Şimdi Ara

Xbox'a Türkçe oyunlar gelecek mi? | Microsoft'a sorduk (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
0
Favori
2.875
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bir ara necibe hanım vardı? Murat oktay Türkçe oyunlar gelecek mi diye sorduğunda ıııı ööö iiii maynkıraft derdi. Microsoft hiçbir zaman Türkiye'de etkili olamayacak. Ayrıca abinin söylediği ne kadar doğru bilmiyorum daha güçlü sistem ile tüm oyunların görseli düzelecek diye bir şey mi söyledi bana mı öyle geldi? baya yalan söylüyor sankim?
  • BeyazBüyü B kullanıcısına yanıt
    Herşey biryana cihazda ex oyun bırakmaladılar. Ms'in maddi gücü ortada bugün istese en baba ex oyunlarına imza atacak gücü var ama kafalarına kazınan politikayı değiştirmediler gitti.

    One X başarısız olursa o zaman kafalarına dank edeceklerdir ve büyük olasılıkla Xbox 360'daki gibi ex oyun kavramına döneceklerdir.

    Ms'in Türkiye pazarına bakış açısının komple değişmesi gerekiyor. Sallamıyorlar bu kadar açık ve net.
  • Adam konuşmasına o kadar özgüvenli başladı ki, ben de sandım ki oyunlara Türkçe desteği getirecek. Yahu zaten senin yapman gereken bu. Forza’ya, Gears of War ve Halo’ya Türkçe getiremiyorsan ne anladım o işten? Zaten 3 tane oyunun var, onlara da Türkçe getirmiyorsun. Koskoca Microsoft bunu yapamıyor mu yani? Oyun fiyatlarını ve indirimleri zaten revize etmeye mecbursun. O zaman senin yaptığın ne var? Hiçbir şey yapmamış oluyorsun. Bu sefer 1 yıl sonra diyecek ki “Ee satılmadı biz ne yapalım? Talep yok.”

    Senin ilk yapman gereken Türkçe desteği ile başlayarak, oyun fiyatlarını düşük tutarak fiyatları yerelleştirip revize etmek. Türkiye’ye özel fiyat uygulamak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çat pat ingilizce anlıyorum. O yüzden çok Türkçe oyun bağımlılığım yok. Ama son zamanlarda elin indie oyun geliştiricileri bile türkçe oyun çıkarmaya başladı.



    Koca microsoft indie oyunlar kadar olamıyor mu diye düşünüyor insan.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DrPeltek -- 18 Ekim 2017; 17:9:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • xbox öldü başımız sağolsun.. Yazık oldu güzel konsoldu zamanında.
  • ben bunları anlamıyorum. Hiçbiri para kazanmadan para gömüyor bir yere. Dünyanın en büyük firmasından birisiniz. 1 milyon tl yaklaşık 280bin dolar yapar gömseler yerelleştirme için dublaj da yapılır alt yazı da eklenir her şey yapılır.Bu para microsoft için nedir ya ? Adamlar direk ölü düşünüyor başındaki insanlar böyleyse o konsolun devamında yine bir şey olmaz. Bu kafada bu konsol ve devamı bizim ülkemizde ölüdür.

  • Çok mantıksız yorumlar var konuda. Bir kere Türkiye'de konsol piyasasının %90'ından fazlası Sony kullanmasına karşılık türkçe desteğin kaç sene sonra geldiğine bakıcaksınız. Öyle para gömmekle olmuyor bu iş, bu mantıkla 1 senede şirket batırırsınız. Xbox'ın esamesi okunmayan bir ülke için "Türkçe oyun gelicek mi" sorusu da anlamsız, bu konuda eleştiri yapmakta. Adamın ne söylemesini bekliyorsunuz daha yatırım başlamamış, xbox kullanıcı sayısı yok, şartların henüz oluşmadığı bir koşulda böyle anlamsız bir soru sorarsanız cevabı en fazla bu olur. Bir de pazarlama hakkında bilgisi olmayanlar "evet veya hayır desin" demiş. Biraz düşünerek yorum yapılmalı. Herşeyin bir sırası var, benim tercihim her zaman playstation oldu ama Sony fanboy'uda değilim. Microsoft'tan yatırım konusunda ilk beklentim xbox satın almayı düşündürücek uygun bir fiyat ve her türlü problemi çözümleyecek müşteri hizmeti sunulması. Türkçe oyun desteği beklemem için önce pazarda hatrı sayılır bir pay elde etmesi gerekir. Aynen Sony'nin yaptığı gibi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu saatten sonra Microsoft anca kendileri çalıp kendileri oynarlar. Bi Sony'e bakıyorum 2010'dan beri 1.parti exclusive oyunlarını Türkçe yapıyorlar ve yapmaya devam ediyorlar. Ülkemizde Playstation çok yaygın. Şahsen Microsoft alsın Xbox One'nı başına çalsın. Zaten 3.parti firmalardan hayır yok. Ben konsol alacaklara Playstation tavsiye ediyorum.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: deadlight54

    Bu MS TR'ye MS UK bakıyor değil mi? Bir yazı ayarlayıp gönderelim adamlara bu xbox tr'nin, daha hayatında xbox görmemiş müdür bozuntusu necibe ile şu video da konuşan dingili kovsunlar. Hala utanmadan dalga geçiyorlar. Biz müşteriyiz, siz adım atacaksınız. Allahtan forum kuralları var, yoksa ağzımı bozardım da neyse.

