merhaba arkadaşlar uzun zamandır ekran kartımda böyle bi arıza var ekran kartım xfx rx 580 8gb internetten video izlerken videolarda yeşil yeşil parazitler geliyo hadi onu geçtim çoğunlukla bütün oyunları oynatmıyor hiç hata vermeden direk oyunlardan atıyor sıcaklığı 85 dereceyi geçmiyor bazı oyunlarda 70 ila 75 veriyo bazılarına 80 85 derece veriyo tamirinede garanti vermiyolar boş yere yaptırmak istemiyorum bunu sistemsel olarak düzeltme gibi bir şansım yokmu lütfen çok acil yardımcı olurmusunuz SİSTEM BİLGİLERİm EKRAN KARTI : XFX RX 580 8 GB İŞLEMCİ : AMD RYZEN 5 3500X RAM : XPG 8X2 16 GB DDR4 3000 MHZ ANAKART : ASUS B450M-K 4400 MHZ POWER SUPPLY : COUGAR XTC 500WATT |
XFX RX 580 HATA VERMEDEN OYUNLARDAN ATIYOR

-
-
Merhaba hocam undervolt yapabilirsiniz youtubedan bakıp kendinize göre ayar yapın amd uygulaması üzerinden belki faydası olur.
-
Büyük ihtimal güç kaynağı.
Değilse ekran kartının bellekleri mofsetleri.
-
teşekkürler hocam deneyeceğim inşallah olur
-
güç kaynağındanda olabilirmi dersiniz
-
undervolt yaptıktan sonra sorun düzelmezse evet power kaynaklı sorun olabilir hocam
-
sanmam ben sertifikasız fsp kullandım yıllarca bir arızası yoksa sorun çıkarmaz
-
Ekran kartınız üzerindeki bileşenler sorunlu olabilir güç kaynağınız sorunlu olabilir bu böyle uzayıp gider sayacak olsak ama taktir edersiniz ki artık am5 bir sisteme geçmenin de zamanı gelmiş gibi...
Bir masraf etmeden önce mevcut sistemi elden çıkarıp bir miktar ekleme yaparak yeni sisteme geçebiliyorsanız aşırı bir masraftan kaçının birikim yapıp sistem değişin.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
aslında ısınma falanda olmuyor anlamadım ama önerdiğin bi ayar varmı kral bi deneyeyim
-
powersupplydenmi bahsediyosun kral
-
evet
-
valla anlamadım ki bi türlü çözümü bulamıyorum
-
zaten öyle yapıcam dahada rx serisine bulaşırsam bin pişman oldum aldığıma
-
Güç kaynağı olsa farklı hatalar olurdu senin anlattıkların ekran kartıyla alakalı zaten 8 senelik kart değiştir gitsin
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
sene 2015 asus gtx680 kart almıştım. Kasamda 650w highpower vardı. Sizin gibi yeşil lekeler vs her türlü sıkıntıyı yaşadım. Sıfır 700w bir powerla denedim sistemi ne leke kaldı ne bir sorun. Sonra powerı çöpe atıp yeni power aldım. Deneme imkanınız varsa sağlamlığı garanti olan bir psu ile deneyin. En azından psu arıza seçeneğini kafanızdan atın. Problem psudan değil doğrudan kartlada alakalı olabilir ama bir parça değişikliği adımı atmadan önce sorumlu parçayı masraf yapmadan bulmaya çalışın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lyrazed -- 15 Mayıs 2025; 14:10:32 > -
termalpad termal macun bakımları yapın yeşil noktalar çıkıyorsa bozuluyordur yada kablodan artık ömrünü bitirmiştir undervolt yap hala çıkıyorsa gg
-
VALLA OYUN BİLE OYNAYAMIYORUM NE YAPCAM BİLMİYORUM
-
YA PSUDANMI EKRAN KARTINDANMI Bİ TÜRLÜ ANLAYAMADIM BAŞKA PSUDA YOK DENEYEBİLECEĞİM KALDIM ORTADA
-
KANKA EN DOĞRUSUNU DİYOSUN ASLINDA AMA TÜRKİYE ŞARTLARI SAĞOLSUN
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X