Şimdi Ara

Winklevoss İkizler: Dünyanın İlk Bitcoin Milyarderleri!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
250
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Toplam bitcoinin % 1’ine sahip olan Winklevoss ikizleri, dünyanın ilk bitcoin milyarderi oldular. İşte ayrıntılar…

    Winklevoss İkizler: Dünyanın İlk Bitcoin Milyarderleri!


    Neredeyse her gün farklı bir haberle gündeme gelen bitcoin, yine manşetlerdeki yerini aldı. Sonuçta; 3 Ocak 2009’da piyasaya sürülen sanal para biriminin popülaritesi ve yükselişi o kadar arttı ki bitcoinle bağlantılı her olay dikkatimizi çeker hale geldi.

    Mesela; daha geçtiğimiz gün bitcoinin Kardashian Ailesi, Beyonce ve Taylor Swift üçlüsünü geride bıraktığını konuşmuş, Google aramalarının zirvesine yerleştiğini öğrenmiştik. Bugün de sanal para sayesinde dünyanın ilk bitcoin milyarderleri unvanını kazanan Winklevoss ikizlerinden bahsedeceğiz.

    Öncelikle Winklevoss ikizlerinin Mark Zuckerberg’e açtıkları dava ile tanındıklarını belirtelim.

    Winklevoss İkizler: Dünyanın İlk Bitcoin Milyarderleri!


    Yıllar önce açılan davada Harvard mezunu ikizler, Mark Zuckerberg’in Facebook’u kendi fikirlerini çalarak kurduğunu iddia etmiş, yasal sürecin ardından milyonlarca dolarlık (65 milyon dolar) tazminat kazanmışlardı.

    2013’ün Mart’ındaysa ikizler, 11 milyon dolar karşılığında toplam bitcoinin % 1’ini satın almışlardı.

    Winklevoss İkizler: Dünyanın İlk Bitcoin Milyarderleri!


    Bitcoine yapılan ilk milyar dolarlık yatırımın ardından konuşan ikizler, o zamanlar bitcoinin yeni dünyanın para birimi olacağı yönünde açıklamalar yapmış, ayrıca kurmak istedikleri yatırım fonlarıyla dikkat çekmişlerdi.

    Neticede; Tyler ve Cameron Winklevoss’un sanal para biriminin değeri henüz 120 dolarlardayken 100.000 adet bitcoin aldığı düşünülüyor.

    Winklevoss İkizler: Dünyanın İlk Bitcoin Milyarderleri!


    Kısacası; 11 bin dolara ulaşan bitcoin ile Winklevoss ikizleri dünyanın ilk bitcoin milyarderleri olarak anılıyor. Buna ek olarak; Winklevoss ikizleri dışında sadece birkaç tane milyar dolarlık bitcoin cüzdanı var. Nitekim bunlardan bir tanesi bitcoinin mucidi olduğu söylenen Satoshi Nakamoto mahlaslı kişiye ait.

    Yani bitcoinin geleceğini görerek sanal para birimine 11 milyon dolarlık yatırım yapan ikizlerin varlıkları şu anda 1 milyar dolara ulaştı.

    Winklevoss İkizler: Dünyanın İlk Bitcoin Milyarderleri!


    Öte yandan; balon olduğu söylense de yükselişini devam ettiren ve insanları adeta ikiye bölen bitcoine inanarak büyük yatırımlar yapan başka isimler de var. Mesela; 39 yaşındaki 3 çocuk babası Didi Taihuutu! Sanal para biriminin geleceğine tüm kalbiyle inanan çılgın yatırımcı bitcoin alabilmek için sahip olduğu her şeyi satmış, kendi deyimiyle ailesiyle birlikte minimalist bir yaşam sürmeye başlamıştı.

    Yaptığı yatırımların ona 2020 yılında katlayarak geri döneceğini düşünen Gigi Taihuttu, bitcoinin onu zengin edeceği günü bekleyerek dünyayı dolaşıyor. Sonuçta; elindeki bitcoini 196 bin dolara ulaşana kadar satmayacak birçok yatırımcının olduğunu da düşününce sanal paranın geldiği noktayı daha ne görebiliyoruz.

    Kaynak: https://paratic.com/







  • Başlık saçma olmuş. Bu adamlar bitcoin milyarderi değil dolar milyarderi. Öyle olsa ben de kendime Türk Lirası milyoneri diyebilirim. Sonuçta sadece 175 TL, 1 milyon Vietnam parasına denk geliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 100lük attım kenara. şuan 12tl kardayım ve kendimi zengin hissediyorum. Pis fakirler

    Winklevoss İkizler: Dünyanın İlk Bitcoin Milyarderleri!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Booker DeWitt

    Başlık saçma olmuş. Bu adamlar bitcoin milyarderi değil dolar milyarderi. Öyle olsa ben de kendime Türk Lirası milyoneri diyebilirim. Sonuçta sadece 175 TL, 1 milyon Vietnam parasına denk geliyor.

    O zaman Vietnam milyonerisin. Kafalar zehir yine

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.