Şimdi Ara

Xiaomi Akıllı Ev sistemleri (bir bölümü) (56. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.174
Cevap
71
Favori
80.930
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5455565758
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Xiaomi ip kamera arıyorum ikinci el elinde kullanmayan varsa pm den iletişime geçerse memnun olurum

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • FaTBoYtr F kullanıcısına yanıt

    Hocam vpn çözümünüzden biraz bahsedebilir misiniz? Bende evde bir linux makina üzerinde wireguard kullanıyorum. Client tarafında oluşturduğum profil aracılığı ile evdeki tüm yerel kaynaklara erişiyorum. Sadece Home assistana değil. Sizin vpn çözümünüzde sadece HA ya mı erişim yapmanıza olanak tanıyor? Bir de vpn kullanmazsanız lokasyon bazlı otomasyonarınızı nasıl çalıştırıyorsunuz? Örneğin ahmet evden ayrılırsa ve camlar açıksa bildirim gönder gibi bir otomasyon düşünün. Burada otomasyonun lokasyonunuzu algılaması ve bildirim göndermesi gerek. VPN kullanmazsanız HA ya erişemeyeceği için bu otomasyonda çalışmıyor. Ya sürekli vpn açık kalacak ya da başka bir çözüm gerekiyor. Bu konuda bilginiz varmı?

  • GroupPolicy kullanıcısına yanıt
    Hocam ben de HA üzerinde wireguard kullanıyorum. Ayrı bir sistem değil direkt HA içinde çalışıyor. Bunun dışında dediğiniz gibi ya sürekli vpn açık olmalı ya da HA İnternete açık olmalı ve ssl ile çalışmalı. İkisi de çok sürdürülebilir değil. Hele ki İnternete açmak hiç akıl karı gelmiyor bana. Lokasyon bazlıdan ziyade şu olabilir, Ahmet evin wifi networkunden koparsa ve camlar açıksa telegram üzerinden notifikasyon gönder gibi bir şey yapılabilir.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • FaTBoYtr F kullanıcısına yanıt

    Açıkcası bende önerdiğiniz tarzda bir yöntem kullanmayı düşünüyorum. Life360 entegrasyonunu denedim ama bir türlü istediğim verimi alamıyorum. Az önce martkete gidip geldim ama hala evde görünüyordum. Konum bilgisini istediğim gibi net ve sorunsuz ileten bir çözüm bulamadım. Uygulamayı açınca konumu güncelledi. Aslında uygulamanın konuma erişimi "Always" ve arkaplanda uygulama sürekli yenilenecek şekilde ayarlı ama yok, çalışmıyor. Bazen çalışıyor. Buna güvenerek otomasyon yapılmaz :) Bu arada ha üzerinde wireguard kurdugunuzda sadece ha ya mı erişebiliorsunuz yoksa evdeki tüm sistemlere erişim yapabiliyormusunuz normal vpn çözümü gibi

  • GroupPolicy kullanıcısına yanıt
    Bildiğim kadarıyla sadece ha erişimi sağlanıyor ama detaylı incelemedim belki tam erişim de sağlanabilir denemek lazım benim ihtiyacım sadece ha erişimi olduğu için ardına bakmadım :)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • FaTBoYtr F kullanıcısına yanıt

    Bilgi için teşekkürler. Siz benim bahsettiğim tarzda bir otomasyon kullanıyor musunuz? Konum bazlı dediğim. Bunu wifi senasyosu ile mi kullanıyorsunuz önerdiğiniz gibi? Bir de telegram ile bildir kısmını nasıl yaptınız. Şu anlık ben homeassitant mobil bidirimler ile bildirimleri alıyorum. VPN kullanmadan da bildirimler geliyor çünkü uygulama google cloud kullanıyor bildirimleri göndermek için. Yani HA ya vpn ile erişmesenizde bildirimler geliyor. Ama telegramı da deneyimlemek isterim açıkcası

  • GroupPolicy kullanıcısına yanıt
    Konum bazlı otomasyon ha üzerinde kullanmadım internete açmak istemediğim için. Ama bir ara wifidan koparsa ve alarm açıksa koşullarıyla bir senaryo kullanmıştım. Şimdi sadece alarmın kurulup kurulmamasına dair senaryo kullanıyorum bu iş için. HA sayfasında telegram ile entegrasyon dökümanı var. Oradan adımları uygulayarak kurdum. Senaryoya göre mesaj, grup mesaj, foto, video vs göndertebiliyorsunuz. Çok hızlı ve stabil çalışıyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • FaTBoYtr F kullanıcısına yanıt

    Alarm dediğiniz ev güvenlik alarmı mı?

  • GroupPolicy kullanıcısına yanıt
    Evet HA xiaomi ile entegrasyonu var. Onun alarm özelliğini kullanıyorum. Sonoff kablosuz rf köprü ile kumanda üzerinden de açıp kapatabildiğim bir yapı var.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • FaTBoYtr F kullanıcısına yanıt

    Sonoff kablosuz rf köprü dediğiniz şey Broadlink rm pro gibi bir görev mi üstleniyor hocam? Kumanda fonksiyonlarını HA ya aktarım için mi kullanıyorsunuz?

