Şimdi Ara

Xiaomi Akıllı Ev sistemleri (bir bölümü) (50. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.174
Cevap
70
Favori
80.721
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4849505152
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • sorumsuzadam kullanıcısına yanıt
    Anladim cok tesekkurler cevap icin.Aslinda bende blitzwolfun prizleri ve led aydinlatmasi ayrica dokunmatik butonlari var bunlari birbiriyle haberlesebilecek sekilde kontrol etmem mumkunmudur.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • bu_rock01 kullanıcısına yanıt
    Rica ederim.
    Burda onemli olan hangi ekosistemi kurmak istediginiz. Soyle ki ben apple homekit uzerinden gidiyorum. Urunde homekit destegi var ise, istedigim gibi butun cihazlar birbirlerini kontrol edebilir. Zigbee li cihazlar icin tabi homekit destekli gateway lazim. Philips hue ve aqara hub homekit destekli. Bunlara ekleyebildiginiz tum zigbeeli cihazlar homekit destekli oluyor. Homekit uygulamasindan istediginiz gibi otomasyon veya senaryo oluşturabiliyorsunuz.

    Andriod tarafinda ise google home destekli ise tabi kontrol edip senaryo vs ekleyebiliyorsunuz. Misal philips hue ve aqara ayni zamanda google home destekli.

    Ama sizdeki biltzwolf markasını hic duymadim ve kullanmadim. Şuda var, google home veya alexa destegi olmayan akilli urun gormedim. Genelde homekit destegi nadiren bulunuyor :)
  • bu_rock01 kullanıcısına yanıt
    Aliexpress den baktim, google home destegi var ama homekit destegi yok. Blitzwolf un gatewayi var mi sizde peki?
  • sorumsuzadam kullanıcısına yanıt
    Cok aydinlatici oldu verdiginiz bilgiler.Blitzwolfta baya unludur aslinda ben urunlerinden asiri memnunum baya kararli calisiyorlar Rgb lambasi var ,serit led var,4 adet dokunmatik wifili butonu var , wifi prizi var kullanmasi kolay herhangi bir gateway ohtiyaci olmadan direk senaryolarinida olusturabiliyorsunuz .Xiaominin bir suru urunu var ama bazen onlarda sikinti oluyor cin sunucu yada global diye ayriliyor.Gerci onada cozum buldum modifiye bir mi home kullaniyorum global ve cin farketmeksizin hepsini ekleyebiliyorum.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • bu_rock01 kullanıcısına yanıt
    Mija olanda cin global surum olayi sorun oluyor sanirim ama aqara tarafinda sorun yasamadim hic.

