Şimdi Ara

WORD'de YAPILMASI NERDEYSE İMKANSIZ İSTEK - AutoCorrent Otomatik Tamamalama Özelliği Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
235
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Merhaba,

    Word'de kelime yazarken bu kelimeleri önceden tanımlayıp kısaltma ile otomatik tamamlatabiliyoruz. Mesela trf yazıyoruz tarafından otomatik yazılıyor. Bunu önceden yazıyoruz tabi.

    Şimdi satırda bunu yazdık tarafından geldi, sonra sildik bi daha trf yazdık tarafından geldi, sonra bir daha sildiğimizde trf yazsakta tarafından gelmiyor. Satır değiştirince alt satıra veya üst satıra geçip trf yazınca geliyor ama o satırda olmuyor.

    Word 97de bu özellik ne kadar silsenizde tekrardan tamamlıyor. Ama 97den sonra bu özelliği değiştirmişer 2 defa silince o satırda tamamlama yapmıyor. Ben bu özelliği aynı 97'de olduğu gibi sürekli olarak tamamlamasını istiyorum. Böyle birşey nasıl yapabiliriz?

    Bir arkadaş worde macro yazarsın içinde kodla bunu her zaman tamamla diye bir kod eklersin dedi. Bunun her sayfada çalışabilmesi için ise wordun şablonlarının boşuna bu kodu eklersin dedi. Yani doğal olarak word her açıldığında bu macrolu şablonla açılır ve isteğin olmuş olur dedi. Yalnız bu kadar profesyönel bilgim yok malesef. Bu konuda bana yardımcı olabilirseniz çok sevinir çok dua ederim. Kolay gelsin.







  • benim bildiğim 2 tane macro'suz ara çözüm var.

    1 - bir kere yazıp sildikten sonra yukarı aşağı ok tuşlarına basarak satır değiştir ve geri gel, geri geldiğinde tekrardan autocorrect tekrar devreye girmiş olur. Ekstradan 2 tuşa basmış olursun.

    2 - anahtar kelimen "abcd" ise mesela "abc" diye başka bir girdi yap oradaki sözlüğe. "abcd" yi sildikten sonra aynı satıra "abc" yazarsan gene aynı sonuca ulaşmış olursun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.