Şimdi Ara

Wrestling Mpire Remix (Rehber Tarzı Tanıtım)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
408
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Konuyu okuyanlara selamlar. İlk konumda Wrestling Mpire Remix oyununu ele alacağım. İngilizce'nin cümle yapısı bilgisi ve birkaç kelime bilgisi ile gayet güzel oynanacak bir oyun. Dili ağır değil.

    Gayet zevkli ve güzel bir oyun. Grafiğe çok takmıyorsanız tam sizlik. 52 MB civarı bir oyun. Güreş kariyeri ve yönetim kariyeri olmak üzere iki seçeneğiniz var. İkisi farklı indiriliyor, ancak benim önerim güreş kariyeri. Yönetim kariyeri de güzel ama, çok uzun. Bi' de yönetim kariyerinde güreşçilerle uğraş, onlara antrenman yaptır, şirketin para durumunu adam akıllı tut. Bi' de üstüne üstlük tv execute'nin binlerce isteği falan, zor yani. Güreş kariyeri daha sade, hikayeli (WWE tarzına yakın) şampiyonluklu kupalı güzel bir oyun. Oyunda 16 ile 55 yaşları arasında olabiliyorsunuz. Benim önerim 16 yaşında başlayın. Oyundaki güreşçilerin yarısından çoğu gerçekte olan güreşçilerden alıntı. Mesela Undertaker(Menace), Kane(Cabal), Triple H(Hard Hammer), Steve Austin(Redneck Rosteen) gibi. İsimleri gerçektekine yakın, görünüşleri de öyle. WWE'yi takip edenler görünüşlerden kim olduğunu çıkarabilir. Oyunda para kazanabileceğiniz 6 federasyon var. Bunlar; Federation Online, All American Wrestling, Maple Leaf Grappling, Rising Sun Puroresu, United Kingdom Wrestling ve Super Lucha Libre. Başlangıçta Wrestling School'da başlarsınız ve sonraları başarınıza göre bazı şirketler sizlerle sözleşme imzalamak ister. Tabii bu tür oyunların olmazsa olmazı yetenekler ve güreş hareketleri vardır. İsterseniz ilk önce yetenekleri ve ne işe yaradıklarını anlatayım:

    Popularity: Bu sizin hayranlar tarafından ne kadar önemsendiğinizi gösterir. Bu özelliğiniz ne kadar yüksekse sözleşmelerde o kadar fazla para alırsınız ve film teklifleri, oyun teklifleri daha hızlı gelir.

    Strength: Bu ne kadar yüksekse o kadar fazla hasar verirsiniz. Mesela sizin gücünüz 90 iken rakibinizin Toughness'i (Birazdan bunu da açıklayacağım) 70 civarıysa tek special (özel hareket) attığınızda rakibinizin enerjisi çeyrekten sıfıra iner.

    Skill: Bu ne kadar yüksekse siz o kadar rakibinizin sizin hareketlerinizi reverse etmesini engellersiniz. Reverse etmek hareketten kurtulmak demektir. Aynı zamanda ne kadar yüksekse siz o kadar rakibinizin hareketlerini reverse edersiniz.

    Agility: Bu ne kadar yüksekse siz o kadar hızlı koşar ve hızlı yürürsünüz. Aynı zamanda yerden hızlı kalkmanızı sağlar. Rakibinizi daha hızlı yakalarsınız ve daha hızlı yumruk atarsınız.

    Stamina: Bu ne kadar fazlaysa enerjiniz o kadar çok demektir. Güreşirken veya antrenmanda falan çok işinize yarar.

    Toughness: Bu ne kadar fazlaysa rakip tarafından verilen hasar o kadar azdır.

    Attitude: Bu ne kadar fazlaysa siz de şirketiniz için o kadar önemlisiniz demektir. Bu 99 olduğunda şirketinizden bir yıllık sözleşme teklifi bile alabilirsiniz.

    Happiness: Bu ne kadar fazlaysa o kadar mutlusunuz demektir. Mutluluk, rakiplerinizi reverse etmeyi az da olsa etkilemektedir. Pes ve Fifa'daki kondisyon durumuyla aynı.

    Her özellik en fazla 99 olabilir. Özellikler bu kadardı. Hareketlere gelecek olursak, bir ton hareket var. Siz en sevdiğiniz hareketleri ayarlayabilirsiniz. Ancak, hareketleri yaparken her ne kadar yetenek önemli olsa da, boy ve kilo da önemlidir. Mesela her özelliğiniz 90 olduğu taktirde sizin boyunuz 5'11, rakibin boyu 7'0 olduğunda rakip sizi kolaylıkla reverse eder. Yalnız bu hayvan gibi 7'11 ft 500 lbs olun demek değildir. 6'0 ft boy ve 220 lbs kilo gayet yerindedir. Bu oyundaki boy ve kilo hesaplamaları ft ve lbs üzerinedir. Biraz araştırarak metre ve kg değerlerini öğrenebilirsiniz. Mesela karakteriniz benim önerdiğim gibiyse 185-190 boyunda ve 85-95 kilodur. Bu da bir güreşçi için gayet güzel bir boy ve kilo değeridir. Ama ayarlarken tutup da zayıf ve kısa adamdan Chokeslam gibi büyük bir hareketi yapmasını beklemeyin. DDT tarzı kaldırmak gerekmeyen hareketler kısa ve zayıflar için idealdir. Karakterinizi yaparken Heel veya Face mi olacağınızı seçebiliyorsunuz. Heel kötü, Face iyi kişilik demektir. Face olanları izleyiciler hep alkışlar ve face kişilikler kazandığında izleyiciler çıldırarak sevinir. Geçenlerde benim kulağım patlıyodu az daha.

