Şimdi Ara

xbox 360 almayı düsünüyorum ama üstatlara sorum var? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
891
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • MS isterse koyardı HD-DVD yi.Sonuç ne olurdu, PS3 gibi gereksiz yere ertelenmiş olurdu.
    DVD oyunlara yeteceğine göre, HD filmler için sonradan add-on isteyene verilir.Gayet mantıklı bir uygulama.GC örnegindede dedigim gibi mesele kullanılan kütüphanelere baglıdır..Sony nin elinde bir directx ve XNA kütüphanesi yok.Bunlar büyük avantaj 360 için.

    Anlamadığım yazılım tecrübesini ticari kaygılarla neden kullanamıyor ? Daha neyi kullanması lazım ? Adam Live ı vermiş, şahane bir dashboard vermiş, directx, XNA vermiş, developerlara proje süresi ve maliyetten kurtaran imkanlar sunmuş.Daha ne verebilir ?
  • Yav güzel kardeşim koray,

    Sen neler diyosun yav Ben blu-rayi kullanacam. Beni katma, anlaştık? Şimdiden sipariş verim istiyosan? Nedir yani olay. Ben ps3'ü aldım mı blku-rayi de kullanııııım, xrayi de kullanırım koç. Sen ankaralarda bu standardı tuttumakta zorlanabilirsin ki istanbulsda bile zorlanıyoruz, ben o sırada yurt dışında olacam be usta... Neyse, bu yanlış anlamayı halletik sanıım.. Yani ben haybeye vermicem parayı, en kötüü mevcut dvd lerimi upscling ile 720 p de izlicem. sen hala 480 lerde takılırken.. Anlaştık mı? Bu bakış açısıdır.. Benimki böyle..

    Neutral dediğimi güzel toparlamış işte sağoılsıun, eyvallah.. Korayım sana sıkıştırma methodlarını ve eksilerini burada örneklerle açıklamayayım şimdi... sıkıştıma bi yere kadardır. sen algılamazsın ama görünyü kalitesiş düşer.. sıkıştırılan herşeyde kalite kaybı olur. bu böyle biline. ms'in sıkıştırma teknikleri 10 gb'ı 8e indirebilir kardeş, ama 50 gb'ı 9'a indiremez. OK? Game cube da aynı şekilde aslan. sıkıştırma teknikleri bi yere kadar. kandırayın kendiniz koçlar..

    quote:

    Anlamadığım yazılım tecrübesini ticari kaygılarla neden kullanamıyor ? Daha neyi kullanması lazım ? Adam Live ı vermiş, şahane bir dashboard vermiş, directx, XNA vermiş, developerlara proje süresi ve maliyetten kurtaran imkanlar sunmuş.Daha ne verebilir ?


    Oyun verebilir hocam oyunnn!!! Anlatamadık...

    kafa güzel anca bu kadar şimdilik, dilimiz sürçtüyse affola




  • Ankarada istanbuldan eksik birşey yok genç, önce sen onu bi kafana yerleştir.
    Upscaling ile 720p de izlersin, 480p dekini yaparsın, cidden süper kalite olur, olmayan çözünürlüğü elde edersin Ben şu anda progressivede izliyorum zaten.

    Ayrıca bak "ben izleyecem" diyorsun.Konu sen degilsin.Bencilce düşüncedir bu.Sen izlersin 100 adam izlemez..Amma uzattın meseleyi.Ucuza, seçimlik veriliyorsa ne gibi sorun olacak yahu, hala kasıyorsun buna.Istege baglı bırakmanın nesi kötü ? Laf olsun torba dolsun
    GC de ne aynı şekilde yahu ? PS2 yi katlar grafikte, 1.4GB lık medyasıyla, ne diyorsun ?
    Hala oyun demeyin.MEsele Sony nin PS3 ü alet etmesidir, film formatı için.MEsele bu kadar açık ve seçik.
    Bu nedenle 8 ay geç alıyorsunuz konsolu..




  • hehehe aslan sen bu dvd çözünürlüklerinden pek anlamıyosun herhalde...

