Şimdi Ara

Xbox Almayı Düşünüyorum, Tavsiyeleriniz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
930
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar herkese,

    Bir süredir bir oyun konsolu almayı düşünüyordum. Arayışlarım sonucunda Xbox One S almayı düşünüyorum. Daha doğrusu Xbox One S p PS4 Pro 0 şeklinde. Ama büyük ihtimalle Xbox One S alacağım. Bu konuda bir kaç sorum olacak size.
    Daha önceden hiç konsol kullanmadığım için sorularımı mazur görün. Cevap verenlere şimdiden teşekkürler.

    1- Sizce PS4 ve Xbox One'nın avantajları dezavantajları nelerdir ?
    2- Xbox'ı nereden almalıyım ve garanti durumu ne olur ?
    3- Oyunlarını nereden almalıyım, neresi ucuz olur ?
    4- 500 Gb alsam yeterli midir ? (Sanırım daha sonra Taşınabilir HDD takıp kullanamıyoruz.)
    5- Ea Access ve Xbox gold tam olarak nedir, almam gerekir mi ? Takas durumu vs. şeyler var mı yoksa alınan oyun sadece bir Xboxda mı kullanılıyor.

    Ayriyeten eklemek istediğiniz konular varsa onları da ekleyebilirsiniz.



  • 1:ps4 de oyunlar türkçe xbox one da türkçe oyun yok

    2:xbox ı gidicen media markt yada vatandan alıcan

    3:oyunları digital olarak xbox dan alabilirsin xbox ın tek sorunuda bu kutulu oyun yok ps4 oyunlarını türkiyenin her yerinde bulabilrisin

    4:500 gb yeterli sonradan 1tb harici hdd alıp kullanabilirsin

    5:ea acces ea oyunlarını belirli bi ücret karşılıgı kiralama denir gold üyelikde 4 oyun bedava veriliyor her ay 2 tane one 2 tanede 360 olucak şekilde 4 oyun

    takasta kutulu oyunlarda olur
  • 1-PS4'e özel çıkan oyunlar fazla ve genelde Türkçe desteği var.İndirimler çok fazla oluyor. Xbox da yarış oyunları ve multi oyunlar çok iyi.Geriye uyumluluk var oynamadığın eski xbox 360 oyunlarını da oynayabiliyorsun. Aylık olarak gold'un verdiği oyunlar iyi oluyor.PS4 de ise son zamanlarda hep çöp oyunlar veriyor. Ülkemizde 4k filmler yaygın olmasa da 4k bluray okuyucu var. PS4 pro da sadece bluray okuyucu var.
    2-Xbox da global garanti var, yani yurtdışından alsan da garantisi geçerli. Seri numarasını arayıp onaylatıyorsun ve garantin olmuş oluyor. Amazon.de de son haftalarda çok uyguna satıldı.
    3-Dijital olarak alabilirsin kardeşlik mevzusu var ama pek alıcı yok gibi bir tanıdığın varsa çok uyguna gelir ikiye bölmüş olursun.Online alışveriş sitelerinde çok satılmadığından pek indirim olmuyor kutulu versiyonlar.Yine Amazon dan alabilirsin kutulu.
    4-HDD kullanabiliyorsun. Fiyat farkı çok yoksa tabi ki 1 tb iyidir.
    5-Ea access pc ve xbox da olan ea firmasının oyunlarına yıllık 65 lira ücretle erişebilmeni sağlıyor. EA vault yazarsan hangi oyunlar var görürsün en basitinden fıfa 17 eklenecek o dahi aldığına değer. Gold da online oynayabilmene ve indirimli oyun almana yarıyor.
  • Bence PS4 Pro alın veya Scorpio'yu bekleyin.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sıfır Xbox parasına 2. El olarak 2 konsolu da alabilirsin bence 🙈

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam m buda güzel bi yaklaşimdı gayetde mantıklı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1- Açıkçası bu konu uzun. Birçok fark var konsollar arasında. Ancak Xbox One Backwards Compability ve oyuncu kalitesi bakımından öne çıkıyor.
    2- Bu da soru mu yani? Forumun ikinci el bölümünden temiz cihaz bulup anında almalısın.
    3- Digital olarak yine forumdan alabilirsiniz fiyatlar aşırı uygun PS bölümüne göre.
    4- 500 yeter. Harici ile artırabilirsiniz zaten.
    5- Bence ikisi de olmazsa olmazı bu konsolun. XBOX Gold online servise erişimi sağlar ve ayda 4 oyun verir (2 xbox one,2 360 şeklinde)
    EA Access ise EA'nin kendi çıkardığı oyunları kullanmanıza yarayan ve aylık üyelik sistemi ile çalışan güzel bir uygulama. Fiyatı da oldukça makul verdiği oyunlara bakılacak olursa. FIFA 17 eklenecek bu ay sonu.

