Şimdi Ara

Xbox Series X - ANA KONU - #PowerYourDreams (1486. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
10 Misafir - 10 Masaüstü
5 sn
76.168
Cevap
790
Favori
3.739.674
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
190 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
20. Sırada  bugün en iyi #16
Sayfa: önceki 14841485148614871488
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Daha bir hafta geçti konsolu öldürdünüz
    Nesil başlamadı bile , sorunlar sıkıntılar hep olacak , donanımsal bir sıkıntı olmadığı sürece hepsi düzeltilir , pach vs alacak bu oyunlar bir şekilde tekrar test edilir. Pro vs. konsollar için durum belirsiz çip maliyetleri çok yüksek , düşen nm ile başarı oranıda azalıyor , konsollar iyi sattığı sürece ki satıyorlar ve ortada yeni nesil oyun yokken üreticiler bu topa girmezler , standart konsol maliyetlerini karşılamaları ve kara geçmeleri zaten uzun zaman alacak , geçen nesil gibi çokta düşük donanımda gelmediler , pro veya üst sürümler 4 seneden önce gelmez çok olası bir sıkıntı olmadığı sürece

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En güçlü konsol olması her şeyi en iyi yapabileceği anlamına gelmiyor. En güçlü konsol diyerek firma, biz diğer konsoldan daha güçlüyüz diyor. Oyunları daha güzel gösterip daha iyi ve daha güzel oyunları bizde oynayabilirsiniz, en iyi en mükemmel en bilmem ne şekilde sadece bizde oynayabilirsiniz demiyor. Sadece en güçlü konsol diyor. Hepsi bu.

    Sadece en güçlü konsol olduğunu söylüyor. Peki bu doğru mu? Ever doğru. Peki yeterli mi? Asla. Bunu bu şekilde kabul edelim arkadaşlar.

    Donanımı ne kadar güçlü olursa olsun, yazılım geliştiriciler performans göstermedikçe donanım da performans göstermez. Bu zaten hep böyleydi. Yeni bir şey değil ki.

    Bakın İPhone modellerine. 2 gb ram ve 8 mp kamera ile hem takılma yapmadan çalışıyor hem de 32 mp kameralardan iyi çekiyor. Adamların olayı donanım ile tam performans kusursuz çalışabilecek yazılımlara sahip olmaları. Yani Apple hrrhs gi bir modeline özgü olarak yapabileceği ne varsa yapabileceği en iyi şekilde yapıyor. Microsoft ise yapabileceği ne varsa hiç kasmıyor. Yapabilirim diyor ve yapabilir de ama yapmıyor.

    Bende her iki konsol da var. Yani one s ve ps4. İkisine de bir sürü oyun yükleyip deneyimledim. Fan sesimi ele alalım. Bazı arkadaşlar şöyle diyor, ps4 fanları "bazen" deli gibi çalışıyor, bazen bir saç kurutma makinası gibi ses çıkarıyor. ama xbox'da ise bunca zamandır bir kere bile fan sesi duymadım. Bu şu demek olabilir mi? Birisi makinayı her donanımıyla tam kapasite kullanıyor ve haliyle ısınıyor. öteki ise orta karar çalışıp hiç kendini yormuyor.. Haliyle tam kapasite çalışmıyor.

    Buradan da basitçe anlaşılacağı üzere, pek çok ps4 oyunu one s oyunundan çok daha kaliteli görüntü veriyor.
    Microsoft bunu bilmiyor olabilir mi? Mümkün değil. Adamların politikası ve sürdürülebilirliği bundan ibaret. Sonuna kadar zorlama. En yüksek performansı vermek zorunda değilsin. En iyisi ol ama en iyisini yapma.
    Saçma.

    Ama Sony veriyor ve yapıyor. Haliyle daha çok tutuluyor. O yüzden atış rakamları da genellikle 3-4 katı oluyor.

    Ben evdeki iki konsolu da kullanıyorum. Hatta wii de var 3 konsol toplam. Wii'ye elinizi sürmüyoruz. Öylece fişte takılı duruyor. Xbox'da basit oyunlar oynuyoruz. Hani aile oyunları çocuk oyunları. Ps4 ile aaa dediğimiz en yüksek kaliteli oyunları oynuyoruz. İşin gerçeği bu. Bizde böyle.

