Şimdi Ara

Xiaomi Amazfit Verge [ANA KONU] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.070
Cevap
34
Favori
149.163
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • @LGatakan 2.5 gb kadar yer var buraya telefonunuza kurulan amazfit uygulaması üzerinden telefonunuzdan şarkı gönderebiliyorsunuz. isterseniz saati PC ye bağlayıp atın. Telefona gerek kalmadan saat üzerinden bu şekilde dinleniyor. sürekli nabızı 1-2 gündür kullanıyorum verdiği aralıktan net anlayamadım fakat saat uygulaması üzerindende bir ayar yapılmıyor ya manuel yada devamlı takip seçeneği var. gözlemlediğim kadarıyla her dk ölçüyor ve ölçüm 18-19sn kadar sürüyor.oturduğum yerde dk da bir ölçüm yapıp kaydediyor belki aktivitelerde farklı olabilir ona birşey diyemem.
  • merhaba
    saat su geciyor mu? el yikarken su aliyor mu

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mst4129

    merhaba
    saat su geciyor mu? el yikarken su aliyor mu
    IP68 sertifikaya sahip(suya toza dayanıklı, geçirmez değil) fakat yüzme gibi bir spor için uygun değil. zaten hoparlör varsa su altını düşünmeyin. su geçirmeyen telefonların bile haşatı çıkıyordu. bendeki sony cep öyle olmuştu.. herneyse.. şahsen ellerimi yıkarken bile mutlaka çıkarırım, o saatin kayışı yada altı ıslak olmasından pek haz etmem nedense. el yıkamadan birşey olacağını sanmam fakat hoparlör den içeri giren suya üretici kim olursa olsun yap demem dostum. sonra o ses derinden gelmeye başlıyor.. bu tarz cihaz alırsan hoparlör ve mic varsa tavsiyem suyla pek tanıştırma.
  • syesil kullanıcısına yanıt
    tesekkurler.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • syesil kullanıcısına yanıt
    Hocam bende aldımda 2 sorum var sana
    Yürüyüşe başladığında bildirim geliyor spor modu başlatıyımmı
    Otururken bildirim geliyor hareketsizsin kalk yürü diye
    Bunlar nerden kapatılıyor ?
    Ben uygulamada bulamadım ve ayrıca alan arkadaşlar Türkçe dil desteği istesin feedbeck seçeneği var uygulama içinde.
  • Öncelikle hayırlı olsun @seyru .Bende o 1 saat oturdunmu hadi kalk yürü modunu aradım bir ara hatta sen söyleyince yine baktım ama yok sanırım. bir güncelleme ile gelir düşüncesindeyim henüz yeni bir cihaz. Bu arada bende böyle birşey olmadı. yani modlardan yürüyüşü seçip devam ettiğimde ben durana kadar yada tamam diyene kadar o modda kaldı. bunun dışında mod seçmeden saat kolda ben yürürken zaten adım sayar devrede zaten otomatik olarak yürüyüş yapıyorsun başlatayımmı diye bana hiç sormadı.sana mod seçili değilken mi yürüyüş yaptığını anlayıp soruyor?. uygulama üzerinde saat ayarları içinde sports a tıkla interval workout içinde oluşturduğun birşey varmı bir kontrol et istersen. egzersiz yapma için giriş yapmış olabilir misin oraya?. başka aklıma gelen birşey yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi syesil -- 12 Ocak 2019; 15:22:8 >
  • Merhaba, arkadaşlar. 2 gündür saati kullanıyorum, genel anlamda fiyat performans ürünü diyebilirim. Plastik yapısı ve görüntüsü bazılarına hitap etmeyebilir. Şöyle bir sıkıntı fark ettim , telefonda uygulama kapatılınca saat ile bağlantı kesiliyor. Yani uygulama telefonda sürekli açık kalmalı, aksi taktirde bildirim gelmiyor. Bu herkes de böyle midir? Birde GPS nasıl çalışıyor nasıl kullanılıyor?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: starshi

    Merhaba, arkadaşlar. 2 gündür saati kullanıyorum, genel anlamda fiyat performans ürünü diyebilirim. Plastik yapısı ve görüntüsü bazılarına hitap etmeyebilir. Şöyle bir sıkıntı fark ettim , telefonda uygulama kapatılınca saat ile bağlantı kesiliyor. Yani uygulama telefonda sürekli açık kalmalı, aksi taktirde bildirim gelmiyor. Bu herkes de böyle midir? Birde GPS nasıl çalışıyor nasıl kullanılıyor?
    Telefonunun arka planda güç kısma gibi bir ayarı açık tahminimce..arka plan ayarları için izinlerin güç yada pil ayarlarındadır diye tahmin ediyorum.ben note 5 kullanıyorum pil kısmında izlenmeyen ve arka planda çalışacak uygulamalara ekledim. bende böyle bir sorun yok, hiç olmadı.gps için sport modlarından birini seç her modun varmı bilmiyorum ama modları seçince örneğin; yürüyüşü seçtin diyelim önüne hemen gps in aktif olmaya başladığı bir menü ve start ekranı geliyor sen gps i beklemeden startını al o zaten sabitleyince sana haber veriyor. gps i kapatmak istersen start tuşunun hemen altında ayar menüsünden dilediğin gibi ayar yapabilirsin.




