Şimdi Ara

Xiaomi 4K Mi Box ve S ( Yeni ) H.265 Android TV 8.0 incelemesi (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8.427
Cevap
285
Favori
754.758
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DeeD


    quote:

    Orijinalden alıntı: scorpionida

    Biraz araştırdım, bu Çin cihazı önce root'lsmak gerekiyor ama bu mümkün değil ya da çok zormuş. İhtiyacı olan arkadaş olursa diye burada da dursun :)



    Bu sırada AliExpress'te bir satıcıyla konuştum model olarak global versiyon olduğunu teyid etti model olarak mdz 16 AB

    Şuanda tek kuşkum son zamanlarda baya birşeyler aldım AliExpress'ten yani gümrüğe takılma ihtimalim var.



    İstanbul Avrupa yakasında iki telliye gidiliyor gümrükte birşey takılınca peki Anadolu yakasında gümrük işlemleri nerede?



    takılma problemi olmuyor dostum. geçen ay 1 tane aldık 15 gün once 1 tane daha şimdi postanede gelmesini bekliyorum.

    Çin sürümü koca bir boşluk ne olduğu belli değil. size AB versiyonuna bakın dediğiniz gibi..

    size zahmet linkini verebilirisniz
  • Ben de o satıcıyı işaretlemiştim sepette duruyordu söylerim bugün yarın diye ama uçmuş gerçekten.

    Vay arkadaş o fiyata 2. El Apple TV 4 alınır nerdeyse

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DeeD kullanıcısına yanıt
    Of bu ne ya eyvallah

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Papirus

    İkisi de aynı yani Android TV Launcher arayüzüne sahip.Ama bu cihazlarda Google Play uygulama menüsü özel geliyor ve Google Play'de gördüğün her uygulama yok.Kendi destek verdikleri uygulamalar gözüküyor Google Play menülerinde.Web'ten bulduğun uygulamaların sağlıklı çalışacağı konusunda da garanti yok.Yani bu açıdan biraz kısıtlı.

    Ama kumanda performansı ve arayüzü keyifli.Fakat dediğim gibi bu cihazlarda ( Nvidia ve MiBOX'ta yani )kendine ait bir medya oynatıcı uygulaması gelmiyor.KODI'yi ( ya da başka bir uygulamayı )kurup öyle oynatacaksın filmlerini.Oynatmasına oynatıyor videoları ama görüntü kalitesi konusunda beklentin üst seviyede olmayacak ki olması gerekende bu.Fiyatı da ona göre çünkü.Bana göre normal görüntü veren bir cihaz.Zaten bu amaçla alıp kullanan ve memnun olan arkadaşlarım var.

    Sanırım online dizi ve film izlemeyi düşünüyorsun.O konuda bilgim yok ama Wi-Fi bağlantısında bir sıkıntı yaşamadım.Ben sadece HDD'imdeki dizileri ve filmleri seyretme amacıyla denedim bir ara.

    Özetle ; Nvidia'ya benzer özelliklere sahip ama parasına göre özellikleri daha düşük fakat iş gören bir cihaz olarak düşün.


    Hocam bende cihazı HDD'deki Film ve dizileri izlemek için kullanıyorum, Birde Youtube'dan Film fragmanlarını izlemek için. Cihazı kullandığım TV'de Toshiba 40" LCD, yaklaşık 8 senelik TV. Bu cihazdan önce de Android TV Box olarak Beelink Mini Mx Anroid 5.1 Tv Box kullanıyordum, Amlogic S905 chipsetli. Xiaomi Mi Box'ı aldığımda görüntü kalitesi aynı olur diye tahmin ediyordum; fakat Beelink Mini Mx'e göre daha iyi görüntü kalitesi alınca şaşırdım Apple TV 4'üde sadece Netflix izlemek için kullanıyorum, görüntü kalitesi kesinlikle Apple Tv'ye yaklaşamaz; Fakat önceki kullandığım Android Box'ı kıstas alırsak; ucuz Android Box'lara göre daha iyi

    Apple Tv'den daha iyi görüntü veren cihaz var mıdır, bu konuda sizin bilginize başvurmak lazım hocam Ben başka cihaz deneyemediğim için
  • buraoca2 kullanıcısına yanıt
    Yazdığına katılıyorum , Xiaomi 4K ucuz Android boxlardan tabii ki daha iyi.Hatta gerek arayüzü ile , gerekse Netflix lisansı ile fiyat-performans ürünü bir cihaz diyebiliriz.

    Fakat Apple TV ile kıyaslayamam , çünkü Apple TV'yi görüp deneme şansım olmadı.

    Görüntü anlamında bir sürü cihaz denedim ve fırsat buldukça da denemeye çalışıyorum.

