Şimdi Ara

XBOX KARDEŞLİK Mevzusunu ANLAMAK (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
894
Cevap
97
Favori
92.102
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
51 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • veradrake V kullanıcısına yanıt

    Eğer hesabı giriş xbox ım yaptıysan hesabı silsen bile o konsolda P1 olarak kalmaya devam eder.


    Evet P1 ve P2 sahibi birbirini mutlaka bilgilendirmek zorundadır. Hesabı alan P1 sahibi şifreyi değiştirebilir ve P2 sahibinin mağdur olmaması için yeni şifreyi bildirmesi gerekmektedir.


    Son soruda yanlış işlem yapmıssın. Satın aldığın P1 hesabı giriş xbox ım yapacaksın kendi hesabını değil.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Veradrake hocam üstteki arkadaş aciklama yapmis zaten de ben de sunu tekrar edeyim. P1 olarak satın aldığınız hesabı bir kere oturum açıp giriş xbox im yaptıktan sonra hesabi kaldirsaniz da oyununuza giriş yapabilirsiniz. Ancak giris xbox im bölümünden bunu giriş xbox im olarak kaldir i seçerseniz ancak o zaman giremezsiniz.
  • Cevaplar için teşekkür ederim.
    Son bir sorum daha olacak affınıza sığınarak.
    Diyelim ki farklı kullanıcılardan P1 hesapları satın aldım ve bunları yüklemek/oynamak için aynı senaryoları tekrarlamam gerekecek(yani bunları giriş xbox’um yapmam gerekecek) işte bu durumda çelişki oluyor gibi geliyor.
    Çünkü bir hesabı giriş xbox’um olması demek diğer hesabın mantıken giriş xbox olma özelliği yitirmesi anlamına gelmiyor mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • veradrake V kullanıcısına yanıt
    Hocam sayısını tam hatırlamıyorum ama en fazla 20 mi 50 mi ne öyle diyolardi p1 hesabı icin :)

    Yani 1 tane p1 yapma hakkınız yok baya var :) Yeni p1 yapinca eski p1 ler devreden cikmiyor yani.
  • _Yetimoğlu_ kullanıcısına yanıt
    Peki hocam şöyle bir durumda ne oluyor;
    Ben yeni bir oyun hesabini p1 olarak tanimliyorum, p1 hesabim dogal olarak p2 durumuna düşüyor sanirim. Peki bu hesap ortaksa diğer p2 arkadaş ile eski hesaptaki oyunlari oynarken sorun çikmiyormu?
  • Hocam giriş xbox ı yaptığınız tüm hesaplarınız p1 olarak tanımlanıyor. Bir yılda belli sayıda p1 hesap tanımlama hakkınız var diye biliyorum. Ben de de 2 hesap p1 tanımlı şuan da. Ben kendi ana hesabımı da p1 olarak tanımladım.

  • e.selcuk kullanıcısına yanıt
    Birden fazla hesabi konsolunuzda p1 yapinca diğerleri p2 ye düşmez hocam. Çoğu kisi bu yanılgıya düşüyor. Zannediyor ki bir konsolda sadece 1 adet giris hesabi yapilabilir. Böyle bir şey yok :)
  • İşte bunu yanlış biliyormuşum. Ben sadece 1 hesabı giriş hesabı yapabileceğimi sanıyordum. Teşekkür ederim.
  • e.selcuk kullanıcısına yanıt

    Bende öyle sanıyordum, mevzuyu anlayınca da uzun uzun yazdım o yüzden.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • _Yetimoğlu_ kullanıcısına yanıt
    Çok iyi olmuş. Tekrar teşekkürler. Acaba limit ne. Onu da öğrenmek lazım.
    Birde atıyorum limit 10 ise 10 kez mi P1 yapma hakkı var yoksa 10 P1 ayni anda çalisiyor, yenisini eklemek için birini kaldirip yenisini mi ekliyoruz. Kafamda deli sorular :)
  • e.selcuk kullanıcısına yanıt

    Bilmiyorum limiti, ama baktık doldu diyor sileriz birkaçını.  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim sürekli kullandığım Hotmail hesabım var, koleksiyonluk oyunları oraya alıyorum kimseyle paylaşmıyorum. Zaten p1 olarak aldığımız oyunu satınca kaldırıyoruz makineden.Eğer sınır 50 ise, o kadar oyunu tutacak kadar koleksiyoner değiliz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • _Yetimoğlu_ kullanıcısına yanıt
    Haklısınız. Artık deneyerek öğreneceğiz. 😁
  • Son tartışmaları okudumda P1 olayını anladım ama P2 ne hala onu pek anlamış değilim :D. Bende artık bu şekilde oyun oynamaya başlayacağım sanırım, PS4 zamanında CD al sat ile oynadım oyunların çoğunu fakat baktımda Letgoda hiç Xbox oyunları dönmüyor. Bende malum yeni nesilde Xbox tercih edeceğime göre bu işleri öğrenmek lazım.


