Şimdi Ara

WoW'da Frame Rate Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.619
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Uzun bir süredir wow oynarım. Ancak bu yaşadığım olay daha 1-2 aylık bir problem ve hala çözümünü bulabilmiş değilim. Sorunum şu; Normal bir şekilde 1680x1050 çözünürlükte 80-100fps aldığım oyun 30-40 sn'liğine inanılmaz bir şekilde 10-20 fps veriyor. Her 2dk'da bir tekrarlanıyor. Denediğim ve sonuç alamadığım yöntemlere geleyim:

    1-En son sürücüler yüklendi(Ekran kartı, ses kartı, anakart vs.).
    2-XP'den Vista Ultimate versiyona geçildi.
    3-Power Supply değiştirdim.
    4-Ram 1Gb idi, 2Gb ram aldım(Oldukça kaliteli ramler buradan şüphem yok).
    5-Harddisk aldım(Bad sector kesinlikle yok).
    6-Anakart, işlemci ve ekran kartı ısılarını sürekli kontrol ediyorum sınırın hep altındalar.
    7-WoW ayarlarında herhangi bir anormallik yok. Repair de ettim hatta.
    8-İşletim sistemimde bir problem yok, daha yeni yüklendi. Oldukça normal çalışıyor. Virüs, trojan, spy kesinlikle yok eminim.


    Aklıma daha yaptığım şeyler gelirse ekleyeceğim. Artık son çare oyunda bir GM'e ticket açacağım. Sizin de aklınıza gelen bir şey varsa lütfen paylaşın. Çok sinir bozucu bir hal almaya başladı


    Not: Bu sorunu sadece WoW'da yapıyor. Başka herhangi bir oyunda böyle bir sorunla karşılaşmıyorum.







  • video ayarlarından vertical sync. i kapat düzelmesi gerek.

    edit: oyunu da yeniden aç kapa bu işlemden sonra.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi diablo2 -- 16 Ocak 2008; 23:16:49 >
  • v sync acıkken 100 fps veren monitör neymiş öyle
  • Denedim dostum oyundan da, Catalyst'den de kapalı şu an. Ancak Vsync açık olsa bile monitörüm(LCD) 60Hz'de sabit olarak kalması gerekir. Ancak o kadarı bile olmuyor. Yani 10-20fps... Video ayarlarında birçok kalite ayarını kıstım ancak nafile. Sistemim normalde 100fps üzerinde oynatıyor ama acayip bir şekilde bir yavaşlama döngüsü var sanki.
  • bence oyunu açıp fps düştügünde görev yöneticisini açıp cpu yu hangi işlem zorluyor bi kontrol et, en azından problem wowdamı degilmi bi fikir edinmiş olursun
  • keşke ultimate e geçmeseydin ram yiyor :(
  • 2gb ramde ultimate versiyon üzerinde 4 tane wow açar makina ;)
  • vista dan kaynaklanıyor sanırım

    bende aynı sorunu yaşıyorum , ama 2 işletim sistemi yüklü bende

    xp ile açınca sorun yok gayet akıcı oynanıyor
    anlamış değilim
    4gb ram takmayı denedim sorun hala var
  • audiodg.exe diye bir dosya vardı. Ondan kuşkulanıp kapadım. Ses gitti ancak herhangi bir değişiklik olmadı. Diğer kuşkulandğım ve kapatabileceğim uygulamaları da sonlandırdım. Ancak aynı durum devam ediyor. Şimdi işletim sistemini yeniden kurduğum için güncellemeleri yapıyor. Son duruma bakıp tekrar deneyeceğim. Aklınıza bir şey gelirse çekinmeden söyleyin
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Auril

    vista dan kaynaklanıyor sanırım

    bende aynı sorunu yaşıyorum , ama 2 işletim sistemi yüklü bende

    xp ile açınca sorun yok gayet akıcı oynanıyor
    anlamış değilim
    4gb ram takmayı denedim sorun hala var



    Sorun Vista'da değil çünkü Xp kurulu iken de yapıyordu. Bu sorunu yaptığı için Vista kurdum. Acaba diyorum yeni çıkan wow patch'lerden sonra mı oldu?
  • wow yeni yeni oynarken 9600xt almıştım ozaman :D kasmadan adam gibi oyuyorduk,içinden HL 2 kuponu filanda çıkmıştı manyak gibi sevinmiştim.9600xt ile zamnında kasmayan oyun ,şimdi kimde duysam artık FPS sorunu yaratıyor ,aynısı bendede geçerli xt1950 pro var,2gb ram ,dual core bilmem ne,filan falan ama yok kasıo:) sanırım oyun teknoloji sevmiyor.
  • Sanırım sorunumu hallettim. Vertical Sync'ı kapatmak yerine açtım. Artı olarak Triple Buffering seçilebilir hale geldi. Onu da açtım. Oyun şu an 60.0 fps'de sabit olarak oynanmakta. Ne çıkıyor, ne de iniyor. Ancak bunu daha önce Xp'de denemiş, sonuç alamamıştım. Yardımlarınız ve fikirleriniz için teşekkürler.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: experienced

    wow yeni yeni oynarken 9600xt almıştım ozaman :D kasmadan adam gibi oyuyorduk,içinden HL 2 kuponu filanda çıkmıştı manyak gibi sevinmiştim.9600xt ile zamnında kasmayan oyun ,şimdi kimde duysam artık FPS sorunu yaratıyor ,aynısı bendede geçerli xt1950 pro var,2gb ram ,dual core bilmem ne,filan falan ama yok kasıo:) sanırım oyun teknoloji sevmiyor.


    Oyunun resmi forumlarında da birçok insan bu sorundan şikayetçi. Oyun sistem özelliklerine bakmaksızın hemen hemen her bilgisayarda kasıyor.
  • dostum öncelikle vsync açıkken benim bildiğim oyun 60 fps ye kilitlenir ve geçmez belki sen başta vsync kullanmıyordun şimdide açtın ve geçemiyor yukarılara....

    Neyse öncelikle uzun süredir format atmıyorsan tavsiye ederim. olmadı registery silen programlar var(registery mechanic diye bir tane vardı sanırım googleden bulursun)

    Ayrıca daha 3 gün önce aynı dertten oyunu kaldırıp baştan yükledim ve FPS 20 puan civarında arttı.. biliyorum çok saçma buluyorsun dediğimi ama sahiden böyle.. bir anda fps 40 tan 60-70 lere fırladı.. gaza geldim format attım üstüne tekrar wow açtım 70-80 lere dayandım.. bir dene zarara girmezsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.