Şimdi Ara

wireless mesafe arttırımı (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
352
Cevap
1
Favori
155.288
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  wireless mesafe arttırımı


    İşe PCI Wireless, USB adaptör, reflektör diye başlayıp sonu yukarıdaki sistemde buldum.

    Merak edenler için kutu içerisinde D-Link DWL 2100AP var. Wireless Client modunu destekliyor. Bağlanmak istediğim ağ belli olduğundan (izinli giriş) Directional anten kulandım. Bağlantı mesafesi yaklaşık 4-5KM Anten Directional olmasına rağmen bayağı bir ağı görüyor. Gerçi merak edip Omni anten taktığımda etrafta birçok network olduğunu farkettim.

    İşin başlangıcında bir miktar masraf oldu. Tabi daha sonraki aylarda ödemediğim ADSL faturaları ile bu parayı geri tahsil ettim ve şu anda kardayım.

    Merak eden arkadaşlar olursa ayrıntılı şekilde anlatırım




  • İyi olmuş zaten arkadan da gördüğüm kadarıyla antenin konumu çok iyi. Bir sürü binayı direk görüyor. Ne diyelim iyi kullanmalar.
  • --------------------------------------------------------------------------------

    arkadaşla ortak internet kullanmak için kablosuz pci kart aldım en iyi yerde %35-40 sinyal var 18-24 mbps bağlanıyor ancak camfrog ta denedim seste kesilmeler oluyor bunun kablosuz bağlantıdan kaynaklandığını düşünüyorum satın aldığım pci kart edimax markalı 1 mt kadar uzatma kablosu var .. aynı sinyal seviyesinde olmak şartı ile daha pahalı olan pci kart yada usb adaptör ile kesintisiz bağlantı kurulabilirmi? yoksa değişen birşey olmaz mı! daha iyi sonuc alacağımı bilsem us robotics le farkını verip değiştirmeyi düşünüyorum. kullanan bilen varmı ?

    not: kart yukarıda resmi olan edimax :) yani aynısı
  • Eğer bağlantı sizin değilse daha iyi bir anten belki yardımcı olabilir ama sonuçta bilemezsiniz belki de ses kesiliyor dediğiniz anda modemle sizin aranızdan birisi geçiyordur dolayısıyla da sinyal kesintiye uğruyordur. Bunu örnek olsun diye söyledim. Ama normalde olmaması lazım belki bağlantıyı başka kullananlardan dolayı felan olabilir.
  • Arkadaşlar yeni eve taşındık ve ev ile bizim dükkan epey yakın şu anda. Dükkandaki interneti eve paylaştırmak istiyorum.(ya da tam tersi olacak, interneti eve alıcam paylaşımı dükkana vericem) Resimden de görüleceğe üzere ev 2. katta dükkan ise giriş katı ve ve ev ile bizim dükkan arasında 2 tane dükkan var, dolayısıyla 3 duvar var. ( Aslında 3 sayılmaz, poşetçinin bizim eve bakan duvarı full cam). Şimde ben bu MIMO'lu router ve pci kartlarından alsam sizce bağlantı kurar mıyım? Eğer sağlayamazsam bizim dükkandan poşetçinin hemen üzerine bi anten uzatmayı düşünüyorum. Böylelikle router ve anten birbirlerini aralarında bir engel olmadan görebilecekler... Bu konudaki fikirlerinizi almak istiyorum. Eğer anteni poşetçiye kadar uzatsam anten kablosu uzunluğundan kayıp yaşar mıyım? Sizce bu sistem sağlıklı çalışır mı?

    Diğer bi düşüncem ise bir şekilde network kablosu uzatmak.Sanırım yaklaşık bi 100 metre kablo gider. Network kablosu için maksimum uzunluk nedir?

     wireless mesafe arttırımı


    Edit : Resim ekledim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smartcard -- 21 Ekim 2006; 23:22:40 >




  • En iyisi net. kablosuyla yapmak. Anten kablosu pahalıyagelir kalın olmalı çünkü.
  • peki network kablosunun maksimum uzunluk sınırı var mı?
  • maksimum 100m tavsiye edilir.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: EuphoriA

     wireless mesafe arttırımı


    İşe PCI Wireless, USB adaptör, reflektör diye başlayıp sonu yukarıdaki sistemde buldum.

    Merak edenler için kutu içerisinde D-Link DWL 2100AP var. Wireless Client modunu destekliyor. Bağlanmak istediğim ağ belli olduğundan (izinli giriş) Directional anten kulandım. Bağlantı mesafesi yaklaşık 4-5KM Anten Directional olmasına rağmen bayağı bir ağı görüyor. Gerçi merak edip Omni anten taktığımda etrafta birçok network olduğunu farkettim.

