Şimdi Ara

★ Xiaomi Mi 4 ★ Ana Konu & Kullanıcı Kulübü ★ (488. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.073
Cevap
63
Favori
285.511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 486487488489490
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lazye

    Eu romda bölemiyorsan global stable veya beta'da bu özelliği beklemeyin.

    Bu android 7 özelliği diye xioami vermiyor Mi4'e . Bahane çok

    Birkaç gün önce miui forumunda diyorum 2 çekirdek çalışmıyor forumda önde gelen bilgili bir arkadaşımız diyor ki programlar miui çekirdeğini düzgün okumuyor. Koskaca android dünyasında tüm arayüzlerle ve tüm markaların cihazında düzgün çalışıyorken miui çekideğinde düzgün çalışmıyormuş .

    Bende dedim ki custom kernel veya custom rom atınca çalışıyor performans artışı oluyor. Diyor ki benim dediğime getiriyorsun işte miui çekirdeğini düzgün okuyamıyor,zaten custom kernellerin amacı performans artırmak olduğu için öyle hissetmen normal diyor.

    Bu telefon ve bu markaya ait bazı cihazlar göz göre göre 2 çekirdeğe hapsolmuş durumda ve bu durum kimsenin umrunda değil cihaz 2-3 yıllık diye sineye çekiliyor. Zaten benim bu cihazımı değiştirmemdeki yegane sebep 2 çekirdeğe hapsolması ve pil sürelerinin berbat olması.

    Herkese topicte iyi vakitler dilerim.

    Telefona fix dosyası attım 4 çekirdek çalışıyor. Ama antutuyu çok etkilemedi. Orjinal rom 2 çekirdekle 63 bin civarı antutu alıyordu. Rootlayip İçindeki gereksiz herşeyi sildim 4 cekirdek 73 bin aldı. Oreo atıyorum 38 bin alıyor. Batarya süreleri çok değişmedi.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bunu söyleyen biri de o forum da baya bilgiye sahip olan biri nickide Z harfi ile başlıyor çoğu kişi anlayacaktır kim olduğunu isim vermek istemiyorum. Göz göre göre fan boyluk yapıyor birde . Mi5 ve mi5s kullanıcıların da başına bu durum gelen çok kişi var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BuZ-MaViSi kullanıcısına yanıt
    Çekirdek fix dediğin ayrı bir kernel onuda zaten ben paylaştım ilk deneyimlerden biriyim hocam



    Aslında fix değil ayrı bir kernel ...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lazye kullanıcısına yanıt
    Acaba gerxekten dedigi dogrumudur o şahsın...

    Çünkü miui da daha iyi çalıştı pub g😂.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nzavus

    Acaba gerxekten dedigi dogrumudur o şahsın...

    Çünkü miui da daha iyi çalıştı pub g😂.
    Bence dediğinin doğru olma ihtimali yok. Bu kadar marka varken sadece xioami'nin bazı cihazlarında mı çalışmıyor tüm programlarda buna kernel üzerinde oynama yapılan programlar dahil ayrıca.

    Ben kullandığım zamanlar arada en az tüm oyunlarda 1-2 fps fark vardı miui daha kötüydü ve tarayıcıda inanılmaz laglar vardı.

    Valla kendim deneyimlediğim bişey de inanma durumumu kimse beklemesin isteyen inanabilir,ben asla 4 çekirdek çalıştığını düşünmüyorum. Antutu sentetik test cihazın çıkış tarihine göre puan veriyor zaten önemli olan elime aldığımda cihazın nasıl çalıştığını gayet iyi biliyorum sırf çekirdek kısıtlamasından ve kötü pil ömründen dolayı cihazımı satan biriyim yoksa 2 yıl daha götürebilecek bir cihaz.




  • lazye kullanıcısına yanıt
    Yani dediginiz ihtimal daha yüksek fakat browser tamamen optimizasyon özürlü oldugunu düşünüyorum...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar.. Yeniyim.. Babama 3. 4 ay once hb den aldigim mi4(EVOgaranti) hafif su almis.. Arama yaptigimizda ses hem gelmiyor hem Gitmiyor.. Aradigimizda zil sesi çalıyor. Hprlor saglam.. Kulaklik takili gözüküyor... Garanti ye yollamak mantiklimidir.. Kullanıcı hatasi deyip gecerler mi.. Ne yapmami onerirsiniz....

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kbunyamink

    Merhabalar.. Yeniyim.. Babama 3. 4 ay once hb den aldigim mi4(EVOgaranti) hafif su almis.. Arama yaptigimizda ses hem gelmiyor hem Gitmiyor.. Aradigimizda zil sesi çalıyor. Hprlor saglam.. Kulaklik takili gözüküyor... Garanti ye yollamak mantiklimidir.. Kullanıcı hatasi deyip gecerler mi.. Ne yapmami onerirsiniz....