    Son satırları yazmak gerekirse bende PS4 ve XBOX ONE arasında kaldım. Ancak seçimim XBOX yönünde oldu. Geçen nesilde PS3 kullanmış ve büyük bir oyun koleksiyonu yapmış olan biri olarak söylüyorum. XBOX bence doğru seçim. PS4 almayı düşünmüyorum. Scorpio çıktığında indirimden bulursam Scorpio alırım onun dışında konsol defterinin Playstation sayfasını yırttım attım. Daha da Playstation kullanmam.
  • Benim Xbox yarın gelicek bakalım bana da PlayStation u bıraktıracakmı



    Sony Xbox aldığımı duydu herhalde granturısmo sport beta için kod göndermiş 🙈🙈

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar cevaplar için teşekkürler öncelikle. Ben 2. el değil de sıfır almayı düşünüyorum açıkçası o yüzden sormuştum nereden alabilirim diye.

    Ben de açıkçası bunu düşünüyorum ama kararsızım. @Kendomen
  • hocam ozaman dedigim gibi media mart vatan dolasıcaksın :D
  • İki konsol sahibi olarak (ps4 pro yu satacam) Eğer ex oyunlar yani konsola has oyunları oynayacam diyorsan ps4 almalısın Bu konuda xbox epeyce geride. Özellikle bazı ex oyunlarında Türkçe altyazı ve dublaj seçenekleri olması muhteşem.

    Ama ben online oynarım dersen xbox çok daha iyi. Özellikle kaliteli oyuncu ve yaş sınırı epeyce yukarda. Ea acces de apayrı bir avantaj. Her şey bir yana xbox one joystick'i ds4 e göre çok ama çok kullanışlı ve sağlam. Ds4 9 saate yakın şarjı gidiyorken xbox one joystick'i ile 30 saat üzeri şarj süresi var.

    Ben şahsen xbox one dan yana seçim yaparım ama dediğim gibi tek kişilik ofline takılacaksan ps4 daha mantıklı gibi...
  • arkadaşlar bende xbox almayı düşünüyorum ama pek bir bilgim yok,

    bu konsollar arasında, kırık oyun oynayıp web den film ve dizi izleyip, harddiskten mkv formatında videoları oynatabilen bir konsol var mı?

    jtag li konsollar internete bağlanmada sorun yaşıyor mu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: m044010

    arkadaşlar bende xbox almayı düşünüyorum ama pek bir bilgim yok,

    bu konsollar arasında, kırık oyun oynayıp web den film ve dizi izleyip, harddiskten mkv formatında videoları oynatabilen bir konsol var mı?

    jtag li konsollar internete bağlanmada sorun yaşıyor mu?

    Hocam forumda korsan türü illegal konuşmalar yasak.

    -----

    1) Konsol bölümünde her türlü kopya oyun, koruma kırılması, modchip, firmware hack ve downgrade gibi illegal konular hakkında konu açmak, paylaşımda bulunmak, yardım istemek ve bu tür konularda PM yolu ile dahi olsa yardım edilmesi yasaktır.
    Bu kurala uymayan üyelerin yorumları veya konuları haber verilmeden silinecek ve üye hakkında gerekli cezai yaptırım başlatılacaktır.

    2) Konsol kırma ile ilgili araçlar lisanslı olsa bile illegal bir amaca hizmet ettiği takdirde forum kuralları dışına çıktığını unutmayınız.
    Bu tür programların kullanılışını anlatmak ya da paylaşmak forum kurallarınca yasaktır.
    Ayrıca homebrew yazılımların konsolu garanti kapsamı dışında bıraktığını da unutmayınız.

    https://forum.donanimhaber.com/b-font-color-f00-bolum-kurallari-guncellenmistir-05-02-2017-lutfen-guncel-ve-yeni-kurallari-okuyunuz-font-b--34757048
  • Bence ps4 alın
  • Merhaba, forumu uzun bir süredir takip etmeme rağmen ilk defa yorum yazıyorum 
    Sorulara burada arkadaşlar açıklayıcı yanıtlar vermiş, ben naçizane ilk sorun olan PS4-XBOX konusunda bir iki kelam etmek isterim. Öncelikle baştan belirteyim ki herhangi bir markanın fanboyu falan değilim, en manasız bulduğum şeydir bu zaten, İlk PC’mi alalı 26 sene olmuş, herhalde ilk oyun oynayalı ondan da eski(Komşunun Amiga 500’ü  ) O zamandan beri, bazı dönemler hiç elimi sürmesem bile, oyunlarla haşır neşir oldum. Bunları neden anlattım, maalesef internet ortamında bu gibi “kıyas” konularında olmadık ithamlarla karşılışılıyor, baştan belirtmek istedim.
    Pc,ps4 ve Xbox 360’ a sahibim.
    Her platformun,her konsolun kendine göre artısı eksisi elbette var, bence en önemli nokta oyuncunun ne istediği,ne sevdiği.
    Strateji oyunları seven biri PC dışında aradığını bulamaz örneğin.