    Mesela şu anda hem Nvidia Shield TV , hem Amazon Free TV Stick ,hemde Zidoo X9S var evde. HDD'teki arşivimi seyretme amacı ile de sürekli Zidoo X9S'i kullanıyorum.Ve görüntü anlamında beni en fazla memnun eden cihaz diyebilirim.Yazılım güncellemeleri ile de her geçen gün daha da rayına oturuyor.
  • Papirus P kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam, Zidoo X9S bildiğim kadarıyla Realtek Chipseti kullanıyor. Eskiden Chipset Sıralaması 1. Sigma 2. Realtek ve diğerleri diye giderdi hatta, fakat şimdi durum nedir bilemiyorum tabi.

    Peki hocam Zidoo X9S; Xiaomi'ye göre Arayüz ve hız açısından nasıl? Xiaomi'nin benim en çok hoşuma giden şeyi hızı oldu. Oldukça stabil durumda (Kullandığım öğeler için tabiki), birde kullanım hızı çok iyi olunca fazlasıyla beğendim uygun fiyatına kıyaslayınca. Neredeyse 2 adet sağlam kumanda parasına malolan bir cihaz oldu (Forumdan 260 Tl'ye aldım ikinci el olarak).

    Peki hocam Intel Minipc tarzında cihazları denediniz mi; Intel'in yonga seti ne kadar görüntü kalitesi sunabiliyor diye. Uygun fiyatlı Minipc kurmak da mantıklı geldi gelecek için, fakat görüntü kalitesi konusunda kararsızım. Ekran kartı değiştirilebilen modeller pahalıya geliyor (Gerçi Nvidia Shield TV'de ucuz değil ama).

    Birde hocam Nvidia Shield Tv, Amazon Free Tv Stick ve Xiaomi Mi Box'ı karşılaştırırsanız görüntü kalitesi açısından durum ne olur? Nvidia Shield Tv fiyatta koyduğu farkı görüntü kalitesi açısından da koyabiliyor mu?

    İlginiz için ayrıca teşekkür ederim
  • buraoca2 kullanıcısına yanıt
    Sigma chipseti çok yakında biliyorum , çünkü bu anlamda yıllar önce kullandığım ilk cihazım Sigma chipsetli Egreat M32B idi zaten.Ama şimdi işler değişti ve Sigma eskisi gibi silip süpüremiyor ortalığı.En basitinden Realtek var mesela karşısında ve çıkardığı son 1295 chipset ile görüntüde gerçekten harikalar yaratıyor.Ama yeni bir chipset ve bu chipsetle üretim yapan firmaları ( Zidoo , Xtreamer v.s ) biraz uğraştırıyor yazılım anlamında.

    Zidoo X9S görüntü kalitesi , altyazı menüsü , Blu-Ray ISO'ları menülü oynatması gibi özellikleri ile zaten Xiaomi ile kıyaslanamaz.Fakat Xiaomi'ninde iyi olduğu şeyleri gözardı edemeyiz.Xiaomi'nin kullanımı kendi kumandası ile daha hızlı ve stabil , ayrıca Netflix lisansına sahip.

    Zidoo'da ise , Xiaomi ve Nvidia Shield TV'deki gibi hızlı bir akıcılık yok ve kumanda hassasiyeti onlar kadar değil.Çünkü gerek Nvidia Shield TV , gerekse Xiaomi 4K Android TV Laucher arayüzüne sahip.Dolayısıyla menü daha akıcı ve hızlı.Cihazlarla verilen kumandalarda arayüzle uyumlu olunca daha akıcı bir kullanım çıkıyıor karşımıza.

    Zidoo X9S ise ; her geçen gün yazılımı ile çok daha iyi bir cihaz haline geliyor.Hatta v5 adı ile yeni bir kumanda tanıtımı yaptı ve sesle komut özelliğini dahi eklemiş gözüküyor.Henüz görme şansımız olmasa da bu harici satılacak kumanda ile cihaz daha da kullanışlı bir hale gelebilir , bilemiyorum.Eğer gelirse daha da harika bir cihaz olur Zidoo X9S.

    Amazon Free TV Stick'e gelirsek.Onu sadece Spotify ve Netflix amacı ile aldım , film seyretme anlamında kullanmıyorum.O yüzden o görüntü kalitesi anlamında bağlamıyor beni.Ama Nvidia Shield TV mi Zidoo X9S mi dersen ben görüntü kalitesi anlamında Zidoo X9S'i tercih ediyorum.Bana göre Zidoo X9S , azda olsa görüntü anlamında daha iyi Nvidia'dan.Ama bu iyilik göreceli kavram.

    Neden dersen ? Ben " Görüntüde fark var " dediğimde kimisi " Hayır , bence yok " diyor , onlara da saygı duyuyorum.Çünkü bu farkı görme olayında etken bir sürü şey var.Kullandığın TV panelinden aldığın görüntü kalitesi , cihazlar arasında bağladığın HDMI kablonun kalitesi , göz aşinalığı v.s. Dolayısıyla mümkünse eşte-dostta görerek almak en mantıklısı bu tarz cihazları.