    İşin başlangıcında bir miktar masraf oldu. Tabi daha sonraki aylarda ödemediğim ADSL faturaları ile bu parayı geri tahsil ettim ve şu anda kardayım.

    Merak eden arkadaşlar olursa ayrıntılı şekilde anlatırım



    abi sen aşmışsın işi ya kaça mal oldu bu sistem

    ben istanbul yakacıkta oturuyorum ist yi tepeden görüyor

    telsizle bile çatıya çıksan en az 10 tane konuşma yakalıyorsun


    bu sistemi ben yapmak istiyorum

    en az heralde 50 tane yakalar ciddiyim bütün binalar gözüküyor 5 km çapı varsa ooo



    biraz detaylı anlatsana sen şunu bide daha çok fotoğraf çeksene değişik açılardan görelim lütfen




  • @sarikanarya567

    Aslında çatıya ekipman çıkarmamın sebebi biraz değişik oldu. Sebebi PCI kart + Anten kullanmak istediğimde kablo problem çıkardı. Anten için kablo herhangi br kablodan yapılamıyor. Özel kablolar var oldukça pahalı. Hadi para sorun değil diyelim bu kablolar zor bulunuyor (özellikle İstanbul dışında) konnektörlerde aynı. Birde bu kablolarda her ne kadar "düşük kayıplı" densede metre başına 0,5dbi sinyal kaybı oluyor ki az buz değil.

    USB Wireless Dongle kullanmak istediğimde USB arakobloların maksimum uzunluğu 5m. Balkona filan çakılı anten takmak istediğimde bu mesafeninde yetersiz olduğu ortaya çıktı.

    Yurtdışında anten yapımı sitelerini kontrol ettiğimde birkaç yerde Anten + Acess Point kullandığını gördüm. Bunun avantajı şu oluyor. Bu ikiliyi 100 metreye kadar bilgisayardan uzaklaştırabiliyorsun. Bilgisayarla Acess Point arasındaki bağantı bildiğimiz network kablosu Cat5 le yapılıyor. Acess Point' e mümkün olduğunca kısa kablolu bir anten takıldığında erformansı oldukça iyi oluyor. Tabi kullanılan Access point' in "Wireless Client" özelliği olması lazım. Ben bilen kişilere danıştım. Türkiye' de Linksys ve D-Link' in bu tip Acess Point' leri olduğunu öğrendim. Ben tercihimi D-Link DWL-2100AP' den kullandım.

    Access Point seçimini hallettikten sonra Anten seçimine sıra geldi. İki tip anten var. Omni Directional ( Bildiğimiz çubuk anten ) ve Directional (Patch, Yagi). Bu antenlerin özelliklerini incelersen Omni antenler 360º sinyal alıp gönderiyorlar ama etki mesafeleri oldukça düşük oluyor. Directional tipi antenlerde anten gücü dbi olarak arttıkça daha düşük bir açıya odaklanabiliyor.

    Mesela D-Link ANT24-0600 masaüstü Patch anten. 6dbi gücü var. Yönlendirildiği noktanın (yanlış hatırlamıyosam) 60º (30º sağ - 30º sol) bölümüyle ilgilenebiliyor.

     wireless mesafe arttırımı



    D-Link AN24-1400 de Patch anten. 14dbi gücü var. Yönlendirildiği noktanın (yanlış hatırlamıyosam) 30º (15º sağ - 15º sol) bölümüyle ilgilenebiliyor.

     wireless mesafe arttırımı


    Yani aslında anten seçimi bağlanmak istediğiniz noktaların size uzaklığına göre yapılmalı. Bulunduğunuz mahallede birçok wireless bağlantı vardır. Takacağınız anten 360º hakim olacaktır o zaman Omni kullanırsınız. Bağlanmak istediğiniz noktalar sizden uzakta olunca Patch anten kullanma zorunluluğu ortaya çıkıyor. Aslında bu şuna benziyor. El feneri içindeki ampülü çıkartıp çalıştırırsanız heryere ışık verir ama genel olarak etrafını aydınlatır. El fenerinin içine geri takıp çalıştırdığınızda fener içindeki yansıtma mekanizmasıyla çevrildiği noktayı güçlü olarak aydınlatmaya başlar. Yagi, Dish (çanak) olarak adlandırılan güçlü anten tipleride var ama güç arttıkça odaklanılan noktanın tarama açısı düşüyor. 20dbi lık bir antende açı 5º ye kadar düşüyor. Bu açı düştükçe eğer etrafta tombala usulü network bulmak istiyorsanız şansınızda azalıyor.

