Şimdi Ara

★★★ XBOX ONE X ★★ XBOX LIVE ★★★ (2681. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56.138
Cevap
240
Favori
1.640.346
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
32 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 26792680268126822683
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • RDR 2, Metro Exodus, FC New Dawn falan hep native 4K geldi. MS'in True 4K mottosuyla baya dalga geçtiler ama alet harbi Native 4K oynatıyor, yapımcılar önemserse yapıyorlar. Xbox'ın oyuncu pazarı PS'in yarısı kadar bile değil bundan biraz yapımcılar kolaya kaçıyor gibi geliyor native 4K gelmeyen oyunlarda.

    Gelecek nesilde adam gibi işlemci koysunlar şu alete 4K/60 FPS oynayalım artık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: F355 Challenge

    RDR 2, Metro Exodus, FC New Dawn falan hep native 4K geldi. MS'in True 4K mottosuyla baya dalga geçtiler ama alet harbi Native 4K oynatıyor, yapımcılar önemserse yapıyorlar. Xbox'ın oyuncu pazarı PS'in yarısı kadar bile değil bundan biraz yapımcılar kolaya kaçıyor gibi geliyor native 4K gelmeyen oyunlarda.

    Gelecek nesilde adam gibi işlemci koysunlar şu alete 4K/60 FPS oynayalım artık.
    +- 12 Teraflop gücünde bir APU'dan bahsediliyor. Bu güç hali hazırdaki 10 TFlop'luk RTX 2080 ve 13.5 TFlop'luk RTX2080TI hesaba katıldığında 4K 60 FPS performansı için "şimdilik yeterli" gözüküyor. Fakat bu konsolun 2020 yılında çıkacağını düşündüğümüz zaman işler değişebilir.
  • TMRT kullanıcısına yanıt
    İnşallah hocam. Özellikle RTX ile aradaki fark çok ciddi anlamda açıldı. Dilerim önümüzdeki yıl bu nesildeki hatalarından ders alır, uzun ömürlü cihazlarla karşımıza çıkarlar. Ama ben bu Eco furyasının konsollara da yansıyacağını düşünüyorum. Hedefleri de oyunların her iki konsolda çalışması olacağından yine istenileni verememe riskleri olacak gibi. Ayrıca Xbox veya PS’den hangisi daha düşük konfigürasyona sahip olursa yapımcıları sıkıştıracağından asla ardaki farkın uçurum gözükmesine müsade etmeyeceklerdir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunun konusu var galiba ama arkadaşa alacağız ve buradan bir iki tecrübeli kişiden cevap alsam kafi gibi uzatma niyetinde değilim yani :)

    Bende Xbox One 1 var. Ve arkadaş one S veya one almak arasından kararsız . One oyunsuz veya 1 2 oyunla tek kol ile 650 700 TL lere bulunuyor haliyle . Öne S malum biraz daha pahalı tek kol ile ortalama 900 TL ve hiç oyun olmuyor .

    Şimdi benim ve arkadaşın aslında en çok merak ettiğimiz One ile S arasından grafik farkı var mı öyle belirgin derecede ? Yok galiba ama sorayım dedim :)..

    Aşık soru da bu FPS olayı ikisi arasından öyle aman aman mıdır? Ort 4 5 fps fark var galiba
    .yani grafik ve fps olarak öyle çok üstünlüğü yok ise m kasa kalınlığı vs bizi pek irgalamiyor. O yüzden bu iki soruyu sormak istedik en önemlisi olarak :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yalnız kacirdiginiz bir nokta var. Konsollar amd kullanıyor Nvidia değil. Amd nin tflops anlayışı ile Nvidia aynı değil. Ne sacmaliyir bu tflops evrensel bir deger diyenler olacaktır muhakkak. Arastirdiginizda durumun öyle olmadığını anlayacaksınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ButcherofBlaviken kullanıcısına yanıt
    Nvidia’nın nasıl çuvalladığını son çıkarttıkları kartlarla hep beraber gördük. Eğer aynı zihniyetle konsola bu kartlar adapte edilirse yine ölü doğan konsollara tanıklık edeceğiz demektir. Evet TF değeri önemli, ancak bunun yanında güncel teknolojileri desteklemezlerse hiçbir anlamı yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben yeni nesil konsollardan uçuk donanımlar beklemiyorum. GTX 1080Tİ gücünüden öteye geçemez GPU'ları.. Mevcut konsolların uprageli hali olacaklardır. PC neslinin epeyce gerisinden takip edecektir ve yine 3 yıl sonra Pro versiyonlarını gözümüze gözümüze sokacaklar..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • OneX iyi ve güçlü bir alet. Fakat oyunların grafik kalitesi firmadan firmaya çok değişkenlik gösteriyor. Forza Horizon 4 be Red Dead Redemption inanılmaz grafikler sunarken , aynı dönemine AAA oyunu Assassin's Creed Odyssey ise bunların yanına yaklaşamıyor, bir önceki nesil gibi kalıyor.

