Şimdi Ara

Wing Tsun mu Jeet Kune Do mu ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
148
Cevap
2
Favori
66.273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bravo felix, doğru bir noktaya işaret etmişsin. UFC ve MMA neticede az da olsa kurallı bir ortamın hüküm sürdüğü bir ortamdır.
    AMA sokağa daha yakın bir ölçüt var mı ortalıkta?
    tabii ki sokağın dışında..
    yalnız unutmaki UFC'de karşındaki adam da antrenmanlı birisi, boş değil yani, sokakta iki sarhoşla kavga etmektense UFC'de kurallı da olsa kavga etmek daha bir "ölçücü" gibi gelmekte bana.

    sana bir teklifim var, bir dahaki sefere hocana "lat sao" esnasında kafa at yada sağlam bir kroşe at, hadi bakalım hayırlı olsun, al sana gerçekçi antrenman.
    yoksa rica ederim WT antrenmanlarının NERESİ gerçekçidir?
    sevgiler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derkrieger -- 3 Mart 2009; 18:01:53 >
  • Yer dövüşü dediğiniz şey ne zaman WTnin "mütemmim cüzü" olmuştur? Gerçek WTde yer dövüşü YOKTUR. Bunlar sonradan, görülen eksiklik üzerine eklenmiştir. EBMASda boks yoktur. Avcı'da var mı bilemiyeceğim. Varsa görmek isterim, wt duruşuyla ne gibi bir boks yapılmaktadır...
    Kaldı ki böylesi önemli bir parçayı ekleyip hala Yip Man WT nasıl yapılmaktadır? daha neleri değiştirmiştir bu hocalar. Nasıl ki JKDnin WT ile alakası hemen hiç kalmamıştır, anlaşılan o ki sizin öğrendiğiniz WTnin de klasik Wing Chun ile alakası kalmamıştır, dediklerinizden bu çıkmakta.
  • ben de zaten avrupa ekolü diye belirtmişim, niye çünkü bu işi wt içinde sistemleştirenler onlar gözüküyor. otantik wtde de olmadığını biliyorum ve zaten dikkatli okunursa bunu belirttiğim açık yazdığımda. boks konsepti demişim, yine dikkat diyorum, boks yapılır dememişim. kimi teknikler, vuruşlar kullanılır, ön bacağa ağırlık verilir. avcı için net söylerim, ebmas için doğrudan iddia etmedim. sadece bu organizasyonlarda farklı dallardan etkilenimler olduğunu söylüyorum. jkd için reklam olan diğer dallardan yararlanma işini, zaten wt organizasyonları da yapıyorlar diyorum. jkd'nin karma stili belki klasik wing chun'a karşı avantaj gözükür ama günümüzde zaten böyle fark kalmamıştır modern wt yapanlar için. ustalığını alan wtciler kendi doğru ve uygun gördüklerini eklemişler, dahil etmişler. altyapı halen yip man olsa da, guard almaktan, duruşlara, kitlemelere, hatta formlar içinde hareketlere bir çok ayrıntı farklılaşmıştır her organizasyonda.

    benim sana teklifim birgün bir seminere gel, orada çeşitli hocalarla lat saoyu syret, istediğin şeyleri de yapmaya çalış. gözdağı vermek için değil, söylediğin şeylerin uygulanması için diyorum. yeni gelmiş ve wt konseptini oturtmaya çalıştığın birnin lat saosu ile ileri seviyeleri çalışan birinin lat saoları arasında pek tabii fark olacak. kafa da atılıyor, kroşe de mümkün mertebe her türlü saldırı tekniği azına, burnuna, karnına, beline geliyor; bende geldi. en azından benim yaptığım avcı'da böyle.

    sokağa yönelik durumda da ufcdeki gibi güç ve dayanıklılıktan öte, başınıza neyin geleceğini kaç kişi olduğunu bilmediğimiz bir alanda en efektif şekilde olay mahallinden uzaklaşma vardır gibi geliyor. en az güçle, en fazla verim. bu da zaten bu dalın zayıflar, kadınlar, kısalar gibi gündelik hayatın dezavantajlıları tarafından tercih edilme sebebini gösterir. dolaysıyla mesele adam dövmek değil (ki bu amaçla kullanan da vardır, yapacak bişi yok), olaydan kurtulmak ve kolay yem olmayacağınızı göstermektir.

    konuyla ilgili buraya yazan wing tsun nickli sihin hasan akın (avcı) ve berat uylukçu (ebmas) yazılarını aratırsan daha fazla bilgi göreceksin.




  • Hasan AKIN'ı şahsen tanırım çok iyi bir insandır. Ben onu yurt dışında sanıyordum, döndü mü?

