Şimdi Ara

X360 JASPER FAN MOD

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
3.475
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Daha Önce DH ve Diğer Forumlarda Gördüğüm, Soğutma Adına Konsolu Parçalara Ayıran Canilerin Aksine,
    Görüntüsüne Herhangi Bir Zarar Vermeden Kendi Jasper'ıma 4 Tane Fan Taktığımı Söylemiştim...
    Eğer Siz de Elinizdeki Jasper veya Falcon Anakartlı X360'a Görüntüsünü Bozmadan, Lehim Atmadan Soft Soğutma Uygulamak İsterseniz Sırayla Şu İşlemleri Uygulayın...
    Not : Tarafımdan En Az 2 Gün Aralıksız Çalışma Garantisi Vardır...
    + (Yeterince Soğudu Ama) 5. Fanı Takacak Yer de Buldum Ama Siz Şimdilik 4 Taneyle İdare Edin...

GEREKLİ MALZEMELER :

50mm'lik 2 Adet Fan 12V 0.15A / 60mm'lik İntel P3 Fan 12V 0.09A / 20mm'lik VGA Fanı 12V / Yapışkanlı Sünger (İsteyen Sünger+Bant Kullansın) / Alüminyum Bant (İsteyen Yalıtım/Elektrik Bandı Kullansın, Isınınca Kendini Bırakmasın Diye Ben Bunu Kullandım) / 2 Adet Kablo (Biri Kırmızı Diğeri Siyah Renk Olsun)
    http://img687.imageshack.us/img687/6214/sdc10286j.jpg

Öncelikle Kablolarımızın Uçlarını Hazırlayalım. Unutmayın Fanlardaki Bütün "Siyah" Kablolar "-" Değerni Taşır, "Sarı/Kırmızı/Yeşil" Kablolar "+" Değerini Taşır. Kabloların Ucunu Düzgün Bir Şekilde Açtıktan Sonra Aynı Fandan Çıkan "+" Değerli Kabloları Birleştirin.

Sonraki İşlem Olarak Resimdeki Gibi VGA Fanımızın Üstündeki İki Adet Vidanın Olduğu Yere Ses Çıkarmasnı Önlemek İçin Yeteri Kadar Sünger Yapıştırın. Sonra Alt Kısmına Aynen 2. Resimde Görüldüğü Yönde Süngerleri Yapıştırın...
    http://img341.imageshack.us/img341/3025/sdc10289r.jpg

http://img525.imageshack.us/img525/6096/sdc10290b.jpg

Daha Sonra VGA Fanımızı Aşağıdaki Resimde Olduğu Gibi Yerleştirin. Elimizdeki 2 Adet Kabloyu Renklerine Göre X360'ın Orjinal Fan Kablosunun Girdiği Yuvaya Uçlarını Sokarak Yerleştirin, Üst Kısmından Bantlayın (Emin Olun Çıkmayacaktır)...
    http://img194.imageshack.us/img194/7694/resim4ef.jpg

Sırada 50mm'lik Fanlarımızdan Birini HeatSink'in Üstüne Monte Etmek Var. Havayı Yukarıdan Aşağıya Üfleyecek Şekilde Resimdeki Gibi Kenarlarından Alüminyum Bant İle Yapıştırarak Monte Edin..
    http://img297.imageshack.us/img297/3381/sdc10300.jpg

Daha Sonra Diğer 50mm'lik Fanı Resimdeki Gibi HeatSink'in Sağ Tarafına, Havayı Sağdan Sola Üfleyecek Şekilde Yerleştirin ve Üst Kısmından Benim Yaptığım Gibi Bantlayın...
    http://img62.imageshack.us/img62/6966/sdc10303y.jpg

Şimdi Son Fanımız Olan 60mm'lik Fanı Resimdeki Gibi Kenarlarını Kırarak Hazırlayın...
    http://img195.imageshack.us/img195/7633/sdc10304e.jpg

