Şimdi Ara

Xbox'a fiyatlar ile ilgili mailler atıyoruz.Ticaret bakanlığına şikayet ediyoruz. (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
381
Cevap
4
Favori
50.707
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
280 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Cimer den bir haber var mı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ADMİRAL41

    sesli şekilde dile getirilmesi güzel
    Ya dostum her konuya aynı mesajı yazmayı bırak artık. Yönetime mesaj at sana 1 milyon mesaj sayısı yazsın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BeyazBüyü -- 16 Ekim 2018; 19:6:50 >
  • BeyazBüyü B kullanıcısına yanıt
    Seyrettiniz mi hocam? Ne diyor ezcumle?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • DeadShot467 kullanıcısına yanıt
    Evet izledim ancak aşağıdaki konuda FatihEnesKoc. arkadaşımız güzel bir özet yapmış ona bakmanız daha iyi olacaktır.

    https://forum.donanimhaber.com/playstation-ingiltere-ye-fiyatlar-ile-ilgili-toplu-mail-atiyoruz-ilk-mesaj-guncellendi--135304674-115


    Kampanyayı destekliyor ve bizi haklı buluyor ancak ağırlıklı olarak PS oyunları üzerine bir konuşma oldu. Xbox oyuncularını ilgilendiren yerleri elbette var ama, xbox tarafında bölgesel kilit olmasına rağmen fiyatları yükselmeye başladı. İşin dibinde gidişat pek değişmeyecek gibi görünüyor.
  • BeyazBüyü B kullanıcısına yanıt
    Tesekkur ederim hocam.. aynen pek degismeyecek gibi kurlar ve vergi ortada.



    Ancak fiyatlarda da anormallik oldugu asikar.. 50 ise 50 100 ise 100 bir guncelleme olmali kanaatimce.



    Ek olarak duzeltilmeli fiyatlardaki mantiksizliklar. Origins in odysey den daha yuksek fiyatlara satilmasi gibi.

    Bir de belli bir sure ustunde cikmis oyunlarin fiyatlari kalici olarak indirilmeli..311 liraya wolfenstein 2 satiliyor halen.cok titiz degiller bu konuda..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeadShot467 -- 16 Ekim 2018; 19:43:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • snakefatih kullanıcısına yanıt
    Gümrük ve Ticaret bakanlığına sevk edildi diyor.
  • Onlar ne cvp verecek bakalım. Belki haklı bulacaklar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar Umarım burada paylaşacağım ve oyuncuların yararına olacak bu yararlı bilgiyi kötü fiyetli insanlar "Ticarete" dönüştürmezler. Hakkaniyet etik olarak burada bunu kimsenin hoşgöreceğini de düşünmüyorum.Muhtemelen başlanırsa bir kaç kuruş yüz TL birileri kazansa bile tüm bir topluluk kaybeder.
    Cümlelerime öncelikle böyle başlamak isterim. Kaldı k bu işin ticarete dönüştürülmemesi için bazı önlemler de alınmış olabileceğini tahmin ediyorum.

    Konu1:
    Xbox Live Gold Üyelikleri Xbox kosolu ve Microsoft Store da Yıllığı 439 TL ye çıkarıldı ancak ne kadar süreceğini hakkında detaylı bilgi alamazsamda şu anda 439TL olarak satılan Yıllık abonelik
    Microsoft un kend Resmi Türkiye sitesinde yıllık olarak 178 ya da 439 TL Yerine 199TL'ye satılmaya devam etmektedir.(3 aylık 149TL yerine 85 TL) Store da Xbox Live Gold Üyeliği (Dijital Kod) bu şekilde aratırsanız bulabiliyorsunuz ya da şu linkten tıklayabilirsiniz; Fotoğraflarını da linke ekliyorum.
    https://www.microsoft.com/tr-tr/p/xbox-live-gold-uyeligi-dijital-kod/cfq7ttc0k5zm/0004

    Konu2:
    Gamepass
    Gamepass in Aylık aboneliği 59 TL oldu ancak 3 aylık abonelik 87TL(Aylık yine 29TL ye geliyor) 6 Aylık Abonelik 174 TL (Aylık Yine 29TL ye geliyor) Bunu da Abonelik yenileme yerine "Hediye et" seçeneğini tıklayıp kodun geleceği bir mail adresine yönlendirirseniz alabiliyorsunuz.

