Şimdi Ara

XCOM 2 (2016) [ANA KONU] (9. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
179
Cevap
5
Favori
7.644
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Ek paket gibin bir şey geliyor galiba. 12 Haziranda öğreneceğiz.

    XCOM 2 (2016) [ANA KONU]
  • Kapsamlı bir dlc ağustos ayında geliyor.Keşke türkçe yama da gelse 😢

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Long War + Ironman ile oynayayım dedim... 4 operasyona 6 saat harcamışım. Avatar Projesi su gibi ilerliyor, kaynak yok, intel yok, eleman yok.

    Oyunun zorluk derecesi acayip derecede dengesiz ve başarısız. Ben ki elime geçen her oyunu önce hard'da dener zorsa aşağı iner, kolaysa yukarı çıkarım... ama mahfetti şu oyun beni.

    Yanlış anlaşılmasın, örneğin Dark Souls'ta zordur, ama tatlıdır o zorluk, oyunun temelidir, tuzudur baharatıdır.

    Burada ise tam bir işkence. Tek bir adamıma bile vurdurtmamış, aşırı sabırlı oynamış, güvenli takılmışken, pat diye haritanın karanlık bir köşesinden random bir RULER çıkıyor ve sonuç 3 KİA, 1 Gravely Wounded, 1 normal wounded.

    Orta derece zorlukta da, kolayda da hiç bir farkı yok. Neredeyse atılan bütün zarlar AI lehine.Adamın dibinde %85 ile shot kaçırıyorum, eleman haritanın öteki ucundan 8 crit atıyor.

    Youtube de biraz dolaşınca durumun vehametini dahada iyi anladım. Bildiğin %99'la miss yapanlar, 5 tane dibinden saldırının miss kaçması (melee dahil)... Oyunun mekanik ve dinamikleri maalesef çok zorlama. Tat vermiyor.

    Her operasyonda 5 adamın 4'ünü kaybetmek bir süre sonra kabak tadı veriyor. Üstelik bu tür oyunlara aşina birisi olarak bunları söylüyorum.

    Kendine has bir atmosferi var ancak çok fazla zaman kaybettiriyor ve verdiğiniz uğraşa değmiyor.

    Mekanikler, haclemeyi, gizliliği, sürpriz saldırları tam teşekküllü kullan, operasyonun son ayağına taş gibi gel ama 1 miss shot, 1 mark işareti bütün takımını yok etsin.

    Bayağı bir Twitch yayıncısı da oyunu yarıda bırakmış, bir o kadar kişide zorluğu kolaya alıp, oyunun bir kaç tane temel taşı ile oynayan oyunu bozan(hile tadında) modla bitirmeyi tercih etmiş. Maalesef haklılar.




  • Ek paket çıktı, deneme şansım oldu son bir kaç gündür. Oyunu çok ileriye taşımış bu ek paket.

    En güzel yenilik optimizasyon ve yükleme süreleri. Bölümler SSD niz varsa 1 saniyede falan yükleniyor. Ama bu güzellik sadece ek pakedi alırsanız geçerli, yapımcılar eski haline bir update getirmedi...
    Haritalar çok daha çeşitli olmuş, her defasında farklı alanlar geliyor artık. Görev çeşitliliği de artmış baya ve süreli görevler azalmış ya da süreler esnekleşmiş. Ek olarak opsiyonel görevlerde oluyor görev içersinde güzel bonuslar sağlayan.
    3 yeni taraf eklendi bize yardımcı olan. Adventten kurtulan skirmishler (yakın dövüş ve kanca), ölü alanlarda gizlice yaşayan reaperlar (gizlilik, sabotaj) ve psişik templarlar (her türlü psi saldırısı). Bu gruplar bize hem adan gönderiyor hem de bütün operasyonlarımızı etkileyen pasif avantajlar sağlıyor. Bu gruplarla iletişim için özel bir odamız var ve bu odadan askerlerimizi görevlere gönderebiliyoruz.Görevlerde rütbe alabiliyor ve başka yerde olmayan bonuslar kazanabiliyorlar ama yaralanma veya esir düşme tehlikeleri var.

    Düşmanlara da yeni tipler eklenmiş, yeni oynanış mekanikleri getiren zombi tarzı Lostlar var. Çok kolay ölüyorlar ama hem kalabalık geliyorlar hem de sonları kolay kolay gelmiyor. Lost lar uzaylılarda dahil herkese saldırıyor bu arada, kim en yakınsa. Adventede alev makinası kullanan tipler ve ve yeni robotlar eklenmiş durumda.
    Asıl bela Chosen lar. Çok kuvvetli bu 3 arkadaş ikamet ettikleri kıtada yaptığımız görevlerde bir anda belirebiliyorlar. 3 nünde farklı özellikleri var ve belli şeylerden etkilenmiyorlar(assassin overwatch u iplemiyor mesela, hunter da patlamalardan etkilenmiyor) Ama büyük zaafları da var ve çok can yaksalarda bazen iyi 1-2 vuruşta geri gönderebiliyorsunuz geldikleri yere. Bu arkadaşları tam anlamıyla öldürebilmek için inlerini bulup, baskın yapmamız lazım bu da yan görevler ile açılabiliyor.

    Askerler birlikte savaştıkça aralarında bağ kurabiliyorlar ve bu bağ gittikçe güçleniyor. İlk başlarda sadece ekstra hareket imkanı sağlarken ileride güzel combolar var. Birde yorulma mekaniği getirmişler. Savaşlar uzadıkça askerler yoruluyor ve çok yorulduklarında etkili olamıyorlar, negatif özellikler kazanıyorlar.