    480 onun maksimumu değildir, şu an izlediğin hiç bir dvd gerçek kalitesini yansıtmaz. upscaling nca hakkını verir.. orda duracan hele.. dur biyerlerde vardı güzel anlatan bi site, sana verirdim şimdi ama kafa bi dünya... neyse ayılınca..

    evet ben zleyecem diyorum. ne var bunda? ne bencilliği??? sen kosan oyunlala hem xxbox hem ps2 hem gc oyunlaı oynarken ben bitek ps2 de ojinal oyun oynuyorum. hangisi bencillik aslan? bu işi hakkıyla, yasalara uygun yaptığında bencillik diye bişey olmaz. bence bu konuyu bikez daha düşün. ha o zaman şöyle diyelim, mektup yazalım ms', nintendoya ve sony'ye, ''işte bizim gelir seviyemiz ülkje olarak budur, onun için bize konsolonuzu 100ytl ye oyunları da 5 ytl'ye satın, çünkü biz alamıyoruz, bencillik oluya ama bak, olmadı''..
    aynı mantık.

    neyse, kabul edeceğiniz günler gelecek malesef.. innşallah zarar etmezsiniz ama inşallahla maşllahla olmuyo be mirim..




  • sen bi ayılda gel, farklı algılıyon olayı...Duşa gir hadi
  • farklı algıladığımı sanmam aslan. ytavaş yavaş ayılıyorum, yazdığın şaheseler sayesinde...

    şaka bi yana upscalingi anlatsan da bi de senden dinlesek?
  • Neyse senden alamayacağız upscaling olayını anlaşılan... Ne demiştin, hatırlayalım:

    quote:

    Upscaling ile 720p de izlersin, 480p dekini yaparsın, cidden süper kalite olur, olmayan çözünürlüğü elde edersin


    O çözünürlük, senin standart dvd playerının elde ettiği, sunduğu çözünürlüktür aslan. Ok? Yani dvd'nin kendi çözünürlüğünden bahsetmiyoruz burda. Upscaling demek, kabaca, 'çözünürlüğü düşük olan medyaları çözünürlüğü yüksek platformlara uyarlama' olarak çevrilebilir. Yani hdtv'nin vereceği yüksek çözünürlüğe uyarlandığında, standart bir dvd yüksek kalitede çalıştırılabilir... Senin aklında sanırım görüntüyü çekiştirmek (strech) teorisi kalmış, yani görüntüyü büyütüp, ekrana uyarlamak, bu o değil. Kabaca, eksik olan pixelleri tamamlamaktır. Yani, boşlukları doldurmaktır. Bu işlen yüksek çözünürlük (hd) elde edilmesini sağlamaz elbette. Ama detay ve renk olarak standart olarak izlediğin dvd'lerden çok daha fazla detay ve renk dengesine ve çeşitliliğine sahip olmasını sağlar. Neyse, olay kabaca bu. Yanıltmayalım milleti. Biraz daha detaylı bilgi aşağıda, daha da detaylısını isterseniz veiriz.. Şimdilik kafayı yastığa koyuyyorum. Hade eyvallah.



    quote:

    Standard DVD Resolution

    A standard DVD player, without upscaling, can output video resolution at 720x480 (480i). A progressive scan DVD player, without upscaling, can output 720x480 (480p - progressive scan) video signals.

    The Upscaling Process

    Upscaling is a process that mathematically matches the pixel count of the output of the DVD signal to the physical pixel count on an HDTV, which is typically 1280x720 (720p) or 1920x1080 (1080i).

    720p represents 1,280 pixels displayed across the screen horizontally and 720 pixels down the screen vertically. This arrangement yields 720 horizontal lines on the screen, which are, in turn, displayed progressively, or each line displayed following another.

    1080i represents 1,920 pixels displayed across a screen horizontally and 1,080 pixels down a screen vertically. This arrangement yields 1,080 horizontal lines, which are, in turn, displayed alternately. In other words, all the odd lines are displayed, followed by all the even lines.

    The upscaling process does a good job of matching the upscaled pixel output of a DVD player to the native pixel display resolution of an HDTV capable television, resulting in better detail and color consistency.

