Şimdi Ara

wireless mesafe arttırımı (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
352
Cevap
1
Favori
155.288
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • USB ile PCI arasında çok fark var, PCI neredeyse iki kat daha güçlü. Fakat her ikisinde de problem ara kablonun uzun olması durumunda sinyallerin zayıflması. Reflektör kullanma yeni bir metot değil, dış ülkelerde yıllardır uygulanıyor. İşin özü şu: Radyo dalgalarını IŞIK gibi kabul edip en az kayıplı yansımayı sağlayacaksınız. Benim yaptığım denemeler burada. Hala aynı sistemi kullanıyorum. Reflektörü takarken modemin arkasını alıcıya bakacak şekilde konumlandırmada sinyal daha da kuvvetleniyor.

    Dizüstülerin kendi alıcıları da (Mini PCI wireles) fena değil. Fakat Bunlardaki PCI wireless için harici anten zor, anten kablosu için uygun adaptör herhalde sadece servislerde vardır. Fakat PCMCIA yapıda olanalar Mini PCI wirelesslerden daha kuvvetlidir deniliyor. Bazı PCMCIA'larda harici anten girişi de var. En iyisi bu tipler olsa gerek.

    Ayrıca hack, şifre toplama gibi işlerle uğraşacak olanlar windows ile yapmayı düşünüyorlarsa ve centrino dizüstü kullanaıyorlarsa bu işi unutsunlar. Çünkü bu işler için sadece Atheros, Aironet, Realtek ve Hermes çipsetleri için driver var. Ben Atheroslu Acer2423'üm ile deneme amacıyla bilgi topladım fakat çözmedim. (Bu arada karşılaştırma yaptım, Atheros intele göre %15-20 kadar daha iyi çekiyor.)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akinci -- 13 Eylül 2006; 7:42:42 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: forgiver


    quote:

    Orjinalden alıntı: Mr. ZeN


    quote:

    Orjinalden alıntı: forgiver

    bunlar adaptörün önünde duvar oluncada işe yarar mı
    sinyal gücünü arttıtır mı

    kesinlikle reflektor dogrultusunda sinyal yogunlascaktır ancak engeller sinyal gucune karsı bi direnctir(duvar-bina- 9cm kursun duvar :) ) ama genede bir artıs saglayacagı kanısındayım


    faydası oldu dün denedim, sinyasl gücü düşükten çok iyi ye çıktı
    duvarı delmesine yardımcı oldu
    birde bu folyolu kartonun üst tarafına 45 derece açıyla yine bir folyo ekledim, ne kadar fayda sağladı bilmiyorum ama yeni bi model sayılır


    faydası olduguna sevindim. Ben de daha once belirttigim gibi aldım usb wifi adapter ı bagladım notebook a 90 cm lik canak ile ~800m-1200m olsa gerek internet alyorum. bunu sehir icince calıstırınca wireless listesi ugrasılmayacak kadar dolyo kafadan tıklıyorum birine :D




  • peki bu tv'ler için kullandığımız çanak antenleri reflektör olarak kullanabilir miyiz? yani wireless antenini çanağın tam ortasına bağlayıp da verim alabilir miyiz?

    bir de 100 metre mesafede modem kuzey tarafına bakarken evin güney odasındaki bilgisayra sinyal alabilmek için 7 dblik bir anten iş görür mü?
  • çanak anteni reflektör olarak kullanabilirsin oldukça iyi bir yöntem, 100 mt. mesafede arada çok fazla engel yoksa verim alabilirsin.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: blairim

    oradaki resimleri yazıcıdan A4 kağıda bastır. şekillerin boyutunda bir değişiklik olmasın ama. Ölçüler önemli.
    sonra o dikdörtgen ve üçgen şekli kes. Onları kalıp olarak kullanarak kolay kolay bükülmeyecek bi karton parçasını kes. dikdörtgen karton parçasının üzerini prüzsüz bir şekilde folyo ile kapla. (prüz olursa dalga çok krılıyor) dikdörtgenin üzerinde 3 çizgi vardır oralarıda düzgün bir şekilde açki folyoya zarar gelmesin. Sonra üçgen karton parçasını kapladığın şeklin çeltiklerine geçir. Üçgenin ortasındaki noktayıda del ve dipol antene geçir. Doğru yaptıysan 10 dB lik kazanç sağlarsın.
    ben ilk yapışımda 3-4 tane yaptım. En iyisini buluncaya kadar biraz uğraştım yani.



