Şimdi Ara

WOOFER BAĞLANTI SORUNU..!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
380
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2 adet 4 er ohm 450 watt rms wooferı birbirine paralel bağlayarak 2 ohm elde ediyoruz. benim sorum 2 bass 450x2=900 watt ayrı ayrı 4 ohm da peki paralel bağlayıp 2 ohm a düşürdüğüm zaman vereceğim güç yine 900 watt mı olmalı 2 ohm da??? yani 4 ohm 2 wooferı paralel bağladığımda 2 ohm olarak vereceğim güçte yükselmesi mi gerekiyor?? 2 ohmda iki wooferı 900 rms verirsem nasıl çalar?? amfim 2ohm da 900 rms veriyo 4 ohm da 450 rms.. hiç bi yerde bulamdım cevabını sizlerden yardım bekliyorum arkadaşlar şimdiden teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wooferkamil -- 16 Ekim 2010; 11:40:37 >

• Kullandığın bass kadar güç gerekir, nasıl bağladığın önemli değil.
    Yani yine 900 watt eder.
    Senin amfin 2 ohmda 900 RMS veriyor yazabilir ama sen o gücü alamazsın, 14,4 Voltta gerekli akım verildiğinde alırsın o değeri normal şartlarda, ama fazla Gaini açarsan alırsın, bu sefer de distorsiyon artar.
    Sonuç olarak amfine 2 wooferı paralel bağladığında yine de yüksek verimle çalacaklardır.
    Gain ayarını ölçerek yapın, dinleyerek ayar yapılmaz.
  • cevap için sağol kardeş.. yalnız benim amfinin üzerinde power supply DC 12V yazıyo yani 12 volttaki değerleri vermiş olabilirmi? o zaman 14,4 voltta amfinin rms değerleri yükselecektir doğru mu acaba? amfi vibe blackbox bass 4 v1 modeli.. piyasada yok denecek kadar az var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wooferkamil -- 17 Ekim 2010; 10:13:30 >
  • Kullanım klavuzu ya da sitesinde manual falan yok mu, specleri falan?
    Amfilerin çoğunda yazan değerler 14,4 Volttaki değerlerdir, nadiren 13,8 Volttakileri yazar bazı üreticiler.
  • evet amfinin değerleri 13.8 volttaki değerleri yazılmış kendi sitesinden baktım..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.