    Xbox’ın kendi oyunlarını PC’ye çıkarması tartışılan bir durum misal, zaten çoğu evde halihazırda bir PC varken neden Xbox alayım sorusunu akıllara getiriyor. Ki zaten exclusive oyun dediğimiz o platforma özel oyunlarda maalesef Xbox oldukça zayıf kaldı. (Forza serisi,Halo,Gears of War,Halo Wars,Recore ,Sunset Overdrive başka da aklıma gelmedi). Seçimi yaparken ne tür oyunları sevdiğin ve bunların çeşitli olup olmadığı gibi hususlara bakmak lazım. Yarış oyunu seven biri için Xbox kesinlikle ilk öneri olacaktır,yarış ve futbol severim diyen için de keza aynı şekilde (FİFA’da Legends modu),ama bu iki türün yanına sallıyorum 3 tür daha koyacaksan işte o zaman durup düşünmen lazım.
    Xbox her ne kadar geriye uyumluluk gibi oyuncu dostu bir özellik sunsa da yeni jenerasyon oyunlarda çeşitlilik açısından oldukça kısır. Çünkü zaten 3. Parti oyun dediğimiz oyunlar rakibinde de mevcut hatta çoğu PC’de de mevcut.(BF1,Titanfall 2,For Honor,GTA5 vb).
    Gelelim PS4’ün burada farkına, 3. Parti oyunların yanı sıra oldukça fazla sayıda ve oldukça beğenilen (hem oyun basını hem kullanıcı bazında) exclusive oyunlara sahip. Uncharted 4,The Order 1886,İnfamous Second Son,Bloodborne,Nioh,Nier Automata(PC’ye de çıktı sanırım),Ratchet&Clank,Yakuza 0,Persona 5,Last Of Us,Horizon Zero Dawn ve sürüsüne bereket JRPG. Bunların yanında yeni God of War,Yeni Uncharted, Last of Us 2,Detriot Becoma Human,Death Stranding,Days Gone ,Yakuza Kiwami gibi oldukça fazla sayıda oyunda duyuruldu.
    Eğer ki benim gibi değişik türde oyunları da oynayan biriysen Xbox maalesef radarının dışına çıkmalı. Çünkü istersen 10 bin dolarlık PC al, istersen Scorpio’yu bekle bu oyunları oynayamacaksın. He bu oyunlar sana hitap etmiyorsa zaten PS4 almana da hiç gerek yok, Xbox daha avantajlı o zaman geriye uyumluluk ve EA Access ile. Ama “benim için” konsolu konsol yapan şey oyunlarıdır.

    Bir oyuncu için en iyisi hangisidir sorusuna net bir cevap veremeyiz kısacası, tamamen ilgiye ve zevklere bağlı. He aslında tüm konsollar –nintendo dahil- ve iyi bir gaming pc bunun cevabı olabilir. Tabi bunu gerçekleştirmek oldukça masraflı ve oyunlardan başka da bir hayatınız olmaması demek, o yüzden gerçekçi değil. Ki olmasında zaten, dışarıda da hayat var genç arkadaşlarım dışarıyı da kaçırmayın 

    Benim bulduğum en ideal formül ise şu, AAA ve exclusive oyunlar için PS4, eski oyunlar,indie oyunlar ve strateji oyunları için ortalama bir PC. Böylelikle hem çok geniş bir yelpaze de oyun oynayabiliyorum hem de maliyetler nispeten düşmüş oluyor.

    Umarım faydalı olabilmişimdir, sevgiler saygılar…
  • Ben de hem ps4 pro hem Xbox one var daha cok one ile vakit geçiriyorum PS yi özel oyunlar icin aldım desem yeridir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu hafta sonu aldım xbox one s, sonrada ea access aldım 65 tlye.

    Şimdi Xbox live gold almak istiyorum ama nereden ucuza alabilirim ? Bir de sanırım xbox live gold'da ea access gibi geriye dönük işlemiyor sanırım. Yani eski verdikleri oyunları alamıyorum. Sadece bundan sonrakileri mi ?
  • hocam bu ay alırsan bu ayın oyunlarını alırsın ve üyelik sürence gelen oyunları almaya devam edersin bide en ucuz

    durma play de

    170 tl ile en ucuz o



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asko56 -- 3 Mayıs 2017; 17:33:44 >
  • asko56 kullanıcısına yanıt
    Tamam teşekkürler hocam.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.