    Konu3:
    Oyun Fiyatları aşırı yüksek ben hem xbox hem ps için hem bu firmalara mail atmış hem de twitterdan mesajları göndermiş biriyim. Hatta bu durumun PC ye sirayet etmemesi için Steam ve PC tarafındaki arkadaslarında bu kampanyalara destek olmasını rica ettim.
    PS Tarafında malum bir şekilde muhatap bulamıyoruz. Sadece ürün müdürleri seçtikleri kişilerle önceden tebliğ edilen soruları yanıtlıyorlar bunlarda zaten kimseyi çok fazla tatmin etmiyor.
    Xbox cephesinde ise Hafta da 2 toplantı yapılır bunların biri geneldir diğeri ise Müşteri talepleri ile ilgilidir. Başlatmış olduğunuz kampanya zaten bilgileri doğtultusundadır ve bunu yurt dışınada iletiyorlar. Ancak günkük kurdan haberdar olduklarını söyleyemem. Öte yandan Bu firmaların açık açık söyleyemedikleri şeylerde var. İthalatçılar tarafından yoğun bir şekilde baskı altındalar. Djital Store da uygun fiyatlar oldukça bunların kutulu oyun satmalarındaki güçlükten doğan bazı sorunlar var. Evet bunlar sizin hem probleminiz değil hem de dolaylı olarak probleminiz. Çünkü bundan en çok etkilenenler Oyunu ön sipariş ile alanlar hariç "Hemen çıkış tarihinden sonra satın alanlar" hem İthalatçı Firmadan Satın alan Marketler(Ne kadar kar marjı oldugunu bilemem elbetteki ve de onlar da vadeli satışlarından ötürü dert yanıyor) bir de Bu ithalatçı firmalardan satın alıp son kullanıcıya satan Teknoloji marketleri ve bunların salışveriş sitelerinin online Müşterileri(Son kullanıcıları).

    Görünen o ki, Ne şiş yansın ne kebap derken fiyatlar şişiyor. Evet döviz ve kur etkili ama bugün bir kaç öncesine göre Dolar 5,58 ve Euro 6,48 e kadar geriledi. Bölge kilidi olmayan Ps ve Bölge Kilidi olan Xbox tarafından henüz geriye dönüşler yaşanmadı. Ama Fiyatlar bu şekilde kalmayacak gibi.Hem bu ithalatçıları hem marketlerin gönülleri hoş tutulurken oyuncu tarafında ise haftanın belirli günleri ve Black Friday + Yılbaşını kapsayan çok önemli indirimler olacak. Yılbaşından sonra ise Store lar bir nevi Borsa gibi olacak stabil fiyatlardan çok sürekli değişkenlik arzedebilecek ve çoğunlukla oyuncu lehine olacağını tahmin ediyorum. Bu süre zarfında hem satış rakamları değerlendirilecek hemde fiyat artışlarıyla ilgili tepki kampanyalarının durumu analiz edilecek.
    Açıkçası İthalatçısı,Marketi,Dİjital satış mağazası, Ps store ve Xbox Stor'u hangi aşamalarda kazandıklarını,satışlarını test edecekler. Kazanmaya devam ettikleri sürece şu an çektiğimiz sıkıntılar uzun bir süre devam edecek aksi taktirde yılbasından sonra şapkalarını yeniden önlerine koyacaklar.

    Umarım bu süre dahlinde ekonomimizi derinden etkileyecek olağanüstü bir durumla yine karşılaşmayız. Şu an kurla açıklanamayacak ölçüde fiyatlar yüksek. PS tarafından çok emin değilim lakin Xbox ın Black Friday ve Yılbaşı için önemli kampanyalar yapacağını işittim. Darısı Maviye tutkun arkadaşlarımızın da başına...


