Şimdi Ara

Xiaomi Akıllı Ev sistemleri (bir bölümü) (27. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.174
Cevap
71
Favori
80.930
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • mi home uygulamasında sıkıntı war mı şuanda tepkime süresi anormal geç ve komutları almıyor bir türlü ya da çok geç tepkime veriyor sizlerde bu sorun war mu arkadaşlar. Çin serveri.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • fatihbayindir kullanıcısına yanıt
    Donanımsal farklar olabiliyor. Dikkatli olunması gereken bir konu.
  • ganeja kullanıcısına yanıt
    merhaba, ben de 5li set olarak almak istiyorum ama türkiyedeki fiyatları çok uçuk. çin'den sipariş etmek için sizin yardımınızı alabilir miyim? hangi siteden aldınız, gümrük vergisi gibi işlemler nasıldı? şimdiden çok teşekkürler.
  • Mkardes1903 kullanıcısına yanıt
    Bu tamamen ihtiyaçlarınıza bağlı.

    Ben;
    https://www.banggood.com/SONOFF-T2-EUUSUK-AC-100-240V-123-Gang-TX-Series-433Mhz-WIFI-Wall-Switch-RF-Smart-Wall-Touch-Switch-For-Smart-Home-Work-With-Alexa-Google-Home-p-1470884.html?rmmds=myorder

    bunlarla başladım. 4 tekli, 3 çiftli, 2 üçlü olmak üzere evdeki bütün düğmeleri değiştirdim. Ayrıca bridge de var ancak henüz aktif olarak kullanmıyorum. Bridge'in görevi 433 MHz çalışan örneğin kumandayı tanımladığınızda diğer cihazları belirlediğiniz senaryo ile kontrol edebiliyorsunuz. Aynı şekilde Sonoff hareket sensörü ve kapı sensörü de 433 MHz çalıştığı için bridge ihtiyacı var. Sonoff sıcaklık sensörü aynı zamanda bir röle. Dolayısıyla ölçtüğünüz değeri görebildiğiniz gibi üzerine bağladığınız 220V cihazı kontrol edebiliyorsunuz. Modeline göre 10A ya da 16A destekliyor. Bir klimayı rahatlıkla kontrol eder. Bunun için wifi yeterli, bridge ihtiyacınız yok. Özetle gateway yok, bridge ise 433MHz çalışan cihazların bağlantısı için gerekli.




  • recooz R kullanıcısına yanıt
    Evet Broadlink RF+IR konusunda önde. Xiaomi RF destekleyen hiçbir ürünü görmedim. IR ise mevcut. Kullanıyorum. Nispeten daha stabil. Ama GW üzerinden senaryolarla gelen komutları, bilinen wifi packet loss problemleri yaşanırken maalesef alamıyor. Örneğin salonumda kullandığım akıllı buton zigbee ile GW'ye bağlı. Senaryo gereği çift tıklandığında önce TV ardından uydu receiverı açması gerekiyor. GW bağlantısı stabil ise hiç sorunsuz çalışıyor. Ama GW sapıtmış ise ya çok geç gönderiyor komutu ya da hiç gönderemiyor. Yani aslında Xiaomi'de olay öncelikle GW'de bitiyor.
  • Tamarak kullanıcısına yanıt
    Yalnız atladığınız bir şey var. Xiaomi'de de yanlış hatırlamıyorsam maksimum 20 cihazı 1 GW'e bağlayabiliyorsunuz. Bu açıdan bakılırsa ekstra AP ile wifi kullanarak bağlamak daha sağlıklı.
  • fatihbayindir kullanıcısına yanıt
    Zaman zaman server kaynaklı, zaman zamanda sizin cihazlarınızın erişimi kaynaklı sıkıntılar oluyor. Bu mesajı yazdığınız esnada ben bir sorun yaşamıyordum.
  • gurqi kullanıcısına yanıt
    Ben bu konudaki yurtdışı ürünlerimi Banggood'dan aldım. Türkiye Hızlı Teslimat seçerek alırsanız ürünler vergi bedelleri önceden sizden alınmış olduğu için Türkiye'ye gelir, ekstra bir işlem yapmanıza gerek kalmadan Yurtiçi Kargo ile adresinize teslim edilir. Air Parcel Register ile alırsanız ürünler Türkiye'ye gelir, gümrüğe girer, 8TL gümrük sunum ücreti + belirlenen gümrük vergisi ile adresinize PTT ile gönderilir. Gümrük ücretlerini teslimat esnasında ödersiniz. Eğer gümrük sigortası yaptırdıysanız paket üzerine yapıştırılan gümrük vergisi dökümünü Banggood'a gönderir ve ödediğiniz vergiyi geri alırsınız. Yalnız malum corona virus sebebiyle Çin üzerinden alışverişleri biraz bekletmek yerinde olur.
  • Birşey sormak istiyorum. Bu sonoff alarm sistemin hareket algıladığında veya kapı açıldığında bildirim geliyor sanırım. Buna sesli bir alarm eklemek mümkün mü? Röle ile dışarıdan herhangi bir siren bağlasak kapı açıldığında röleyi aktif ederek sireni çalabilir mi? Böyle bir senaryo yazabilir miyiz?
  • Mkardes1903 kullanıcısına yanıt
    Evet yapabilirsiniz mümkün.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FaTBoYtr