    Nvidia Shield TV ; Android TV Launcher arayüzü , kumandasının kalitesi , Neflix lisansı ile iyi bir cihaz ama asıl özelliği medya oynatmak değil.O bir stream cihazı ve güçlü bir cihaz olduğu içinde medya oynatmayı da layıkıyle başarıyor.Fakat üzerinde yüklediğin KODI gibi uygulamalar sayesinde.Yani dahili bir oynatıcısı yok Nvidia'nın.Tıpkı Xiaomi de olduğu gibi.Hangi uygulamayı kurarsan onla oynatıyorsun dizi veya filmlerini.

    Sadece film ve dizi seyretmek için hâlâ Zidoo X9S diyorum ama Nvidia'daki yada Xiaomi'deki konforu beklemeyin. Nvidia Shield TV ile Xiaomi 4K mı dersen arada fiyat anlamında çok fark var ve bana göre görüntü anlamında o kadar fiyat farkını vermeye değmez.Fakat Xiaomi'nin 10bit videoları oynatamadığını da atlamayayım bu arada.

    Mini PC olayı ise benim kulvarım değil , bu konuda hiçbir fikrim yok...
  • Papirus P kullanıcısına yanıt
    Aciklamalariniz icin cok tesekkur ederim hocam, Nvidia Shield ile Xiaomi Mi box arasinda fiyat farkina degecek bir goruntu kalitesi farki olmadigini anlamis oldum. Zidoo ise genel olarak interaktif kullanim icin degil, Hdd den film ve dizi izlemek icin daha uygun durumda o zaman.



    Uzun uzadiya herseyi acikladiginiz icin cok tesekkur ederim hocam. Sigmanin bu denli geri kalmasina da cok sasirdim dogrusu Bir zamanlar neydi Sigma, simdi adi sani bile duyulmayan hale gelmis

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • buraoca2 kullanıcısına yanıt
    Xiaomi 4K 70 $ , Nvidia Shield TV ise 200$. Aralarında nerdeyse 3 katı fark var ve sadece HDD'i takıp film seyretmek amacıyla aradaki o bedel farkını vermeye değmez bana göre.

    Sigma'ya gelince : Bu chipseti kullanan Popcourn ve Egreat gibi cihazlar 2010'lu yıllarda ortalığı kasıp kavurdu ama artık kazın ayağı öyle değil.Çünkü Android Box dediğimiz çok daha ucuz alternatif cihazlar girdi piyasaya.Ve bu sektördeki bazı firmalarda hakikaten pastadan pay almaya başladı artık.

    Sigma yine de boş durmuyor tabii ki ve çıkardığı chipsetlerle piyasada yer alıyor ama ben fiyat-performans anlamında bakıyorum olaya.Mesela Sigma'nın SMP8757 chipsetli en ucuz ürünü 169$ olarak VTEN modeli gözüküyor ama onunda Zidoo X9S'ten donanım anlamında iyi bir cihaz olduğunu düşünmüyorum ve alıp kullanmak aklıma bile gelmiyor.

    https://www.cloudmedia.com/?product=vten

    Fiyat anlamında üst seviyelere çıktığımızda ise SMP8758 chipsetli A-500 modellerini görüyoruz ama bu işin sonu yok.Çünkü dediğim gibi ben fiyat-performans anlamında bakıyorum bu olaya.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 24 Nisan 2017; 12:44:15 >
  • Papirus P kullanıcısına yanıt
    Anladim hocam cok haklisiniz tabiki onemli olan fiyat performans. Yoksa zaten is htpc ile yarisa girer. Her sene ekran karti teknolojileri ve goruntu islemcileri yenileniyor. Artik teknolojiyi bile takip etmekte zorlaniyoruz surekli yeni bir donanim cikiyor. Eskiden ucuza Wdtv vardi sigma chipsetli, ondaki goruntu kalitesi de gayet iyiydi. Daha sonra. Philips Ucuza Hmp serisi cikardi Realtek chipsetli, wdtv den sonra memnun kalmamistim acikcasi. Beelink android box a da gecince, Philips Hmp serisindeki goruntu kalitesini bulamadim. Fakat Xiaomi Mi box da sonunda goruntu kalitesi artisina gidebildim Yanliz hocam sunu anladim, insan goruntu kalitesine alisiyor fakat kullanim rahatligini goruntu kalitesine tercih edecek hale geliyor uygun fiyat segmenti olarak bakarsak, genel kullanicilar icin tabiki bu soyledigim. Fakat sizin gibi deneyimli kullanicilar sorununu rahatca cozebildigi icin Goruntu kalitesinden taviz vermeyeceklerdir.