    If you've got a flat-screen TV or projector, then you should definitely think about buying a DVD player that's capable of video upscaling. These displays are designed for high-definition video, but standard movies all come in a low-resolution format. The solution is a DVD player that outputs your DVD at a higher resolution, filling the gaps to create a better picture. These players don't turn your DVDs into hi-def, but they will improve your movie enjoyment until Blu-ray and HD DVD arrive.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adventure -- 26 Nisan 2006; 1:54:42 >




  • E güzel bende oyle izliyorum zaten.Xbox360 da 720p ye upscale ediyormuş, ne kadar ilginç..Bu PS3 ün ekstra yapabileceği birşey olacakmı, 1 sene sonradan çıkıp


    http://www.avforums.com/forums/showthread.php?t=256882




  • quote:

    Orjinalden alıntı: korayg

    E güzel bende oyle izliyorum zaten.Xbox360 da 720p ye upscale ediyormuş, ne kadar ilginç..Bu PS3 ün ekstra yapabileceği birşey olacakmı, 1 sene sonradan çıkıp


    http://www.avforums.com/forums/showthread.php?t=256882


    şu ms yi kutlamak lazım yahu bütün film şirketleri elektronik devleri aptal bi onlar akıllı ne kasacaklarmış hd dvd - blue -ray için bak ms 720p lik filmi dvd ye sığdırmış... halbuki 720p lik filmler 18-20 gb hd dvd ile blu ray de hayret doğrusu

    hemde işin daha komiği medyaya filme falan gerek kalmadan yapıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ereneren -- 26 Nisan 2006; 12:29:17 >




  • bulu bulu bulu bulu bulu rey bulu bulu bulu bulu bulu rey sen bir şehir efsanesi misin?
    bulu bulu bulu bulu bulu ..........................
  • Component kablosu aracılığı ile upscaling yapmak yakın zamana kadar illegal sayılırdı. Bu durumun çözülüp çözülmemesine bağlı. Kadıki o şekilde 720p ye upscalingin hd playerda yapılacak upscaling ile aynı kalitede olmasını beklemiyorsun sanırım... Belki de 'strech' dedikleini yaparlar

    Not: Yav dün o kafayla bile sağlam yorumlar yapmışım, helal olsun kendime...
  • upscaling stretch demek degil demedinmi sen ?
    Bak adam yapıyor işte.Oyunları 720p ve 1080i oynatıyor, filmi neden yapamasın.O kalite çıkışlara, işlem gücüne sahip cihaz için normal..Akşam 720p de bi private ryan izliyim ben bak ehe
  • Kardeş sana itafen söyledim o lafı. En başta demiştimya, 'stretch' olmasın o dediğn şey diye... Onu söyledim. Yoksa senden iyi biliyoruz upscaling'i canım

    Neyse, sen 720p de izlediğini zannet ama bak xboxdaki elemanınızdan ne açıklamalar gelyor birbirini tutmayan, yani şu an 360 upscaling yapıyor mu sanıyosun? Hiç sanmıyorum:

    quote:

    Todd Holmdahl: Xbox 360 Interview

    DVD Output :

    ET: Let's talk about the DVD output. Are you upscaling to 720p or 1080i?

    TH: For DVD playback? We can output 720p or 1080i, whatever content you have.

    ET: But is it upscaling? If you have a standard definition DVD movie—I go out to the store and I buy Spider-Man 2 and put it in my Xbox 360 to watch it.

    TH: That will be 480p. I don't think it upscales on standard definition content.


    Herifin kendisi bile emin değil daha upscale ediyo mu etmiyo mu diye




  • Ekleme yapayım aklıma gelmişken:

    Upscaling değl, olsa olsa upconverting denen işlemi yapabiliyor xbox360. O da şu demek; upscalingde yukarda bahsettiğim işlem yapılır. Yani dvd nin boyutu büyütülürken aynı zamanda kalitesi de arttırılır. Boşluklar pixellerle doldurulur ve detaylarla renklerde artış olur. Buraya kadar tamam.