    Xbox'a fiyatlar ile ilgili mailler atıyoruz.Ticaret bakanlığına şikayet ediyoruz.Xbox'a fiyatlar ile ilgili mailler atıyoruz.Ticaret bakanlığına şikayet ediyoruz.
  • Şu açtıkları 199 TL'lik yeni sayfayı anlayabilenler beri gelsin kampanya duyurusu yok bir şey yok bir anda böyle bir sayfa çıkıyor ortaya ve müşteri hizmetleri de buradan alın diye akıl veriyor herkese. Gelen tepkilerin ardından böyle bir çözüm bulunması hoş, her ne kadar eski fiyatından fazla olsa da. Nasıl olsa her yıl zam yiyiyordu PSN ve Live inşallah bu fiyatta kalır buna da şükür.
  • Arkadaşlar Malumunuz dün burada paylaştığım Gold Live Dijital kodları ve Gamepass fiyatlarının zam sonrası eski fiyattan devam ettiğini belirtmiştim. Microsoft Xbox tan alınan bir bilgiydi ve malümunuz bu sabah her ikisininde fiyatları değişmiş. DBununla ilgili olarak firmayı arayıp görüştüm, dünkü konuşmanın ardından bu fiyatların yukarı çekilmesinin bir tesadüf mü olduğunu sordum öncelikle. Açıçası yüksek fiyattan Gold Live Aboneliği alıp sonradan iptal ettirmek isteyenlere bile pazartesi den itibaren bunu öneriyorduk hatta sabah bunların satışını yaparken bizde şaşırdık sizinle olan görüşmemiz ya da satışların kontrol edilmesiyle ilgili değil sadece pazartesiden beri sistemsel bir hata olmasından ötürü fiyatların yenilenmemesinden olduğu yanıtını aldım.
    Türkiye'deki fiyatların nasıl belirlendiğini sordum. Hangi ülke belirlediğini Fiyatlara son nihai kararı veren yer Amerika olduğu cevabını aldım. Peki dedim Amerika ile günlük haftalık Kur miktarındaki artışları paylaşıyor musunuz diye sordum. Evet bilgilendiriyoruz dedi. Hatta Global olarak bakılıp ülke ve sahalar karşılaştırılır. Hangi ülkelere ne zamandır zam yapılmadığı, alım güçleri bir biriyle kıyaslanır dedi.

    Peki bgünkü artışların bu saydığınız temel kriterlerle ötrüşmediğinin farkında mısınız? Yapılan zam 60 USD 60 EURO dan daha agır bir zam ve alım gücümüz geçmişe göre 2,5 kat azaldı dedim. Farkındayız dedi ve devam etti kendi içlerinde Türkiye ile ilgili bilgi verildiğini ama Türkiye ye özel olarak 2 senedir hiç bir hizmete zam yapılmadığını ve şartların zorlandığını artık bir zorunluluk oldugu yanıtını aldıklarını söylediler. Bunun üzerine bende bakın diğer firmada ben çok uzun yılarımı geçirdim ve onlarda bölge kilidi yok sizdeyse var var olmasına ragmen 60 USD ve 60 Euro yu geçen artışlar var ve siz bütün marketleri birbiriyle kıyaslıyoruz diyorsunuz ama Arjantin Brezilya gibi ülkeler bizden çok ucuza alıyor dedim. Evet çünkü global olarak halen onların alım gücü Türkiye nin kat ve kat altında değerlendiriliyor dendi. Ayrıca Hep Euro ve Dolar ı konuşuyoruz ancak biz XBOX Türkiye olarak "Middle East" olarak geçiyoruz farkındasınız değil mi dedim. Buna karşılık olarak XBOX Türkiye içinde çalışan Arabistanlı, Polonyalı arkadaşlarının oldugu onlara da kendi bölgeleri ile sorular yönlendiğinde onlarda artış olup olmadıgını sorduk onlara da artış yapılmış dedi.
    Durumun vahim olan kısmı şu Arabistan ve Polonya da hizmetlere gelen artış miktarının döviz karşılığının ne olduğunu sorduğumda; bunun "99 Cent" olduğunu belirtmesi bende büyük bir hayal kırıklığı yaşattı.
    Dedim sizce 99 Cent ile Türkiye bölgesine yapılan zam eşleştirildiğinde hakkaniyetli mi diye sordugumda ise, Arapça konuşan milletlerin sayısından bahsetti. Bende Polonyo konuşan milletlerin de polonya dışında bir başka ülkelerinin olmadığını ama Türkçe konusan onlarca ülke oldugunu söyledim.