    Ancak WT konusunda gözlemlerine felix kardeş katılamayacağım. JKD'de yahut MMAde sunulan darbe-tekme-yer dövüşü-grappling zenginliğinin hiçbirisi WTde mevcut değildir.
    Sen istersen benim dediğimi bir kere yap, gerçek bir boksör veya muay thai'ci gibi davran lat sao'da, önceden tanımlanmış betimlenmiş olanın üstüne/ötesine çık, eğer WT'n işliyorsa lütfen buradan tecrübelerini paylaş. Eğer yanlış bir kanaate kapıldıysak biz de kendi tecrübelerimizi gözden geçirme fırsatı buluruz.

    Takdir edersin ki benim bir seminere gelip WT tanımama gerek yok, hatta hiç tanımadığım bir hocaya lat sao'da terbiyesizlik yapmam olur, en güzeli bunu tanıdığı biririsinin yapması olacaktır, mümkünse yalnız iken.

    Bu arada sizin öğrendiğiniz tüm WT Leung Ting kökenlidir. Kendisi WT/VT/WC aleminde dalga geçilen bir figürdür, kendisini "kapalı kapılar arkasında WT öğrenen adam" olarak tanıtmış, Kernspecht'in müthiş pazarlama zekasıyla ün kazanmış bir adamdır. ama savaşçılığı çok şüphe götüren bir adamdır, WT ustalığı kim o kim...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derkrieger -- 4 Mart 2009; 13:20:32 >




  • hasan akın'ın yurtdışında olması gerek.
    diğer konulara gelirsek, biraz eksen kayıyor. sanki bilmediğim şeylerden bahsedilmiş gibi bir durum var, ama öyle değil aslında :)
    inatla belirttim alman ekolü diye, alman ekolü dediğime göre leung ting ve kernspecht konusunda cahil olmam beklenemez.
    bu arada senin söylediği meydan okumayı yapan insanlar olmuş, benim yapmama gerek kalmadan. bunu yapan insanlar sonradan wtyi seçip, sifu bile olmuş.
    internette araştırırsan isimlerini görebilirsin. mesele yine de bu değil. benim özellikle kaçınmak istediğim şey, bitmek bilmeyen matematik hesabıyla ekol yarıştırması. yani ben demiyorum ki kötü stillerdir bahsettiklerin. demeye çalıştığım açık, insanın kendine uygun olanı seçmesi gerekir. benim fiziğime, kültürüme, beklentilerime uygun değil thai, kick veya güreş. savaşçı filan da olma derdim yok ama bu demek değil ki cebimden arttırdıklarımla gittiğim şey, işlevsiz bir dal olsun. kendi kişisel duyduklarım, gördüklerim, okuduklarım var. etkili olduğunu da biliyorum.
    ama dediğim gibi, şov amacıyla reklam değil, açık ve kısa olarak soruyorum; alman devleti niye türkiyeden gelen bir hocaya gardiyanlarını, polislerini eğittirip, üstün başarı belgesi veriyor? yani bu herhangi bir dalda verilen polis okulları bilmemnelerdeki, dönemlik seminerler değil, bildiğiniz kurumsallaşmış bir durum. leung ting kökendir, geçmiştir, bugüne bakmak lazım. insanlar nerelere gelmiş, nasıl işler başarmış vs.vs...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jürgen -- 4 Mart 2009; 16:06:44 >




  • sevgili felix bilmediğim şeyler değil demişsin ben de zaten sen de herhangibir bilgi eksikliği vb. aramamaktayım burada önemli olan mantıklı ve saygılı bir dövüş sanatları muhabbeti yapmaktır.
    Avcı'nın SEK ve KSK yi eğittiği doğrudur ve bu dahi Sifu'nun büyüklüğünü gösterir ama bir dövüş sanatının lehinde ya da aleyhinde konuşulması normal vatandaşı (göbeğini kaşıyan bizim gibi sıradan bir adamı) ne hale getirebildiğidir (kendi savunma yeterliliği açısından).
    sadece WT yapmış, diyelim 3 yıl, bir bayanın kendisini koruyabileceğini iddia ediyorsunuz, ben de genel antrenman yoğunluğu vs. göz önüne alarak ben bu söz konusu bayanda yersiz ve de yanıltıcı bir "özgüven" yaratılmasından korkarım
  • evet aşırı özgüven tabii ki yanıltıcı olabilir, ama zaten aklı başında bir insanın böyle olacağını tahmin etmiyorum o kadar seminere gitmişse 3 senedir.
    hiç özgüveni olmayıp, adrenalinden kilitlenmesindense, düşünmeden refleksif uygun hareketlerle en azından hasmının gözünü korkutabileceğini -ki yapılan araştırmalar bunun caydırmak için önemli bir unsur olduğunu gösteriyor- düşünüyorum. hiç bir kadının meydan okuyacağını zannetmiyorum, erkekler gibi açık iktidar kavgasına girmezler, ama kendisine yapılanı da en azından çetin ceviz oldğunu gösterek engelleme durumu oluşabilir. bu mantıkla hareket eden wen do diye sadece kadınlara özgü savunma sanatları bile kurulmuş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jürgen -- 6 Mart 2009; 12:10:59 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: wt.aiki.bora

