Şimdi Ara

Winrarda unrar yapmak?xpde 2,5 saat ,msdosta 2 dakika???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
3.355
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • yaklaşık 2,5 gb lık rar dosyalarını unrar ettiğimde,normalde 2,5 saat civarı zaman alıyor ve bu süre baya fazla..E6600 + 2x1 gb dual 800mhz ram var..
    Demin netten xpde direk "cmd" komutuyla msdostan unrar yapmayı denedim,2 dakikada yaptı..
    ikiside xp üzerinde yapılıyor,ama biri msdostan unrarlanıyor ve aradaki fark inanılmaz..

Acaba bunun nedeni nedir?normalde 2,5gb lık dosyayı benimki gibi bir sistemde,kaç dakikada unrarlamalı?

Teşekkürler..

• Pek emin değilim ama bu sıkıştırma programları MS-DOS kodları komutlarını kullanıyor. Mesela UHARC diye bir program da var, bu program aslen MS-DOS tabanlı kodları kullanıyor, zaten ayarlama yaparken alttaki bilgilendirme kısmında görünüyor, +'lı -'li sıkıştırma komutları. Program, sadece onun grafiksel hali.

MS-DOS'ta daha hızlı dosya ayıklama yapması belki bundandır. Ama emin değilim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: he84

yaklaşık 2,5 gb lık rar dosyalarını unrar ettiğimde,normalde 2,5 saat civarı zaman alıyor ve bu süre baya fazla..E6600 + 2x1 gb dual 800mhz ram var..
    Demin netten xpde direk "cmd" komutuyla msdostan unrar yapmayı denedim,2 dakikada yaptı..
    ikiside xp üzerinde yapılıyor,ama biri msdostan unrarlanıyor ve aradaki fark inanılmaz..

Acaba bunun nedeni nedir?normalde 2,5gb lık dosyayı benimki gibi bir sistemde,kaç dakikada unrarlamalı?

Teşekkürler..

unrar yapamak için ne yazıyorsun msdosta "cmd" dedikten sonra?????????
  • quote:

Orjinalden alıntı: WapTRyphoon

unrar yapamak için ne yazıyorsun msdosta "cmd" dedikten sonra?????????

Gerçekten ben de merak ediyorum..Ayrıca 2.5gb unrar o kadar uzun sürmemeli bence
  • unrar.exe e -psifre*.part1.rar şifreliler için
    unrar.exe e *.rar

tarzı komutlar buldum nette,bu şekilde oluyor dediklerim..
  • evet hocam,bende neden böyle anlamadım,4gblık bir unrar düşün 5-6 saat civarı,hele şifreliyse o zaman,dahada uzun :)neyseki bu msdos komutu çok iyi oldu..
  • Aklıma iki sebep geliyor.
    - mesela X kadar datayı unrarlayınca bu işlemi arayüze aktarıyor ve bu da zaman alıyor. Bunu cok ufak miktarlar icin tekrarlayınca onemli bi zaman kaybı oluyordur.
    - msdos da calıştırınca daha oncelikli olarak calışıyordur. işlemci yogun olarak unrar ile ugraşıyrdur. ama winrar uzerinden yapınca orta seviye bi oncelik veriyordur.

Ama gene de 2.5 saat nere 2 dk nere..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 2.5 saat sürüyorsa sende bir sorun vardır.winrar mı kullanıyorsun ?hangi sürümünü kullanıyorsun?

bak şimdi denedim , crysis'in betası , sıkıştırılmış , 1.2 GB yaklaşık olarak , 42 saniyede çıkardı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: terminator

2.5 saat sürüyorsa sende bir sorun vardır.winrar mı kullanıyorsun ?hangi sürümünü kullanıyorsun?

bak şimdi denedim , crysis'in betası , sıkıştırılmış , 1.2 GB yaklaşık olarak , 42 saniyede çıkardı.

dostum 42 saniye sürmesinin sebebini hemen söyliyim.demekki indirdiğin beta iyi sıkıştırılmamış,biliyosun sıkıştırma modları var mesela "sıkıştırma","biraz sıkıştır","normal","iyi" ve "en iyi".sıkıştırma dersen sadece görüntü yapar sana dosya aynı boyutta kalır formatı değişir.ama mesela "en iyi" yaparsan hem sıkıştırma işi uzun sürer hem de çıkarma işlemi uzun sürer.yani oradaki süre dosyanın bouytuna,sisteminizin durumuna(bu fazla fark etmiyo),sıkıştırma moduna göre değişiyo.deemkki arakdaşın 2.5 GBlık dosyası çok ustaca sıkıştırılmış.