    Son olarak 2 hafta önce Türkiye nin sorunlarını dinlemek için İngiliz bir Microsoft Xbox Temsilcisinin Türkiye'ye geldiğini konununda bu zamlara geldiğinde bu zamların çok doğal e normal oldugunu uzun süreçleri alan kararların sonunda doğduğu yanıtını aldıklarını görevlininde son derece yetkili biri olması nedeniyle ikinci bir soruyu soramadıklarını söyledi.
    Tüm zorlamama rağmen ithalatçı firmaların baskısıyla ilgili bir açıklama yapmaktan kaçındı o konudaki konuşmalar monolog şeklinde geçti.
    Yakın zamanda Microsoft oyunları uygun bir satış stratejisi ile satılacak, diğer oyunlarda kolay kolay olumlu yönde gelişme yakın zaman için olmayacak. Ama muhtemelen ithalatcı baskısını haftalık kampanyalarla aşmayı düşünüyorlar. Ayrıca dün size yazdığım Black Friday ve Yılbaşı indirimlerine Türkiye pazarında bir yenisinin daha ekleneceğini Bunun da Cadılar bayramı özel indirimi olacağını söylediler. Ayrıca cihazlar için Gümrük Vergilerinin karşılıklı olarak düşürülmesi bekleniyor.

    Sevgili arkadaşlar keşke daha olumlu bilgiler verebilseydm ama kendilerine dediğim gibi Gamepass sayesinde xbox a katılan ir çok yeni insan varken bu zamlardan sonra bunun aksine PC ye ciddi ciddi geçmeyi düşünen bir kitle oldugunu da toplantılarında ele almaları gerektiği nasihatinde bulunup görüşmemi noktaladım. Durumun vehameti budur... Mühiş bir ilgi ve hizmet alıyoruz ancak şu son zamnlarda fiyatlara yansımıyor. Ayrıca mailden çok "Twitter" aracılığı ile Xbox a ulaşmamızın daha efektif olacağı bilgisini de verdiler, ne kadar doğrudur sizlerin taktirine bırakıyorum...
    Ben elimden geleni yaptım...
    Sevgilerimle...
  • Yukarı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vallahi arkadaşlar, Tuik ve Devlet istatistik saçma saçma ölçümler yaparsa tabiki Avrupa'lı ve Amerika'lı bizi hala alım gücü yüksek olarak niteler.
    Mackenzie yanlış ölçüm yapmayın şeffaf olun diye şart koşunca kovuldu zaten. Kuyruğu dik tutalım deyip enflasyon u düşük verilerle hesaplayıp açıklarsak şaka değil bir çok ülkeden durumumuz iyi görünüyor adamlar da bizim yalancımız oluyor. Biraz da çuvaldızı kendimize batıralım. Üzgünüm cidden çok üzgünüm...
  • mkmdesign kullanıcısına yanıt
    Hocam böyle bir mantık yok.Koskoca Microsoft enflasyon ne kadar alım gücü ne kadar hesaplısın bunu bi zahmet.Yok hesaplamıyorsa kura göre günlük belirlesin en kötü haftalık belirlesin fiyatları.Tepkim size değil yanlış anlamayın.

    Bu şekilde olmaz!