    Bir sonraki Xbox çok güçlü olacak kanımca, 1080p 60 FPS her oyunda verebilsin, 4K ise 60 yahut 30 FPS verebilsin başarıdır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkes bir şeyler yazmış ama burada kaçırılan bir nokta var maliyet , herkes ister 20tf olsun uçsun kaçsın ama buda konsolun maliyetini yukarı çekecek , nvidia dan örnek verelim yeni konsol gpu gücü olarak rtx 2080ti 'a yakın tflop cinsinden bir güce sahip olacağı söyleniyor peki fiyat olarak rtx 2080ti 1400 dolar seviyelerinde , konsolların bu fiyat aralığında çıktığını düşünün kaç kişi alır o konsolu ki iş sadece gpu ile bitmiyor anakart tasarımı ,işlemci,bağlantı elemanları,depolama birimi, uygun soğutma çözümü ki , konsolun tükettiği enerji insani bir seviyede olması gerekiyor aynı zamanda ufacık kasada gereken seviyede çalışabilmesi için bunların hepsi maliyet ve bunu ulaşılabilir seviyede sunmaları gerek

    Diğer bir konu tflop değerine bakarak güç tahmininde bulunmak yanlış konsolların apisi bambaşka bir olay donanıma erişim ve kullanma pc ile aynı seviyede değil ve optimizasyon işi daha kolay tek tip donanıma yazılım ürettikleri için , artı olarak gelecek nesil konsollarda iyi bir cpu gelecek bu nesil tabletten bozma cpular gibi değil

    sonuç olarak konsollardan ışın izleme veya dlss beklemek hayal şuanda amd tarafının bu konuya bakış açısı belli ve şuanda bunun için sarf ettikleri ekstra bir çaba yok

    Benim ve çoğu kişinin düşündüğü gibi önemli olan minumum fiyata maksimum fayda oranı yakalamaları ve tüketicilere sunmaları , ekstra efekt vs. isteyenler ve bunu stabil şekilde alabilmeleri için pc toplamalı ve ayrıca ekran kartına 1000-2000 dolar arası para vermesi gerek




  • haritaci41 kullanıcısına yanıt
    One S ile One arasında sadece tasarımsal fark var diyeyim, aklınız karışmasın.
  • Kaçırdığınız nokta yeni nesilde donanımdan ziyade yazılım konusu. Google bile stream servisine girişiyor. MS azure altyapısı ile yeni nesilde harika işler çıkarabilir. Amazon dahi bu alana girebilir. Nvidia now mesela minimum 25mbs bağlantı hızı istiyordu, bu zamanla daha da düşebilir ve server sayısı fazla olan firmalar bu alanda lider olacak.
    Her ne kadar yabancı gelsede bu sistem gelecekte platform farkı da kalmayacak. Yani burada konuşulan donanım özellikleri hepsi çöp olacak.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Mesajlara ek olarak son çıkan sızıntılarda sonunda konsolun 1TB boyutunda SSD ile geleceği de kesinlik kazanmış durumda. PS4 Pro'da HGST HTS541010A9E680 X'in içerisinde hali hazırda Seagate'in ST1000LM035 modelli 30 dolar değerinde 5400 RPM laptop harddiskleri bulunuyor. Bu harddisklerin yazma hızı saniyede 90 mb olunca 100 megabit internet ile oyun indirdiğinizde hızı hiçbir zaman tam kullanmadığını fark ediyorsunuz. İki konsolda da durum aynı. PC'de hayvan gibi son hız download yaparken konsollarda hız maksimum 70i görüyor ara ara 200lere fırlasa da. Bu 5400'lük harddiskler yüzünden. Hele bir de download esnasında oyun açtığınız zaman 25-30 megabit hız hayırlı olsun. Ayrıca yeni Xbox konsolunda DirectX RayTracing teknolojisinin de bulunacağı dedikodular arasında. APU'sunun ise AMD ZEN 2 mimarisinin üzerinde minimum 12 teraflop olmak üzere 8 çekirdek ve 16 thread içereceği söyleniyor. RAM boyutu ise 16 GB.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: aschil