    Kullanıcı hatası hocam. Yapacaklarını sanmam

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kbunyamink K kullanıcısına yanıt
    Cihazı kapalı konumda 48 saat bildiğimiz beyaz pirinç içine gömerek bekletin. Genelde işe yarar. O şekilde kullanmaya devam edersiniz sıkıntı çıkarabilir. Olmazsa gönderin ahizeyi değiştirir gönderirler muhtemelen.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Valla hocam envai çeşit rom yükleyip, fix attım hiç 73.000 civarı antutu alamadım .Siz iyi almışsınız .Ama performanstan ziyade asıl etkisi ısıda.801 zaten çok ısınan çipset.Birde bu çekirdek kapatma olayı ile beraber cihazım yanıyordu.(Sanmayınki sadece 2 çekirdek kapanacak,yoğun kullanım devam ettikçe tek çekirdeğe düşüyor ve sonraki yeniden başlatmaya kadar dahada açılmıyor.
    @lazye hocam fix dosyası ile bizi tanıştırmasaydı çoktan bu telefonu elden çıkarmıştım,bu cihaz pugb bile öyle böyle oynatıyorsa bunu fix dosyasına borçluyum.

    aslında root yapıp ayarlayacaksınız en temizi bu.Ancak bundada sistemli root(supersu) istiyor.Magisk ile yapılan root'da "kernel "uygulamaları verimli çalışmıyor.Daha doğrusu ayarlıyorsunuz sonra yine çekirdekler kapanıyor.

    aslında şurdaki custom kernel gereçkten iş görürhttps://forum.xda-developers.com/xiaomi-mi-3/development/kernel-stuxnet-reborn-t3218354
    *Çekirdek davası yok
    *Performanslı
    *Lg cihazlardaki gibi iki tık ile uyutup/uyandırma var vs

    ama 2 önemli eksiği var ve hiç giderilmedi.
    1-Titreşim %50 civarında çalışıyor.
    2-Arka plana bir uygulama atar atmaz yeninde başlıyor,Misal bir oyun oynuyorsunuz,geçici olarak ana ekrana geldiniz tekrar oyunu açtığınızda yeniden başlıyor,uygulmayı kitlemek,pil ayarlarından performansa getirmekte çare olmadı.

    birinciye sistemli root ve kernel auditor ile titreşim seviyesi ayarlanıp çözüm bulunabilir ama 2. soruna ne yaptıysam çözemedim
    Güncelleme yapılıp 2 sıkıntısı giderilse efsane kernel olacakmış.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Richard Parker -- 18 Nisan 2018; 19:19:54 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: proct

    Cihazı kapalı konumda 48 saat bildiğimiz beyaz pirinç içine gömerek bekletin. Genelde işe yarar. O şekilde kullanmaya devam edersiniz sıkıntı çıkarabilir. Olmazsa gönderin ahizeyi değiştirir gönderirler muhtemelen.
    Eyvallah ..1 gun pirincte beklettim.. Simdi denedim sorun yok..mikrfn çalışıyor..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar turkcell e geçtim. 3g bağlantısında sorun yaşıyorum. Bağlantı göstermesine ragmen bağlantı kopuyor. Veriyi kapatıp açınca düzeliyor. Günlük 10 defa bağlantı kopuyor neredeyse.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güncelleme gelmiş arkadaşlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güncellemeyi yaptım. Şu ana kadar hiçbir artısını görmediğim gibi artık üçüncü parti tema yükleyemiyorum. Harika.

    Edit: Ana ekrandaki kısayollar kısmına(en soldaki) hisse senedi takibi eklenmiş. Gözümden kaçmış. Artık şirketimin hisselerini kolayca takip edebileceğim. Teşekkürler Xiaomi(!)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mavi Penguen -- 19 Nisan 2018; 13:33:25 >
  • Resmi güncellemelerle uğraşılmaz artık.
  • Son güncelleme ile herşeyi düzeltiler sanirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Değerli yorumun için teşekkür ederim

    O kernel gayet iyi ama bir anda ısınıyor cihaz yazın hele o çekirdek iş görmez kışın sorunsuz kullanırsınız. Tavsiyem miui kullanıyorsanız kernel fix diye paylaştığım modu yüklemeniz performans iyi batarya iyi dengede bir kernel yani.

    Bu cihazı kullanıyorsanız en azından pil'i değiştirip devam etmeniz valla ben 6-8 ayda pil sürem hiç 6 saati geçmedi,son zamanlarda 4 saat alıyordum bu yüzden cihaz değiştim. Xioami bu cihazın elindeki tam anlamıyla kullandırmayan bir firma en basiti 60 fps 2 çekirdek vs. Bu cihazdaki kameradaki 720/1080P'deki bit hızı düşük diye mecbur videoları 4K çekiyordum. Xioami gelecek tüm telefonları bence çekirdek kısıtlaması alacak bu hiç hoş değil




  • lazye kullanıcısına yanıt
    o fix cpu mod zaten bende "default" olarak her romdan sonra var hocam.Bendeki huy şöyle cep telefonu aldımmı en az 2 yıl parçalanasıya kadar kullanırım.Yenide değil bu alışkanlığım tee symbian cihazlara kadar uzanıyor.Fiyatı ele ayağa düşsede bir nevi prensip oldu bu durum.
    benimde pili değiştirmem lazım.2 yıldır üzerindeki pil artık eskimeye başladı.Aliexpress'e bir bakınayım
  • LineageOS yüklüyorum umarım sorun çıkmaz
  • mx playerda müzik dinlerken arada bir kapanıyor aniden neden olabilir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FreeRun -- 19 Nisan 2018; 20:50:25 >
  • 
Sayfa: önceki 486487488489490
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.