Daha Sonra Kırdığınız Uç Ekran Kartının Soğutucusuna, Kırmadığınız da Alttaki Kondansatörlere Dayanacak Şekilde Yerleştirin ve Bantlayın...
    Birkaç Defa Elinizle Çevirip Alttaki Kondansatörlere Değmediğinden Emin Olun...
    http://img40.imageshack.us/img40/404/sdc10305q.jpg

Şimdi Kabloları Birleştirebilirsiniz...
    Bütün "+" Kabloları Daha Önceden Orjinal Fan Yuvasına Taktığımız "Kırmızı" Kablo İle, Bütün "-" Kabloları da "Siyah" Kablo İle Birleştirin ve Üzerini Yalıtkan Bir Bant İle Bantlayın...
    http://img442.imageshack.us/img442/2315/sdc10308m.jpg

Şimdi Egzos Kapağını Kapatıp Cihazınızı Bu Şekilde Deneyin...
    http://img514.imageshack.us/img514/4765/sdc10309f.jpg

İlk Taktığımda Egzos Kapağı, VGA Fanının Üstüne Çaptığı İçin İnanılmaz Derecede Bir Gürültü Çıkıyordu...
    Çarpmadığından Emin Olun, Zaten VGA Fanının Üstüne Süngerleri Bu Yüzden Yapıştırmalısınız...
    Ayrıca Dvd-Rom Ayağının Girdiği Yerde Kablo Olmamasına Dikkat Edin.
    Vidalarken Sorun Çıkarabilir...

Kontrolleri de Tamamladıktan Sonra Cihazınızı İlk Günkü Gibi Paketleyip Gönül Rahatlığıyla Kullanabilirsiniz...
    Herhangi Bir Sorunuz Olursa çekinmeden Sorun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Devil01 -- 15 Şubat 2010; 10:16:35 >

• elektirik konusunda hata edmişsin elektirigini dışardan besle bu şekilde makinen sogutucam derken ısınacaktır ömrü daha kısa olur
    bence fanları sök onların yerine gpu nun arka kısmına leptop fanı cpu arka kısmınada bir fan yerleştir eksoz kısmna koydugun fanı da sök küçük bir boyut bakır sogutucu koy beslemyide dışardan ver kesilikle makineden kulanma bu arada makinenin yan kısmınada küçük delikler aça bilirsin daha fazla hava girişi olur makineyi dikeyde kulana bilirsin bu sadece öneri
  • Resimleri küçültüp DH' a koysaydın iyi olurdu PC can çekişiyo resimleri açarken
  • bu soğutma işine gerek varmı da ne gereği var 3k görmüyor mu bunu yapınca.
  • Defalarca dedik(dendi) 3k'nin sadece soğutmayla ilgisi yok.Su soğutmalı sistemler bile 3k gördü.
  • @Devil01 arkadaşımız kendince bir yöntem bulmuş,en azından böyle düşünüyor,fakat bu son derece tehlikelidir,kaldı ki 5 fan takmak için bile yer bulduğunu söyluyor!!

Fakat yapılan en büyük hata hemen gözüme çarpıyor,VGA dediğiniz aslında (H)ANA çipseti,fakat onu soğutmak için taktığınız fan,arka fanların GPU ya gelen yolu neredeyse tamamen kapatıyor,microsoftun yaptığı bu hatayı(GPU tarafın daha dar olması)siz bir adım ileriye götürmeyi başarmışsınız!

Xbox anakartından güç almak zaten başlıbaşına bir risktir,eğer gücü nerden alacağınızı bilmiyorsanız intihardır,artı arka fanlardan ekstra güç almak tavsiye edilmiyor,anakart üzerinde 12v a kadar güç sağlayan güvenli bir kaç çipset bulunuyor,fakat toplam olarak en fazla 3 adet fan takılabilir(5v veya 12v farksız),bunun üzerinde risk oranı çok yüksektir,hele ki 5 adet takarsanız felakete dönüşübilir,şimdi arkadaş diyecektir ki ben sorunsuz kullanıyorum,ama bu sizin şansınız,ilerde ne tür beklenmedik sorunlarla karşılaşacağınız kimse bilemez,hele ki bu şekilde bozulan ve güç ile ilgili problemi olan konsolları asla tamir edemedim şahsen,tamir edebileni de duymadım,görmedim,daha açık bir ifade ile,konsolunuz 3 k ,1k,2k vs görürse şayet,tamiri mümkündür,ama E03,3 kırmız (0003 hata kodlu)power ile ilgili gibi problemler ,konsolunuz direk çöpe atılması anlamına geliyor,kaldı ki bu işlemleri yaparken bile konsol gidebilir,rica ediyorum o dediğiniz 5.fanı takmayı hiç denemeyin bile.