    Maç sonralarında federasyon yöneticileri sizlerden bir şeyler isteyebilirler. Dediklerini yaparsanız Attitude'ınız artar. Oyunun ana menüsünden ayarlar kısmına girdiğinizde oradan çözünürlük, ses ve zorluk gibi şeyleri ayarlayabiliyorsunuz. Oradan zorluğu Hard ve antrenmanı Easy'e çekmeniz, oyundan kat kat keyif almanızı sağlayacaktır. Oyun içerisinde antrenman yapmayı unutmayın ve antrenmanda geliştirebileceğiniz her özelliğinizi eşit yollarda geliştirmeyi unutmayın. Mesela ilk sınırı 75, sonra 80, sonra 90 ve en son 99 gibi sınırlar koyarak eşit şekilde gelişirseniz o zaman panzere dönüşürsünüz. Benim karakterimin overall'ı (bütün yeteneklerinin toplamı ve yetenek sayısına bölümü) 88. Boyu 5'11 ft (182 metre) kilosu 200 lbs (80-85 civarı) ve Triple H ile The Rock gibi karakterleri rahat rahat yenebiliyorum. Zorluk hard ve çok zevkli. Her neyse, beni boşverelim.

    Ayrıca oyunda emekli olduğunuzda aynı kayıt üstünden kendi yaptığınız farklı biriyle güreşmek de var. Mesela diyelim 1 isimli adamınızı emekli ettiniz, tarih 2022. Aynı kayıt üzerinden karakteri yapmadan önce Inherit Universe'ı seçerseniz 2022 yılından farklı karakterle devam edersiniz. Aynı zamanda eski karakteriniz yapay zeka yardımıyla bir şeyler yapabilir (benim maçıma interfere etmişti). Interfere etmek, maça karışmak anlamındadır. Herhangi bir güreşçi maç esnasında hakem veya normal bir şekilde gelebilir. Normal geldiğinde arkadaşınızsa rakibe, değilse size saldırır. Bir süre sonra da hakem, interfere edene Get Out! mesajı gönderir. O mesajdan sonra interfere eden vuramaz ve ringden çıkar. Çıkana kadar da hakemden dayak yer.

    Oyunda Traditional, Hardcore, 2v2, 3v3, 4v4, Steel Cage, 24/7 Challange, Iron Man gibi maç türleri var. Herhangi biri size denk gelebilir. Genelde denk gelen Traditional maçlardır. Aynı zamanda maçlar aynalar, bombalar, dikenli ring halatı ve alevli ring halatı içerebilir. Normal bir Traditional maçta ringde rakibe yabancı cisimle vurduğunuz an diskalifiye olursunuz ve maç biter. Elinize yabancı cismi aldığınızda onu kullanmak yasaksa hakem size Do Not Do It! der. Ayrıca oyunda sakatlanmak ve ölmek de var. Hastalanmak da var. Ancak hastalık bir süre sonra geçiyor. Sakatlıklar sırt, karın, kafa, kol, el ve bacaklardan olur. kafa ve vücut hariç gerisi maç esnasında kopabilir. Mesela siz maç esnasında rakibinizin iki kolunu ve iki gözünü koparırsanız, maç sonunda o adamın ölmesi %70 ihtimaldir. Zaten yaşasa da bütün yetenekleri 30'a düşeceği için maç kazanamaz ve emekli olur. Oyunda Hall of Fame(Legends) var. Çok iyi bir kariyer sonunda emekli olduğunuzda oraya gidersiniz ve başka karakterle Inherit Universe yaptığınızda eski karakterinizi Legends'ta görebilirsiniz.

    Oyun Kontrolleri: a,s,z,x tuşlarıdır. Oyun içerisinden ayarlardan ne işe yaradıklarına bakabilirsiniz. Ayrıca, karakter oluştururken sizden bir sürü hareket seçmenizi ister. Bu hareketlerin nasıl yapıldığını seçme ekranında yazar ancak anlaşılması biraz zor. Main Moves kısmında A, B ve C olarak ayrılır. A ve C kısımları saldırı, B kısmı rakibi reverse ettiğinizde kurtulup vurduğunuz harekettir. A kısmındaki hareketleri a tuşuyla karakteri tutup a'ya tekrar bastığınızda yaptığınız hareketlerdir. C ise a ile tutup x'e bastığınızda yaptığınız hareketlerdir. Biraz örnek vereceğim aşağıyı okuyun:

    Move A Centre: Rakibi tuttuktan sonra sadece a tuşuna bastığınızda yaptığınız harekettir. Genelde hafif hareket seçilir ve yumruklardan sonra yapılan açılış hareketi buradan yapılır.