    Sorum şu, Diyelim bu forumdan bi oyun aldım hesabı giriş yaptım giriş hesabım dedim sonra çıktım kendi hesabıma geçtim oynamaya başladım. Öncelikle kupalar geliyor mu bu benim için çok önemli. Bir de belli bi süremiz var mı örneğin oyunu 1 ayda bitireceksin falan diye.


    P2 ne bu arada 

  • Hocam p1 ana hesap gibi dusunun. Bir oyun alacaksınız baska birine satip yarı yariya boluseceksiniz diyelim niyetiniz bu. Yeni bir mail adresi alip Microsoft tan oyunu aliyosunuz. Guvenlik bilgileri sizde oluyo. Sifre değişikligi vs sadece ana hesap p1 yapabilir. P1 hesabi giris xbox im yaptıktan sonra o oyuna girmek icin hesabi acmiyosunuz. Kendinizin standart hesabindan oynuyorsunuz. Basarimlariniz da ona geliyor.

    P2 hesabini (ikincil hesap gibi dusunun) satin alan ise her seferinde oturum açacak. Ama oyunu bu hesaptan oynamak zorunda değil.O da kendi standart hesabindan oynayabilir. (P2 olarak satin aldigi hesap arkada oturum acilmis olarak durmak sartiyla)

    Hangisi daha güvenli derseniz p1 hesap satin almak her zaman daha güvenlidir. P2 aldiginizda p1 olan kişi hesap şifresini degistirip sizi mağdur edebilir. Dezavantaji ise p2 hesabinizi istediginiz kisiye rahatca satabilirsiniz sınır yok. Ama p1 hesabiniz varsa yılda sadece 5(+1) kez satma hakkınız var. Yani bir p1 hesabi bir yil icinde 5 kez farkli konsollarda giriş xbox im yapilabilir. +1 ise Microsoft un sizi mağdur etmemek amaciyla verdigi ekstra 1 hak. Vermek zorunda değil ama genelde veriyor.

    Umarim tüm soru işaretlerini giderebilmisimdir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ThomasAngelo89 -- 12 Ocak 2021; 15:17:41 >
  • Oyunları dijital almak daha karlı, forumdan satanlar oluyor oradan takip edebilirsiniz.

    P2 olayını anlatayım.

    Xbox da kardeşlik adı altında oyunları paylaşabiliyorsunuz. Diyelim ki birisi x oyunu aldı ve p1 olarak konsola girdi, p2 hakkını satıyor. Siz aldınız p2'yi, konsol da hesap ekleye girip mail adresini ve şifreyi girip hesabı ekliyorsunuz. konsolu her açtığınızda bu hesabın oturumunu açmanız gerekiyor, p2 aldığınız için giriş hesabı yapmıyorsunuz. Tek dezavantajı bu p2'nin.

    P1 alırsanız da p2 işlemlerini yapıyorsunuz, sonra aldığınız hesabın oturumu açıkken "bunu giriş xbox'ım yap" diyip oturumu kapatıyor ve hesabı siliyorsunuz.

    Kendinize ait bir hesabınız olsun oyun istatiklerini ve başarımları kaydetmek için, p2 oyun aldınız diyelim, o oyunu oynamak için hesapta oturum açıp tekrar kendi hesabınıza geçiyorsunuz. Böylece oyunlarınızın başarıları sürekli kullandığınız hesapta gözüküyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler arkadaşlar


    Eğer yakın zamanda oyun alırsam problem ile karşılaşırsam özel mesaj atarım.

  • Xbox cihazımdaki ultimate hesabımı daha önce kimseyle paylaşmadım. Hesabımı Xbox cihazı olmayan kardeşimle paylaşmak istiyorum. PC'den oynayacak. Bunun için ne yapması gerekiyor? P1 ve P2 olayı konsol için geçerli sanıyorum. Hiç bilgim yok bu konuda. XBox One X cihazımda tek hesap kayıtlı. Biraderim ne yaparsa ikimiz de sorunsuz oynayabiliriz? Acele yardım ederseniz memnun edersiniz bizi




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi epivep -- 13 Ocak 2021; 10:37:21 >
  • epivep E kullanıcısına yanıt
    Hocam kesin bilgim yok ama bildigim kadariyla yardimci olayim. Xbox-pc kardesligi yapacaksaniz Xbox P1 olarak kullanmak zorunda. Yani giris xbox im yap diyeceksiniz. Pc tarafindaki kullanici ise mail sifre girerek p2 hesap olarak kullanacak. Pc tarafı oturum acmak zorunda yani.
  • Xbox cihazda tek hesap var ve giriş xbox olarak ayarlı. sürekli onunla giriş yapıyorum. PC de kullanıcı adıyla giriş yaparsa çakışma olur mu?

  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.