Şimdi Ara

Xbox-Konsol bölümüyle alakalı sorunlarımız

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
1
Favori
2.469
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba

    Forumun konsol bölümünde yaşadığımız sorun ve sıkıntılarla ilgili bu başlığı açmaya karar verdik. Öncelikle hangi konsolu alırsa alsın, hangi konsola sempati duyarsa duysun hiç kimseyi hedef göstermeden, linç ettirmeye çalışmadan, profilini paylaşıp onu taşlattırmaya çalışmak gibi bir niyetimiz yok. Biz bazıları gibi değiliz anlayacağınız duyarlı insanlarız.

    Bildiğiniz gibi Xbox-Playstation tarafı yıllardan süregelen bir rekabetin içindedir. Bu da doğal olarak kullanıcılara yansımış bazıları Xbox bazıları Playstation sevmiş, karşılıklı atışmalar, yorumlaşmalarla bu süreç devam etmektedir. Dünya’nın çoğu yerinde böyledir. Benim gibi Xbox seven arkadaşlarımız da yer yer Playstation’a eleştirsel anlamda bir şeyler yazmış, eğlenme amaçlı Playstation sever arkadaşlarla tartışmalarımız olmuştur. Son günlerde Playstation 5 konusunda yaşananlardan sonra artık bazı şeyleri masaya yatırma zamanı geldiğine karar verdik.

    - Aldığımız cezalar konusunda hangi kuralara dayandığını bilmediğimiz cezalar var. Mesela ben Playstation forumundan 90 gün uzaklaştırılmışım birde üstüne 2 hafta Xbox bölümünden uzaklaştırılmışım. Ama küfür-hakaret eden şahsa 4 gün ceza verilmiş. Bizi hedef tahtasına koyan bir şahsa hiç ceza verilmemiş, diğerine de tek bölümlük ceza verilmiş. Diğer bizleri topa tutanlara bir işlem yapılmamış. Bu tam olarak adalet mi? Neye göre bu cezalar veriliyor?

    -Bölüme bakan yöneticiden bu cezalar konusunda Xbox forumu olarak rahatsızız ve adaleti sağlamadığını düşünüyoruz.

    -Xbox bölümünde Xbox’la ilgili olan tanınan arkadaşların yönetici olmasını talep ediyoruz.

    - Playstation 5 konusunda eleştiri yapan ya da oradakilerin fikrine zıt bir şey söyleyen üyelere karşı yapılan bazı hareketler bulunmakta; üyenin profilini paylaşıp onu hedef tahtasına koyma, sürekli onlara “Xbox fanboyu” denilerek fikirlerini değersizleştirmeye çalışmak, yetmeyip konu açıp hedef tahtasına koymak, eleştiri yapan insanlar sanki yanlış bir şey yapıyormuş gibi direkt ona karşı yönetime mesaj göndererek banlanmasını istemeleri, yeni üyeliklerin (fake olduğunu düşünüyorum) sürekli hortlaması ve bunların insanlara mesnetsiz yorum yapmaları. Bunlar hakkında işlem yapılmalarını ve kurallara aykırı davranışta bulunanların caydrıcı ceza verilmesini talep ediyoruz..


    Forum doğası gereği zıt fikirlerin çarpıştığı ve tartıştığı yerlerdir. Playstation 5 konusunda Xbox yorumları görmek doğaldır Xbox konularında da Playstation 5 yorumları görmek doğaldır ancak bu yorumları görmek istemeyen şahısların aynı yorumları kendileri yapınca nasıl beğendiklerini de görüyoruz. Eğer gerçekten oradaki bazı üyelerin dedikleri gibi amaçları Ps5 konuşmaksa o zaman bu tip paylaşımlara da tepki göstermeleri gerekmez mi? Bu çelişki değil midir? Demek ki buradaki amaç farklı gibi duruyor.

    Xbox-Konsol bölümüyle alakalı sorunlarımız
    Xbox-Konsol bölümüyle alakalı sorunlarımız


    Biz adalet ve tarafsızlık istiyoruz. Bunun için forum desteğe ve buralara başvurmaya devam edeceğiz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AEF248198 -- 10 Haziran 2020; 14:35:17 >







  • Hiç bir ceza kafadan verilmiyor arkadaşlar. Daha ceza alacak üyelerde var. Artık bu gereksiz ve saçma konsol münakaşalarının bitmesi gerekli. Herkes kendi aldığı ya da alacağı cihazla ilgili fikirleri kendi bölümünde yazabilirse sevinirim çünkü bizler sahip olduğumuz ürünü dünyanın en iyisi olarak gördüğümüz için kesinlikle tarafsız yorumlar yapamıyoruz. Buda gereksiz tartışmalara sebebiyet veriyor.