    ne derece doğrudur bilmiyorum ama bruce lee öldükten sonra öğrencilerinin jeet kune do'yu ticarete dökmüşler sanırım..bu yüzden bruce lee nin birebir uyguladığı jeet kune do nun günümüzde olmadığını düşünüyorum..zaten jeet kune do nun temelinde wt yatıyor.ve her zaman temelden başlamak gerekir yani wing tsun diyorum ben öncelikle

    benim buraya yazmak için üye olmama yanlış hatırlamıyorsam bu mesaj neden olmuştur. bu arkadaş bu düşüncesini neye dayandırdığını açıklamak zorundadır.
    Bazı dallar da peynir ekmek gibi shodan'lık dağıtılırken, bazılarında ise 3 ayda bir dövizle ödeme yaparak sınava girmek şart koşulmuşken kim kimi ticaretçilikle suçlayabilecektir?




  • Aikidoda amerikaya git en geç 2-3 yıl sonra hocasın parasıyla!!!
    Wing tzun parayla snav yapılıyo offff
    Burda JKD var Enver eren hoca yaptırıyor Ama tekmeler üzarine yoğunlaşmış derse o girmiyo genelde öğrenciler hallediyio o kendi antreman yapıyor ordaki bazı ustalarla bende ilgilenmeyen bi hocayla ders yappıcağıma hiç yapmam daha iyi
  • Lexboy selam,
    eğer dediğiniz şekilde bir "hocalık" yapılıyorsa orada çalışmamak en iyisi, yılların hocaları Emin Boztepe veya Salih Avcı hala öğrencileriyle birebir ilgilenirken bu Enver Eren neden sıradan insanların arasına karışmıyormuş merak ettim. hem bu hoca JKDyi kimden öğrenmiş ki? JKDde tekmelere ağırlık verilmez, o yaptığı olsa olsa Taekwondo olabilir.
    Türkiye'de senetli muteber JKDci sayısı o kadar az ki zaten.
  • Zaten kendide asistan hocası bizim yere gelemedeği için onu yollamış
  • WT'ye haksızlık yapmayalım... JetKundo tabiri caizse Wt yayması yasaklanan Bruce Lee'nin neden benimde tekniğim olmasın? ve kendi tekniğimi yaymayım kaygısı ile uydurduğu bir teknik... Kung Fu - WT varken JetKundo süslü ismi ile pek şansı yok...
    yanlışım varsa düzeltin WT Amerika'lılara öğretmesi yasaklanan Bruce Lee hocalarına asilik yapar bunun üzerinde ünlü bir wt'ci tarafında dayak atılır bu hırsla jetkundo'yu geliştirir...
  • sevgili castor biraderim bu yazdıkların hakikaten yanlış.
    istersen "tao of jeet kune do" kitanını edin Bruce Lee'nin eğer mümkünse tabii (bende bir tane vardı ve ben onu kaybettim hay kafama ....)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: derkrieger

    sevgili castor biraderim bu yazdıkların hakikaten yanlış.
    istersen "tao of jeet kune do" kitanını edin Bruce Lee'nin eğer mümkünse tabii (bende bir tane vardı ve ben onu kaybettim hay kafama ....)


    yazdıklarım başka bilgilere dayanan yorumdur yani elbette yanlışlarda olacak çünkü yanlış bir bilgi girişi olduysa çıktısıda yanlış olur... jeetkundo'nun dünyada pek yaygınlaşamamış olduğunu yani pek tutmadığını sizde kabul edersiniz... bunun nedenini WT'nin daha baskın çıktığını söylersem yanlış mı olur sizce hocam?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: derkrieger

    sevgili castor biraderim bu yazdıkların hakikaten yanlış.
    istersen "tao of jeet kune do" kitanını edin Bruce Lee'nin eğer mümkünse tabii (bende bir tane vardı ve ben onu kaybettim hay kafama ....)




    Pm attım..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mobilecom


    quote:

    Orjinalden alıntı: derkrieger

    sevgili castor biraderim bu yazdıkların hakikaten yanlış.
    istersen "tao of jeet kune do" kitanını edin Bruce Lee'nin eğer mümkünse tabii (bende bir tane vardı ve ben onu kaybettim hay kafama ....)




