi bir arkadaşım pil asla sarj almayı kesmiyor fazla bekletmek batarya ömrünü kısaltır ama tam dolumdan sonra 5-10 dakika kadar daha bekletmek zarar vermez demişti. İnternette çoğu yerde Li-on bataryaların tam dolumdan sonra akım kestiği söylenir ancak yapılan ölçümler hiç öyle demiyor. Akıllı telefonlar Li-on bataryaya sahip tamam ama düzensiz şarj etmek bataryanın mevcut olan kalibrasyonunu bozuyor. Ayrıca şarj olurken telefonla kesinlikle fazla uğraşmamak gerekiyor. Geçmiş tecrübelerimden biliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi proct -- 9 Mart 2016; 1:38:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • proct kullanıcısına yanıt
    Musait olunca yapacağım hocam. Olmazsa yeni gm 5i bekleyeceğim, kamerası iyiyse alırım heralde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bendeki mi4 ün suya düşmesi münasebetiyle ebedi istirahatine kavuştu zaten 16gb hafızası beni çok yoruyordu .
    Mi4 ten sonra >Mi5 e geçmeyi düşünüyordum ama şuan fiyatlar çok uçuk ona geçmeden mi4 ten kamera performansı olarak üstün önerebilecek bir telefon olan olursa sevinirim
  • Arkadaşlar telefondan çok memnundum ama ses kısma tuşu arizalandi. yaptirabilecegim bi yer varmı cidden telden soğuttu bu olay beni.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba;

    İki yıl iPhone4 kullanımıştım. Son iki yıldır da LG G2 kullanıyordum. Dün Xiaomi Mi4 LTE modeli ile tanıştım. İlk gün deneyimlerimi paylaşmak ve bazı hususlarda da sorular yöneltmek istedim.

    Ürünü n11.com'da Semers mağazından 929 TL'ye satın aldım. Ertesi gün iyi paketlenmiş şekilde elime ulaştı. Kendilerine teşekkür ederim (Kutudan kulaklık çıkmıyor bu arada).

    Kullanıdığım diğer Xiaomi ürünleri : Mi Band, Mi Power Bank, Mi LED, Mi Bletooth Speaker (siyah renk, yuvarlak olan modeli)

    Ürün Android 4.4.4 ( KTU84P ) ve Miui 7.0 ( 7.0.5.0 - KXDMICI ) yüklü şekilde geldi.

    1-) Cihazın ürün kalitesi oldukça yüksek. Hiç Çin malı izlenimi vermiyor.

    2-) İşletim sistemi olarak ne bir Android ne de bir iOS. İkisinin karışımı gibi.

    3-) Status bar ikonları ve yazı fontu çok ufak. Büyütmenin bir yolu var mı? Okumakta zorlanıyorum.

    4-) Fotoğraf çektiğimde galeride iki adet "Kamera Fotoğrafları" bölümü açılıyor. Nedeni nedir? Ben QuickPic galeri uygulaması kurdum. Onda bir sorun yok. Ama orjinal galeri uygulamasını kullanmak isterim.

    5-) Temalardan bazılarını indirdim ve denedim. En akıcı tema olarak önerileriniz var mı? Kullanılan tema şarj süresini olumlu yada olumsuz olarak etkiler mi?

    6-) LG G2 modelinde ekran çift tıklama ile açılıp kapanıyordu. Eksikliğini hissettiğim en büyük özellik bu. Mi4 LTE modeline çift tıklama ile açıp kapama özelliği eklenebilir mi?

    7-) Yine LG G2'de Qick Memo isimli uygulama vardı. Bu uygulama anlık ekran görüntüsünü almanızı, üzerine el yazısı ile notlar tutmanızı ve galeriye kaydetmeye gerek olmadan whatsapp, gmail gibi uygulamalar üzerinden o resmi paylaşmanızı sağlardı. Bu eksikliğini hissettiğim ikinci uygulama. Mi4 LTE için LG G2'de bulunan Qick Memo programının alternatifi var mı?

    8-) Google Play'den n11 uygulamasını indirdim ve kurdum. Ama ana ekrana n11 ikonu eklenmedi. Sağdaki bütün ekranlara baktım ikon yoktu. Cihazı restart yaptım, ancak o zaman ikon geldi. Bunun nedeni nedir?

    9-) Bir de mesela whatsapp ile mesajlarken çıkan sesleri anlık olarak kısmak istiyorum. Ses açma ve kısma butonuna bastığımda zil sesini kisiyor. Bunun için ne gibi bir yöntem izlemem lazım?

    10-) Gmail uygulaması yüklü. Gelen mailler anlık olarak bildirilmiyor. Ben uygulamanın içine girip güncellediğimde mailler geliyor. Bunu push mail çeklinde nasıl çalıştırabiliriz?


    Teşekkür ederim.




  • Xiaomi uygun fiyatlı ürünler sağı için kutu içeriği kulaklık koymuyorlar. En üst seviye cihazında da durum böyle en al seviye cihazında da.
    4- Muhtelemelen galeri kısmındaki bölümde bulut ve yerel fotograflardan bahsediyorsun. Birisi bulut ile eşlenen fotografların diğeri ise telefon hafızasında ki fotograflar.
    6- Bazı kerneller çift tıklama ile uyandırma izin veriyor, xda üstünde bunlarla ilgili makaleler var.
    9- O anda çalan sesin anlık olarak sesini kısıyor ses açma ve kısma tuşları. Yani bir oyuna girdiğinde o sırada oyunun sesini kısıyor. Ona göre ayarlamak gerek.
    10- Güvenlik -- İzinler -- Otomatik başlatma kısmıdan bildirim almak istediğin uygulamaları devre dışı bırakma sorun çözülür.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cenkay KESER

    Xiaomi uygun fiyatlı ürünler sağı için kutu içeriği kulaklık koymuyorlar. En üst seviye cihazında da durum böyle en al seviye cihazında da.
    4- Muhtelemelen galeri kısmındaki bölümde bulut ve yerel fotograflardan bahsediyorsun. Birisi bulut ile eşlenen fotografların diğeri ise telefon hafızasında ki fotograflar.
    6- Bazı kerneller çift tıklama ile uyandırma izin veriyor, xda üstünde bunlarla ilgili makaleler var.
    9- O anda çalan sesin anlık olarak sesini kısıyor ses açma ve kısma tuşları. Yani bir oyuna girdiğinde o sırada oyunun sesini kısıyor. Ona göre ayarlamak gerek.
    10- Güvenlik -- İzinler -- Otomatik başlatma kısmıdan bildirim almak istediğin uygulamaları devre dışı bırakma sorun çözülür.

    Cevaplarınız için teşekkür ederim. Peki durum çubuğundaki yazı (saat) ve ikonları nasıl büyütebilirim? Çok ufaklar, okumakta zorlanıyorum.




  • Arkadaşlar gps sorunu olanlar linkteki yönergeleri uygulayın, benim gps sorunum düzeldi.
    Hocam sizin şarj sorunu da büyük ihtimal bununla alakalı
    http://en.miui.com/thread-118338-1-1.html
    Global dev 5.12.10 kullanıyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 979899100101
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.