    Bölümlerin iyiliğini düşünüyorsanız cezalarınızın bitiminden sonra bu duruma dikkat ederek mesak atarsanız cezasız mutlu bir forum süreci yaşayabilirsiniz.

    Hocam ilgili diğer konuyu da bir okuyun, bakın bir dünya şikayet var orada ve durumu gayette güzel izah eden alıntılar var. Bu üyeler burada hala forum üyelerine hakaret ederken verilen cezalara af beklemeleri ironik olmuş. Hatta mod lar iicn bile haksız eleştirileri var.

    https://forum.donanimhaber.com/playstation-5-ana-konusunda-yasanan-sorunlar--143384986-9

    Meseleye bir de bu açıdan bakmak lazım...
    Konunun benle ne alakası var? Bir şey bilmeden yazdığın bomboş iftira mesajını hayretler içersinide okudum. Ben konsol bölümü yetkilisi değil tüm bölümlerde yöneticiyim. Genel olarak PC oyun bölümünde aktifim. Konsol bölümünde çok lazım olmadıkça işlem bile yapmam, anca bölüm içi tertip & konu düzenlemeleri yaparım. Daha hakim oldukları için o bölümdeki şikayetleri başka arkadaşlara bırakırım.

    Gündem PS5 iken sıradan bir kullanıcı gibi konuyla alakalı bir video paylaştım ne var bunda? Yöneticiyim diye birşey yazamayacak mıyım? Ayrıca alt tarafı video paylaşıyorum, neyi güzellemişim? Kendi yorumumu bile katmadım. Mesut Çevik'in "Tam Bir Hayal Kırıklığı" dediği videoyu da ben paylaştım:



    Bu tip olayları bile çarpıtanlar yüzünden konsol bölümüne mümkün olduğunca birşey yazmıyorum. Birbiriniz arasındaki çekişme yüzünden gözünüz öyle bir dönmüş ki herkesi kendiniz gibi taraftar sanıyorsunuz.
     
    Sevgili admin, özellikle konuyu açanın aldığı ceza az bile, ben zamanında 90 gün, şimdi de Ps5 konusundan 42 gün ceza aldım da bunlar gibi mağdur ayakları yapıp konu açmadım. Gidip bir sor Playstation 5 forumuna, şu şu üyeleri nasıl bilirsiniz diye bakalım ne cevap verecek insanlar. Şunların üslubunu görüyorsun sana bile saldırıyorlar, bunlara taviz verme. Aldığımız cezalar adildir. Kimse burada forumu yazmam etmem diye tehdit edemez. Yazmamanız zaten forumun hayrına. Sanki bir içerik üretiyormuş gibi havalara girmiş birde konu sahibi.

    Oldreview adlı üyenin açtığı konuyu inceleyebilirsin. Bir de böyle ısmarlama destek mesajlarına bakma işi adil olmuyor. Benim birçok destek mesajıma dahi bakılmadan kapanırken burada siparişle destek mesajı okutmak hiç adil değil.
  • Playstation bölümünün ve Xbox konusunun moderatörleri anlamsız cezalar veriyor. Özellikle diğer grupta açıkça sataşma ve abuk sabuk mesajlar varken onlara dokunmayıp bu şahıslara yanıt verenlere ceza vermek nasıl bir zihniyet çözebilmiş değilim...
  • aynı sorundan ben de muzdaribim.

    destek ile yaptığım son yazışmada bana "neden ps konusunda xbox konuşuyorsun" denmişti. bende araba konularında yapılan farklı modeller üzerinden tartışma geleneğini forumlarda yaptığımız, bunu göstermiştim. ama yine suçlu oldum. (ki çöp konsol vs de yazmamıştım)

    2 hafta ban yedim.

    prens desans mıdır nedir onun gibi birkaç kişi gelip ana bacı sövmediği kaldığı konunda 1 haftalık uzaklaştırma ile yırtmıştı.

    bu adalet anlayışı nerede forum destek ekibi? moderatorlerin kararlarını hep size mi bildirmemiz gerekiyor? ben değilim sadece bu konuda muzdarip olan. bakın kaç kişi var.
  • Kesinlikle katılıyorum hiç bir uyarı gelmeden direk ceza alıyoruz, bakıyoruz bize eleştiri ağır yapan PS taraftarı üyeler hiç uyarı vs almaması çok ilginç,durduk yere uyarı gelmeden PS bölümünden uzaklaştırıldım lütfen adaleti sagliyalim.. bizler Xbox bölümünde sürekli bilgi paylaşımı vs ediyoruz başkada yaptığimiz olumsuzluklar yok.. dolayısıyla artık bizler Forum üyeleri olarak rahatsıziz ve gerekenin yapılmasını istiyoruz saygılar