Daha önce arkadaşlar vardı benden yardım istediler kendi başlarına bu işe kalkışmak için,hepsinin de kendince bilgisayar bilgileri vardı,fakat bu işin farklı ve çok riskli olduğunu israrla belirttim ve bir bilene göndermelerini rica etmeme rağmen vazgeçmediler,en son olayda ki yakın bir zamanda gerçekleşti,bir arkadaş benim bu işe yeterli bilgisi olmadan kalkışmamasına çok israr etmeme rağmen benden gerekli malzemeleri alıp kendisi bu işe girişti ve sapa sağlam konsolunu bozdu!bir hafta sonra da bana siz haklıydınız diye mesaj attı,kendisi eğer bu başlığı görürse umarım bir iki ibret verici cümle yazacaktır.umarım ne demek istediğimi anlatabilmişimdir.

Son olarak herzaman dediğim gibi,xboxın ısınma sorunu yoktur,heleki jasperlerin asla yoktur(forumdan daha önce yaptığım analizlere (jasper hariç) bakabilirsiniz),bu konsolun asıl problemi ısınan havayı yeterince hızlı dışarıya aktaramamasıdır,ve bunun sonucunda genellikle anakartta genleşme sonucu lehimlerin kopmaları ve çeşitli hata kodlarının meydana gelmeleri.buyüzden konsolun içine isterseniz 200 tane fan takın,kendiniz kandırmak ve çok ses yapan bir konsolun dışında bir sonuç alamazsınız.doğru olan mantıklı bir soğutamdır,çok fanlı soğutma değil...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MiQelangelo -- 17 Şubat 2010; 23:02:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Cry of Cyrus

@Devil01 arkadaşımız kendince bir yöntem bulmuş,en azından böyle düşünüyor,fakat bu son derece tehlikelidir,kaldı ki 5 fan takmak için bile yer bulduğunu söyluyor!!

Fakat yapılan en büyük hata hemen gözüme çarpıyor,VGA dediğiniz aslında (H)ANA çipseti,fakat onu soğutmak için taktığınız fan,arka fanların GPU ya gelen yolu neredeyse tamamen kapatıyor,microsoftun yaptığı bu hatayı(GPU tarafın daha dar olması)siz bir adım ileriye götürmeyi başarmışsınız!

Xbox anakartından güç almak zaten başlıbaşına bir risktir,eğer gücü nerden alacağınızı bilmiyorsanız intihardır,artı arka fanlardan ekstra güç almak tavsiye edilmiyor,anakart üzerinde 12v a kadar güç sağlayan güvenli bir kaç çipset bulunuyor,fakat toplam olarak en fazla 3 adet fan takılabilir(5v veya 12v farksız),bunun üzerinde risk oranı çok yüksektir,hele ki 5 adet takarsanız felakete dönüşübilir,şimdi arkadaş diyecektir ki ben sorunsuz kullanıyorum,ama bu sizin şansınız,ilerde ne tür beklenmedik sorunlarla karşılaşacağınız kimse bilemez,hele ki bu şekilde bozulan ve güç ile ilgili problemi olan konsolları asla tamir edemedim şahsen,tamir edebileni de duymadım,görmedim,daha açık bir ifade ile,konsolunuz 3 k ,1k,2k vs görürse şayet,tamiri mümkündür,ama E03,3 kırmız (0003 hata kodlu)power ile ilgili gibi problemler ,konsolunuz direk çöpe atılması anlamına geliyor,kaldı ki bu işlemleri yaparken bile konsol gidebilir,rica ediyorum o dediğiniz 5.fanı takmayı hiç denemeyin bile.