  • Yetkiler verildiği halde arayan kişi ismi çıkmıyor. Denemediğim yol kalmadı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: einsteinz

    Yetkiler verildiği halde arayan kişi ismi çıkmıyor. Denemediğim yol kalmadı.
    Saati ayarlar menüden unpair yapın,eşleşmeden çıkarılınca saat üzerindeki yaptığınız ayarlar geri gelmez(alarm,always on vb..) spor datanız kalp datanız vb geri yüklenir. burada dikkat etmeniz gereken şey saati bir daha pair ederken saat deki koda ok yaptıktan sonra telefonunuza ufak bir mesaj gibi evet hayır içerik mesajı geliyor orada diyor kişilere erişmesini istermisiniz diye. seçmezseniz şayet yada hayır derseniz kişilerinizi okumaz. burada mutlaka izin verilmesi gerekiyor. sonra bildirim kısmında amazfit uygulamayı aktif edin ben böyle bir sorun yaşamadım 2 defa pair ettim her ikisindede sorunsuz kullandım. kolay gelsin.
  • syesil kullanıcısına yanıt
    Dostum çok sağol bende kurcalıyarak çözdüm.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Saati kullanan arkadaşlar şarjının ne kadar gittiğini yazar mı acaba? Bildirimlerin açık ya da kapalı olduğu zamanları varsayarak ortalama ne kadar gidiyor.
    Bu saati ya da huawei GT düşünüyorum. Oda GT nin şarjının çok iyi olmasından dolayı.
    Fakat saat üzerinden konuşma olmadığı için geri planda şu an benim için
  • @nemkate Benim kullanım senaryoma göre 5 günü rahat geçiyor genelde 6 gün ortalarında şarja takıyorum oda %10 altına hiç indirmedim saati. Şayet çok önemliyse saat üzerinden konuşmak evet çok fazla alternatifin yok fakat bence olmazsa olmaz bir özellik değil ama evet güzel bir özellik olduğu şüphe götürmez.. fakat saatle görüşme yapmaya başladığında şunuda unutma o saati su temasından koruyacaksın. huawei bu yüzden 5atm yazabiliyor. şahsen ben uygun olması ve bildirim, pil gibi verilerinin yeterli olması sebebiyle aldım. şunuda unutmadan hatırlatmak isterim.. huawei tamamen türkçe arayüzle geliyor fakat şuanda verge de böyle bir durum söz konusu değil. huawei tarafında nabız sönsürününde daha iyi olduğunu düşünüyorum. her iki ürününde + sı ve - si mevcut.

    ihtiyaçlarını iyi düşünerek karar vermeni tavsiye ederim.fiyat olarak minimum sport modelde fark 430tl klasikte 630tl fark var.. iyi forumlar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: syesil

    @nemkate Benim kullanım senaryoma göre 5 günü rahat geçiyor genelde 6 gün ortalarında şarja takıyorum oda %10 altına hiç indirmedim saati. Şayet çok önemliyse saat üzerinden konuşmak evet çok fazla alternatifin yok fakat bence olmazsa olmaz bir özellik değil ama evet güzel bir özellik olduğu şüphe götürmez.. fakat saatle görüşme yapmaya başladığında şunuda unutma o saati su temasından koruyacaksın. huawei bu yüzden 5atm yazabiliyor. şahsen ben uygun olması ve bildirim, pil gibi verilerinin yeterli olması sebebiyle aldım. şunuda unutmadan hatırlatmak isterim.. huawei tamamen türkçe arayüzle geliyor fakat şuanda verge de böyle bir durum söz konusu değil. huawei tarafında nabız sönsürününde daha iyi olduğunu düşünüyorum. her iki ürününde + sı ve - si mevcut.

