Şimdi Ara

X99 sistemde ve custom sivi sogutma icin iyilestirme onerileriniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
2
Favori
405
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaslar,

    Aslinda, akimda assagi yukari tamamlanmis bir X99 sistem ve custom sivi sogutma listesi var ama, parcalari siparis etmeden once sizin ekleme ya da degistirme onerileriniz varsa almak isterim.

    Sistem bilesenleri soyle:
    Corsair Obsidian 900D
    Corsair AX1200i Platinum
    ASUS RAMPAGE V EXTREME/U3.1
    EVGA GTX 980 Ti Hydro Copper (2x - SLI)
    Intel Core i7 5960X (carpan kilidi acik)
    Corsair Dominator Platinum (4x, 4Go, DDR4-3000)
    WD Black 4000Go Hdd (7200 RPM)
    Samsung 850 EVO 500 Go SSD
    Noctua NF-F12 PPC 2000 RPM
    Sivi sogutma icin EKwb nin urunlerini kullanmayi dusunuyorum.

    Sistemi boyle dusundum ama kasa, islemci ve fanlar konusunda kararsiz oldugumu belirteyim.

    Sivi sogutmanin kaplayacagi yer nedeniyle 900D sectim ama cok buyuk olmasi nedeniylede cirkin duracagini dusunuyorum. Bu kasayi yada custom sivi sogutma kullanan arkadaslarin ne dusundugunu merak ediyorum.

    Islemciyi cok abarttigimin farkindayim zira yari fiyatina, 6 cekirdekli 5930K var ama diger taraftan incelemelerdeki basarisini, Xeon islemcilerle yaristigini ve overclock yeteneklerini goz onune alinca 5960X olsun dedim. Kullanan arkadaslarin ne dusundugunu cok merak ediyorum.

    Fanlar konusunda da kullanan arkadaslarin ne dusundugunu merak ediyorum, ozellikle ses konusunda nasillar? Kasa icini fazladan isiklandirmayi felan dusunmedigimi belirtmek isterim zira hem anakart hem de ekran kartlarinda ledler, yani isikli fan kullanmayi dusunmuyorum.

    Evet arkadaslar, son olarak bu sistemin oldukca pahaliya patlayacagini biliyorum, hatta kaba taslak bir hesapla, sivi sogutma da dahil 17'000 tl civarinda olacagini soylemek yanlis olmaz. Sizden bekledigim yardim, baslikta da belirttigim gibi sistemi iyilestirmek icin tavsiyelerinize ve bilesenleri kullana arkadaslarin izlenimlerine ihtiyacim var.

    Katkida bulunan her arkadasa cok ama cok tesekkur ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi denklen2a -- 3 Temmuz 2015; 16:40:28 >







  • Merhabalar, eğlenceli ve nadir konulardan birisi, lakin umarım hayal ürünü bir konu değildir.

    900D özelleştirilmiş soğutma için biçilmiş kaftan (Caselabs'ın ürünleri incelendiyse ve 900D'de karar kılındıysa böyle devam edilebilir).

    EVGA HC ürünleri iyi ama madem uçlarda geziyoruz, referans tasarımlı bir 980 Ti alıp üzerine AquaComputer bloklar takmak sistemi bir adım daha ileriye taşıyacaktır.

    İşlemci konusunda, madem bütçeniz var, özelleştirilmiş soğutma ile hız aşırtma yapmak istiyorsunuz, neden olmasın?

    WD Red serisi disk konunun hayal ürünü olduğunu düşünmeme neden oluyor, görmezden geliyorum.

    Corsair fanlar oldukça iyi, ama en iyisi istenirse Noctua IndusrialPPC serisi tercih edilebilir.

    Son olarak EK bileşenler, EK de oldukça iyi markalardan birisi ama bileşen bazında daha iyi firmalar seçilebilir, bloklar AquaComputer, radyatörler AlphaCool, pompa Swiftech, rezervuar Bitspower vs. gibi.

    Sıvı soğutma bileşenlerinizi yurtdışından sipariş vereceğini varsayarsak tekrar tekrar sipariş vermemek adına iyi planlanmış bir sistem olması adına proje üzerinde çok detaylı düşünmenizi tavsiye ederim.