Daha önce arkadaşlar vardı benden yardım istediler kendi başlarında bu işe kalkışmak için,hepsinin de kendince bilgisayar bilgileri vardı,fakat bu işin farklı ve çok riskli olduğunu israrla belirttim ve bir bilene göndermelerini rica etmeme rağmen vazgeçmediler,en son olayda ki yakın bir zamanda gerçekleşti,bir arkadaş benim bu işe yeterli bilgisi olmadan kalkışmamasına çok israr etmeme rağmen benden gerekli malzemeleri alıp kendisi bu işe girişti ve sapa sağlam konsolunu bozdu!bir hafta sonra da bana siz haklıydınız diye mesaj attı,kendisi eğer bu başlığı görürse umarım bir iki ibret verici cümle yazacaktır.umarım ne demek istediğimi anlatabilmişimdir.

Son olarak herzaman dediğim gibi,xboxın ısınma sorunu yoktur,heleki jasperlerin asla yoktur(forumdan daha önce yaptığım analizlere (jasper hariç) bakabilirsiniz),bu konsolun asıl problemi ısınan havayı yeterince hızlı dışarıya aktaramamasıdır,ve bunun sonucunda genellikle anakartta genleşme sonucu lehimlerin kopmaları ve çeşitli hata kodlarının meydana gelmeleri.buyüzden konsolun içine isterseniz 200 tane fan takın,kendiniz kandırmak ve çok ses yapan bir konsolun dışında bir sonuç alamazsınız.doğru olan mantıklı bir soğutamdır,çok fanlı soğutma değil...

çok güzel yazmışsın eline sağlık verdiğin bilgiler herkesi aydınlatır !!!

• illa soğutmayı iyileştireyim diye düşünüyorsanız alın bi tane nyko fan takın arkasına olsun bitsin makinaya niye işkence çektiriyorsunuz. zaten o kadar fanın hava giriş çıkışını nasıl ayarladınız ? oda arkadaşın dediği bazı hava girmesi gereken yerleri kapatırsa zaten pek ısınmayan jasper'a bile takla attırabilirsiniz
    jasper'da gpu mimarisi geliştirildiği için zaten diğer versiyonlardan daha stabil ve hızlı. bunu falcon'dan heman sonra aynı oyunlarda jasper kullandığım için söylüyorum. hem sessiz hemde fsb konusunda hızlı gibi geliyor bana. jasper'larda ısınma sorunu yok hatta microsoft sanırım daha az ısınıyor diye bakır pip ve extra soğutucuyu kaldırdı. yanılmıyorsam öyle biliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: gökay-52

illa soğutmayı iyileştireyim diye düşünüyorsanız alın bi tane nyko fan takın arkasına olsun bitsin makinaya niye işkence çektiriyorsunuz. zaten o kadar fanın hava giriş çıkışını nasıl ayarladınız ? oda arkadaşın dediği bazı hava girmesi gereken yerleri kapatırsa zaten pek ısınmayan jasper'a bile takla attırabilirsiniz
    jasper'da gpu mimarisi geliştirildiği için zaten diğer versiyonlardan daha stabil ve hızlı. bunu falcon'dan heman sonra aynı oyunlarda jasper kullandığım için söylüyorum. hem sessiz hemde fsb konusunda hızlı gibi geliyor bana. jasper'larda ısınma sorunu yok hatta microsoft sanırım daha az ısınıyor diye bakır pip ve extra soğutucuyu kaldırdı. yanılmıyorsam öyle biliyorum.

Nyko fan,Intercooler fan olsun Xbox 360'a yarar değil zarardır.Nyko biraz daha az zarar versede diğer türlü soğutucular heleki USB'den güç alanlar konsola zarar vermektedir.