    Upconverting olayında ise normal yani standard (480p) dvd'nin 720p ve/veya 1080i çözünürlüklü bir televizyonda gösterilmesi sağlanır. Yani kalitede iyiden yana değişiklik olmaz. Kötüden yana olur mu bilmiyorum, görmek lazım. Koray dene bakalım sonuç ne oluyor. Merak ettim açıkçası.

    Ben cod2'yi lcd ekranda oynamıştım. Otomatikman '720p' ibaresi çıkıyordu ekranda. Ama jhiçte öyle 720 lik bir görüntü değildi. Bu sadece o ekrandaki o modda o oyunun çalışmasını sağladığını gösteriyordu. Karışık biraz bu işle anlayacağınız. Açıkçası ben xbox360'daki oyunların gerçek manada high definition olarak çalıştığına bile inanmıyorum pek ama neyse



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adventure -- 26 Nisan 2006; 14:58:50 >




  • Hatta upconverting de yapamıyomuş. Sadece 'output' olarak ayarlıyomuş ki bu da yukarda dediğim şeye geliyor...

    quote:

    it does not upconvert it just outputs 480p and the quality is pretrty bad on a hdtv


  • quote:

    Orjinalden alıntı: Adventure
    Açıkçası ben xbox360'daki oyunların gerçek manada high definition olarak çalıştığına bile inanmıyorum pek ama neyse



    hööööh diyorum bende sana...Sadece PS3 yapacak o işi evet.Adamlar o kadar 720p, 1080i diye yalan dolan reklam yaptı tabii..Bir sürü teknik site anlamadı bu üçkagıdı

    Adventure sen bırak COD2 yi referans alıp durmayı, aç GRAW oyna ,Oblivion oyna..
  • Şöyle söylim, hi-def var hi-def var. Bugün hi-def içeriğin ancak yüksek kapasiteli medyalarda (hd-dvd, blu-ray gibi) sunulabildiğini düşünürsek, düşük kapasiteli medyalardaki (standart dual layer dvd gibi) hd'nin tam performanslı olup olmayacağından tam emin değilim. Bak bugün megapixel denen şeyin aslında her markadan markaya göre değişen bir standart olduğu ortada. Yani 3.2 megapixel atıyorum sony'nin standardına göre 3100x2300 pixel iken toshiba yada phillips'in kendi standartlarına göre aynı megapixel ibaresi 2400x1980 olabiliyor (Markalar ve pixel oranları tamamen sallamasyona yakın söylenmiştir, burdaki değerle sadece örnek teşkil eder vs vs ). Yani burdan hareketle, 1080i dediğimiz çözünürlük her ortamda -yada makinede diyeyim- 1920x1080 pixel'e tekabül etmemekte. Ha tamam yine hi-def olur, ama çözünürlüğün ekrana oranı, yok bilmem ne gibi kriterlerde değişiklik gösteri ki bu da az yada çok gördüğün resmin, görüntünün kalitesini etkiler.

    Ha bu çok önemli midir? Bilemem, tüm konsollar piyasaya çıksın ancak o zaman karşılaştırma yapabilirim. Şu an sadece tartışıyoruz.

    Bu bağlamda verdiğim cod2 örneği çarpıcı bir örnekti. Graw daha iyidir diye tahmin ediyorum. Ama yukarda yazdığım çözünürlük şartları göz önünde bulundurulduğunda xbox360'daki hi-def'in hangi standarda denk geldiğini bilmediğim için bişey diyemeyeceğim. Açıkçası şu an zaten piyasa çok karışık. Hangi tv, hangi player kaç p'yi yada i'yi desteklemeli, destekleyecek bilinmiyor. Hangi kablo kullanılmalı, hangi çıkışlara neler bağlanmalı vs karmakarışık. Hele şu ps3 çıksında bakalım, o zamana kadar daha bir oturur bu piyasa diye ümid ediyorum...