    UK değil orta doğu bölgesi bakıyor ayrıca Necibe hanım zaten kovuldu yerine Mehmet Tür geldi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Project Scorpio -- 18 Ekim 2017; 20:09:37 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Microsoft Bizi Ne Kadar Önemsiyor ?

    Basit bir hesap yapalım.

    Dolar Kasım 2016: 3.21 TL Ps4 Pro 400 Dolar (1284 TL)
    1284 TL+ %18 KDV= 1515 TL
    Sony bize ne kadara satıyordu Kasım 2016' da ? 1700 TL
    Aradaki fark 185 TL yani sony her konsolundan fazladan 185 TL kazanıyordu Türkiye' de. Bir de Microsoft' a bakalım;

    Dolar Ekim 2017: 3.68 TL Xbox one X 500 Dolar (1840 TL)
    1840+ %18 KDV=  2171 TL
    Microsoft bize ne kadara satacak 2700 TL
    Aradaki fark 529 TL yani microsoft her konsoldan fazladan 529 TL kazanacak bizden.

    Şimdi burada öyle bir görüntü varki sanırsın xbox markası Türkiye' de inanılmaz yaygın, oyunları türkçe destekli o yüzden kar payları yüksek. Fakat durum öyle değil dimi ?
    Microsoft Türkiye ayağı, özellikle xbox tarafında inanılmaz kötü yönetiliyor. Kim ne derse desin, Bu konsolun fiyatını makul seviyeye çekmedikçe kullanıcı sayısını arttıramazsın. Bu kadar kar payı koyacaksın ama hiçbir şey yapmadan oyuncu kazanmaya çalışacaksın. Kusura bakmayın bende size verecek para yok.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Eğer böyle birşey almayı düşünüyorsanız . Kesinlikle ve kesinlikle TR üzerinden alınmaz . Dolar olarak alın . Gerekirse amazon vesaire gibi yerlerden almanızı tavsiye ederim 500 600 liranız cebinizde kalır . geri kalanıylada 2 3 yıllık XBOX Online üyelik alınır ..

  • Konsolda oyun oynamayı hep yadırgamışımdır. Konsolun başında oyuna oturduğunuzda sanki başka hiçbir şeyle uğraşma hakkınız kalmıyor gibi hissediyorsunuz. Ama PC öyle değil. Oyun oynarken Aynı anda internet ya da bilgisayarla ilgili her türlü işinizi de görme olanağınız var. Üstelik PC oyunculuğu konsol kadar bağımlı yapmıyor sizi. Etkileşimde olduğunuz farklı kaynaklar nedeniyle. Bir de PC oyunları çok ucuz. Steam çıktıktan sonra daha da iyileşti. Ben Steam'i ilk keşfedip 5 liraya oyun aldığımda çok şaşırmıştım. Normalde kutulu almak ya da Türk Telekomun oyun satış sitesinden fatura üstüne almaya çalıştığınızda kazığı geçirebiliyorlar afedersiniz. Steam çıktıktan sonra korsanı savunmayı bıraktım. Şu an tek sıkıntı oyunları çabucak indirebileceğiniz yüksek internet hızlarından çok mahrum oluşumuz.

  • Videodaki adam kim bilmiyorum ama konsolu almaya niyetim olsa bile sırf bu adam yüzünden almam.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: psicik96

    Eğer böyle birşey almayı düşünüyorsanız . Kesinlikle ve kesinlikle TR üzerinden alınmaz . Dolar olarak alın . Gerekirse amazon vesaire gibi yerlerden almanızı tavsiye ederim 500 600 liranız cebinizde kalır . geri kalanıylada 2 3 yıllık XBOX Online üyelik alınır ..

    Kendin ya da bir tanıdığın USA dan gelirken kendisi yanında getirmesi haricinse hiç bir şekilse usa dan getirme şansın yok oyle ezbere yazmaya olmuyor bu işler.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OPM

    Videodaki adam kim bilmiyorum ama konsolu almaya niyetim olsa bile sırf bu adam yüzünden almam.

    Yeni xbox müdürü.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sony kullanıcıları olarak o kadar şımardık ki her ex oyun Türkçe olsun istiyoruz. İş o noktaya geldi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Project Scorpio


    quote:

    Orijinalden alıntı: OPM

    Videodaki adam kim bilmiyorum ama konsolu almaya niyetim olsa bile sırf bu adam yüzünden almam.

    Yeni xbox müdürü.

    Ülkedeki xbox kullanıcılarına geçmiş olsun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OPM


    quote:

    Orijinalden alıntı: Project Scorpio


    quote:

    Orijinalden alıntı: OPM

    Videodaki adam kim bilmiyorum ama konsolu almaya niyetim olsa bile sırf bu adam yüzünden almam.

    Yeni xbox müdürü.

    Ülkedeki xbox kullanıcılarına geçmiş olsun.

    Necibe gereksizinden iyidir bu adam 6 yıldır orta doğu bölgesinden sorumlu ve tecrübeli birisi.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğer kırmızı kar yağarsa xone a o zaman Türkçe oyun gelir

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bnde hiç sanmıyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.