    Kısaca anten seçimini yaparken ne yapmak istediğinize dikkat etmeniz gerekiyor. Bunları hatırlattıktan sonra ben anten seçimimi D-Link AN24-1400' den kullanmak zorunda kaldım Anten almaya çalıştığım zamanda ortalıkte pek çeşit yoktu. Birde bu antenler oldukça pahalı. Başka bir forumdan ikinciel D-Link AN24-1400 buldum. Fiyatıda uygun gelince onu kullanmaya karar verdim.

    Böylece ana malzeme seçimleri tamamlanmış oldu.




  • bende anteni balkona taşıyarak perforfans artırımına gitim 50ohm luk low loss anten kablosuyla,,, sma soket ler yoktu soket yerine elimle 2 saat uğraştım ince bakır kablolarla kablo ile anten arasında bağlantıyı sağladım

     wireless mesafe arttırımı

     wireless mesafe arttırımı


    deminde cumaya gittimdi gelirken bakkaldan alüminyum folyo aldım 1.8 ytl ye reflektör olayına el atacam

    anten 5 db daha önce el yapımı 7 db lik antenleride denedima ama pek beğenmedim onları ne yaptıkları belli olmuyo bi düzgün çalışıo bi düzgün çalışmıolardı

    nette aşşağıdaki şekilde bi anten görürseniz yapmaya uğraşmayın ben beğenmedim performansını
     wireless mesafe arttırımı




  • hehe evet arkadaşlar şu reflektör olayı baya güzelmiş yaf hızım 54 mpbs den aşşağı inmiyor reflektörü takalıdan beri

    işte resimler kanıtlar

     wireless mesafe arttırımı


     wireless mesafe arttırımı


    herkese serdar ortac - mesafe şarkısını armaan ediom

    linksys wmp54g pci card//usrobotics 5461 wireless router//digitus 5dbi anten//
    //mesafe=200metre + 1 adet duvar//




  • Folyo tam oturmadığından (dalgalı duruyor) yinede tam performans alamazsın Alüminyum bantlar var. Bildiğimiz alüminyum folyonun biraz incesi ama arkası koli bandı gibi yapışkanlı. Reflektör üzerinde oynama yapmak istersen tavsiye ederim




     wireless mesafe arttırımı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EuphoriA -- 28 Ekim 2006; 2:39:50 >




  • saol euphoria arkadaşım bende gıcık olmuştum ilk önce dümdüz düzgündü reflektörü katlayınca dalgalandı alimünyum.. o bantlardan almak lazım evett
  • 1 de bişey sorucam euphoria kardeş sen 4-5 km lik bir uzaklığa bağlanmışsın directional anten ile benim şu an ki balkondaki anetnin yönü havalimanına doğru dönük havalimanı bize şöle havadan 4-5 km uzakta uçakların kuyruklarını görebiliom.. acaba senin gibi bi yagi anten alsam havalimanı ağlarına karışabilirmiyim?
  • arkadaşlar %30-40 sinyal seviyesinde adsl hız testinde 880 kbps civarı alıyomusunuz??
  • quote:

    Orjinalden alıntı: recepky

    1 de bişey sorucam euphoria kardeş sen 4-5 km lik bir uzaklığa bağlanmışsın directional anten ile benim şu an ki balkondaki anetnin yönü havalimanına doğru dönük havalimanı bize şöle havadan 4-5 km uzakta uçakların kuyruklarını görebiliom.. acaba senin gibi bi yagi anten alsam havalimanı ağlarına karışabilirmiyim?


    havaalanındaki ağ TT'nin yani şifreli, o yüzden bir işine yaramaz.
  • nasıl şifreli havaalanında internete nasıl giriyo o zaman millet şifreliyse
  • quote:

    Orjinalden alıntı: recepky

    1 de bişey sorucam euphoria kardeş sen 4-5 km lik bir uzaklığa bağlanmışsın directional anten ile benim şu an ki balkondaki anetnin yönü havalimanına doğru dönük havalimanı bize şöle havadan 4-5 km uzakta uçakların kuyruklarını görebiliom.. acaba senin gibi bi yagi anten alsam havalimanı ağlarına karışabilirmiyim?


    Havaalananında kullanılan sistem sanırım bina içi antenler. 4-5 KM' den iki anten birbirini direkt görmeden bağlantı yapmak oldukça zor.
  • ben başakşehirdeyim dağın başında 4 km çapında evden başka bişi yok ne yapmamı önerirsiniz en iyisi kendime bi wireless alıyım
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.