Şimdi Ara

Xiaomi Mi Store Hakem Heyeti Kararına Uymuyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
623
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 30.08.2019 tarihinde Xiaomi(Cepport) mağazasından almış olduğum Mi9T cihazım 6 ay olmadan arıza verdi. Bende servise değişim veya iade talebiyle xiaomi mağazası aracılığıyla Genpa servisine yolladım. Ürün bilgim dışında ekranı onarılarak ve arka kapağı açık şekilde bana ulaştı. Haliyle bende ürünü geri gönderdim ve Hakem Heyetine ayıplı ürün olduğu için başvuruda bulundum. Karar 4 ay sonra ücret iadesi şeklinde çıktı. Karar benim elime 26 Haziran Cuma günü ulaştı. Bende iade için Xiaomi mağazasına gittim ve kararın kendilerine henüz ulaşmadığını söylediler.29 Haziran Pazartesi günü tekrar gittiğimde kararın kendilerine ulaştığını ücret iadesi için merkezden yani Cepporttan cevap beklediklerini söylediler. Sonraki günlerde gittiğimde itiraz edeceklerini ancak itiraz sonucunda paramı geri alabileceğimi söylediler.
    Bana gelen hakem heyeti kararında 6502 sayılı tüketici kanunun 70. maddesinin 3. fıkrasında tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içinde itiraz edilebileceği ama itirazın Hakem Heyeti kararının icrasını durdurmayacağı yazıyor. Şimdi ne yapmam lazım 15 günü beklemeli miyim yoksa direk icraya mı vermeliyimXiaomi Mi Store Hakem Heyeti Kararına Uymuyor yardım ederseniz sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VentusZ -- 21 Temmuz 2020; 16:7:18 >







  • icraya verin uğraşmayın
  • Aynen değim gibi yapacağım icradan başka çözüm yok
  • sonuç ne oldu ?
  • evraklarını iyi sakla ve faizi ile birlikte paranı icra ile al, bu firmalar başka türlü paranı iade etmaz
  • metalman133 M kullanıcısına yanıt
    Sonuç daha belli değil 15 gün sonra gelin kontrol edin dediler perşembe yada cuma günü gidip kontrol edicem. Edevlet ve uyaptan baktığımda henüz ödenmemiş görünüyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VentusZ -- 21 Temmuz 2020; 15:54:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • teksastommiks kullanıcısına yanıt
    8 temmuzda icraya verdim. Sonucunu bekliyorum. Haklısınız bu gibi yerlerle uğraşılmıyor. Ne yazık ki hakem heyetine başvururken faiziyle para iadesi yazmadığım için faiz işlemiyor. Bu tür dükkanlar sadece sıradan telefoncu dükkanıymış. Kimseye bağlılığı yok. Bilindik kurumsal firmalardan almak lazım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VentusZ -- 21 Temmuz 2020; 15:58:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de 3 haftadır evofone ile uğraşıyorum. Teknik servis benim telefonu kaybetti. Aynı arıza yüzünden cihazı peşpeşe 2 kez servise yolladım. İlkinde sorunu kabul ettiler. Cihaz elime ulaştığında sorunun düzel(til)mediğini görünce bu sefer tüketici kanunu madde 56/3e istinaden değişim talebiyle geri gönderdim. Bu sefer adamlar sorun yok dedi. Yetmedi telefonu kaybettiler. Geçen pazartesiden beri telefon ortada yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mstfztkn M kullanıcısına yanıt
    Öncelikle geçmiş olsun. Bildiğim kadarıyla sizin kargoya verdiğiniz günden başlayarak 20 iş günü olduysa (cumartesiler de dahil) direk gidip hakem heyetine başvurun. İsterse kaybetsinler 20 iş gününü aştığı için durum lehinize görünüyor. Tabiki en net bilgi için hakem heyetiyle bir görüşün.
    Alttaki donanımhaber videosuna bakmanızı tavsiye ederim

    https://www.youtube.com/watch?v=qbmayuiZDN0&feature=youtu.be



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VentusZ -- 21 Temmuz 2020; 18:17:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgilendirme için teşekkürler. 2.kez servise göndermeden önce online olarak tüketici hakem heyetine başvuru yapmıştım. Cihaz tekrar arızalandı diye. Ancak kararın çıkması 5 ayı bulur dediler ben de o kadar beklemek yerine şansımı denemek istedim. Sonuç cihaz ortada yok. Henüz 2 hafta oldu göndereli. 20 günlük süreyi ben de bekliyorum ama her halükarda durumun lehime döneceğini düşünüyorum çünkü yasaya göre cihazın 2 kez arızalanması yetiyor değişim için. Tabi sonrasında muhtemelen sizin başınıza gelen olay benim de başıma gelecek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.