    470 liraya zaten oyuncu sayıları az Türkiyede ne kadar satmayı amaçlıyorlar?

    Yazık günah gerçekten bunlara sağlam bir protesto şart
  • Destek. Maili gönderdim.
  • Başka mail adresiyle tekrar gönderdim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teknosa da satilacak olan 3 aylik x 39,90TL =Toplam 119 liralik Gamepassleri tanittilir. İs marketcilige dogru kaymaya basladi...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mkmdesign -- 18 Ekim 2018; 21:20:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu başlığı yukarıya taşıyalım. 370 tl diye rdr2 yi almadım şuan 470 tl olmuş. Kutulu olarak hiç bir yerde ön sipariş yok. Her yeri aradım gelip gelmeyeceği belli değil. Oyun alamıyorum yeter artık. Herkes birleşsin mail atın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Galiba mail attıktan sonra microsoft store çöktü bende

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mkmdesign

    Arkadaşlar Malumunuz dün burada paylaştığım Gold Live Dijital kodları ve Gamepass fiyatlarının zam sonrası eski fiyattan devam ettiğini belirtmiştim. Microsoft Xbox tan alınan bir bilgiydi ve malümunuz bu sabah her ikisininde fiyatları değişmiş. DBununla ilgili olarak firmayı arayıp görüştüm, dünkü konuşmanın ardından bu fiyatların yukarı çekilmesinin bir tesadüf mü olduğunu sordum öncelikle. Açıçası yüksek fiyattan Gold Live Aboneliği alıp sonradan iptal ettirmek isteyenlere bile pazartesi den itibaren bunu öneriyorduk hatta sabah bunların satışını yaparken bizde şaşırdık sizinle olan görüşmemiz ya da satışların kontrol edilmesiyle ilgili değil sadece pazartesiden beri sistemsel bir hata olmasından ötürü fiyatların yenilenmemesinden olduğu yanıtını aldım.
    Türkiye'deki fiyatların nasıl belirlendiğini sordum. Hangi ülke belirlediğini Fiyatlara son nihai kararı veren yer Amerika olduğu cevabını aldım. Peki dedim Amerika ile günlük haftalık Kur miktarındaki artışları paylaşıyor musunuz diye sordum. Evet bilgilendiriyoruz dedi. Hatta Global olarak bakılıp ülke ve sahalar karşılaştırılır. Hangi ülkelere ne zamandır zam yapılmadığı, alım güçleri bir biriyle kıyaslanır dedi.

    Peki bgünkü artışların bu saydığınız temel kriterlerle ötrüşmediğinin farkında mısınız? Yapılan zam 60 USD 60 EURO dan daha agır bir zam ve alım gücümüz geçmişe göre 2,5 kat azaldı dedim. Farkındayız dedi ve devam etti kendi içlerinde Türkiye ile ilgili bilgi verildiğini ama Türkiye ye özel olarak 2 senedir hiç bir hizmete zam yapılmadığını ve şartların zorlandığını artık bir zorunluluk oldugu yanıtını aldıklarını söylediler. Bunun üzerine bende bakın diğer firmada ben çok uzun yılarımı geçirdim ve onlarda bölge kilidi yok sizdeyse var var olmasına ragmen 60 USD ve 60 Euro yu geçen artışlar var ve siz bütün marketleri birbiriyle kıyaslıyoruz diyorsunuz ama Arjantin Brezilya gibi ülkeler bizden çok ucuza alıyor dedim. Evet çünkü global olarak halen onların alım gücü Türkiye nin kat ve kat altında değerlendiriliyor dendi. Ayrıca Hep Euro ve Dolar ı konuşuyoruz ancak biz XBOX Türkiye olarak "Middle East" olarak geçiyoruz farkındasınız değil mi dedim. Buna karşılık olarak XBOX Türkiye içinde çalışan Arabistanlı, Polonyalı arkadaşlarının oldugu onlara da kendi bölgeleri ile sorular yönlendiğinde onlarda artış olup olmadıgını sorduk onlara da artış yapılmış dedi.
    Durumun vahim olan kısmı şu Arabistan ve Polonya da hizmetlere gelen artış miktarının döviz karşılığının ne olduğunu sorduğumda; bunun "99 Cent" olduğunu belirtmesi bende büyük bir hayal kırıklığı yaşattı.
    Dedim sizce 99 Cent ile Türkiye bölgesine yapılan zam eşleştirildiğinde hakkaniyetli mi diye sordugumda ise, Arapça konuşan milletlerin sayısından bahsetti. Bende Polonyo konuşan milletlerin de polonya dışında bir başka ülkelerinin olmadığını ama Türkçe konusan onlarca ülke oldugunu söyledim.