  • Bütçeniz varsa sizin keyfinize kalmış.İstediğiniz işlemciyi alın ama fiyatına göre performansı düşük kalacak ise uzak durulmalı.

    900d çok rahat olacaktır ama şahsen çok büyük olması beni rahatsız ediyor.
  • inuh kullanıcısına yanıt
    Merhaba Inuh,

    Caselabs in urunlerine baktim ama zaten 900D den daha iyi buldugumu soyleyemem, aslinda 750D ile 900D arasinda kaldim.

    Aqua Computer un ekran karti bloklarini da gordum. Fiyatlari 110 euro civarinda ve tasarimlarinin pek hosuma gittigini soyleyemem, ustelik referans karta madem 110 euro daha fazla verecegim neden evga hc alip direk takarim diye dusundum.
    (Aqua Computer dan daha guzel gorunen bloklarda var ama evga daha cok hosuma gitti)

    WD Red, once neden hayal urunu bir sistem oldugunu dusunmeni sagladigini anlamadim, daha sonra vatan daki fiyatina bakinca anladim :)
    Ben Isvicre de yasiyorum, burada Wd red 4tb Hdd 174 frank yaklasik 450 tl yapiyor vatan fiyati 930 tl "aradaki ucuruma bak" dedim kendi kendime.

    Noctua nin fanlarini incelemememistim ve simdi gordugum kadariyla, corsair den daha iyiler ayni desibel oraninda ama saate 13 m3 daha fazla fava ufleyebiliyor. fanlari degistiriyorum Noctua NF-F12 PPC 2000 RPM aliyorum.

    Son olarak sivi sogutma icin, yurtdisinda olmama ragmen burada cok az dagitici var ve Ek nin dagitici firmasi sadece hortum baglantilarini degil, anakart bloklarini da bulabildigim tek dagitici.
    Diger taraftan, hortumu baska yerden, baglantilari baska bir yerden almak istemiyorum zira sivi sogutma parcalarinda uyumsuzluk soz konusu olursa bilesenlerin geri donusu olmayan zararlarla karsi karsiya kalacaklarini biliyorum.

    Degerlendirmen icin cok tesekkur ederim Inuh, simdilik hayal urunu olan bu sistemin, siparisi verdikten sonra en gec gelecek olan parcalardan (sivi sogutma) sonra hayal urunu olmaktan cikacak. :)




  • denklen2a kullanıcısına yanıt
    STH10 efsane bir kasadır, ama siz 900D'yi beğendiyseniz sorun yok.

    EVGA'in kartın üzerini tamamiyle kapatması hoşunuza getti herhalde, referans karta 110 euro daha fazla veriyorsunuz da zaten HC 150 dolar daha fazla referans tasarımdan yani cebinizden aynı miktarda para çıkmış olacaktı, lakin madem ki siz EVGA'i beğendiniz onu kullanın o halde.

    WD Red'in sisteme dahil edilişi ile sistemin hayal ürünü oluşunu düşünmeme sebep olan şey ürünün fiyatı değil kullanım amacıdır. Red serisi Nas sunucular için tasarlanmış diskleridir bu nedenle bilgisayarda dahili disk olarak kullanılması pek mantıklı değildir.

    3000 Rpm'lik modeller de var dilerseniz.

    Bulunduğunuz yerde yurtdışından gelen siparişler nasıl işleniyor bilmiyorum lakin ürünlerinizi performance-pcs.com'dan toplu halde sipariş edebilirsiniz.

    Rica ederim, yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.




  • inuh kullanıcısına yanıt
    Kasa onerisi icin cok tesekkurler ama sanirim 900d olacak gibi.

    Wd red in yerine onerebileceginiz 7200 RPM Baska bir Hdd varsa seve seve degerlendiririm.

    3000 rpm lik modelin cok fazla ses yapmasindan korkuyorum zira en az 4 tane olacaklar.