    Aslinda Hocam imkaniniz olursa birde Apple Tvyi de isin icine soksaniz, acaba durum ne olur cok merak ediyorum. Appletv ninde sorunu 4K destegi yok henuz. Halen yeni cihaz tanitmadilar. Ornegin Pahali Sigmalar karisinda Apple Tv ne durumda goruntu kalitesi olarak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel bilgiler, elinize sağlık ✋🏻

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • buraoca2 kullanıcısına yanıt
    Elimde Ipad 2 tablet var yıllardır sorunsuz kullanıyorum ama Apple'ın kısıtlamalarına oldum olası gıcık biriyim.

    Tamam belki de cihazlarındaki stabiliteyi böyle elinde tutuyor Apple ama bana göre değil IOS cihazlar.Çünkü ben özgürlükten yanayım her zaman.

    Şimdi Apple TV alsam Netflix yayın kalitesine bakmaktan başka ne yapacağım ki ?

    O yüzden ; görürsem kurcalamak istediğim ama bana uygun olduğunu düşünmediğim için çokta merak etmediğim bir cihaz Apple TV...
  • Papirus P kullanıcısına yanıt
    Tabiki hocam cok haklisiniz, bende zaten firsatiniz oluraa karsilastirma yapmanizi istemistim Yoksa iphone kullanirken en cok yasadigim sorun pc baglantisinda illaki itunes a ihtiyac duymasiydi. Istediginiz rahatlikta ve kolaylikta kullanamiyordunuz. Eskiden olsa hakliydiniz hocam fakat android de eskisi gibi degil artik, gayet stabil cihazlar. Ios da zaten ozellikle telefon konusunda eski stabilligi yok. Belki de android sorunlarindan arindirildigi icin boyle dusunuyor da olabilirim tabi. Fakat bu saatten sonra Iphone tercihi icin kimse stabillikten oturu aldigini soylemesin bana.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://goo.gl/Xr6odC



    Linkten, GBMIBOX4 kodu ile 69.89$ Alınabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba, inceleme için teşekkürler.

    İki adet sorum olacak cevaplaya bilirseniz sevinirim.

    1- Cihaza tivibu apk'sını kurmayı denediniz mi acaba? Çoğunlukla tivibu için kullanacağım çünkü. Stabil çalışıyor mu ?
    2- Cihazın chrome cast gibi ekran yansıtma özelliği olduğunu okumuştum. Android cihazımın ekranın direk yansıtabilir miyim? örneğin fotoğrafları videoları tv den anlık izleyebilir miyim?

    Teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozgurcan34

    Merhaba, inceleme için teşekkürler.

    İki adet sorum olacak cevaplaya bilirseniz sevinirim.

    1- Cihaza tivibu apk'sını kurmayı denediniz mi acaba? Çoğunlukla tivibu için kullanacağım çünkü. Stabil çalışıyor mu ?
    2- Cihazın chrome cast gibi ekran yansıtma özelliği olduğunu okumuştum. Android cihazımın ekranın direk yansıtabilir miyim? örneğin fotoğrafları videoları tv den anlık izleyebilir miyim?

    Teşekkürler.

    Bunlara ek olarak cihazın 4k performanının iyi olmadığı söyleniyor. 4k videolarda donma yaşanıyormuş gibi görünüyor. Doğru mu acaba ?
    Teşekkürler.
  • Merhabalar bugün bir arkadaşım sipariş etti cihazı ama kafamda şuan da bir soru işareti oldu.. İncelemiş olduğunuz video altındaki yorumlarda gümrük vergisinden bahsedilmiş ama 76 dolara almış arkadaş.. Şuan baktığım kadarıyla böyle gümrüğe takılır mı bu cihaz takılırsa ne olur ? ödememiz boşa mı gider bu konuda yardımcı olursanız sevinirim__?? acil cevap bekliyorum lütfen. Eğer sorun olacaksa hemen iptal edelim siparişi
  • Merhabalar bende bu üründen almayı düşünüyorum fakat merak ettiğim bir konu var o da apple music olup olmadığı? Şimdiden ilginiz için teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yucelugr

    Merhabalar bugün bir arkadaşım sipariş etti cihazı ama kafamda şuan da bir soru işareti oldu.. İncelemiş olduğunuz video altındaki yorumlarda gümrük vergisinden bahsedilmiş ama 76 dolara almış arkadaş.. Şuan baktığım kadarıyla böyle gümrüğe takılır mı bu cihaz takılırsa ne olur ? ödememiz boşa mı gider bu konuda yardımcı olursanız sevinirim__?? acil cevap bekliyorum lütfen. Eğer sorun olacaksa hemen iptal edelim siparişi

    Gümrüğe takılmıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.