• quote:

Orijinalden alıntı: sawgiray

quote:

illa soğutmayı iyileştireyim diye düşünüyorsanız alın bi tane nyko fan takın arkasına olsun bitsin makinaya niye işkence çektiriyorsunuz. zaten o kadar fanın hava giriş çıkışını nasıl ayarladınız ? oda arkadaşın dediği bazı hava girmesi gereken yerleri kapatırsa zaten pek ısınmayan jasper'a bile takla attırabilirsiniz

Nyko fan,Intercooler fan olsun Xbox 360'a yarar değil zarardır.Nyko biraz daha az zarar versede diğer türlü soğutucular heleki USB'den güç alanlar konsola zarar vermektedir.

Ayrıca hava akımını bozmaktadır. Xbox'ın arkasından sıcak hava çıkışı oluyor.

Bu soğutma sistemi nasıl çalışıyor ben mantığı anlamıyorum. Borular var içinden sıvı geçiyor eee yani?

•  X360 JASPER FAN MOD
     X360 JASPER FAN MOD
     X360 JASPER FAN MOD

buda benim fan modum ama yinede 3k gorduk fan modları artık makinayı kurtarmıyor aksine yoruyor

• quote:

quote:

faydası tartışılabilir ama ben ilk military pack 'lar vardı onda kullandım. çok faydasını gördüm. ısı elle hissedilir oranda düşmüş idi. şurdan biliyorum ; makinanın gpu ve cpu olan tarafı çok ısınıyordu , nyko'dan sonra nereyde sıfırlandı okadar hızlı hava vakkumlıyorduki ısınmasına fırsat vermiyordu. ayrıca usb'den beslenen fanların zararını bende kabul ediyorum ama nyko olanlar yada bendeki öyleydi diyeyim, direk 220'den besleniyor. güç kablosu ile makina arasına takılıyor. içerdeki devrelerle hiç bağlantısı yok. kısaca makinanın kendi fanlarına yardımcı oluyor yani sıcak hava çıkışını rahatlatmaya ek olarak okadar hızlı dönüyorduki yüksek oranda hava çekiyordu. sattığım arkadaş çocuklarına almıştı sanırım fazla kullanmıyorlar ama hala sağlammış. geçen gördüm yolda 3k oldumu makina diye sordum o ney dedi. sırf numune kenarda dursun diye satmasını istiyecem 150 tl falan eder heralde..
    tek kötü tarafı sesi idi fön makinası gibi ses üretiyordu..

• quote:

quote:

quote:

faydası tartışılabilir ama ben ilk military pack 'lar vardı onda kullandım. çok faydasını gördüm. ısı elle hissedilir oranda düşmüş idi. şurdan biliyorum ; makinanın gpu ve cpu olan tarafı çok ısınıyordu , nyko'dan sonra nereyde sıfırlandı okadar hızlı hava vakkumlıyorduki ısınmasına fırsat vermiyordu. ayrıca usb'den beslenen fanların zararını bende kabul ediyorum ama nyko olanlar yada bendeki öyleydi diyeyim, direk 220'den besleniyor. güç kablosu ile makina arasına takılıyor. içerdeki devrelerle hiç bağlantısı yok. kısaca makinanın kendi fanlarına yardımcı oluyor yani sıcak hava çıkışını rahatlatmaya ek olarak okadar hızlı dönüyorduki yüksek oranda hava çekiyordu. sattığım arkadaş çocuklarına almıştı sanırım fazla kullanmıyorlar ama hala sağlammış. geçen gördüm yolda 3k oldumu makina diye sordum o ney dedi. sırf numune kenarda dursun diye satmasını istiyecem 150 tl falan eder heralde..

nasıl birşey o link koyabilir misin acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: FrostmourneHungers

quote:

quote:

quote:

nasıl birşey o link koyabilir misin acaba?

budur dostum http://cgi.ebay.com/Nyko-Intercooler-for-Xbox-360_W0QQitemZ250580808865QQcmdZViewItemQQptZVideo_Games_Accessories?hash=item3a57c7b4a1

• Tekrar Merhaba Arkadaşlar...

Kusura Bakma Dostum Resimler 7MP
    Detaylı Çıksınlar Diye O Şekilde Yükledim...