    Aydinlatma olayinda philips hue kadar stabil olani gormedim ve renkli aydinlatma olarak hue dan devam ediyorum. Ama iste evin her yerinde de hue gerekli olmuyor. Misal mutfakta masaustunde sarkit var, renkli olmasina gerek yok ama akilli olsun istiyorum. Hem mevcut anahtari degistirmeden ayni zamanda mevcut anahtarla ile de kontrol edebildigim ama ayni zamanda akilli olmasıni istiyorum. Bunun icin cok iyi bir urun var ama homekit destekli olani bulamadim. İstedigim sey misal gece tek bir komutla acik isik vs ne varsa kapansin veya evden ciktigimda.
  • sorumsuzadam kullanıcısına yanıt
    Philips hue guzel ama asiri pahali urunleri.Yeelight kullaniyorum 1.nesil ve 2.nesil olan simdilik memnunum.Blitzwolfun ampulude var onuda kullaniyorum ondanda asiri memnunum.Benim eksik olan sorunlarim vardi siz onlara baya yardimci oldunuz bu google home olayini iyice inceleyip urunleri birbirleriyle kullanilabilir hale getirmeyi basarirsam cok guzel olacak sistem.Degerli bilgi paylasiminiz icin cok tesekkur ederim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba. Bayadır yazmıyordum buraya. Son postlarimda Xiaomi ekosisteminden büyük ölçüde çıktığımı yazmıştım. Ancak şunu fark ettim ki tüm ihtiyaçlara cevap verecek tek bir sistem yok. Ancak birden çok platformu destekleyen open source çözümler var. Bunlardan en bilineni ise home assistant. Daha önceleri PCye kurduğum sanal sunucu üzerinde test ettiğim home assistantı artık raspberry pi 4 üzerinde çalıştırmaya başladım. Kabul etmek gerekirse biraz daha ileri seviye bilgi ve biraz da programlama bilgisi gerektiriyor ancak çok güzel kaynaklar ve videolar var bununla ilgili. Önermemin nedeni ise bu sistemle kontrol ettiğiniz tüm farklı marka sistemleri veya özellikle Xiaomi için Çin sunucusunda yaşanan wifi erişim problemi vs gibi problemleri asla yaşamıyorsunuz. Her şey hızlı her şey çalışıyor ve sizin kontrolünüzde.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • bu_rock01 kullanıcısına yanıt
    Rica ederim. Hue evet biraz pahali. Philips ambilight tv olunca katlaniyorum :) zaten dedigim gibi hue yu tvnij oldugu odada kullaniyorum. Rgb led aydinlatmalar icin de homekit destekli wifili olani aldim. Misal philips hue num hareket sensoru wifili tuyanin rgb ledini calistiriyor. Giris kapisindaki aqara sensor yine tuyanin rolesini aktifleştiriyor. Dedigim gibi hepsi homekit destekli olunca tum herseyi homekit uzerinden ayarlıyorum. Eger siz sndriod kullaniyorsunuz google home uzerinden gitmeniz lazim. Aksi taktirde tum zigbeeli veya wifili cihazlarin telefondaki tek bir uygulamada olmasi lazim. Misal tuya gibi.
  • FaTBoYtr F kullanıcısına yanıt
    Rasperry pi ile ve yazilim bilgisiyle bir cok markayi birbiriyle baglantili sekilde kullanilabiliyor bu konuda povudu youtube kanalini bir incelemenizi oneririm .Orda bir cok uygulama hakkinda bilgi veriyor kanal sahibi.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • sorumsuzadam kullanıcısına yanıt
    Android destekli telefon kullaniyorum.Dediginiz gibi yapicam biraz arastirmam gerekiyor.Cozemedigim konuda home asistant konusunda kapinizi belki calabilirim ;)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • FaTBoYtr F kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Homeassistant i ben de sanal sunucu uzerinden test ettim. Hatta raspberry i siparisi de verdim ama sonradan vazgectim :)

    Dediginiz gibi bir suru sistem var ve bir tek markayla olmuyor. Homeassistant gercekten mukemmel bir cozum. Ustune homekit destegi olmasa da homeassistant homekit destekli hale getiriyor. Tek bir ekrandan tum cihazlari izleyebilmek, kontrol edebilmek gercekten guzel.

    Dediginiz gibi biraz bilgisayar bilgisi gerektiriyor. Ozellikle kodlama bilginiz var ise cok guzel seyler yapabilirsiniz.
  • bu_rock01 kullanıcısına yanıt
    Elimden geldigince yardimci olurum ancak homeassistant i bir sure kullanip denedim. O işin sonu yok :) herseyi sisteme ekleme ve kontrol etme cabasi icerisinde bulunuyorsunuz. Ben ihtiyacim olan seyleri akilli hale getiriyorum. Evin diger uyeleri de kullandigi icin ve ozellikle siri ile kullandigimiz icin homekit destegi olmayan cihazlari almiyorum :)
  • sorumsuzadam kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle mükemmel çözüm. Ben çok önce bulmuş ancak Xiaomi gatewayi ekleyememistim. Token almayı başaramadığım için. Şimdi tüm Xiaomi cihazları (Gateway, sensör, robot süpürge) ve kullandığım diğer ekosistem olan Sonoff kamera, ışık anahtarları, termostatları ve prizleri tek bir yerde toplamaya başladım. Yapabildikleri ve esnekliği ile keşfettikçe inanılmaz bir hal alıyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • FaTBoYtr F kullanıcısına yanıt
    Ben aqarayi eklemistim, cok kolaydi. Token vs almamistim. Mi nin 360 kamerasini ekleyememistim ben de. Token filanda aldim ama yapamamistim yine de.
  • sorumsuzadam kullanıcısına yanıt
    Aqara evet direkt ekleniyor ancak bendeki gibi V2 Gateway token ile eklenebiliyor. Mi kamera kullanmadığım için yorum yapamadım.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Herkesin ihtiyaci, istegi farkli oluyor. Tabi burda homeassistant tum herkesin ihtiyacina cevap verecek bir sistem ancak emek istiyor :) Herkesin yapabilecegi birsey degil. Herseyden onemlisi bu iş icin istekli olmak ve butce ayirmak. Hepimizin hayali tam otomasyonlu bir eve sahip olmak :) Eskiden akilli ev imkansizdi ama artik erisilebilir hale geldi. Ustelik ihtiyaciniz olan seyleri akilli hale getirebiliyoruz.