    saevgili arkadaşım dediklerini aynen uyguladım ve altta resimde göründüğü gb bi reflektör elde ettim fakat hiçbir yararını göremedim herşeyi milimetrik yapmıştım oysa sorun nerde olabilir? bu çizim için tam bir ölçü verebilirmisin, yani mesela xx cm ye xx cm bi karton kesilecek gibi? yardım edersen sevinirim şimdiden teşekkürler
    buarada bu anteni pencereye kadar uzatmam gerekiyordu ve bu yüzden yaklaşık 7 metrelik bir usb uzatma kablosu kullanıyorum bu da bir sorun yaratırsa belirteyim dedim.

     wireless mesafe arttırımı




     wireless mesafe arttırımı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmedov -- 9 Ekim 2006; 3:08:04 >




  • Bu usblerin anteni üst tarafında (ASUS yazısının A istikameti) ve mercimek kadar bir şey galiba. Pozisyon olarak dikey değilde çanak antenlerdeki LNBler gibi yatay dener misin?
    Dipol antenlerde bu yöntem işe yarıyor ama bu tip alıcılarda çanak anten gibi sinyalleri sağ sol alt ve üstten yoğunlaştıracak reflektör daha iyi sonuç verebilir.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Akinci

    Bu usblerin anteni üst tarafında (ASUS yazısının A istikameti) ve mercimek kadar bir şey galiba. Pozisyon olarak dikey değilde çanak antenlerdeki LNBler gibi yatay dener misin?
    Dipol antenlerde bu yöntem işe yarıyor ama bu tip alıcılarda çanak anten gibi sinyalleri sağ sol alt ve üstten yoğunlaştıracak reflektör daha iyi sonuç verebilir.




    evet haklı olabilirsiniz çünkü aliminyum tencere tarzı ilkel bir anten kullanıyorum ve bu sayede size cvp yazabiliyorum oysa reflektörle hiçbir ap bulamıyorum ve bağlanamıyorum.peki dediğiniz bu mercimek kadar dediğiniz anten kısmı yine üçgenin ağırlık merkezinemi gelmeli ? teşekkürler ilginize.
  • Radyo sinyalini ışık gibi düşün. Işığı en iyi şekilde yaymak için ampulu (anteni) nasıl yerleştirirsin?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Akinci

    Radyo sinyalini ışık gibi düşün. Işığı en iyi şekilde yaymak için ampulu (anteni) nasıl yerleştirirsin?



    reflektör benim cihazla iş yapmadı onun yerine daha büyük bi aliminyum tencereyle oldukça iyi sonuçlar elde ettim isteyen arkadaşlar olursa ilerleyen günlerde müsait olduğumda benim anteninde resmini koyabilirim teşekkürler.
  • Merhaba arkadaşlar.

    Sizlerle wireless deneyimimi paylaşmak istiyorum. Benim gibi yeni başlayanlara yapmamaları gerekenleri görmeleri açısından iyi olur diye.

    Bende EDIMAX Wireless PCI kart var. Super G serisi 108 Mbit olanlardan. Kartın bir de 50-60 cm uzunluğunda kablosu bulunan anteni var.