    ihtiyaçlarını iyi düşünerek karar vermeni tavsiye ederim.fiyat olarak minimum sport modelde fark 430tl klasikte 630tl fark var.. iyi forumlar.
    Hocam verdiğin cevaplar için çok teşekkür ederim.
    GT'nin en çok sevdiğim yanı şarjının gerçekten iyi gitmesi ve suya dayanıklı olması. Amazfit bip var bende ve her abdest aldığımda kolumdan çıkartıyorum bir zaman sonra insanın canını sıkıyor açıkçası. Gt'nin - yanı ise saat arayüzünün şu an için 12 ile sınırlı olması, ram rom miktarlarının çok düşük olması. İlerde daha çok saat arayüzü gelir diye söylentiler var ama ne derece doğru bilemiyorum.
    Türkçe kısmına gelince, menü basit bir arayüze sahip ve ingilizce olması pek önemsemediğim bir durum, ileri de türkçe olmasını beklemiyorum zaten ancak diğer amazfit saatler gibi rom ile halledilebilir ancak.
    Saat üzerinden cevaplama ve saat üzerinden mesajlara cevap verme işlemlerini samsung gear 2 ile çok kullanıyordum. Sanırsam verge de bunların hepsini yapabiliyoruz.
    Senin dediğin 6 gün gitmesi 24 saat telefon bağlı ve bildirimler açık mı yoksa ara ara açık şekilde mi aldın o süreyi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nemkate -- 23 Ocak 2019; 15:54:49 >




  • @nemkate Her zaman telefona bağlı saatim. sadece gece bildirimler sessizde yani yeni bildirim varsa saat gece yarısından sabaha kadar titremiyor. mesajlara cevap verilmiyor verge de sadece bildirimler ve mesajlar görüntüleniyor emojiler dahil ayrıca bildiğin gibi aramalar cevaplanabiliyor.. bugün saat üzerinden görüşme yaptım ama genelde kolu 10cm e kadar yaklaştırmak gerekiyor,yoksa karşı taraf sesinizi alamıyorum diyor.ben saatin mikrofonunu başarılı bulmuyorum. canımı sıkan tarafı bu.verge nin watchfaces adeti 11. web site üzerinden saati pcye bağlayıp atılıyor fakat ben gerek dizayn gerekse çözünürlük olarak pek beğendiğimi söyleyemem.
  • Saat üzerinden cevap verilmiyorsa amazfit bip saatimi satıp bunu almanın bi anlamı kalmıyor benim için. Huawei Watch Gt saati de ne yazikki mesajlara cevap vermiyor ve arama cevaplanmiyor.

    Samsung yine üstün bu konularda ama fiyatları çok yüksek olduğundan ve şarj konusunda başarılı değil diye geri duruyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayrıca saati kullanan arkadaşlar Notify Fitness uygulaması çalışıyor mu bu saat için?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sizce pace mi verge mi daha mantikli. Veya bip yeterli bu kadar farka degmez mi. Kullanan arkadaslarin onerisi nedir

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nemkate

    Saat üzerinden cevap verilmiyorsa amazfit bip saatimi satıp bunu almanın bi anlamı kalmıyor benim için. Huawei Watch Gt saati de ne yazikki mesajlara cevap vermiyor ve arama cevaplanmiyor.

    Samsung yine üstün bu konularda ama fiyatları çok yüksek olduğundan ve şarj konusunda başarılı değil diye geri duruyorum
    selamlar. birkaç gün önce verge aldım ve çok çok memnunum. saat üzerinden gelen mesajlara klavye ve quick reply ile cevap verebiliyorsunuz. nasıl olduğunu anlatacağım.

    ama ondan önce Samsung ile kıyas yapılmış, biraz ondan bahsedeyim. 1.5 yıl Samsung Gear s3 Frontier kullandım. beni hayatımda bu kadar yoran ve üzen bir elektronik cihazım olmadı. elektronik şans işi derler doğru. cihazı aldım 6 ay sonra şarjı hiçbir sebep olmaksızın 1 günde bitmeye başladı. servise verdim, değişim yapıldı. gelen sıfır cihazda da 3 ay sonra aynı problem oldu. yine servise verdim, batarya değişti. hiçbir fark yok. saati masanın üzerine koyuyorsun 1, bilemedin 1.5 gün sonra şarjı tamamen bitmiş oluyor. buraya yazabileceğiniz her şeyi denedim. hatta Tizen versiyonu bile downgrade yaptım, nafile. en son home butonu da bozuldu. duruyor şimdi kenarda.

    verge'den önce bir de amazfit stratos aldım. transflective ekran güzel, saatin görünüşü çok hoş. fakat ekranı kullanmak için tuşa bastığınızda görüntü çok kötü. o arka plan ışığı yanında demode ve zayıf duruyor. ayrıca telefonla görüşme yapılamaması da bir handikap benim için. telefonu evin içinde bir yere koyup tüm işinizi saatten görmek müthiş bir rahatlık.

    gelelim verge'e. birkaç gün önce uygun fiyat ile hb'dan sipariş ettim. etmeden önce çok ama çok araştırdım. markalar özellikleri azar azar ekleyip satıyorlar. böylece kar arttırıyorlar. verge bu noktada istisna. nasıl derseniz,