    Ama haksızlık etmeyelim. Şunu da eklemeliyim.
    Bizzat her iki konsola da nfs rivals kurdum. Her ikisiyle de oynadım. Arada bir fark göremedim. Ben öyle deli gibi fos testi yapacak tuş basışlarındaki gecikme sürelerini hesaplayarak biri değilim. Kurdum oyunu. Açtım oynadım. Bir fark göremedim. Bazı video incelemelerinde ufak tefek grafik farkları belli oluyor evet. Onları da inceledim.ama o kadar küçük farklar ki, dikkate almaya değmez.

    Batman oyunu mesela. Xbox'da oynadım ve son derece keyifliydi. Witcher 3 de öyle. Ama daha kaç tane böyle oyum var ki? Yani Sony ile kıyaslarsak oran nedir?

    Ea birleşmesi ile gelen güzel ve kaliteli yapımlarla elbette Microsoft da çıtayı yükseltmiş oldu ama sayıca hala çok az ve yeterli değiller.

    Cihazı tam kapasite kullanacak oyun geliştirmedikleri sürece, en güçlü konsol olmaları bir anlam ifade etmeyecek. çocuk oyuncağı gibi algılanmaya devam edecek. Bizim gibi oyun sever kişiler game pass nimeti sayesinde pek çok oyuna ulaşabiliyoruz ve bu da güzel bir şey.

    Donanımın en güçlü olması tek başına yeterli bir şey değildir. Evet doğrudur en güçlüdür. Ama en işlevsel olmadıktan sonra ne işe yarar ki? Neydi o reklam? Kontrolsüz güç, güç değildir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Revrains R kullanıcısına yanıt

    tesekkurler. cross-play olmamasi kotu oldu BF serisinde. elim mahkum ps5 beklicem artik. yapacak bir sey yok.

  • Rıza.BN. kullanıcısına yanıt
    Ben geçtiğimiz günlerde rtx3090+i9 10.nesil işlemci ile yapılan benchmark testlerini izleyince ağzım açık kaldı desem yeridir. WD Legion da ac odysey de vs cihaz 50frame üstünü göremiyordu (4k, FPS kilidi kapalı, dlss kapalı) e bu ne demek oluyor peki ? Rtx3090 pis kötü kaka da PlayStation mükemmel mi hocam ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Selamlar Samsung c27hg70 monitörümde 2k 120hz desteklemiyor, 120hz ayarladığımda çözünürlüğü otomatik 60hz düşürüyor. Bilgisi olan var mı acaba benim bildiğim hdmi 2.0 da desteklemesi gerekli

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Phoneix-34

    Ben geçtiğimiz günlerde rtx3090+i9 10.nesil işlemci ile yapılan benchmark testlerini izleyince ağzım açık kaldı desem yeridir. WD Legion da ac odysey de vs cihaz 50frame üstünü göremiyordu (4k, FPS kilidi kapalı, dlss kapalı) e bu ne demek oluyor peki ? Rtx3090 pis kötü kaka da PlayStation mükemmel mi hocam ?

    Hocam hiç girmiyorum o konulara farkındaysanız. Hangisi kaç fps veriyor, tuş basış gecikmesi kaç milisaniye, stres altında işlemci sıcaklığı kaç derece, ram'lerin hertz'i, diskin yükleme süresi...

    Gerçekten bana göre şeyler değil.

    Buyrun siz dilediğinizce yapın yorumunuzu. Karşı çıkmayacağım. Ben 3 tane cihaz kullanan biri olarak kendi deneyimlerimi paylaştım ve benim için önemli olanlara değindi. Bir kere daha yineyeleyim. Oynanabilirlik ve keyif alma süreci, cihazın performansından daha önemli benim için.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Phoneix-34

    Aynı durumdayız şu an. Zaten minimum 7-8 ay bekliyeceğim. Ama benim için asıl kıstas yeni nesil oyunlar olacak. Mesela cyberpunk, yeni bf vs.
    Cyberpunk yeni nesil bir oyun değil nextgen oyun değil