  • GroupPolicy kullanıcısına yanıt
    Yok hayır rm pro normal cihaz kumandalarını taklit etmek için. Benim bahsettiğim RF örneğin garaj kumandası ya da başka 433 MHz ile çalışan cihazlardan yaptığınız eşleşme ile çalışıyor. Kumandadaki tuşa basıyorum ha ya komut gönderiyor o da xiaomi yi arm yani alarm kurulum moduna geçiriyor. Diğer tuşa basıyorum disarm moduna geçiriyor. Bu arada az önce farklı bir konuyla uğraşırken gördüm ki wireguard ile ha ya bağlıyken İnternet çıkışım evden oluyor yani sadece ha ile sınırlı değil erişim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • FaTBoYtr F kullanıcısına yanıt

    Rm pro da RF destekliyor hocam. Aslında yaptıkları iş temelde aynı. Sonoff cihazını tasmota ile mi flashladınız? VPN tahmin ettiğimi gibi sunucu olarak görev yapıyor o halde. Tüm yerel kaynaklarınıza erişiminiz var o halde

  • GroupPolicy kullanıcısına yanıt
    Doğrudur detaylı incelemedim onu. Flashlamadım hepsini orijinal kullanıyorum. Evet erişim mevcutmuş tesadüfen öğrenmiş oldum bunu da.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • floperx kullanıcısına yanıt

    eğer evinizdeki anahtarlarda nötr hattı yok ise aşağıdaki ürünü kullanabilirsiniz. bende kendi evimde bunlardan kullandım, bazı odalarda tadilat yaparken ilave nötr hattı çekebilme imkanım oldu, her ikiside gayet iyi bir şekilde çalışıyor ve gateway olarak Sonoff Zigbee gateway kullanıyorum ve gayet uyumlu bir şekilde çalışıyor, sadece nötrsüz olanlarda dikkat etmeniz gereken belli bir gücün altında çalışmayabiliyor, benimkilerde min. 36W toplamda LED lambalar var.


    Xiaomi Akıllı Ev sistemleri (bir bölümü)aliexpress.ru
    Переключатель света AVATTO Tuya Zigbee, с/без нейтрального, беспроводного стандарта ЕС, 2 способа управления светильник работает с Alexa, Google Home | Строительство и ремонт | АлиЭкспресс
    https://login.aliexpress.com/sync_cookie_read.htm?xman_goto=https%3A%2F%2Faliexpress.ru%2Fitem%2F1005002199687660.html%3Fsku_id%3D12000019079114017




  • Arkadaşlar merhaba,

    Zemin katta bulunan yeni evim için güvenlik sistemi araştıyorum. Xiaominin sensör ve alarmlarını kullananlar memnunlar mı ?

    Global vs çin serverı muhabbeti çözüldü mü ? Satın alım yaparken hangisini almamı önerirsiniz?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi b4s4y3v -- 1 Haziran 2022; 21:11:28 >
  • b4s4y3v kullanıcısına yanıt
    Hiç bulaşmayın.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • b4s4y3v kullanıcısına yanıt

    gördüğüm kadarıyla xiaomi ye güvenilerek güvenlik sistemi kurulmaz bildirimler hep sıkıntı. makul fiyatlar yakalarsanız anker daha başarılı gibi.

  • b4s4y3v kullanıcısına yanıt

    Android kısmında modlu mi home uygulaması ile global ve çin olanları tek uygulamadan çalışıyor.

    Bu şekilde ben de sorunsuz kullanıyordum ama telefonu değiştirip apple alınca sorun yaşamaya başladım. TR serverında cihazları görmüyor şu an bu sebeple elimdeki sistemi komple satmayı düşünüyorum.

    Elimde hareket sensörleri, kapı sensörleri, gateway, kombi termostatı, klima wifi, nötr hat isteyen ve istemeyen 2li ve tekli lamba anahtarları, wifi priz vs. epeyce ürün var almak isteyen olursa.

  • Merhabalar arkadaşlar, Ali express de siyah renkte v4 kodu 2022 model bir gateway satılıyor ancak hiç bir yerde detayına erisemedim. Konu ile ilgili bilgisi olan var mı?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • PreDLoNa kullanıcısına yanıt
    Gördüğüm kadarıyla 5GHz wifi, kablolu lan ve Bluetooth destekliyor. Diğer gatewayler ile mesh olabiliyor. Yalnız yine sadece Çin sunucusunda çalışıyor. Aqara cihazları görmediği belirtilmiş açıklamalarda. Ayrıca zigbee desteği de yok. Ağırlıklı olarak Bluetooth için üretilmiş. 200 Bluetooth mesh cihaz, 100 Bluetooth cihaz destekliyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 5455565758
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.