Şimdi Ara

Xbox oyun fiyatlarına dev zam!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
103
Cevap
0
Favori
5.157
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Şu sıralar PlayStation’da İlkbahar indirimleri devam ederken, Microsoft oyunlara zam yaptı. Bazı oyunların fiyatı 600 liraya ulaştı. Genellikle PlayStation’dan da daha uygun fiyata sahip Xbox Store’da durum şimdi tersine döndü.

    Tom Clancy's The Division 2’nin fiyatı 500 TL’den 602 TL’ye yükseldi. Red Dead Redemption 2 470 TL’den 566 TL’ye, FIFA 19 468 TL’den 564 TL’ye çıktı Geçtiğimiz günlerde ön siparişe sunulan Control’ün fiyatı ise 145 TL’den 395 TL’ye fırlatı. Yüzde 100’ü aşkın zam yapıldı. Xbox Game Pass ve Xbox Live Gold fiyatlarında henüz bir değişiklik yapılmadı.

    Yerel Xbox Store fiyatlarına baktığımızda Türkiye, Arjantin’in ardından en ucuz ülkeydi. Türkiye’ye uygulanan zammın bir benzeri Arjantin’e de uygulandı. Yurt dışındaki oyuncular VPN ile bu iki mağazadan oyun satın alıyor. PlayStation Store'da da benzer bir durum söz konusu fakat Sony bu duruma çözüm olarak Türkiye mağazasından yalnızca ülkemizdeki banka kartları ile alışverişe izin veriyor. Microsoft ise  Türk oyun severleri göz ardı ederek fiyatlara ciddi oranda zam uyguladı.

    Zamdan etkilenen bazı oyunların yeni fiyatları

    Sekiro: Shadows Die Twice - 566,00 TL

    Tom Clancy's The Division 2 - 602,00 TL

    Red Dead Redemption 2 - 566,00 TL

    Devil May Cry 5 - 472,50 TL

    FIFA 19 - 472,50 TL

    Control - 395,00 TL

    Mortal Kombat 11 - 352,50 TL

    Anthem - 470,00 TL

    Resident Evil 2 - 472,50 TL

    Just Cause 4 - 564,00 TL

    Fallout 76 - 412,50 TL

    Battlefield V - 422,50 TL









  • 450 veren kaldıysa 550 de verir.

    Oyunlar “pahalı” olmayı geçeli çok oldu. Yarın size ekmeği 2 liradan satmaya kalksalar pahalı dersiniz. Ama 20 liradan satmaya kalksalar artık onun adı sadece pahalılık değildir saçmalıktır. Pahalı demeye bile zahmet etmezsiniz, küfreder çıkarsınız. Onun için oyunlara gelen zamlar şu saatten sonra anlamsız zaten artık. 450 lira oyun için zaten alınmaz bir fiyattı, bu noktadan sonra ister 1450 olsun ister 14500 olsun farketmez. Alınabilir mantıklı noktayı geçti bizde. İstedikleri fiyat yapsınlar.
    Anlama sorunun var galiba. Ben sana tr store fiyatı veriyorum. Tr store rdr 2 fiyatı zamdan önce 499 tl idi. Abd fiyatı da 338 tl idi. Bunu anlamanın nesi zor? Live golda zam yapılmadı. Zamsız hali 439 lira. Abd fiyatı 338 lira. Ucuz diye türkiyeden oyun alma dönemi ekimde yapılan zamlardan sonra yalan oldu. Ayrıca arjantine de türkiye gibi zam yapıldığı da yalan. Şimdi kontrol ettim. Arjantinde rdr2 fiyatı 1500 peso yani 34 dolar yani 192 lira. Al dahasını da yapayım:https://xbox-store-checker.com/tr/game/compare/Red-Dead-Redemption-2/bpswgqbw7r3g

    Şu anda tüm dünyada bu oyunun en pahalı olduğu ülke türkiye. Aaa o da be 499 lira iken yani 1 hafta önce de dünyada en pahalı olduğu ülke türkiye imiş.

    Aaa o da ne live goldun da en pahalı olduğu ülke türkiye imiş:
    https://xbox-store-checker.com/tr/game/compare/Xbox-Live-Gold-12-month/cfq7ttc0k5dj_000g
    Hemi de bizimle aynı ayarda ülkelerde 220 liralara ekonomik olarak bizden kat kat iyi durumlarda olan ingiltere gibi ülkelerde 290 liraymış.