    Yalnız atladığınız bir şey var. Xiaomi'de de yanlış hatırlamıyorsam maksimum 20 cihazı 1 GW'e bağlayabiliyorsunuz. Bu açıdan bakılırsa ekstra AP ile wifi kullanarak bağlamak daha sağlıklı.
    Evet gatewayin 32 cihazlık bir sınırı var. Zigbee gatewayli aqara g2 kamerayı bu yüzden ekleyeceğim sisteme. Gerekirse bi gateway daha alınabilir. Benim sonoff da çekincem 2.4 ghz de wifi da çalışan 64 belki daha fazla cihaz bir ev içinde sıkıntı yaratabilir gibi. Bir sorum da zigbee çekim mesafesiyle ilgili. Ne uzaklıktan bağlantı kuruluyor zigbee de. Mesela kaç duvar arkasından haberleşebiliyor?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamarak kullanıcısına yanıt
    Xiaomi konusunda dikkatli olun mümkünse adım adım ilerleyin derim. Birden bire o kadar büyük bir sistem kurup stabilitesinden memnun kalmazsanız üzülebilirsiniz. 2.4GHz wifide sorun yaşama ihtimaliniz modeminizin kalitesine kalmış olur. Zigbee için 140 metrekare ev içerisinde arada 4-5 duvar varken sorun yaşamıyorum. (Akıllı buton ile GW arası iletişim.) Bu arada Zigbee de 2.4 GHz çalışıyor ve çevrenizde çok fazla wifi sinyali varsa sorun yaşayabilirsiniz Zigbee özelinde de.
  • merhabalar banggood da aqara pır sensoru indirime girmis. mijia ile bi farki var mi? bi videoda daha stabil denmisti sanirim.
    ayagi da avantaj tabi.
  • 2 pır sensoru
    1 buton
    1 led
    2 kamera
    1 xiaomi gateway
    1 priz
    1 siren ile alarm kurmayi dusunuyorum. ama global ya da cin versiyonunu mu almaliyim bilmiyorum. bunlarin hepsi zigbee destekli degil mi zaten?
    yardimci olur musunuz? kafam karisti biraz. okuduckca da karisiyor galiba. bir de aqara bi tik daha gelismis gibi.
  • Radical Brain kullanıcısına yanıt
    Led dediğiniz hangi ürün? Siren Xiaomi ekosistemi içerisinde yok diye hatırlıyorum. Farklı bir ürün mü? Bunun dışında global sürümde bağlayamayacağınız cihazlar olabilir. Çin sürümü ise hepsini destekler.
  • Radical Brain kullanıcısına yanıt
    Aqara sensörde ortam aydınlık sensörü ve ayak da var.
  • Radical Brain kullanıcısına yanıt
    Prizin Wi-fi ve Zigbee olmak üzere iki çeşidi var, Zigbee olmasına dikkat edin.
  • FaTBoYtr F kullanıcısına yanıt
    Siren 220v 120 desibel sirenlerden prize baglayacagim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Radical Brain kullanıcısına yanıt
    Priz Zigbee değilse, internet kesikse siren çalmaz.




  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.