    Kendimden ornek vereyim, misal evin giris kapasinin akilli olmasini istemem. Anahtardan vazgecmeyecegim misal :)
    Ben neler yaptim, dedigim gibi en buyuk onceligim homekit destegi. Cunku evin tum bireylerin telefonu iphone. İpad var, homepod mini var. Apple watch da kullaniyoruz. Simdi boyle olunca siri ile kullanmak varken kimse uygulamaya girip kullanmak istemiyoruz. Oturma odasina philips tv ambilight oldugu icin lambalari hue ile degistirdim.

    Koridor a hareket sensoru ve led aydinlatma yaptim. Aydinlatma kisminde mevcut anahtalar kullanilabilir olsun ama ayni zamanda akilli olsjn istiyorum. Suan icin bu ihtiyacimi karsilayacak role ariyorum. Var, fiyati da uygun ama homekit destegi yok :)
    Kombi kontrolu olarak netatmo kullaniyoruz. Kendi basina calisiyor hic mudahale etmeden. Sadece yaz kis ayarini yapiyoruz.
    Akilli vana ihtiyacimiz oldu. Gunes enerjisi kullandigimiz icin sicak suyu gunes enerjisinden kullaniyoruz ama bazen sicak su kalmiyor. Kombiye cevirmek icin balkona cikip kombinin altindaki vanayi cevirmek gerekiyor. Bunun icin wifili vana aldim, siriden sicak suyu ac dedigimde vanayi ceviriyor :) bir de aqara var iste. Kapi pencere sensorleri ve sicaklik sensorleri. Sicaklik sensorlerine ihtiyacim yokmus ama neden aldim bilmiyorum:) yerine hareket sensoru alsam daha iyi olurdu.
  • FaTBoYtr F kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Home assistant kurdum sanal pc ye. Tekrar deneyeceğim. Home dashboard seklinde bir de tablet dusunuyorum evin girise. Kullanmadigimiz/kullanamadigimiz ipad mini vardi. Baktim sorunsuz calisiyor home dashboard uygulamasi ile. Raspberry alim kurmak istiyorum da su aqara gateway i direk ekleyemedim. Agda gormuyor. İnternette baktim biraz lan destegini filan acmak gerekiyormuş ama bulamadim. Siz nasil eklemistiniz? Rica etsem tarif eder misiniz?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Hocam bendeki Lumi GW dedikleri üründen V2 ve ben ekstra bir şey yapmadım. Direkt olarak autodiscover etti. Benim sadece token girmem yeterli oldu. Ama gördüğüm kadarıyla Xiaomi Aqara Gateway olarak sizinkini de otomatik görmesi gerek. Aynı ağda olduklarına eminsiniz değil mi? Raspberry PI çok iyi biz çözüm oldu ben aşırı memnunum. Birkaç eski telefon ve tablet ile de görsel ve her odaya özgü dashboardlar ayarladım. Çok güzel gözüküyor ve çok hızlı response veriyor.

  • FaTBoYtr F kullanıcısına yanıt
    Gecen yil ha kurdugumda aqarayi otomatik tanimisti sanki ama emin degilim. Belki de o zaman kuramadim. Kamerayi kesinlikle kuramamistim onu net hatirliyorum ama gateway de emin olamadim.

    Ayni agdalar ama pc 5ghz de, aqara 2.4 de acaba ondan midir? Eve gidince pc ye de 2.4 e alip deneyeyim bir.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 4849505152
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.