  • xbox360 fiyat konusunda başarılı.teknik olarak ps3 den daha donanımı düşük olabilir ama günümüz oyunları ve unrel engine 3, crysis gibi oyunları oynamaya donanımı yetecek seviyede .belki 5 sene sonra kasar ps3 hala gider bilinmez.bu dezavantaj ama şu an oyun konsollarının babası ve fiyat konusunda çokiyi .ps3 neler yapacak bakalım bekliyekim!?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Adventure

    Şöyle söylim, hi-def var hi-def var. Bugün hi-def içeriğin ancak yüksek kapasiteli medyalarda (hd-dvd, blu-ray gibi) sunulabildiğini düşünürsek, düşük kapasiteli medyalardaki (standart dual layer dvd gibi) hd'nin tam performanslı olup olmayacağından tam emin değilim. Bak bugün megapixel denen şeyin aslında her markadan markaya göre değişen bir standart olduğu ortada. Yani 3.2 megapixel atıyorum sony'nin standardına göre 3100x2300 pixel iken toshiba yada phillips'in kendi standartlarına göre aynı megapixel ibaresi 2400x1980 olabiliyor (Markalar ve pixel oranları tamamen sallamasyona yakın söylenmiştir, burdaki değerle sadece örnek teşkil eder vs vs ). Yani burdan hareketle, 1080i dediğimiz çözünürlük her ortamda -yada makinede diyeyim- 1920x1080 pixel'e tekabül etmemekte. Ha tamam yine hi-def olur, ama çözünürlüğün ekrana oranı, yok bilmem ne gibi kriterlerde değişiklik gösteri ki bu da az yada çok gördüğün resmin, görüntünün kalitesini etkiler.

    Ha bu çok önemli midir? Bilemem, tüm konsollar piyasaya çıksın ancak o zaman karşılaştırma yapabilirim. Şu an sadece tartışıyoruz.

    Bu bağlamda verdiğim cod2 örneği çarpıcı bir örnekti. Graw daha iyidir diye tahmin ediyorum. Ama yukarda yazdığım çözünürlük şartları göz önünde bulundurulduğunda xbox360'daki hi-def'in hangi standarda denk geldiğini bilmediğim için bişey diyemeyeceğim. Açıkçası şu an zaten piyasa çok karışık. Hangi tv, hangi player kaç p'yi yada i'yi desteklemeli, destekleyecek bilinmiyor. Hangi kablo kullanılmalı, hangi çıkışlara neler bağlanmalı vs karmakarışık. Hele şu ps3 çıksında bakalım, o zamana kadar daha bir oturur bu piyasa diye ümid ediyorum...



    Kardeş sen bu medyaya çok baglamışsın Hi-Def olayını.Sanki HD-DVD ve BluRay medya olmadımı HiDef olamaz gibi bir imaj çiziyorsun.

    PC lerde yıllardır HiDef oynuyorlar.720p, 1080p oynayan çok adam var.Bu işin medya ile ilgisi yok.Oyunlarda Dual-layer dvd ,hidef oyun için yeterli datayı tutacak kapasitededir...Şu andada bildigin 720p de oyun oynanmaktadır.Medya kapasitesi ile oyunların HD olmasının baglantısı yok.Filmlerde gerekli o kadar.




  • Pc lerdeki hi-def denen standardın (!) plazma ve lcd tv lerdeki hi-def standatlarının yani gerçekten hd ready olan standardın aynısı olduğunu söylemiyorsun di mi? Sanmıyorum...

    Pc'lede yüksek çözünürlüklü oynarsın. Hd ready denen tv'lede ise hi-definition yani yüksek tanımlı görünüler alırın. High resolution başka, high definiton başka birşeydir. Kabaca aynı şey olduğu sanılsa da dğildir. Hi-def yayın mesela çok kpmplex bir sinyal sistemine sahiptir. Bunu tanımı çözebilecek tv ler ise özel olarak üretilmiş hi-def ready tv'lerdir.

    Yüksek kalitede data elbette çok yer kaplar. Ancak kopress yani sıkıştırılırsa dvd'ye aktarılabilir. Ama kalite kaybı olur. Bu kadar basit. Sen bunu fark etmezsin, o ayrı mesele. Ama bu işi harbiden bilenle ve dikat edenler asla sıkıştırılmış görüntü veya sesi tercih etmezler. Oyun, müzik, film değişmez...




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.