Şimdi Ara

x

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
228
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hey sen, vücut geliştirme pahalı diye ağlayan, gel buraya gel gel

    Evet arkadaşlar, gelelim hayatın gerçeklerine;

    Bir insanın vücut geliştirmesi için ihtiyacı olan MAKSİMUM protein ne kadardır?
    https://bayesianbodybuilding.com/the-myth-of-1glb-optimal-protein-intake-for-bodybuilders/
    https://bayesianbodybuilding.com/eric-helms-protein/

    Bu kaynaklarda da görebileceğiniz gibi, bir insanın vücut geliştirmede kütle kazanımı açısından maksimum verimi alması için ihtiyacı olan protein kilo başına 1.8 gramdır.

    Bu da ne anlama geliyor? Eğer 80 kiloluk biriyseniz, vücut geliştirmeden MAKSİMUM PERFORMANSI almanız için 154 gram protein almanızın yeterli olacağı anlamına geliyor. Bakın özellikle söylüyorum, kilo başına 1.8 gram almak zorunda da değilsiniz, daha düşük miktarlarla da gelişebilirsiniz.

    Peki gelelim asıl sorumuza, günde 154 gram protein almak için ne kadar para ödememiz gerekir?

    Proteini birçok farklı kaynaktan alabilirsiniz, ben şu an aklımda olan en ucuz kaynaktan bahsedicem size.

    Mesela kırmızı mercimek. Şimdi "YAUWWW MERCİMEHNEN OLU MU ET YİYECİN Kİ ET OLSUN" demeden önce, gelin proteinin ne olduğuna biraz bakalım.

    Hangi kaynaktan edinirseniz edinin, besinlerden edineceğiniz bütün aminoasitler aynıdır. Değişen tek şey bu aminoasitlerin oranıdır. Bazı kaynaklarda bazı aminoasitler o protein için "complete protein", yani tam protein diyemeyeceğimiz kadar düşük miktardadır. En düşük orana sahip olan aminoasite "limiting amino acid" denir. Biz "incomplete" olan, yani eksik olan proteinleri ancak bu limiting amino acid oranında tüketebiliriz. Yani etteki proteinle ottaki protein arasındaki tek fark, aminoasit oranı. Ayrıca birçok bitkisel kaynaklı protein complete olabilirken, hayvansal kaynaklı olmasına rağmen complete olmayan proteinler de vardır.

    Daha detaylı bilgi için şuraya göz atabilirsiniz;http://www.bitterpoison.com/archive/complete-protein/

    Aminoasitler ikiye ayrılır, esansiyel ve esansiyel olmayan aminoasitler. Esansiyel olmayanlar zaten vücut tarafından üretilebildikleri için biz esansiyel olan aminoasitlere odaklanıcaz.

    Dokuz tane esansiyel aminoasit var, phenylalanine, valine, threonine, tryptophan, methionine, leucine, isoleucine, lysine ve histidine.

    Şimdi bakalım kırmızı mercimeğin aminoasit profiline

    x


    Limiting amino asitleri olan "Methionine+Cystine", 0.86 skora sahip. Bu da demek ki, diğer proteinlerle kombine etmesek bile kırmızı mercimekten aldığımız proteinin %86'sını tamamen sindirebiliyoruz.

    100 gramında ne kadar protein var? 25 gram. %86'sı kaç? 21.5, yani 100 gram kırmızı mercimekten, 21.5 gram complete protein alıyosunuz.

    Maksimum verimi almak için 80 kilo birinin en fazla ne kadar proteine ihtiyacı vardı? 150. Kaç gram mercimek tüketmesi gerekiyor? 600.

    Yani bu 80 kiloluk arkadaş gün içerisinde protein içeren başka hiçbir şey tüketmese bile, sadece 600 gram mercimek ihtiyacı olan tüm proteini karşılıyor.

    Peki 600 gram mercimeğin fiyatı ne kadar?

    x


    2.5 kilosu 10 liraysa, 600 gramı 2.4 lira eder.

    Sadece 2.5 liraya 2070 kalori, 354 gram karbonhidrat, 66 gram fiber, 150 gram(129u complete) protein almış oluyorsunuz, hem de son derece sağlıklı bir kaynaktan.

    Bakın bu miktarlar daha hiç kombine falan edilmeden. Mesela lor peynirinin Methionine+Cystine skoru 1.57, yani mercimekte eksik olan proteinler lor peynirinde fazlasıyla var. Bunun gibi kombineler yaparsanız yemeniz gereken besin miktarı ciddi ölçüde düşer.

    Yukarıdaki verilerin hepsi United States Department of Agriculture(USDA)'dan, yani dünyanın en güvenilir kaynağından alınmadır.

