< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dahool -- 6 Ocak 2025; 23:1:21 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Xiaomi Mi 10T / PRO /[ANA KONU] (462. sayfa)
-
-
Instagram,Facebook, tık tok vb. ben de kullanmıyorum. WhatsApp, Twitter, Telegram birkaç borsa uygulaması var. Oyun bile oynamam telefonda. Birkaç yerde okudum anakartta sorun yoksa telefonun yeniden başlaması pil yüzünden olabilir diye. Pil sağlığı telefından arayüzünden baktığımda "iyi (Good)" görünüyor. İlk aldığım zaman gibi bir günü çok rahat çıkarıyor.
Bluetooth sürümünü şundan sordum bir önceki mesajda; Android auto uygulaması kullanırken aracımda bağlantı kopuyor. Araç ekranından( Ayarlardan telefonumu bularak) tekrar bağlanmam gerekiyor. Örneğin yarım saat sonra tekrar kopuyor bağlıyorum 40 dk sonra tekrar kopuyor. Bu durum telefonun bazen yeniden başlamasına ya da donmasına sebep oluyor.
En son telefondan hata log larını oluşturup chatgpt ye yükledim günlük mesaj limitim bitti. Yarın kaldığım yerden devam edeceğim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guney_584 -- 7 Ocak 2025; 1:3:3 >_____________________________
-
Ben de android autoda sorun yaşıyordum. Şuan lineageos kullanıyorum. Android 14 ile ve neredeyse sorunsuz diyebilirim.
_____________________________ -
Telefonun bağlantısı gitme olayi bende yaklasik 1 aydır var, birini ararken tam calmaya başlayacagi sirada yada telefon konusmam bitip tam görüşmeyi sonlandirma tusuna bastigim sanki cihazı ucak moduna almiscasina tum baglanti kesiliyor ve 15-20 saniye sonra baglati durumu kendine geliyor. Bu tum aramalarimda olmuyor tabiki. Belki 50 aramada bir denk geliyor.
Aslinda 2020den bu yana hic hard reset atmadan sorunsuz kullanmıştım. 2024 ortalarinda cihazı sıfırladım ardından bir sorun olmamisti ancak simdi böyle bir sorun başladı.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ BU ATEŞ ÜFLEYEREK SÖNMEZ -
Custom rom kullanmak istemiyorum hocam. Çok önceleri kullandım samsung s3 zamanlarında. Başlatıcı (Launcher) değiştirip bir süre de öyle kullanacağım. Yeni telefon alırsam kendime lineageos u kurup denerim.
Xioami Eu rom kularabilirsiniz. Orjinal rom ile aynıdır. Ama Orjinal romdaki bazı kısıtlamalar, gereksiz uygulama vblerden temizlenmiş hali.
https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/MIUI-STABLE-RELEASES/MIUIv14/
xiaomi.eu_multi_HMK30SUltra_MI10T_V14.0.5.0.SJDCNX olanı indirirsiniz.
Teşekkür ederim ilerleyen zamanlarda bakmaya çalışırım.
Bugün bir kaç telefoncuya sordum. 'Anakarttır büyük ihtimal yapılsa bile uzun ömürlü olmaz' vs. kısaca kimse uğraşmak istemiyor. Pilden olabilir mi acaba dedim pilden olma ihtimali yok dediler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guney_584 -- 20 Ocak 2025; 21:31:9 >_____________________________ -
quote:
Orijinalden alıntı: çılgıntürk06Bahsettiğiniz sorunlar benim telefonumda da mevcut. İnternetten çözüm yontemlerini denedim ama sonuc alamadım. Araştırmaya devam ediyorum. Bir çözüm bulursanız hbr verirmisiniz
Alıntıları Göster14.0.4.0 SDJMIXM Miui sürümünü yükledim. Twrpden wipe data yaptım. Telefon açıldıktan sonra fabrika ayarlarına sıfırlama yaptım. Normalde günlük olarak telefon kendini resetliyordu. 2-3 gündür resetleme olmadı. Şu an için sorun çözülmüş gibi görünüyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ 
-
Benim sürüm 14.0.1.0 SJDTRXM. 14.0.4.0 sanırım TR cihazlarda yok. Telefon güncelleme yok diyor bende. Sizin sürüm benim telefona uyar mı bilmiyorum. Nasıl yüklediniz?
