Şimdi Ara

XBOX SERİES X/S TV-MONİTÖR-KULAKLIK TAVSİYESİ [ANA KONU] (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.585
Cevap
61
Favori
84.864
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kulaklık ne tavsiye edersiniz arkadaşlar? Uçuk fiyatlar olmazsa iyi olur.
  • Turtlebeach gen 2 xbox wireless.

    Ömürlük kullanirsiniz cok cok iyi kulakliktir ekstra usbsi olmadığı için direk xboxa bağlanır..

    Cogu kaliteli markanin kulaklığı series x ps5 ile uyumlu olmadigi icin Çöp oldu..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BeyazBüyü

    Merhaba, Lg Oled CX bir süredir aklımda olan bir modeldi, yola 2k 144HZ monitör ile devam etmeyi planlarken CX tarafında bir fırsat yakaladım. Yani CX'i belki 1-2 yıl sonra almayı düşünüyorken, olaylar birden bire gelişti diyebilirim. Bahsettiğiniz logo yanığı sebebiyle Q95T'ye yönelmeyi ben de düşündüm. Q95T sanırım 1-2 hafta stoklarda yoktu ve Q95T ile yaşanan ekran yansıma ve gökkuşağı tarzı problemler nedeniyle cihazdan soğudum. Ben baktığımda stoklarda olsaydı şu an Q95T sahibi olabilirdim. Q95T'yi yakından hiç incelemedim, sadece rtings ve forumdaki yorumları okudum, sağ olsun TV bölümünden bir kaç arkadaşta fikir verdiler.


    Benim CX'e yönelmemin en büyük nedeni aşağıdaki incelemeler, sonrasında ise forumdan CX ve GX kullanan arkadaşlarımın yönlendirmesi oldu.


    https://www.rtings.com/tv/reviews/best/by-usage/video-gaming


    Oled tarafında yaşanan logo yanığı problemi, benim kullanım koşullarımı göz önüne alınca çok kolay ve kısa sürede yaşanacak gibi durmuyordu. Karasal yayın neredeyse hiç izlemiyorum, sadece Netflix, arada Youtube ve günde maks. 2 ile 4 saat arası oyun oynarım.


    Yeni nesil oled'ler de logo yanığı daha az yaşandığı için biraz cesaretlendim. Asıl bomba ise CX'i satın aldığım LG bayisinin, çok uygun bir fiyata hem TV'yi hem de ek 3 yıl garanti ile toplam 5 yıl garantili olarak cihazı satıyor olmasıydı.


    CX'i uzun uzadıya anlatmaya gerek yok. Tek cümle ile şunu söyleyebilirim, yarın yeni TV alacak olsam Oled haricinde bir Tv almam. 3 yıl Samsung MU8000 kullandım, kumandası çok şık ve kibar ancak LG'nin akıllı kumandasının kullanım kolaylığı, yazı yazmak, sesli komut ve daha bir çok özellik "bence" hiç bir Tv'de yok. Oled'in panel ve görüntü kalitesine girmiyorum bile, VA panel üst segment Samsung'lar gerçekten harika, ancak Oled bambaşka bir deneyim.


    Rtings ve youtube dahil olmak üzere CX ve Q95T videolarını inceleyin ve izleyin derim. Son olarak Oled'i aldığım bayi bilgisi aşağıda. Ankara'dan, İstanbul'a 1 günde ürün geldi ve ertesi gün kuruldu.


    https://forum.donanimhaber.com/lg-2020-2021-tv-tavsiyesi-oled-tv-nanocell-tv-uhd-tv--139217274

    Böyle düşünme hocam oyunlar kanallardan daha tehlikeli

    hemem hemen her oyunda sağ da altta devamlı duran bir logo oluyor skor, can , mermi vb

    hayırlı olsun , yine de dikkat et derim ben .

    Ben de tv düşünüyorum q95 de çok başarılı gidip geliyorum ama sırf kafam rahat olsun diye qled alacağım sanırım .




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gurkan19 -- 20 Aralık 2020; 14:1:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • jewel_ma20 kullanıcısına yanıt




  • BlackTower_35 kullanıcısına yanıt

    Hocam benim bildiğim kadarıyla o monitörün HDMI 2.0 çıkışı 144hz veriyor, diğer bir çıkışı 165hz veriyor, yanlışım varsa düzeltin ama ben de almayı düşündüğüm için 2K-144hz kullanılabilir olduğunu biliyorum o monitörün.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dr John H. Watson

    Hocam benim bildiğim kadarıyla o monitörün HDMI 2.0 çıkışı 144hz veriyor, diğer bir çıkışı 165hz veriyor, yanlışım varsa düzeltin ama ben de almayı düşündüğüm için 2K-144hz kullanılabilir olduğunu biliyorum o monitörün.

    hdmi 120 hz alıyorsunuz, display soketi sayesinde ekranında gerçek değerini yansıtma şansımız mevcut.


    zaten 60 hz bir daha geri dönülmemek üzere tarihe karışıyor.

