Şimdi Ara

x5460 Delirten işlemci değeri..!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
584
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhabalar, x5460 işlemcim var fakat 3.16 stock hızda şuan stress testine sokuyorum 1.999 mhz kullanıyor 3.60 a clockluyorum bu sefer stresste 2.200 oluyor anakarttada bir sorun yok anakartım GA-P45-DS3LR. belki programlar böyle gösteriyor bilmiyorum. biostan oc yaptığım zaman girdiğim değerler gözüküyor ama açılınca bilgisayarım sağ tık yapıyorum gözükmüyor ama aıda64'de % bilmem kaç oc lu diye gözüküyor içimde bi ukte oldu aydınlatacak biri varmı. x5460 Delirten işlemci değeri..!!!


    Merak ettiğim bir konu daha var. Ben yakın zamanlarda işlemci çok ısınıyor diye XIGMATEK Dark Knight II SD1483 marka soğutucu aldm uygun fiyata ama değerler böyle boştada 50 60 falan termal macun sürmedim ondan bukadar farkedeceğini sanmıyorum.







  • Termal macunsuz soğutucu takılır mı? Isı değerleriniz yüksek. Termal korumadan dolayı işlemci hız düşürüyor. Macun olarak aşağıdakine bakabilirsiniz.

    http://www.vatanbilgisayar.com/xigmatek-powerful-thermal-macun.html

    Q6600'ü 3.40 GHz'de (1.4volt) kullanıyorum, soğutucum xigmatek gaia II. Oyunlarda 60 derecelerde çalışıyor.

    https://www.youtube.com/channel/UCFmCIQ-btVsv46u_o_LLKUA/videos



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a-f-h -- 5 Ekim 2017; 0:49:48 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • a-f-h A kullanıcısına yanıt
    O işlemci 65nm gene iyi soğutmuşsunuz. montajda bi sorun da yok vidaları aşırı sıktım temas bakımından bir sorun yok termal macun sürsem 5 derece farkedecek ben yine yüksek ısıdan kurtulamıyacam. x5460 45nm sen nasıl okadar soğuk tutabiliyorsun. peki işlemci %60 kullanıyor olarak gözüküyor windowsta onu gördünüzmü 2.2 hızda kullanması termal korumadanmı diyorsunuz yani ?. Sistem 70 derecede kendini korumaya alıyormu bilmiyordum. Peki Bios veya Windows 10 un bi saçmalığı olamazmı bu Windows 7 falan kursam yazılımsal olabilir belki
  • Edit: soğutucu bloğu söktüm. belki faydası olur diye 4 vidayıda son damlasına kadar sıktım pcyi bir açtım 70 derece olan işlemci 40 a düştü 2.000 gözükmüyor artık meğersem ben 1 aydır vidaları orta sıkılıkta kullandm diye işlemci cayır cayır çalışıyormuş.

    Son bir sorum olacak ben bu vidaları baya güçlü sıktım anakart'da zedelenme gibi bir durum olmaz dime.
  • Sıfır macunla metal metale temas edecek şekilde takarsanız arada hava boşluğu kalır ve ısı iletimini zorlaştırır, macun bu boşluğu doldurup ısı iletimi sağlar. Siz yine de macun ile deneyiniz, en azından soğutucunun yanında gelen macunu kullanabilirsiniz.

    Somunları çok sıkmak anakartı esnetebilir. Ben somunların üstünde vidalar belli olduğunda sıkmayı bıraktım. Sizde macun olmadığından tam temas etsin diye sıkmışsınız. Amaç 4 somunu da eşit ve orantılı şekilde sıkmak.

    System stability test kısmında (resimde sol üstteki kısım) "CPU throttling overheated dedected" aşırı ısınmadan hız düşürdüğünü yazmış. Modlu BIOS kurmadıysanız kurunuz. Biosta C1E ayarını da kapatabilirsiniz, Xeon işlemciler ile saçmalayabiliyor.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt
    Hmm ben arada termal macun için ufak bir boşluk kaldığını bilmiyordum. Anlaşıldı termal macun şart oldu. Sizin önerdiğiniz veya kullandığınız iletkeni yüksek bir macun varsa öğrenmek isterim.

    Bahsettiğiniz ayarı biliyorum fakat bende açık kalmıştı. Biosu sıfırlayınca o ayarda düzelmiş şuanlık tek eksik güzel bi termal macun
  • Yukarıda linkini verdiğim xigmatek fiyatına göre iyi üründür.

    Zalman zm-stg2, cooler master mastergel pro, noctua nt-h1 daha kaliteli ürünlerdir ama fiyatları biraz tuzludur.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Baltakurt

    Edit: soğutucu bloğu söktüm. belki faydası olur diye 4 vidayıda son damlasına kadar sıktım pcyi bir açtım 70 derece olan işlemci 40 a düştü 2.000 gözükmüyor artık meğersem ben 1 aydır vidaları orta sıkılıkta kullandm diye işlemci cayır cayır çalışıyormuş.

    Son bir sorum olacak ben bu vidaları baya güçlü sıktım anakart'da zedelenme gibi bir durum olmaz dime.

    Olur. O parçalar çelik değil bütün baskı anakartın levhasına yüklenir ezersiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.