bu telefondan sonra geçecek düz ekranlı işlemcisi iyi fiyatı uygun telefon bulan var mı?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Burası daha aktif olduğu için sorayım. Kardeşimin Mi 9T Pro cihazı boşta. Cihazın ekranını açıp kapatırken kamera kendi kendine açılıp kapanıyor. Orijinal yazılım kurmak istiyorum. Orijinal yazılımı bilgisayardan kurmak için Xiaomi'nin kendi yazılımı hangisi? Bir de kurmak için hesap falan gerekiyor mu? LG V30'da kurmak çok kolaydı.
_____________________________ İmzanız kural dışıdır! || Uymanız gereken imza kurallarını okumak için tıklayınız. -
Sizin sürüm TR rom, Arkadaşınki global rom bende global rom olarak halen kullanılmakta
Global sürüm yükleyebilirsiniz.
Diğer sürümleri paylaştım.
![Xiaomi Mi 10T / PRO /[ANA KONU]](https://forum.donanimhaber.com/cache-v2?path=https%3a%2f%2fstore.donanimhaber.com%2fea%2faf%2fc5%2feaafc591dc6c1688e157a18a6b47ab18.jpeg&t=160546424&width=480&text=1)
Yazılım için bu siteden gerekli bilgileri alabilirsiniz.
Xiaomi Yazılım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dahool -- 25 Ocak 2025; 12:14:47 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Ben bu cihazdan 13T pro ya geçtim memnunum.
Fiyat ve performans olarak T serileri bu amaçla satılıyor. Poco veya redmi modellerine de bakabilirsiniz.
Her markanın her telefonu alınmaz onu belirteyim. Kendiniz araştırıp kıyaslayıp bulmanız daha sağlıklı olur.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ * Xiaomi 13T Pro 12 + 512 Gb
* Lenovo İ5 3. Nesil - 6 Gb Ram
* Samsung Neo QLED 65QN90F
* Digitürk Beinsport
* Türksat Kablo TV
* Türksat Kablo Net -
Hareket kısayolları kontrol etmeniz lazım. Donanımsal bir problem yoksa buradaki ayarlara bakmanız lazım.
Orijinal TR cihazı ise yazılım kurmanıza gerek yok. Yedeklerinizi alıp fabrika ayarlarına dönmeniz yeterli.
Aslında hangi sürüm varsa fabrika ayarları ile cihaz kendine gelir.
Kurarken Google yada Xiaomi hesabı ile açtı iseniz onun şifresi bilmemiz lazım yada hesabı kaldırıp öyle yazılım yüklemek yada sıfırlamak gerekir.
Bu siteden gerekli bilgileri alabilirsiniz.
XİAOMİ YAZILIM
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dahool -- 25 Ocak 2025; 12:15:50 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Hocam baktım dediğiniz şey yok. Sıfırlamak derken şu sebepten diyorum. Mesela iPhone'da cihaz üzerinden güncellemekle bilgisayar üzerinden güncellemek arasında fark var. Diyelim ki iOS 18 sürümündesiniz. 18.3 çıktığında mevcut sürümün üstüne 200-300 MB boyutunda bir güncelleme ile kuruluyor. Ama 18.3 dosyasını tam boyutta indirirseniz 9 GB boyutunda oluyor. Fark nerede derseniz güncellemeyi işletim sisteminin üzerine ek bir dosya olarak kurmuyorum. Cihazın içindeki işletim sistemini komple silip tam boyut halinde sıfırdan yüklüyorum. Dead flash dediğimiz yöntem. iPhone'da DFU kurulum olarak geçiyor. Ben PC üzerinden temiz kurulum yapmak istiyorum. Bahsettiğiniz sitede bir sürü versiyon var. Hangisi kurulmalı aradaki farkı çözemedim. Fastboot ve Recovery farkı var. Recovery olanların boyutu daha düşük.