    Move A Up: Rakibi tuttuktan sonra klavyeden yukarı ok tuşuna, sonra da a tuşuna basılarak yapılan harekettir. Burada genelde suplex hareketleri bulunur.

    Move A Down: Rakibi tuttuktan sonra klavyeden aşağı ok tuşuna, sonra da a tuşuna basılarak yapılan harekettir. Burada genelde powerbomb ve powerslam tarzı hareketler bulunur.

    Move A Side: Rakibi tuttuktan sonra klavyeden sağ veya sol ok tuşuna, sonra da a tuşuna basılarak yapılan harekettir. Burada genellikle DDT tarzı hareketler bulunur.

    Move C kısmı da a kısmı ile aynı olup, değişikliği sadece a tuşuna basmak değil x tuşuna basmaktır.

    Additional Moves'ta rakip yerdeyken ayaklarından veya kafasından tuttuğunuzda a yada x tuşuna basarak yaptığınız harekettir. Kafada önerim Dragon Sleeper, ayakta önerdiğim Elevated Crab hareketleridir. Bu hareketler pes ettirme hareketleridir ve tuttuktan sonra hızlı hızlı a tuşuna basmanız gerekmektedir. Bir süre sonra rakip ya reverse eder, ya da dayanamayıp bağırarak pes eder.

    Ayrıca hazır hatırlamışken şunları da söyleyeyim. Bazen güreşçiler sizle maça çıkmak isteyebilirler ve kendi opsiyonlarını sunarlar. Beğendiğiniz karşılaşmaları onaylayarak belirtilen zamanda onlarla maça çıkabilirsiniz. Bazen güreşçiler sizden yardım isteyebilir, bazen sizlere kendi bildikleri hareketleri satmak isteyebilirler ya da size drug satmaya çalışabilirler. Ancak fazla drug alırsanız ölebilirsiniz ve her aldığınız drugta Attitude'ınız düşer. Attitude'ınız 60 altına düştüğünde hiçbir federasyon sizi istemez ve emekli olmak zorunda kalırsınız, bu yüzden bu konuya önem verelim.

    Bazen size film teklifleri yada röpörtaj teklifleri falan gelebilir. İlk zamanlarda kabul edin ve film çekimleri olduğu zamanlarda maçlarınız olmayacağı için antrenmanla kendinizi geliştirin, hem de film teklifleri 10.000$ oluyor, para da cepte yani.

    Bazen uzun süre sonra ringlere döndüğünüzde heel olsanız bile taraflarlar sizi sevinerek karşılayabiliyorlar. Normalde heel karakterler yuhalanır. Ayrıca o uzun süre sonraki dönüşlerde efsane bir maç ayarlanmış olabilir, yapay zekanın güzelliği. Bazen federasyon liderleri sizden bir şeyler isteyebilirler. Örnek verecek olursak diyelim ki strength yeteneğiniz 75, oyunda tarih 3rd week of September, 2017 ve federasyon lideri sizinle görüşmek istedi. Adam der ki: "2nd week of December, 2017 tarihine kadar Strength yeteneğini %82 yapmazsan seni kovarım." Yapmazsanız cidden kovar. Kovulduğunuzda Wrestling School'a geri dönersiniz. eğer Wrestling School'dan kovulursanız, o zaman zorunlu emekli olursunuz. Oyun sizi otomatikman emekli eder. Federasyon liderlerinin önerilerini dikkate alın. Her kabul ettiğiniz öneride Attitude'ınız artar. Ama tutup da maaşınızı kesmek isterse onu kabul etmeyin, manyak mısınız?

    Güncelleme:===============================================
    Rakibiniz size hareket yaparken kurtulmak için a tuşuna hızlı hızlı basın, yeteneğe ve biraz da şansa bağlı olarak kurtulabiliyorsunuz. Special hareketi reverse edemezsiniz. Üstünüzde Special! diye işaret yandığında rakibi tutup ayaktayken a tuşuna basarsanız kendi special hareketinizi, z tuşuna basarsanız rakibin special hareketini vurursunuz. Rakibin special hareketini vurmayı heel iken ya da düşmanlık içinde olduğunuz rakiple güreşirken yapın (heel ya da face fark etmez)

    Ayrıca bir federasyona katılmaya imza atarken ekranın altına bulunan Health Policy'in açık olmasına dikkat edin. Yeşil yazmasına gerek yok, gri yazanı seçin. Siz sakatken masraflarınızı karşılasınlar yeter.
    ===========================================================

    Bazen efsane hikayeler falan oluyor, hele o zamanlar oyundan çıkmak istemeyebilirsiniz. Oyun cidden sarıyor ve çok eğlenceli.

    Oyunun İndirme Linki:http://download.cnet.com/Wrestling-MPire-Remix-Career-Edition/3000-2117_4-75623450.html

    İyi eğlenceler. Anlatmayı unuttuğum şeyler varsa özür dilerim. Zaten oynayarak anlarsınız her şeyi. Görüşmek üzere.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YTcomBaklavaDilimi -- 31 Mart 2017; 15:48:45 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.