    Anten harici ama çok dandik birşey. İçini açtım. Plastik bir huninin altında kablonun dik durduğunu gördüm. Başka da bir espirisi yok. En azından bir metal çubuk falan bekliyordum. Kablonun içindeki teli etrafındaki muhafazasıyla (naylon) dik bir şekilde tutmuşlar. Kablonun dış telini ise Rotring kalem ucu gibi bir metale lehimle tutturmuşlar. İç kablo bu metalin içinden geçip dik duruyor işte. Çekişi çok düşüktü. Neler denedim. Hiçbir bilgim olmadığı için önce normal bir kablo ekledim kablonun ucuna. Sonuç fiyasko! Sonra, cahillik işte 5 metre telefon uzatma kablosu ekledim. Olan o kablonun uçlarındaki soketlere oldu. Bir işe yaramadı yani. Sonra tuttum uydu anteninde kullanılan anten kablosunu ekledim. Yine fiyasko!

    Sonra forumda bu konuyu buldum. Ve bu reflektörü denedim. Gerçekten işe yaradı.

    Emeği geçen arkadaşlara çok teşekkür ederim.

    Benim anten harici ve altında dik durması için bir ayaklık olduğu için reflektörün alt kısmındaki üçgenin üstüne koydum. Birkaç güne kadar iyiydi ama bugünlerde çekmemeye başladı.

    Ben ölçüleri tam tutturamadım galiba. Bu yansıtıcının ölçülerini cm cinsinden verebilir misiniz?




  • Aslında sadece o kartın harici anteni değil çoğu koaksiyel omni anten dediğiniz şekilde. Ama basitliğinin yanında bir o kadar da pahalı. Ama yine de karta telefon kablosu vs takmamak lazım tabii çünkü o antenin empedansı 50 ohma ayarlanmış siz karta bundan farklı bir yük bağlarsanız verim alamazsınız.
  • benim kart ve anten resimdeki gibi...

    @optimarax, Bu verdiğiniz linkteki antenlerle aynı mı oluyor şimdi? Dipol anten mi diyoruz buna?

    @PHaLaNX[TUR], telefon kablosu bağlar mıyım bir daha! O bu topic'i görmeden önceydi




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xenox -- 11 Ekim 2006; 12:04:48 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: optimarax

    Evet ayni.Dipol yada Omni Directional diyede geciyor.Onceden bendede DWL-G520 nin 2 dbi lik orijinal anteni vardi.Hic bir ise yaramiyordu.Antenin canli ucu olarak anten kablosunun ortasindaki iletkeni kullanmislar.Daha sonra DLink in 7 dbi lik antenini aldim.Simdi rahatca acik aglara baglanabiliyorum.


    optimarax, tam adamını bulmuşken sana sorayım müsadenle. Benim anten de kelek yapmaya başladı bugünlerde. Sinyal gücü (signal strength) %80 e varıyor ama sinyal kalitesi (signal quality) %5-10 seviyesinde. Hatta bazen bu seviye %0 oluyor ama hala bağlı oluyorum. Acaba bunun nedeni anten ile oynamış olmam mı? Lehimli yerinden çıkarıp tekrar lehim ile tutturmuştum da.

    Bir de bugünlerde, sürekli bağlandığım (yukarıda bahsettiğim %80 sinyal gücü olan bağlantı) Wireless hatta bağlanıyorum ama SINIRLI BAĞLANTI VEYA BAĞLANTI YOK gibi bir mesaj geliyor ve internete giremiyorum. ONAR dediğimde ise IP ADRESİ YENİLENEMİYOR diyor. Acaba bu konu hakkında bilgin var mı? Şifre falan yok bağlantıda. Neden durup dururken böyle oldu anlayamadım!

    Evimin yakınında 3-4 tane wireless bağlantı var ama ben şimdiye kadar sadece yukarıda bahsettiğim ağı yakalayabildim. Diğerleri çok zayıf. (Sinyal gücü %30 civarlarında)

    Acaba senin bahsettiğin anteni alsam (ki nerden alabileceğimi de bilmiyorum) diğer ağları daha yüksek sinyal gücü ve yüksek kalite ile yakalayıp kullanabilir miyim?

    Yardımcı olursan sevineceğim...




  • quote:


    Kablo boyuyla oynamadiysan lehim yapmanin bir sakincasi yok.