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Periah

    Playstation bölümünün ve Xbox konusunun moderatörleri anlamsız cezalar veriyor. Özellikle diğer grupta açıkça sataşma ve abuk sabuk mesajlar varken onlara dokunmayıp bu şahıslara yanıt verenlere ceza vermek nasıl bir zihniyet çözebilmiş değilim...
    Şahsa önce ceza verip sonra kaldırmışlar. Bunu yapan hangi mod ise açık bir şekilde tarafsızlığını yitirmiştir. Bu konuyla ilgili açıklama bekliyoruz. Üstelik bize çift bölüm cezası verilirken onlara tek taraflı bölüm cezası verilmiş. Bu nedir? Alenen bana hakaret eden şahsa da 4 gün uzaklaştırma vermişler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AEF248198 -- 9 Haziran 2020; 23:40:24 >
  • Arkadaşa sonuna kadar katılıyorum , ps bölümüne girmem ama orda çok sıkıntılı tipler var arada gelip xbox bölümünde de sorun çıkarıyorlar , eleştrisel , kayda deger yorumlara herzaman kapımız açık konuda da belirtiyoruz ama şahsa ve kullanıcılara yönelik ithamlar hoş değil ve şikayet durumlarına baktığımızda imtiyazlı bir muamele görüldüğü apaçık ortada

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kaan0101

    Arkadaşa sonuna kadar katılıyorum , ps bölümüne girmem ama orda çok sıkıntılı tipler var arada gelip xbox bölümünde de sorun çıkarıyorlar , eleştrisel , kayda deger yorumlara herzaman kapımız açık konuda da belirtiyoruz ama şahsa ve kullanıcılara yönelik ithamlar hoş değil ve şikayet durumlarına baktığımızda imtiyazlı bir muamele görüldüğü apaçık ortada
    bizim konuya gelen birkaç ps4 kullanıcısı bile ps5 bölümündeki linç kültürünü kabul ettiler. eğer destek yönetimi dilerse 2 3 saatimi ayırıp mesajları bulabilirim. lakin bunun sonucunda ciddi adımlar atılmasını beklerim.

    ps5i olan adam kendi konusunda ne yazıyorsa yazsın. ama bizim konuya gelip xbox kötüleyemez. kendi xbox konumda da ben de aynı şekilde diğer konsollar hakkında görüşlerimi yazabilmeliyim.

    ama hakaret olmayacak şekilde olmalı.

    gidipte ps5 sahipleri "hayvan benzetmesi" dir şeklinde yazmak suçtur.

    yahu iğrenç insanlar yazan vardı. ben xbox konusunda hiç böyle bir yazı görmedim.




  • ebavamqko E kullanıcısına yanıt
    Ayarsız insan çok hocam , normal sekilde eleştirebilirsin bunu anlarım ama bazen çok sıkıntılı durumlar oluyor mesele bunların önüne g?cmek ve caydırıcı ceza vermeleri gerekiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kaan0101

    Ayarsız insan çok hocam , normal sekilde eleştirebilirsin bunu anlarım ama bazen çok sıkıntılı durumlar oluyor mesele bunların önüne g?cmek ve caydırıcı ceza vermeleri gerekiyor
    Xbox-Konsol bölümüyle alakalı sorunlarımız


    şu adamın yazdığı mesaj hala duruyor.

    benim orada silinen mesajımda aynı tarihte yazdığım mesaj olarak

    Xbox-Konsol bölümüyle alakalı sorunlarımız

    neyse bana matematik cahili yazmıştı. muhabbetin sebebi o idi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ebavamqko -- 10 Haziran 2020; 0:19:18 >