    Pm attım..

    gerçi teşekkür ettim PM den ama Allah razı olsun be Mobil duacıyız...
  • Bu soruyu sormak aslında yanlıs olmus.. Cünkü jkd ve wt ci arasında belirleyici faktör aslında antreman ve tecrübedir..

    dalında çok iyi olan bir karatecide wt ciyi yada jkd cuyu dövebilir. Tekniğini oturtup antremanla çok iyi şekilde harmanlamış olan kişi daha üstündür, tekniği değil Kisilerin Aynı seviyede oldugunu düşünüp bu 2 sanatı karşılaştıracak olursa JKD derim.. Çünkü JKD antremanları çok ağırdır ve 1 yıl egzersiz yapmadan teknige gecilmez. Bu durum Wt de boyle değildir.
  • Arkadaşlar 2 sporu yapamdan yorum yazmak 2 sporada haksızlıktır oncelikle...Ben jeet kune do yapıyorum wt Nin uzerine kuralan bu sporda oncelikle hiç bir artistlik haraket yoktur.Dikkat ederseniz Bruce lee'nin filmlerinde artistlik haraketler yoktur.Wt orjinaldir diyosunuz bilginiz gibi klasik sistemdir gelişime kapalıdır jkd ise gelişime acıktır...Jkd egitimi ne yazikki kocaeli cevresinde sınırlı ve hocamız Yüksel yılmazı kimse tanımıyor.Araştırmadıgı ve bilmedigi halde ogretecek hoca yoktur diyen arkadaslar unutmasınlar ki hocamız Sijo'dur yani kendisinin jkd içinde dovus stiline sahiptir.Ben jkd yi tercih ettim cunku gelişebilen ve sokaga uygun olan suan odur...Wt saygımız sonsuzdur...Ve arkadaşlar hiç bir bilginiz olmadan yorum yapacagınıza ben googleden araştırın daha iyi...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Chi3f

    Bu soruyu sormak aslında yanlıs olmus.. Cünkü jkd ve wt ci arasında belirleyici faktör aslında antreman ve tecrübedir..

    dalında çok iyi olan bir karatecide wt ciyi yada jkd cuyu dövebilir. Tekniğini oturtup antremanla çok iyi şekilde harmanlamış olan kişi daha üstündür, tekniği değil Kisilerin Aynı seviyede oldugunu düşünüp bu 2 sanatı karşılaştıracak olursa JKD derim.. Çünkü JKD antremanları çok ağırdır ve 1 yıl egzersiz yapmadan teknige gecilmez. Bu durum Wt de boyle değildir.

    1. bold cok dogru.
    ama
    2. bold kadar sacma bir sey gormedim ben. kim bu sacmalilari yayiyor anlamak mumkun degil, bir insan teknik ogrenirken de fit bir hale gelir, neden 1 yil daha kendini savunma yetisi kazanmak icin beklesin ki?
    bunu kim dedi size Chief, bize soyler misin lutfen?




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Renown41

    Arkadaşlar 2 sporu yapamdan yorum yazmak 2 sporada haksızlıktır oncelikle...Ben jeet kune do yapıyorum wt Nin uzerine kuralan bu sporda oncelikle hiç bir artistlik haraket yoktur.Dikkat ederseniz Bruce lee'nin filmlerinde artistlik haraketler yoktur.Wt orjinaldir diyosunuz bilginiz gibi klasik sistemdir gelişime kapalıdır jkd ise gelişime acıktır...Jkd egitimi ne yazikki kocaeli cevresinde sınırlı ve hocamız Yüksel yılmazı kimse tanımıyor.Araştırmadıgı ve bilmedigi halde ogretecek hoca yoktur diyen arkadaslar unutmasınlar ki hocamız Sijo'dur yani kendisinin jkd içinde dovus stiline sahiptir.Ben jkd yi tercih ettim cunku gelişebilen ve sokaga uygun olan suan odur...Wt saygımız sonsuzdur...Ve arkadaşlar hiç bir bilginiz olmadan yorum yapacagınıza ben googleden araştırın daha iyi...

    ben ikisini de yaptim, kesinlikle jkd diyorum ama wt de seven icin guzeldir, saglam calisilmalidir. BL filmlerine bakip JKD aramak APTALLIKTIR onlar filmdir JKD cok ama cok farklidir filmlerden.
    Yuksel Yilmaz kimdir? bu sporu kimden ogrenmistir? hangi dovus stiline sahiptir? siz bu stili gordunuz mu? neye benziyor?




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.