    Yurtdisi siparisleri Turkiye deki durumdan pek farkli sayilmaz, vergi orada ki kadar yuksek olmasada bir vergilendirme yapiliyor ve diger taraftan posta yolu ile gonderilen uluslar arasi paketlere pek nazik davranildigini soyleyemem, bir cok urun posta sirasinda zarar goruyor. Tekrar gonder yenisini bekle yapmak istemiyorum. Bu nedenle ulke icindeki dagiticidan almak daha mantikli.
  • denklen2a kullanıcısına yanıt
    Rica ederim, dediğim gibi 900D de iyi bir kasa ama seri üretim ürünü, STH10 ve türevlerinin genişletilebilirlik seçenekleri daha fazla.

    Black serisi diskler sizin kullanım amacınız için tasarlanmış ürünler.

    PWM sinyali üzerinden hızları kontrol edilebildiği için ses seviyelerini istediğiniz düzeyde tutabilirsiniz, gerektiği zaman da sesten feragat edip performans odaklı yüksek hızlara çıkabilirsiniz.

    Gelişmiş bir ülke olduğunu göz önünde bulundurarak gümrük işlerinin daha iyi olduğunu düşünmüştüm ama madem ki öyle değil, EK ürünlerini de gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz (radyatörler benim içime sinmezdi ama neyse:)).
  • inuh kullanıcısına yanıt
    Blac serisi den 4tb ile degistirdim.

    merek ettim radyatorde tercihin ne olurdu, benim ulasmakta sorun yasamayacagim Alphacool 480 mm lik ve ya Aqua Computer Airplex Modularity 360 mm lik modelleri var, ama yinede ben sivi sogutma parcalarinin farli ureticilerden alinmamasi gerektigini dusunuyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: denklen2a

    Blac serisi den 4tb ile degistirdim.

    merek ettim radyatorde tercihin ne olurdu, benim ulasmakta sorun yasamayacagim Alphacool 480 mm lik ve ya Aqua Computer Airplex Modularity 360 mm lik modelleri var, ama yinede ben sivi sogutma parcalarinin farli ureticilerden alinmamasi gerektigini dusunuyorum.

    Farklı üreticilerden alınmaması mantığının herhangi geçerli bir nedeni olamaz, hangi firma en iyi bileşeni üretiyorsa ondan almak daha mantıklıdır. Bütçem varsa Aquacomputer yoksa Alphacool radyatörlerini tercih ederdim aynı uzunluktaki ürünler için. Radyatörünüzü almadan önce anakart ile çarpışıp çarpışmayacağını kontrol ediniz.
  • inuh kullanıcısına yanıt
    Onerilerin icin cok tesekkurler inuh.
    Aquacomputer un radyatorlerinin oldukca kalin oldugunu biliyorum. Bu durumda seninde dedigin gibi kasada, ozellikle ust tarafinda yeterince yer olacagini sanmiyorum ama yinede onerini dikkate alacagim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: denklen2a

    Onerilerin icin cok tesekkurler inuh.
    Aquacomputer un radyatorlerinin oldukca kalin oldugunu biliyorum. Bu durumda seninde dedigin gibi kasada, ozellikle ust tarafinda yeterince yer olacagini sanmiyorum ama yinede onerini dikkate alacagim.

    Rica ederim.
    Aslına bakarsanız Alphacool'un bazı modelleri(Mosnta) çok kalın, Aquacomputer'ın birçok modeli 63mm kalınlığında, Alphacool'daki karşılığı UT60, ve bu kalınlık da bir çok kasa için tek fanlı kurulumda uygun, siz yine de kontrol edin.
  • inuh kullanıcısına yanıt
    Tekrar merhaba Inuh.

    Dun son olarak EK parcalarininda siparislerini verdim,sistem bilesenlerinde sorun yok ama EK da sadece bir parcada stok sorunu yasiyorlar o da: EK-FB KIT ASUS R5E - Acetal+Nickel.

    Radyator konusunda da, simdilik sadece kasanin altina takmayi dusundugum 4x120mm lik radyatoru aldim burada push pull yapacagim kesin, kasanin tavanina bir tane 3x120mm lik radyator daha takilacak ama onun kalinligindan emin olmadigim icin simdilik almadim. Kasayi topladiktan sonraya duruma gore, uygun bir radyator bulurum diye dusunuyorum.

    Yardim ve onerilerin icin cok ama cok tesekkurler, iyi gunler.




