Şimdi Ara

X-BOX 360 ve BLU-RAY

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
1.914
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Geçtiğimiz günlerde L.A Noire yapımcılarının X-Box 360'ın blu-ray yazılımını desteklemediği için problem yaşadıklarını açıklaması ile başlayan alevli tartışma, Lost Planet 2 yapımcısı Jun Takeuchi'nin, oyunun Capcom tarafından X-Box 360 versiyonunun kırpıldığını söylemesi ile doruk noktasına çıktı.

    Bugün ise Microsoft'un CVG'ye ( Computer and Video Games ) yaptığı açıklama ile X-Box 360'a bu gelişmelerden sonra blu-ray sürücüsü gelip gelmeyeceği belli olmuş oldu.

    Microsoft yaptığı açıklamada, X-Box 360'a blu-ray disk sürücüsü takma gibi bir düşüncelerinin olmadığını, ama ilerleyen dönemlerde revizyon edilmiş yeni versiyonların geleceğini belirtti.

    X-Box 360 kullanıcıların tepkisinin bu gelişmelerden sonra hangi yöne kayacağını merak etmiyor değiliz.

    KAYNAK







  • aslında çok gerekli birşey,ama şahsen DVD 9 dan gayet memnunum
  • Blu-ray yazılımı nedir ya? Blu-ray optik bir depolama birimidir. Yazılımla n'alakası var bunun?
  • microsoft belki yeni bir format üzerinde çalışıyordur.
  • Benim düşünceme göre MS bu nesilde 45nm geçiş dışında herhangi bir donanımsal değişiklik yapmaz,yeni bir optik okuyucu maliyeti arttırır,ve buda MS işine gelmez,çoklu disk olarak devam eder yoluna,yıl sonuna doğru natal da teşrif ettimi 2 sene daha götürür xbox360, sonra yeni konsol haberleri başlar,ve büyük ihtimalle bir sonraki nesilde optik okuyucu ve disk olayı olmaz,net üzerinden satın alınıp(games on damed) oynanır oyunlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi süsse -- 11 Mart 2010; 13:01:51 >
  • yeni bir optik sürücü olamaz o zaman bizim gibi kullanıcılar bu makinayı niye aldılar,optik sürücü değişemez ki dışarıdan usb'den bağlansa desek bu satten sonra blu-ray neye gerek ki bu nesilde blu-ray'in gerekli olduğu konusu tartışılır gerçi ben tartışmam direkt cevabım gereksiz'dir,lost planet 2 kırpılmış ama kırpılan nedir gerçi videolarmı olsa olsa video'dur zaten
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sendomi

    yeni bir optik sürücü olamaz o zaman bizim gibi kullanıcılar bu makinayı niye aldılar,optik sürücü değişemez ki dışarıdan usb'den bağlansa desek bu satten sonra blu-ray neye gerek ki bu nesilde blu-ray'in gerekli olduğu konusu tartışılır gerçi ben tartışmam direkt cevabım gereksiz'dir,lost planet 2 kırpılmış ama kırpılan nedir gerçi videolarmı olsa olsa video'dur zaten


    arkadaşlar bluray niye gereksiz?HD medyaları nasıl satacaksınız?internet üzerinden indirmeye kalksan bizim gibi internet hızının yerlerde süründüğü bir ülkede 25 gb lık bir oyunu indir indirebilirsen.optik sürücü her zaman şart bu tür cihazlarda.ms rakibi sony nin blurayine para vermemek için elbette istemiyor ama şu anda onlarda ileride çıkacakları konsol için yeni bir format üzerinde çalışıyorlardır.