    Hülasa conclusion odur ki, vücut geliştirmeyi, yahut başka bir şeyi gerçekten isteyen adam bir yolunu bulur ve yapar, istemeyen de bir bahane bulur ve ağlar.

    Edit1: ABİ HÂLÂ O PROTEİNLER AYNI DEĞİL MUHABBETİ YAPILIYO, 5 YAŞINDAKİ ÇOCUĞA ANLATIR GİBİ BASAMAK BASAMAK ANLATTIM OKUMUYO MUSUNUZ YA

    Edit2: mrslimshady isimli üyenin iddialarına olan cevaplarımı konuya koyuyorum ki aynı iddialarda tekrar tekrar bulunulmasın. Aşağıdaki "Alıntıları Göster" kısmına tıklamayı unutmayın, yoksa yazdıklarımın büyük bir kısmını göremezsiniz.

    quote:

    Hayatında spor yapmamış veletler toplanmış yine


    Ad hominem. Ayrıca kimin spor yapmadığını nereden biliyorsun?

    quote:

    Kas kütleniz değil , vücut ağırlığına göre protein alırsınız. Bu da vücut geliştirmeci için ideal olarak kilo başına , 2 -- 2.5tir.


    Bu iddialarını hangi kaynaklarla temellendiriyorsun? Ben konuyu açtığım zaman kaynakları verdim. Verdiğim kaynaklarda bu konuda yapılmış tonla araştırma ve meta analiz var. Ben iddialarımı verdiğim linklerdeki kaynaklarla ispatladım. Senin referanslarını merak ediyorum. Eğer iddialarını ispatlayamıyorsan söylediklerinin dikkate alınması için hiçbir sebep yok.

    quote:

    Mercimeğin fotosunu falan atmış , yok artık

    x


    Google'a direkt mercimek yazdın değil miKendi attığın SS'te "boiled" yani "haşlanmış" yazıyor. Okuman yok mu?

    Google'dan "mercimek protein" diye aratır ve, "LENTILS, BOILED" yani "MERCİMEKLER, HAŞLANMIŞ" yerine, "LENTILS" yani "MERCİMEKLER" seçeneğine tıklarsan, mercimekte ne kadar protein olduğunu görürsün.


    x


    quote:

    Hayatında spor yapmadan boş yapan insanlar yerine , tecrübeli antrenörlerin diyet programlarına bakın


    Bir cümlende iki mantıksal safsataya birden düşmüşsün.

    Argumentum Ad Hominem, Argumentum Ad Verecundiam

    Ayrıca spor yapmadığımı ispatlayabilir misin? Tecrübeli bir antrenör olmadığımı ispatlayabilir misin?


    quote:

    Sporda yeterince ilerlediyseniz , günde 700 GR altı etin dahi kurtaramadığı seviyelere ulaşacaksınız


    Yazın boyunca iddialarının hiçbirini ispatlamamış, bol keseden sallamışsın. Benim tüm iddialarımın ispatları konuda verdiğim referanslarda mevcut.

    quote:

    tavuk göğsünde 31 GR protein var , mercimekte 9.


    İkisi de hatalı. Yazın baştan aşağı hatalardan ibaret. Mercimek ile ilgili olan düşük protein iddiasını yukarıda zaten ispatladım. Şimdi de tavuk göğüsü ile ilgili olan iddianı ispatlıyorum;

    x


    Google veritabanını USDA'dan alır. SS'te gösterdiğim kısıma tıklayarak, Google'ın kaynak aldığı USDA sayfasına direkt ulaşabilirsin. Buraya tıkladığımızda da karşımıza gelen ekran şu;

    x


    Gördüğün gibi google'da yazan protein değerleri, PİŞMİŞ, KIZARTILMIŞ, YANİ SUYUNU, AĞIRLIĞINI KAYBETMİŞ TAVUK GÖĞÜSÜ İÇİN.

    Yani sizin marketten alacağınız suyunu kaybetmemiş tavuk göğüsü için değil.

    Peki marketten aldığınız, PİŞMEMİŞ, KIZARTILMAMIŞ, SUYUNU KAYBETMEMİŞ, DERİSİZ, KEMİKSİZ tavuk göğüsünün 100 gramında ne kadar protein var? USDA'dan bakıyoruz


    x


    22.5 GRAM.

    quote:

    5 Yıldır spor yapıyorum , hayatımda gördüğüm en komik konulardan biri :)


    5 yıldır spor yapıyo olabilirsin ama, 5 yıl boyunca hiçbir şey öğrenmemişsin. Okumayı bile. Bana sorarsan vücut geliştirmeyi bırak ilkokula baştan başla, önce okumayı öğren.


    Diğer üyelere de vereceğim cevapları burada toplamayı planlıyorum.

    Edit 3: Daha fazla cevap vermeyeceğim, iddialarımı ispatlamam hiçbir işe yaramıyor. Hadi selametle







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.