  • denklen2a kullanıcısına yanıt
    Merhabalar, güle güle kullanın aldığınız parçaları:) Köprüleri de soğutuyorsunuz demek, iyi.

    Neredeyse bütün bileşenleri sıvı ile soğuttuğunuzu düşünürsek 2 adet 480mm radyatör kullanmanız daha iyi olacaktır, kasanın da hakkını vermiş olursunuz.
    Alt kısımda "push/pull" yapacaksanız 30mm'lik radyaör kullanmalısınız çünkü sondaki iki fan güç kaynağına çarpacaktır, 60mm'lik radyatörle 6 fan kullanabilirsiniz, yani olabilir:) Dediğim gibi üst tarafa da 480mm'lik bir radyatör koyun bence. Üstte de durum aynı zorlayarak ut60 ile "push/pull" sistem kuranlar var ama Rampage V ile hiç olmaz diye tahmin ediyorum. 5 fanla ut60 kullanabilirsiniz üstte o da ilginç olur. İyi fanlarla 60mm'lik radyatörlerde yalnızca bir yüzde fan kullanmak çok ciddi bir kayıp değil. Zaten PPC'lerde karar kılmıştınız, çok sorun edilebilecek bir durum değil. Yok ben bir 360mm alayım sonra ekleme yaparım diyorsanız alacağınız 360mm, 30mm kalınlığında olsun üste yeni radyatör alınca onu öne takarsınız böylece kasayı tamamiyle yüklemek için 240mm kalmış olur aşağıda(abarttım ama ağzımın suyu aktı dayanamadım).

    Rica ederim, yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi inuh -- 7 Temmuz 2015; 14:36:18 >




  • inuh kullanıcısına yanıt
    Iyi dileklerin icin cok tesekkurler,

    sivi sogutmanin gecmeyecegi tek bilesen ram'ler olacak, 8 slottan sadece 4 u dolu olacagi icin gerek duymadim, ama kopruleri sivi sogutma yapmamak olmazdi diye dusunuyorum. kasanin hakkini vermeye calisacagimdan emin olabilirsin :)

    Kasanin alt kisndaki guc kaynagini hesaba katarak 40mm profil kalinliginda 480mm lik bir radyator aldim onun push/pull yapmam sart, diger taraftan usteki radyator icin yer kalmazsa sadece tek tarafa fan koymam gerekirse kesinlikle 60mm lik radyator almam gerekir.

    Bu arada kasanin on tarafindaki fanlarin kasanin icine dogru hava uflemesi gerektigini dusunerek, oraya radyator koymanin dogru olmayacagini dusunuyordum? Eger gerek duyulursa, en kotu ihtimalle kasanin arkasina 120mm, yeterince yer olmasi durumunda da 240mm lik bir radyator daha koyarim diye dusunuyordum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: denklen2a

    Iyi dileklerin icin cok tesekkurler,

    sivi sogutmanin gecmeyecegi tek bilesen ram'ler olacak, 8 slottan sadece 4 u dolu olacagi icin gerek duymadim, ama kopruleri sivi sogutma yapmamak olmazdi diye dusunuyorum. kasanin hakkini vermeye calisacagimdan emin olabilirsin :)

    Kasanin alt kisndaki guc kaynagini hesaba katarak 40mm profil kalinliginda 480mm lik bir radyator aldim onun push/pull yapmam sart, diger taraftan usteki radyator icin yer kalmazsa sadece tek tarafa fan koymam gerekirse kesinlikle 60mm lik radyator almam gerekir.

    Bu arada kasanin on tarafindaki fanlarin kasanin icine dogru hava uflemesi gerektigini dusunerek, oraya radyator koymanin dogru olmayacagini dusunuyordum? Eger gerek duyulursa, en kotu ihtimalle kasanin arkasina 120mm, yeterince yer olmasi durumunda da 240mm lik bir radyator daha koyarim diye dusunuyordum.

    40mm'yi "push/pull" yapmak 2 tane 480mm'nin olduğu bir sistemde çok gerekli olmayabilir.
    Ön tarafa radyatör koymama sebebiniz de gayet mantıklı bir yaklaşım, tüm aşırı sistemlerde olduğu için söyledim yalnızca. Arkaya koyulabilecek 140mm'liği unutmuşum evet.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.