    Yeni araştırmalar ve silahlarda eklemiş durumda, silahlara eklenebilen yenilikler çok ve daha fazla mod açabiliyoruz silahlara araştırma ile.

    Görevlerden sonra ve asker barakasında resimler çekebiliyoruz propaganda malzemesi olarak. Bu resimleri daha sonra haritalarda görebiliyoruz işi güzel tarafı, duvarlara grafiti veya duvar kağıdı olarak yapştırmış oluyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siberarmi -- 12 Eylül 2017; 9:30:52 >




  • Normal versiyonu 55 TL ye buldum deluxe ile arasındaki fark nedir ? şu oyunda keşke co-op campaign de olsa
  • bunu anlamak için ilkini oynamak şart mı beyler hikaye olarak oynamayı düşünüyorum da?
  • Ben şimdilik düz Xcom2'yi aldım. War of Chosen sanıyorum son paket ve oyunu 2'den 3 yapıyor neredeyse denen DLC bu galiba değil mi?

    Peki ilk olarak 2'yi oynayıp bitirip mi DLC'ye geçmem lazım? Yoksa onu da alıp öyle mi başlayayım.

    Sıra tabanlı oyun pek sevmem diye bugüne kadar bakmamıştım ama oyun baya dikkatimi çekti, Haziran'da PSN de vermişti oysa ki, keşke baksaymışım Coştum Enemy Unknown ve Within'i içeren Complete Pack'i de aldım, ilk ondan başlayacağım. Bureau'yu da aldım hatta
  • Ormanci kullanıcısına yanıt
    DLC oyunun içine entegre tamamen.DLC ile başlayın direkt derim daha güzel bir deneyim oluyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: siberarmi

    DLC oyunun içine entegre tamamen.DLC ile başlayın direkt derim daha güzel bir deneyim oluyor.
    Hmm eyvallah, 50 küsür TL'ye key buldum aldım tek oyunu. War of Chosen mıydı paket, 149 TL falan diyor, biraz daha fiyatı düşsün öyle alayım o zaman O arada da ilk oyunu oynarım, fiyatı düşer belki ben Xcom2'ye başlayıp da ek paketi de alana kadar

    Yani şunu demek istedim, atıyorum oyunu oynadık belirli görevler vs yaptık bi yere geldik, DLC bundan sonrasında mı devam ediyor, neticede oyunu 2 sene falan oynamış bi kitle var ve DLC de daha yeni geldi. Baştan başlama değil de, devam etme gibi bi durum var sanki.

    Neyse, bi şekil yapacağım artık




  • Ormanci kullanıcısına yanıt
    Oyunu komple değiştiriyor ek paket, yeni düşmanlar, yeni sınıflar ve yeni görevler ekliyor, direkt en baştan hissediliyor zaten etkisi. Bir de yükleme sürelerini müthiş kısaltıyor. Yapan firma büyük bir şerefsizlik örneği göstererek normal sürüm için getirmedi o yükleme süresi düzenlemesini...
  • Arkadaşlar xcom 2 ye yeni başladım advent black site görevini de tamamladım fakat uzaylılar peşime xcom hunter taktı acaba birşeyi eksik yapmış olabilir miyim avatar projesi de henüz 2 diş yani yüksek değil ama xcom hunter ı saldı adamlar üstüme birde yeni oynayanlar için tavsiyeniz var mı ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gökhan001 -- 16 Ağustos 2018; 12:16:16 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar aranızda bu oyunu wotc paketiyle beraber ps4 pro'da oynayan var mı? Yabancı forumlarda gördüğüm kadarıyla wotc eklentisiyle beraber epey bir problem yaşayan olmuş ama yaşamayanlar da var. Sizin deneyiminiz ne ps4 pro'da? alsam pişman olur muyum? Bug'lar, çökmeler, fps düşüşleri çok can sıkıcı mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rıhtımrıhtım -- 4 Ocak 2019; 20:25:4 >
  • long war 2 modunda en kolay zorlukta bıle 6 baslangıc adamına karsı bır tabur asker gelıyor..neden bu akdar zor!!
  • Arkadaşlar merhabalar. Playstoreda şuanda Xcom 2 Collection 89 lira. Steamde en çok kaça kadar inmişti fiyatı, hatırlayan var mıydı? :)
  • 42 tlye düşmüş Collection fiyatı. 2k yakın zamanda bir güncelleme çeker bence fiyatlarına. O yüzden almak istiyorum. İlk Xcom oyununa 50 saatin üzerinde harcamıştım, tam benim tarzım bir oyun ancak Türkçe yama konusu kafamı karıştırıyor. Çeviri var ama Rdr 2 mevzusu yüzünden paylaşılmamış galiba. El altından paylaşım oldu mu bilen var mı? Yazık şu oyuna Türkçe yama yapılmaması.


    Düşük İngilizceyle oynanır mı ne dersiniz?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zebercet -- 4 Ocak 2022; 3:51:33 >
  • Zebercet kullanıcısına yanıt

    Collection hala 42'liradan veriliyorsa hemen almak lazim :)

  • 13,14₺ fiyatı bedava gibi bir şey şu an. Hala almamış olan varsa, bundan ucuzu bedava olması olur bu oyun için. XCOM 2 (2016) [ANA KONU] 


    XCOM 2 (2016) [ANA KONU]
  • Ayrıca oynaması 14 Şubat akşamına kadar ücretsiz

  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.