  • Daha önceleri de sert tartışmalarımız oldu aldık cezamızı kenara çekildik eyvallah tamam ama en son olayda hiçbir şey yapmadım normal yorumumu yaptım. Benim üstüme çullanıyorlar, köşeye sıkıştırmaya çalışıyorlar, 1-2 kişide değil baya bir kişiler en sonda da cezayı verip yolladılar öyle kala kaldım. Bu ne bu nedir? Sen yönetici olarak orada yapman gereken adil davranmak ama sen direkt beni ve bir kaç arkadaşı cezalandırıyorsun. Yarın aynısını başkasına yapmayacaklarını kim garanti edebilir? Olmaz böyle şey ya!
  • Küfür ve hakarete banlanma olması taraftarıyım ama ps5 bölümünde okuyorum her kafadan ses çıkıyor. Kendi ararlarında da gerginler. Benim anladığım ps5 bölümünde Xbox
    la ilgili birşey yazınca darağacı gözüküyor herhangi cihaz kullanıcısı olursa olsun. PS bölümündekiler de rahatsızdır bence. Hakaret ve şikayet değerlendirilmesinde PS tarafına daha imtiyazlı davranılğı görünüyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kamikaze_TR_

    Küfür ve hakarete banlanma olması taraftarıyım ama ps5 bölümünde okuyorum her kafadan ses çıkıyor. Kendi ararlarında da gerginler. Benim anladığım ps5 bölümünde Xbox
    la ilgili birşey yazınca darağacı gözüküyor herhangi cihaz kullanıcısı olursa olsun. PS bölümündekiler de rahatsızdır bence. Hakaret ve şikayet değerlendirilmesinde PS tarafına daha imtiyazlı davranılğı görünüyor.
    ben kıyas yaptım diye 2 hafta alıyorum ban üstelik.

    adam xbox kullanıcılarına miğde bulandırıcı, iğrenç vs yazıyor ... 1 hafta bölüm uzaklaştırması.

    yokmuydu dedesançis mi ne ... o herif yüzünden anasayfa heberlerinde xbox konusunu kaldırdılar! geldi sonra guest olarak yazmaya başkladı. ama adam sadec uzaklaştırma aldı. adalet bu mu ?




  • Ben her iki konsolu severek ve konularını yakından takip ediyorum mutlak sıfır arkadaşımızın hiç öyle bi tavrını görmedim ve xbox konusunda gayet güzel paylaşımlar yapıyodu illa atışmalar olmuştur fakat ceza kısmında bi ayrım varsa eğer lütfen eşit şekilde yapılsın

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Katılıyorum bu arkadaşlar ps konusundan tamamen uzaklaştırılması için geç kalındı nasıl adalet anlayışınız var bu konudakilerin hepsi kışkırtıcı mesajlar atan tipte fanlar. Geç kalınmış adalet bundan sonra adalet düzgün zamanında uygulansın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ah damladı bir tane yarası olan , yukardaki arkadaş xbox alanlara keriz yazmıştı , ceza aldığını görmedim. mesajını silmiş tabi uyanık ya
  • Ceza kesicilerde ps sever olunca boyle oluyor anlasilan..her zaman dogru olan her konuda dimdik karsilarinda oluruz...adaletin rengi olmaz birgun herkese lazim olur..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kaan0101

    Ah damladı bir tane yarası olan , yukardaki arkadaş xbox alanlara keriz yazmıştı , ceza aldığını görmedim. mesajını silmiş tabi uyanık ya
    Hiçbir mesajımı silmedim ve aslada keriz yazmadım o yazdıklarım için cezam neyse çektim çok bilmişlik taslama iftira ve yalan içinize işlemiş ps bölümüne gelip bunu çok sık yapıyorsunuz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RaiTrQ -- 10 Haziran 2020; 11:45:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • RaiTrQ kullanıcısına yanıt
    Tabi sütten çıkmış ak kaşıksınız

    Sizler diyerek kimi kastettiğini bilmiyorum , benim ps bölümüne kaç yıldır yazmışlığım yok ,alacak olanlara veya kullanıcılarına hakaret etmişliğim yok istersen ara bulamazsın , arada tatlı sert çekişmeler olur , şuanda fazla merak etmesemde her nesil de olduğu gibi ps de alacam zaten , belirli bir markaya veya kuruma saplantım yok o tarafta da konuda yazanlardan rahatsız oluyorsanız bloklayın , yanlış birşeyler diretmeye çalışıyorlarsa aksini ispatlayıp yazın , mesajlar hakaret vari seviyelere varıyorsada şikayet edin.

    Buda mesajın altını kırmızı ile çizdim

    Xbox-Konsol bölümüyle alakalı sorunlarımız




  • kaan0101 K kullanıcısına yanıt
    Guzel yakalamissiniz. Karsi taraftaki kitleyi az cok ozetliyor bu resim.

    Sonra yanit verince ortaligi velveleye veriyorlar... Zaten surekli satasmalari da rahat olmamalarindan, cok gurultu cikaralim ki mantikli seyler konusulmasin derdindeler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 10 Haziran 2020; 13:2:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.