    Son olarak 2 hafta önce Türkiye nin sorunlarını dinlemek için İngiliz bir Microsoft Xbox Temsilcisinin Türkiye'ye geldiğini konununda bu zamlara geldiğinde bu zamların çok doğal e normal oldugunu uzun süreçleri alan kararların sonunda doğduğu yanıtını aldıklarını görevlininde son derece yetkili biri olması nedeniyle ikinci bir soruyu soramadıklarını söyledi.
    Tüm zorlamama rağmen ithalatçı firmaların baskısıyla ilgili bir açıklama yapmaktan kaçındı o konudaki konuşmalar monolog şeklinde geçti.
    Yakın zamanda Microsoft oyunları uygun bir satış stratejisi ile satılacak, diğer oyunlarda kolay kolay olumlu yönde gelişme yakın zaman için olmayacak. Ama muhtemelen ithalatcı baskısını haftalık kampanyalarla aşmayı düşünüyorlar. Ayrıca dün size yazdığım Black Friday ve Yılbaşı indirimlerine Türkiye pazarında bir yenisinin daha ekleneceğini Bunun da Cadılar bayramı özel indirimi olacağını söylediler. Ayrıca cihazlar için Gümrük Vergilerinin karşılıklı olarak düşürülmesi bekleniyor.

    Sevgili arkadaşlar keşke daha olumlu bilgiler verebilseydm ama kendilerine dediğim gibi Gamepass sayesinde xbox a katılan ir çok yeni insan varken bu zamlardan sonra bunun aksine PC ye ciddi ciddi geçmeyi düşünen bir kitle oldugunu da toplantılarında ele almaları gerektiği nasihatinde bulunup görüşmemi noktaladım. Durumun vehameti budur... Mühiş bir ilgi ve hizmet alıyoruz ancak şu son zamnlarda fiyatlara yansımıyor. Ayrıca mailden çok "Twitter" aracılığı ile Xbox a ulaşmamızın daha efektif olacağı bilgisini de verdiler, ne kadar doğrudur sizlerin taktirine bırakıyorum...
    Ben elimden geleni yaptım...
    Sevgilerimle...
    quote:

    İngiliz bir Microsoft Xbox Temsilcisinin Türkiye'ye geldiğini konununda bu zamlara geldiğinde bu zamların çok doğal e normal oldugunu uzun süreçleri alan kararların sonunda doğduğu yanıtını aldıklarını görevlininde son derece yetkili biri olması nedeniyle ikinci bir soruyu soramadıklarını söyledi.




    Özetle demişler ki Türkiye pazarının varlığıyla yokluğu bizim için bir herhangi bir çalışma yapmaya gerek duymuyoruz hatta güncel kâr marjımızı da yatırım yapmadan koruyacağız.



    Türkiye IMF Dünya kişi yıllık ortalama gelirini düşüren bir ülke halini almış durumda, yapılan zamların akla uygunluğu yok. Umarım rekabet kurulu vb. el atar da kendine bir çeki düzen verir Microsoft.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: devilkingcry

    Galiba mail attıktan sonra microsoft store çöktü bende
    Store windowsun son özellik güncellemesinden sonra hesap girişi yapınca herkeste hata veriyor çözüm ya windowsu İngilizce kullanmak ya da internet mağazasından link bağlantılı açmak

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.