Şimdi Ara

Xiaomi, 'dönebilen ekran altı kameraya' sahip akıllı telefon patenti aldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
468
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Xiaomi, 'dönebilen ekran altı kameraya' sahip akıllı telefon patenti aldı



    Çinli akıllı telefon üreticisi Xiaomi, aldığı yeni bir patentle dikkat çekiyor. Şirket, dönebilen ekran altı kameralı bir akıllı telefonun patentini aldı. LetsGoDigital tarafından tespit edilen Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü (WIPO) belgelerine göre cihaz, kullanıcının ihtiyaçlarına bağlı olarak kameranın ön ve arka kamera arasında geçiş yapmasını sağlayacak.



    Ayrıca Bkz.Oppo, Find X3 serisine en az 3 yıl destek sunacak



    Dönebilen ekran altı kamera



    Patentte yer alan çizimlerden ve bilgilerden yola çıkıldığında, arka kamera modülünde bulunan bir lensin kullanıcı ön kamerayı kullanmak istediğinde dönerek ön kamera rolü üstleneceği bilgilerine ulaşılıyor.



    Xiaomi, 'dönebilen ekran altı kameraya' sahip akıllı telefon patenti aldı



    Üçlü arka kamera kurulumuna sahip bir telefonun gösterildiği çizimlerde en üstte yer alan lens, ön kamera etkinleştirildiğinde dahili olarak dönüyor ve kameranın etrafındaki görüntüleme alanı devre dışı bırakılarak ışığın sensöre ulaşması sağlanıyor. WIPO belgelerinin detaylarına göre Xiaomi, hareketli kamera mekanizması için manyetik bir modül tercih edecek.



    Patentte arka kamera kurulumunda hangi lensin bu özelliğe sahip olacağına bir bilgiye yer verilmedi ancak birincil lensin bu görevi üstlenmesi en mümkün olan olarak görülüyor. Böyle bir tasarımın gerçekleştirilmesi çok daha kaliteli ön kamera çekimlerine olanak tanıyacak.



    Ön kamera görevi görecek şekilde döndürülebilen bir ekran altı kameraya sahip ilk Xiaomi akıllı telefonun Mi Mix 4 olacağına dair söylentiler bulunsa da henüz bir bilgi bulunmuyor.




    Kaynak:https://www.gizmochina.com/2021/05/11/xiaomi-patents-a-smartphone-design-with-an-under-display-flip-camera/







  • Nerdesin Apple :)

  • Başarıya ulaştırılırsa inovasyon alanında büyük bir yenilik kadar ve telefonların tasarımını kökten değiştirebilir. Apple'da daha çentik küçültme(me)ye çalışsın...

  • V4LKyR V kullanıcısına yanıt
    İnceleyebilirsin :)
    http://https://www.patentlyapple.com/patently-apple/archives.html

    Arka kamerayı ön kamera kalitesinde kullanabilme inovasyonu, Apple nerdesin kamera kalitesini düşürecek patentler sun hemennn



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esmerbuyucu -- 12 Mayıs 2021; 13:35:0 >
  • Konumuzla âlakalı degil ama
    ARKADAŞLAR FORUMDA MİBOXS 4K
    CİHAZ KULLANAN ARKADAŞLAR A
    BURADAN SESLENİYORUM.YARDIMA
    İHTIYACIM VAR SON GÜNCELLEMEDEN SONRA USB ethernet aparatını tanımıyor kesinlikle.çözüm bulabilen yada fikir alışverişinde bulunacak arkadaşlar yorum yazarsa sevinirim ...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Nedense bu tarz telefon için mekanik dönen tasarımların ömürleri uzun olmuyor çok dar alanda sürekli olarak hareket ediyor. Eskiden toz suya dayanıklılık bu kadar değildi belki daha başarılı olacaktır ama bu teknolojinin ilk sahibi olmayı tercih etmem. Manyetik tasarımla manyetik alana maruz kaldığında sorunlar yaşanıyor kendini demagtenize edemiyor bekleyip göreceğiz.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.