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rıza.BN. kullanıcısına yanıt
    Tamam da hocam zaten bizim savunduğumuz mevzu da bu. KAĞIT ÜSTÜNDE DE geçtiğimiz jenerasyon da PS4 X1 den daha güçlü bir cihazdı (tflps olarak vs)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • canlee89 kullanıcısına yanıt
    O da doğru :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: flexnacht

    Selamlar Samsung c27hg70 monitörümde 2k 120hz desteklemiyor, 120hz ayarladığımda çözünürlüğü otomatik 60hz düşürüyor. Bilgisi olan var mı acaba benim bildiğim hdmi 2.0 da desteklemesi gerekli

    Monitör ayarlarından freesync'i kapatın, refresh rate değerini 120Hz'e alıp, konsol içerisinden tekrar deneyin.

  • Destiny 2 - 8 Aralık’da güçlendirme alıyor series x için



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canlee89 -- 22 Kasım 2020; 12:22:45 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://www.small-screen.co.uk/resident-evil-village-ps5-issues/ Daha şimdiden capcom ps5 için resident evil village ı geliştirirken performans sıkıntıları yaşıyoruz demiş. Üzücü bir durum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Philipp_Plein

    Bu mesaj silindi.

    Alıntıları Göster

    Yeap. Aynısını Forza Horizon 4'te de yapıyorum. Ağzımını suyu aka aka photo editöründe vakit geçiriyorum;


    Xbox Series X - ANA KONU - #PowerYourDreams

    Ben güzel olanı övüyorum. PC'de en sevdiğim gamepad olan Xbox gamepad'i ile Forza Horizon 4 - Ultimate Edition'ımı da oynuyorum, PS5'imde DualSense'e de hayran kalıyorum. Beğendiğim exclusive'leri satın alıp oynuyorum.


    Babamın şirketi gibi firma savunuculuğu değil, ürün eleştirisi yapıyorum.


    Sana da tavsiye ederim.


    Xbox'ı da şimdiye kadarki nesillerde "exclusive'i çok yok ama multi-platform oyunları bir tık iyi grafikle, zorlanmadan çalıştırıyor" diye överdim çevreme ama AC: Valhalla'daki FPS düşüşleri, ekran yırtılmaları (PS5'te de var bu ama yok denecek kadar az), Dirt 5'in PC'deki Medium Quality'e denk gelmesi vs. iyice kabul edilemez bir hâl aldı.





  • Rıza.BN. kullanıcısına yanıt

    "en güçlü konsol" lafını microsoft bile kullanmıyor zaten artık. "en hızlı, en güçlü xbox" olarak değiştirdiler onu.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi b0Ni -- 22 Kasım 2020; 12:30:42 >
  • Arkadaslar merak ettigim bir konu var.

    Simdi series x te dolby atmos destegi var.
    Benim elimde 5.1 ses sistemi var digital ses girisi olan dolby atmos ozelligi yok diye biliyorum.

    Eskinin lg ev sinema sistemi dvd player hemde amfi gorevinde sanirim.

    Simdi ben bunu xboxa taksam dolby atmos ses alir miyim?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • “En Güçlü Konsol” kısmını silebilirsiniz. Burada yapılan yorumlara bakıp Xbox almamışım iyi ki. Önceden nasılsa şu an da o şekilde ilerliyor. Gamepass olayı dışında artısı yok, yakında Sony de buna benzer bir üyelik sistemi yaparsa kimse Xbox almaz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Series X berbat pis kaka bir konsolsa neden horizon 4'de cam gibi grafikler var? Madem Dirt 5'ı tartişiyoruz o da araba yarişi sonuçta, Playground games o oyunu geliştirebiliyorsa Dirt 5'in bu vaziyette olmasi Codemasters'ın suçu değil mi? Ortada referans alabileceğimiz bir oyun olmasa konsolun kendisinden şüphe ederdim, ama horizon 4 one s konsolumda bile harika gözüküyor bana göre.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 3090'da bile sabit 60 fps alanımayan optimizasyon sıkıntılı Valhalla'yla, geliştiricinin bile yama getirip düzeleteceğiz dediği Dirt 5'e bakarak "en kaliteli konsol" olunmuyor. Daha durun eğlence yeni başladı ya:D:D

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 14841485148614871488
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.