    Aaa o da ne fifa 19 da en pahalı türkiyedeymiş
    https://xbox-store-checker.com/tr/game/compare/FIFA-19/bq0dc2158xbm hem de geçen haftaki 468 liralık fiyatıyla da öyleymiş.

    Aaa o da ne resident evil 2 arjantinde 102 lira, amerikada 337 lira, türkiyede 472 lira.
    https://xbox-store-checker.com/tr/game/compare/RESIDENT-EVIL-2/bwmh951m3g3p


    Ama eminim ingilizler rdr 2yi 192 liraya satılan arjantin mağazasından almak yerine, 440 lira olan ingiltere mağazasından almak yerine 499 lira olan tr mağazasından alıyorlardı da 550 liraya çıkınca üzüldü. Rakamla konuşuyorum. Boş lafla konuşmuyorum. Varsa rakam, yaz ikna olayım. Yoksa beni boş boş uğraştırma.
  • Dünden beri ses seda yok xbox cephesinde, resmen biz Türkiye’yi artık adamdan saymıyoruz çok isteyen bu fiyata alır politikası bu.

  • Fiyatlar hala çok ucuz.

    1000 TL den aşağı olan oyun görürsem 1 hafta içerisinde one x i bırakırım. Zengin konsolu diye aldık. Bu nasıl rezillik?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu xbox kafası çok başka ya.. Hala para veren kaldı mı abi..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bence ucuz hala, 1000 ₺ olmalı konsol demek lüks demektir (!)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Konsol oyunları ikinci el konsol fiyatına yakın, maşallah.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Aral fetöcü

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oynamirem

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • çüşş ya sadece şu oyunları oynamak istesen 5,600 TL
    yaşasın pc rahatlığı steam indirimi olmasa bizde keriz gibi şu paraları verecektik

  • Kürtaj dede bunu umursamadı..

  • firmanın biri ürünlerine zam yapıp tüketicisini eziyor.

    bunu gören diğer firmanın ezik tüketicisi oh iyi oldu ucuza oynuyoruz diye seviniyordunuz diyor.

    en kısa kapitalist fıkra.
  • Ben de çok pahalı oldu sandım korktum moruq

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bi firmanın ülkedeki temsilcilikleri bu yüzden çok önemli işte. Şu fiyatlardan xbox ceosunun haberi olsa muhtemelen müdahale ederdi aynı şey kime göre neye göre pahalı diye milletle dalga geçen sony tr içinde geçerli.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • dere.beyi kullanıcısına yanıt
    Zaten sadece Steam’de indirim var biz konsollara hep liste fiyatından oyun alıyoruz. 😂

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 100 dolara oyunmu satılırmış neyin kafasını yaşıyor bunlar? Aklı olan ülkemizde konsol almaz. Toplarsın daha pahalıya bir sistem, bağlarsın televizyona rahat rahat oynarsın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BB2CECC18 -- 5 Nisan 2019; 13:17:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1800tl ye xbox one x satılmıştı bu ülkede

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fiyatların bu kadar artması kesin döviz kuruna bağlarlar ancak fiyatlar çok yüksek müşteri kaybettirir bu durum.ilerde Ps storede aynı yolu izler izlemese bile oyunlar zaten çok pahalı Allah’tan ps kardeşliği diye bir sistem var iki kişi oyunu alıp bitirdikten sonra satabiliyoruz 10 20 lira aşağı fiyata

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • X Box Çoo xoştur ema Benana :) Donanım olarak çok güçlü olsa da God of war, uncharted, last of us kalitesinde oyunlar olmadıktan sonra alınmaz kesinlikle. Konsol oyuncularına da keriz vs diyen ergenelere de sözüm; Msi oyuncu laptop u ve ps4 sahibiyim ps4 ü aldıktan sonra msi ı oyun oynamak için hiç açmadım. Konsolda ki oyun keyfi çok başkadır. Bizim millet torrent ten bedava oyun indirmeye alışık olduğu için, buda yetmezmiş gibi yıllarca emek harcanarak ortaya çıkan ürünleri para verip alanlara da keriz yaftasını yapıştırır. Oyunlar pahalımıdır evet çok pahalı ama 2. el kutulu oyun veya bir kaç ay bekleyip alırsanız uygun fiyatlara alabilirsiniz.

  • Playstation'da olduğu gibi bunun da Aral'la bir alakası var mı acaba?

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.