"Cry Of Cyrus" Dostum Öncelikle Şunu Belirteyim;

Cihazı İlk Aldığımda 2 Saat Orjinal Haliyle Kullandım...
    Sonra Cihazın İçini Açtım, 2 Saatlik Kullanmam Sonucu Diş Macununa Dönen Dandik Termal Macununu Zorla Sildim...
    Sonra "Arctic Silver 5" (Bilen Bilir) Gümüş Alaşımlı Termal Macun İle Tekrar Macunladım ve Cihazı Kapağı Açık Şekilde 2-2,5 Saat Kadar Oyun Oynadım...
    Cihazı Kapattım ve HeatSink'e Elimi Değdirdim, Teflon Tava Gibi Yanıyordu...
    Sonra Üstüne Adaptöre Bağladığım 12cm 12V Kasa Fanını Taktım, Yaklaşık 3 Hafta Bu Şekilde Kullandım...
    Fanları Bulunca da Anlattığım Gibi Yerleştirdim ve Kapak Açıkken 8-9 Saat Denedim...
    Kapak Kapalıyken de 2 Gün Aralıksız Çalıştı ve Isınmadığı Kanıtlanmış Oldu...
    2 Gün Derken de Abartmıyorum Ben Uyurken Arkadaşlarım Kullandı Makineyi...
    (Özür Dileyerek Söylüyorum) Senin Varsayımsal Olarak Tartışmaya Çalıştığı Şey, Bende Deneyimle Kanıtlandı...
    Hani Derler Ya "Senin Dediğine Mi İnanayım? Yoksa Gözümle Gördüğüme Mi?"

Bu Arada Cihazın 3K Görmesinin Sebeplerini Sayayım Sana;
    1. Kalitesiz Termal Macun
    2. Kalitesiz Soğuk Lehim
    3. Çok Isınması (Sadece İşlemcilerin Değil, Anakartın Baskı Devresinin de Isınması)
    Kalitesiz Termal Macun Isıyı Pasif Soğutucuya İyi İletemeyerek İşlemcinin Isıyı Daha Geç Atmasına ve Hâliyle Daha Çok Isınmasına Sebep Oluyor...
    Çok Isınan Kart ve İşlemci Zaten Kalitesiz Olan Lehimlerin Erimesine ve Birbirlerine Temas Ederek Kısa Devre Yapmasına Neden Oluyor...
    İşlemciler Kadar Anakart'ın Isınması da Bu Durumu Tetikliyor...

Senin Dediğin Gibi 1 Adım İleriye Taşıdığım DarBoğaz Olayını da İlk Resimde Anlatmaya Çalıştım...
    Oradaki VGA Fanının Hava Sirkülasyonuna Olan Faydasını Resimde İncelersin...

http://img38.imageshack.us/img38/1588/vga01.jpg
    Resimde Fanın Hava Üflediği Yönleri Belirttim...

Ayrıca Cihazın İçine Dokunmamak İçin ve Fanların Cihazın Otomatik Fan Kontrol Sistemine Bağlı Olması İçin Dışarıdan 12V Çekmedim...
    İsteyen Arkadaşlar "Sadece + 12V Enerjiyi" Anakarttaki Dvd-Rom'un Alt Kısmında Duran ve Aşağıya Bakan Entegrenin Tekli Ucundan (Resimde İşaretledim) Alabilirler...
    Bu Arada Güç Derdi Yok, Cihazın Yanında Gelen Adaptör Zaten 150Watt...
    Cihaz Bundan Sadece 12.1V Çekiyor, Geriye Kalanı Fanlara Fazlasıyla Yeter (ElektroMekanik'ten Anlayan Arkadaşlar Hesaplasın Watt - V - Ohm vs. Olayını)...

http://img705.imageshack.us/img705/3371/68667010.jpg
    Bu Resimde İse Fanların Hava Üflediği Yerlerin Dışına Anakart Üzerinde Oklarla Hava Sirkülasyonunun Gidebileceği Noktaları ve 12V + Enerji Kaynağını Gösterdim...