benim de bi sorum olacak unrar yapmayı söylemişkin bi de rar yapmayı söylermisin :) daha hızlı oluyosa hatta sıkıştırmayla ilgiili tüm komutları koyarsan müthiş olur.Tabi MSDOS'tan sıkıştırma işi kısa sürüyorsa...

he bi de komutlar rar unrar iyo elimizideki arşiv zip yada başka bi formattaysa ozman nasıl olcak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 29 Eylül 2007; 12:18:22 >

• quote:

Orjinalden alıntı: İndirgen

he bi de komutlar rar unrar iyo elimizideki arşiv zip yada başka bi formattaysa ozman nasıl olcak

Uzantısını değiştirmek işe yaramaz mı acaba ?
  • İlginç denemek lazım...
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: terminator

2.5 saat sürüyorsa sende bir sorun vardır.winrar mı kullanıyorsun ?hangi sürümünü kullanıyorsun?

dostum 42 saniye sürmesinin sebebini hemen söyliyim.demekki indirdiğin beta iyi sıkıştırılmamış,biliyosun sıkıştırma modları var mesela "sıkıştırma","biraz sıkıştır","normal","iyi" ve "en iyi".sıkıştırma dersen sadece görüntü yapar sana dosya aynı boyutta kalır formatı değişir.ama mesela "en iyi" yaparsan hem sıkıştırma işi uzun sürer hem de çıkarma işlemi uzun sürer.yani oradaki süre dosyanın bouytuna,sisteminizin durumuna(bu fazla fark etmiyo),sıkıştırma moduna göre değişiyo.deemkki arakdaşın 2.5 GBlık dosyası çok ustaca sıkıştırılmış.

benim de bi sorum olacak unrar yapmayı söylemişkin bi de rar yapmayı söylermisin :) daha hızlı oluyosa hatta sıkıştırmayla ilgiili tüm komutları koyarsan müthiş olur.Tabi MSDOS'tan sıkıştırma işi kısa sürüyorsa...

senin için denedim . 20 tane dosyayı (3.41GB) winrar'da en iyi seçeneğinde sıkıştırdım. sıkıştırma 40 dakika sürdü .3.31 GB 'a düştü.

sonra açtım. 3.15 dakika sürdü.zaten benim demek istediğim 2.5 saat çok uzun bir süre.normal olarak o kadar sürmez.winrar sürümü falan eski olabilir belki. benim kullandığım winrar 3.71.

• dosya sayısı çok fazlaysa daha üzün sürüyor. Büyük boyutlu ama daha az dosyayı daha kısa sürede açabilir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: prokizya

quote:

Uzantısını değiştirmek işe yaramaz mı acaba ?

yarar da işi daha çok uzatmış oluruz eğer bunun msdosta çıkmarma yolu varsa.kısayol lazım

evet bazı dosyalar çok uzun sürüyo bazıları ise daha kısa.ama aradakşım bi oyun indirmişit torrentle ayıptır sölemesi uharcla mı ne sıkıştırılmışsa o nasıl skıştırmaysa yarım saatte zor açıldı herçi dosyanın boyutu da bayağı büyüktü.

• dosyanın boyutyla ilgili birşey degil dosya sayısı ile ilgili birşey uzun süre olması.mesela dün titan quest indirdim 3,5gb 1dakika sürmemiştir.ama pes 6 için 3gb lik bir patch indirdim içinde 500 stadyum 500 top oyuncu yüzleri vs var 10 dakika sürdü ama 2,5 saatte cok uzun bence
  • quote:

Orjinalden alıntı: souldarkorn

dosyanın boyutyla ilgili birşey degil dosya sayısı ile ilgili birşey uzun süre olması.mesela dün titan quest indirdim 3,5gb 1dakika sürmemiştir.ama pes 6 için 3gb lik bir patch indirdim içinde 500 stadyum 500 top oyuncu yüzleri vs var 10 dakika sürdü ama 2,5 saatte cok uzun bence

doğrudur. ayrıca e6600 işlemci ile o kadar süre ilginç. eski bi sürüm kullanıyo olmayasın
  • bu arada yukarıda verilen kodları denedim ama unrar.exe yi tanımıyor dos
    bu konu hakkında deneyip başaran varsa bana bilgi verebilirimi acaba
  • arkadaşlar ms dos tan nasıl unrar yapıyoruz onu bi açıklasaydınız bi de bu yöntem in dosyaya zarar ı war mı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.