    1. şarjı yoğun kullanım ile dahi 4 günü çıkarabilen,
    2. telefon görüşmesine imkanı sağlayan
    3. bildirimleri gösteren
    4. amoled ekranı olan

    başka bir akıllı saat YOK.

    ticwatch'tan garmin'e, honor'dan huawei'ye kadar, hatta adı sanı duyulmamış markaları bile araştırdım. çoğunun şarjı 1 günde bitiyor. şarjı uzun gidenlerde can sıkıcı eksiklikler var. huawei GT size sadece bildirim gösteriyor. uyku kalp ritmi vs bunlar standard zaten. saat ile etkileşime geçemiyorsunuz. telefonla konuşma vs yok. Ticwatch pro gayet dolu fakat 1-2 günde şarjı bitiyor. Galaxy watch'ta ise Gear s3'te olduğu gibi birkaç aylık kullanım sonunda şarjın 1-1,5 günde bitme şikayeti başladı. ingilizce olarak galaxy watch battery drain şeklinde aratırsanız göreceksiniz.

    verg'ün handikaplarına gelince,
    1. tasarım zayıf
    2. ekranı (yani dokunmatik kısmı) stratos, gear s3, ticwatch pro vs gibi saatler ile aynı olmasına rağmen kasası küçük. bu da saati kolda küçük ve zayıf gösteriyor.
    3. malzeme kalitesi zayıf. bildiğin plastik.
    4. kayış ince ve kalitesiz duruyor. değiştirilmesi avantaj gibi görünebilir fakat bağlantı noktalarına bakarsanız bunun o kadar da kolay olmayacağını görürsünüz.

    bu 4 madde dışında tüh denilebilecek bir özelliği yok. bu 3'üncü akıllı saatim ve ne istediğimi çok iyi bildiğim için bunu aldım. benim için batarya ömrü en önemli etmen. ama bunun yanı sıra bir çok kişinin olmasa da olur dediği saatten konuşma özelliği de benim için çok iyi. evin içinde özgürce dolaşmak benim çok hoşuma gidiyor kişisel tercih tabii..

    gelelim verg'ü nasıl daha akıllı yapabiliriz'e. benim için yukarıdaki 2 maddenin dışında üçüncü büyük ihtiyaç da saat üzerinden whatsapp mesajlarına hızlı cevap verebilmek. verge bunu fabrika çıkışı desteklemiyor. ama bu sadece bir yazılım olayı aslında. yazılımın ismi watch droid. amazfit pace, stratos ve verge'e yüklenebiliyor. herhangi birinde bunu kullanabilirsiniz. isterseniz önce play store'dan inceleyin. saate bir servis ve telefona bir app yüklemeniz gerekiyor.

    yapmanız gerekenler:
    1. saati bilgisayarınıza bağlayın
    2. şu linkten saat için olan apk'yı indirin:https://drive.google.com/open?id=1IGNfscedUA_rZOHb2K7jbJjzkW97ChRx (bu link uygulamanın play store üzerindeki linki. güvenli)
    3. bir apk installer ile watch-10.1.21.10.apk dosyasını saatinize yükleyin
    4. telefona play store üzerinden watch droid'i indirin. (assistant değil).
    5. saati ve telefonu baştan başlatın. bluetooth'ları açın
    6. saatin uygulama menüsünden watch droid'i bulup çalıştırın. bu ekrandayken, telefondaki ugulamayı açın ve saat ile eşleştirin.
    7. premium paketi mutlaka alın. her şeyi kendinize göre ayarlayın. tadını çıkarın..

    mesaj gelince ekranı aç/açma, font büyüklüğü ayarlama, hızlı cevap verme vs gibi harika özellikler var. bu özellikleri de ekleyince, saat şu an kasa hariç piyasadaki en iyi saat bence.




  • Bu güzel yazın ve bizi bilgilendirdigin için çok teşekkür ederim.
    Gear s3 aldım ama 3. Günü aldığıma pişman oldum açıkçası. Aldığım fiyata da sattım. 3.party uygulama yükleme yok yüklemek istediğin uygulama maşallah paralı. Özellikle forumda sordum Xiaomi ile yüzde yüz uyumlu mu diye evet dediler. Kesinlikle %100 uyumlu değil. Mesajlara cevap verme yok, sadece whatsapp cevap verebiliyorsun. Arka planda çalışmasına rağmen bazen kopma oluyor. Samsung demek bu konuda açıkçası kısıtlama demek gibi geldi bana.
    Saatin kalitesine lafım yok gerçekten çok cok iyi adamlar yapmış.
    Yani kısacası Samsung saatler bana göre değil.

    Senden bi ricam olacak, imkanın ve vaktin olursa bildirimleri okumaya ve cevap verme ile ilgili bir video çekebilir misin? Program sonrası saatin nasıl kullanıldığını merak ediyorum açıkçası



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nemkate -- 29 Ocak 2019; 19:22:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.