![Xiaomi Mi 10T / PRO /[ANA KONU]](https://forum.donanimhaber.com/cache-v2?path=https://store.donanimhaber.com/ef/f9/ab/eff9abd47c5672997294b58625fbb1d8.png&t=0&width=480&text=1)
_____________________________ İmzanız kural dışıdır! || Uymanız gereken imza kurallarını okumak için tıklayınız.
-
Recovery olanlardan değil. Fastboot olanların en güncelini indirmelisiniz.
Global, Çin, TR, Endonezya vb seçmek size kalmış. Hepsi orjinal rom. Ama bazı özelliklerde birbirlerine üstün yanları olabiliyor.
(Mesala; şarj ömrü, arama kaydı vb..)
Recovery olanlar. Boot kilidi açılmış ve custom recovery atılmış olanlar içindir.
Telefon recovery modda açılır ve oradan kurulum yapılır.
Fastboot yöntemi ile kurulmaz.
Fastboot olanlar recovry dahil herşeyi değiştirip tam orjinal yapar sistemi.
Sizin bilgisayardan güncelleme dediğiniz durum. (200-300 MB ekleme)
Adı üstünde güncelleme. Sistemi sıfırlamaz. Bir üst versiyona yükseltir.
Güncellemeden sonra sıfırlama yapmak isterseniz;
Ya telefon içinden sıfırlama, yada revocery modda açıp sıfırlama yapmanız gerekir.
Bence yeni rom atmadan önce; telefonu sıfırlayın. Sorun devam ediyorsa yeni rom atarsınz.
(Resim, video ve belgelerinizin yedeğini mutlaka alın.)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cdemir -- 25 Ocak 2025; 15:29:48 >_____________________________
-
Fastboot için kilidin açılmasına gerek yoksa iyi çünkü kilit açmak cidden uğraştırıcı. Yok TWRP yok root falan çok uğraştırıcı.Fastboot moduna nasıl alacağız? Mi Flash Tool, SP Flash Tool hangisiyle bu işlem yapılıyor?
_____________________________ İmzanız kural dışıdır! || Uymanız gereken imza kurallarını okumak için tıklayınız. -
Uzun zamandır . EU custom kullanıyorum. O yüzden orjinal nasıl atılıyordu tam olarak hatırlamıyorum.
Mi Flas tool ile stok romu atabiliyor olmanız lazım.
Fasboot modu için ;
Telefonu kapatın, ses kısma tuşuna basılı tutarken güç düğmesine basılı tutun.
Fastboot ekranı gelene kadar düğmeleri bırakmayın.
Daha sonra telefonu bilgisayara bağlayabilirsiniz.
PC için usb sürücüleri düzgün yüklendiyse; uygulamada telefonun görünmesi lazım.
Uygulama üzerinden işlemlere devam edebilirsiniz.
Net te Mi Flash ile Stok Rom kurma diye aratırsanız, nasıl yüklendiğine dair anlatımlar bulabilirsiniz.
Ufak bir tavsiye:
Mi hesap ve, google şifrelerini teyit edin. Rom kurulum esnasında sıkıntı olmasın.
Teşekkürler hocam bakacağım. Bu arada fastboot yönetmiyle kurmak için root, kilit ya da TWRP gibi şeyleri aktif etmek gerekiyor mu?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ İmzanız kural dışıdır! || Uymanız gereken imza kurallarını okumak için tıklayınız.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

önceki
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
Hızlı