Yaptığım Fan Modu Cihazın İçinde Hava Sirkülasyonu Sağlayarak Hem HeatSink ve Anakart'ın Soğumasını, Hem de Sıcak Havanın Dışarıya Atılmasını Sağlıyor...
    Ayrıca Sessiz ve Güvenli (3 Aydır Bu Şekilde Günde En Az 8 Saat Kullandığıma Göre...)

Farkederseniz Montajda Fanları Yerleştirirken Özellikle "Şu Yönlere Baksın" Yazdım...
    VGA Fanını Taktığım Yere Dikkat Edin... Özellikle Boyutunu Önündeki Pasif Soğutucuyla Aynı Seviyede Tutun Ki Hava Kanalları Bir İşe Yarasın...
    Bu Fan Bu Bölümün Boş Kalmasından Daha Çok İşe Yarayacaktır...

Şimdilik Bu Kadar, Sie de Kolay Gelsin...

• Yanlız şunuda demeden geçmeyelim. Makineyi açmadan üstünüzdeki statik enerjiyi boşaltın. Yoksa makineyi soğutayım derken hepten gider vallahi. Statik enerjiyi boşaltmak için duvara 2-3 sn dokunun yeter....
  • Makinenin 3K vermesinin Sebebi Ne Sıcaklık Nede Isınma Çünkü Dediğimiz Gibi Çok Modlar Gördük ... Su Soğutmalı Sistem Bile 3k Verdiği Kanıtlandı....

3K vermesinin Tek Nedeni var O Da Soğuk Lehim... Gerisi Yalan .. Belli Bir Süre Sonra Sende 3k Görüceksin.. Yani Kurcalağın İçin Ama inş Görmessin ....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kucuk -- 20 Şubat 2010; 1:49:54 >
  • Dostum Meraklanma Sen, Anakartı da Soğutuyor Bu İşlem...

Su Soğutmalılarda Bile Bence Anakartı Soğutmak İçin Fan Takılması Şart...
    İşlemci Buz Gibi Ama, Anakart ve Kapasitörler Yandıktan Sonra Bir Anlamı Kalmaz...
    Sıcak Bardağa Soğuk Su Koymak Gibi Bişey Bence, Mutlaka Bir Yerden Çatlak Verecektir...

PC de Bile Dikkat Ederseniz Kaliteli Overclock Anakartlarında Mutlaka Fan veya Yeteri Büyüklükte Pasif Soğutucu Bulunur...
    Kaldı Ki X360 Anakartında Hiç Soğutucu Yok...
  • Devil01
    arkadaşım kimse fabrika çıkışlı termal macundan daha iyisini yapamaz eğer öyle olsaydı fabrika yapardı !!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: fener1980

Devil01
    arkadaşım kimse fabrika çıkışlı termal macundan daha iyisini yapamaz eğer öyle olsaydı fabrika yapardı !!!

Dostum Ya Dalga Geçiyorsun! Ya Da Sen Bu İşten Hiç Anlamıyorsun...
    Sanırım Arctic Silver 5'i Hiç Duymadın...
    Normal Macunların Aksine İçinde Gümüş Alaşımı Var ve Bu Sayede Isıyı Soğutucuya Daha Çabuk İletiyor...

Gelelim Senin Fabrika Çıkışlıya;
    Sanki Bana İçindeki Macunu da MikiSoft Üretiyor.....
    En Ucuza Nereden Alınabilirse Onu Kullanıyorlar.....
    Zaten Senin MikiSoft Şu X360'ı Yaparken En Kaliteli Malzemeleri Kullandığından ve Biz Nankörlük Yapıp Modifiye Ettiğimizden Dolayı 3 Kırmızıyı Veriyor Değil Mi?
    Ben Cihazın İçini Açtım, Diş Macunu Kıvamına Geldiğini Gözümle Gördüm...
    Zaten Kaliteli Bişe Olsa Sakız Gibi Yapışacağına Normal Kıvamında Olurdu...
    Başka Söyleyecek Lafım Yok...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Devil01 -- 24 Şubat 2010; 5:32:15 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.