  • Bu tv lerdeki pal 50hz oyunlarda fps olarak ne kadat oluyor. Bazıları 60 fps destekler demiş ama. Normal 50hz bir tv kaç fps oynatır
  • Series S i 2k monitör ile kullanan var ise görüntü hakkında bilgi verebilir mi ? Upscale performansını merak ediyorum , sonuçta her oyun 2k değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Series S sahibiyim. Aradığım monitör minimum 24 inch, 1080p ve 60fps desteklemeli. Ayrıca içerisinde dahili hoparlörü olsun istiyorum. Böyle bir model tavsiye edebilir misiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr. Sorrow kullanıcısına yanıt
    Samsung LC24RG50FQMXUF 24 144Hz (Display+HDMI) FULL HD FreeSync Kavisli Oyuncu Monitör

    HP 5ZU98AA 23.8" 144Hz 1ms (HDMI+Display) Freesync Oyuncu Monitör

    Asus Tuf Gaming VG24VQ 23.6" 144Hz 1ms (HDMI+Display) Freesync Curved Monitör

    Bu üçüne bakabilirsiniz dahili hoparlörleri var mı bilmiyorum ama almışken 144 hz almanızı tavsiye ederim her oyunda dahi olmasa belirli oyunlarda 120 fps desteği gelecektir bundan mahrum kalmazsınız.
  • Hocam cevabınız için çok teşekkürler. Ben de biraz araştırma fırsatı buldum bu akşam. Dahili hoparlör sevdamdan vazgeçtim. Alacağım monitörün üzerinde 3.5mm jack girişi olsun yeter. Harici hoparlör her türlü daha kaliteli ses verecektir. Panel değiştirmeyi çok düşünmüyorum, yıllardır IPS panel kullanıyorum. Fiyat olarak ise 1800 lira bandına kadar çıkabilirim. Son olarak AOC 24G2U hakkında ne düşünüyorsunuz?

  • Mr. Sorrow kullanıcısına yanıt

    AOC monitör kullanmıştım kaliteli oluyor genellikle monitörleri .

    Dediğiniz model IPS ekran 144hz ve freesync destekli gayet yeterli bir monitör eğer hikayeli oyunları da bu ekrandan oynayacaksınız tavsiye ederim.

    Ama daha çok rekabetçi oyunlar (apex-cod) oynuyorsanız TN veya VA panel bakmalısınız her ne kadar 1 ms denilse bile IPS ekranların çoğunda gecikme değerleri daha yüksek oluyor.

  • Hayatımda hiç rekabetçi oyun oynamadım :) Genelde single player story driven oyunlar tercih ediyorum. IPS panel en ideali olacaktır sanırım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr. Sorrow kullanıcısına yanıt
    O zaman IPS sizin için en iyi seçim olacaktır
  • Arkadaşlar merhaba. Tv konusunda hiç bir bilgi sahibi değilim öncelikle bunu belirtmek isterim. Series x sahibiyim. Genelde işimden dolayı hikayeli oyunlar oynamayı seviyorum. Hellblade, ori , batman vb oyunla, rakabetçiye dayalı oyunlar neredeyse hiç oynamıyorum. 2-2.5 TL bütçe ile belki 3, güzel bir tv önerebilir misin? Forumda genellikle series s için fikirler mecvut ve gözden kaçırmadıysam önerilen tvlerin çoğu biraz pahalı. Şimdiden teşekkürler.

  • pharmacieNl P kullanıcısına yanıt
    Regal 43R7560UA 43" 109 Ekran Dahili Uydu Alıcılı 4K Smart LED TV

     Hepsiburada üzerinde mevcut bütçenizin çok az üstünde ama bu fiyat kategorisinde alınabilecek en iyi cihaz belirli zamanlarda ürün kampanyaya giriyor takip edebilirsiniz yada farklı sitelerden bakabilirsiniz
  • Xbox series s için kullanmak istiyorum, Lg 34WL500 modeli nasıldır acaba ?
  • Arkadaşlar selam, Xbox Series alacak ve aklında monitörde olanlar için kendi monitörümün ufak bir incelemesini çektim. Maksat bilgilendirme olsun, video cep telefonu ile çekildi amatör bir video bu konuda bilginiz olsun. Son karar sizin.

    https://www.youtube.com/watch?v=0C_CoaveXdo&feature=youtu.be

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar fps ile hz arasındaki bağlantı nedir? 60 fps oynarken 120hz ile 60hz arasında fark var mıdır

  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.