  • usb hd dvd gibi usb blu ray çıkarsa çok iyi olur en azından film izlemek için.
  • Xbox 360' a exc. oyun yapan firmalara ve çıkan oyunlara teknik olarak bakarsak evet Blu-Ray gereksiz bencede.
    Sony cephesinde adam yapıyor, 40 Gb, 50 Gb oyunları ki görsel olarak eşi benzeri olmuyor hiç birinin.
    Şu ana kadar Xbox 360' da Gears of War ve Alan Wake harici teknik olarak üstünlük gösterebilecek bir oyun yok, bu saatten sonrada sanmıyorum çıksın.
    Alan razı satan razı durumları yani. Blu-Ray' e selam, 3-4 DVD oynamaya devam.
  • Oyun olarak değil de,player olarak en büyük eksiği Blu-Ray bana göre.Oyunlarda arada dağlar kadar fark olmadığını FF13 de gördük zaten.Yapımcının yakınması ve kırpılmalar konusunda en çok tartışılan oyun oydu çünkü.

    Buarada,inşallah bir sonraki nesilde oyunlar sadece Games On Demand olmaz.Hem 2.el piyasası olmaz,hem de kutu kitapçık ve disk:)O kadar para vereceksem bunları isterim ben.Tabii oyunları 20 dolar civarına satacaklarsa sorun yok:)

    Saygılar..
  • artık disk devri kapanıp usb bellek gibi taşıyıcılarda satılsa oyunlar daha pratik olur.sırf disk okuyucular yüzünden bile makinenin boyutu büyüyor ve eğer oyun diskten oynanıyorsa ses oluyor. bu saydede bunlarda aşılmış olur.
  • XBOX360'a Blu-Ray desteği gelmesi demek (geleceğini hiç sanmıyorum) back-up oyun döneminin XBOX360'da biteceği anlamına geliyor. PS3'den biliyoruz zaten hala kırılamadı alet.

    Ayrıca DVD9 gayet yeterli şuan XBOX360 için. Ne oyunlar gördük DVD9 ile kaliteli grafik sunan.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Affliction

    XBOX360'a Blu-Ray desteği gelmesi demek (geleceğini hiç sanmıyorum) back-up oyun döneminin XBOX360'da biteceği anlamına geliyor. PS3'den biliyoruz zaten hala kırılamadı alet.

    Ayrıca DVD9 gayet yeterli şuan XBOX360 için. Ne oyunlar gördük DVD9 ile kaliteli grafik sunan.


    +1 kesinlikle katılıyorum
  • Orijinalden alıntı: e.c.i

    oyunun Capcom tarafından X-Box 360 versiyonunun kırpıldığını söylemesi ile doruk noktasına çıktı.







    Arkadaşlar bahsedilenler depolama aygıtları değil mi? Yanlışım varsa düzeltin..Neden xbox versiyonunda kısmaya gitmiş ? 2 Dvd 9 a yaysalar olmuyor muydu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Unzerstörbar -- 11 Mart 2010; 17:17:57 >
  • arkadaşlar hayal görmeyin zaten sony vermez ... kaç kere anlaşma yapmaya çalıştılar microsoft windows 7 için bastırdı ama sony kabul etmedi patant ini vermediler şuan için hayalden öte değil
  • gereksiz...
  • blu-ray le sony nin ne alakası var.
    istese bal gibide koyar fakat açıkçası xbox a blu-ray koyarlarsa bizim gibi back up çıların sonu gelir ve bu hiç istemedigim bişey
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fener1980

    arkadaşlar hayal görmeyin zaten sony vermez ... kaç kere anlaşma yapmaya çalıştılar microsoft windows 7 için bastırdı ama sony kabul etmedi patant ini vermediler şuan için hayalden öte değil


    Bundan haberim yoktu,kaynak verir misin? Haberi bi inceleyeyim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Canok

    blu-ray le sony nin ne alakası var.
    istese bal gibide koyar fakat açıkçası xbox a blu-ray koyarlarsa bizim gibi back up çıların sonu gelir ve bu hiç istemedigim bişey


    blu-ray sony nin bulduğu bir teknolojidir.dolayısıyla patentini sonyden almak zorunda.sony,markası pioneer,saösung,lg ne olursa olsun satılan her blu-ray playerdan diğer şirketlerden payını alır.
  • Valla bize ne zararı var çözemedim?

    Oyunların 2 DVD falan çıkmasının bize ne gibi bir zararı var?

    Elinizin eject düğmesine gitmesi size çok mu koyuyor arkadaşlar?

    Biz oyunumuza bakalım, bizim derdimiz değil.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.