    Malesef kabloyu her denememde iki üç cm kısaltmak zorunda kaldım. Orjinalinden yaklaşık 10 cm daha kısa şu anda.


    quote:


    SINIRLI BAGLANTI VEYA BAGLANTI YOK mesaji alanlarin yapmasi gereken il i$ manual IP vererek baglanti kurmayi denemek olmali.

    Evet manuel IP verdim bağlandı ama bu sefer de internete girmiyor. Başka ne yapılablir?


    quote:


    Antenin kartin yaninda verilen 2dbi lik anten ise bu antenlerle ancak ayni ortamda bulunan modemlere verimli olarak baglanilabilir.
    Bendeki 7 dbi lik anteni TEKNOSA dan almistim ancak antenin markasinin onemi yok.

    Evet kartın yanında verilen dandik anten! Teknosa'dan aldığın anteni kaç paraya almıştın? Marka önemli aslında, yine de antenlerde farketmez mi diyorsun?

    Cevapların için teşekkürler...




  • Merhabalar,
    Ben bu yöntemi denedim fakat herhangi bir yararını göremedim. Ölçümleride 1:1 yapmıştım. Şimdi US Robotics, (5417 Maxg), 125 Mbps PCI kart ve US Robotics, (5481), 5DBi, Swiwel anten sipariş ettim. Şimdi bu cihazı deniycem. Ve gerekirse Reflektör denemesinide yapcam. Kendim birşeyler uyduracam artık birşeyler. Başarılı olursam burada yazarım sizde Adaptorle uğraşmazsınız. :D Birde Allah Rızasını için biri çıkıp Kismet Programının Win32 versiyonunun nasıl kullanıldığını yazarsa çok mutlu olacam. Sanırım diğer forum üyeleride merak ediyorlardır bukadar süper bir programı.
  • Kismet'in Cgywin için yazılmış bir versiyonu var fakat çalışacağının bir garantisi yok ve çalışsa da sizin karta uymama ihtimali var. Son zamanlarda Windows için de bir tane çıkmış ama o da aynı şekilde. En iyisi Linux üzerinde gkismet ile kullanmak. Çünkü Windows için çoğu kartın monitör sürücüsü mevcut değil.

    Bu arada antenin boyunu kısaltırsanız doğru çalışmaması normal. (Koaksiyel antenin kabloyu kaplayan metal kısım ve aynı şekilde bu kaplamanın bitiminden başlayan tel kısmın ayrı ayrı 1/4 dalga boyunda olması gerek.)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PHaLaNX. -- 17 Ekim 2006; 18:45:14 >
  • Şöyle bir sorum olacak.Bu antenler laptop a takılabilir mi ve faydası varmı?
    Konü şu öğrenci yurdunda kalan arkadaşın laptopı war we zayıf da olsa sanırım bir cafenin yada hastanenin sinyalini bulduğunu söylüyor(yurdun etrafında yakınlarda bireysel kullanıcı olması olanağı yok).Bu anten laptop a takılıp daha verimli sinyal alabilir mi?
  • Buradaki reflektörlerden bahsediyorsanız olmaz. Eğer hazır yüksek kazançlı antenlerden bahsediyorsanız laptop'ın ya kendi anten girişi olacak, ki böyle bir şey genelde yok bildiğim kadarıyla, ya da harici anten girişi olan PCMCIA , USB gibi arayüzleri kullananan cihazlar alıp onlarla kullanacaksınız. Bir de laptop'ın entegre WiFi'sinin anten girişini bulup oraya bir şekilde anten bağlayabilirsiniz ama bu biraz riskli ve yapılması zor olabilir.

     wireless mesafe arttırımı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PHaLaNX. -- 17 Ekim 2006; 18:55:12 >




  • Tesekkur ederım @phalanx..Sanırım usb arayüzlü birşey arayacağız
  • asus usb wi-fi haric anten

    resim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratyilmaz08 -- 19 Ekim 2006; 13:45:13 >
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.