    One S ile One arasında sadece tasarımsal fark var diyeyim, aklınız karışmasın.
    Eyvallah sağol . O zaman bende olduğu gibi ona da one alalım geçelim :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TMRT

    Mesajlara ek olarak son çıkan sızıntılarda sonunda konsolun 1TB boyutunda SSD ile geleceği de kesinlik kazanmış durumda. PS4 Pro'da HGST HTS541010A9E680 X'in içerisinde hali hazırda Seagate'in ST1000LM035 modelli 30 dolar değerinde 5400 RPM laptop harddiskleri bulunuyor. Bu harddisklerin yazma hızı saniyede 90 mb olunca 100 megabit internet ile oyun indirdiğinizde hızı hiçbir zaman tam kullanmadığını fark ediyorsunuz. İki konsolda da durum aynı. PC'de hayvan gibi son hız download yaparken konsollarda hız maksimum 70i görüyor ara ara 200lere fırlasa da. Bu 5400'lük harddiskler yüzünden. Hele bir de download esnasında oyun açtığınız zaman 25-30 megabit hız hayırlı olsun. Ayrıca yeni Xbox konsolunda DirectX RayTracing teknolojisinin de bulunacağı dedikodular arasında. APU'sunun ise AMD ZEN 2 mimarisinin üzerinde minimum 12 teraflop olmak üzere 8 çekirdek ve 16 thread içereceği söyleniyor. RAM boyutu ise 16 GB.
    Yeni Xbox'ın 2020'de çıkacağı ve iki model olacağı söyleniyor:
    https://www.turkmmo.com/yeni-xbox-2020de-cikabilir-h118356.html




  • TMRT kullanıcısına yanıt
    1 TB SSD fiyatları her ne kadar düşse de bence yeni gelecek konsollar için bir lüks. İki farklı Xbox göreceksek üst modelde olur. O da 599$'dan çıkış yapar SSD li olursa. Bir de 2020 bence erken Xbox için. PS5 2021 gibi çıkacak görünen o. XBox'ın daha erken bir konsol çıkarması için bir neden yok. Hele One X'in gücü ortadayken. Tabi bunlar sadece tahmin:)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enessezgin -- 25 Şubat 2019; 20:53:46 >
  • Arkadaşlar telefondaki xbox uygulamasından mesaj gönderme, yeni arkadaş ekleme vs. hiçbirini yapamıyorum. "engellenen öne çıkanlara erişim: hesap ayarlarınız yüzünden bu özellliği kullanamazsınız. Xbox.com adresinden güvenlik ayarlarınızı düzenleyerek bunu değiştirebilirsiniz" diyor. ayarların hepsi düzgün ama hala bu mesajı alıyorum.

    edit: düzelttim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guitarman -- 26 Şubat 2019; 15:18:37 >
  • Bu AC: Ezio’s Collection Xbox One X’de 4K mı? Enhanced yazmıyor sayfasında ama PS’de Pro için 4K.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gyulanemeth

    Bu AC: Ezio’s Collection Xbox One X’de 4K mı? Enhanced yazmıyor sayfasında ama PS’de Pro için 4K.
    One X desteği yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TMRT kullanıcısına yanıt
    100 megabit dediğin internetin max indirme hızı 11.9 megabyte olduğuna göre indirme hızını nasıl kullanamıyor acaba makine disk yüzünden :)

    oyuna girdiğinde hızı düşürmesinin sebebi qos paket yönetimi, oyunun cloud sync ve multiplayer gibi özelliklerine bağlı olarak önceliği dl yerine oyuna veriyor, aslında torrent gibi ayarlanabilir olsa çok iyi olur tabii de söz konusu ms yani, eşeğe laf anlatmak daha kolay olur
  • Mart ayı Gold oyunları güzelmiş twiter da yayınladılar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 26792680268126822683
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.