Şimdi Ara

Windowsa birşeyler oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
229
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar daha 3 gün önce her 2 laptopada format atmama rağmen daha öncede aynı hataları yapıyordu ve şu andada yapıyor;
    1. laptopda win 7 hoş geldiniz yazısından sonra siyah ekran çıkıyor ve hiç açılmıyor. aynı şekilde güvenli moddan da açılmıyor.
    2. laptopda ise masaüstü açıldığında resmini çekemiyorum pc reset atıyor 3 defa falan daha sonra açılıyor laptop. ve reset atmadan önce laptopda tam hatırlamıyorum ama "bilmem ne uygulaması başlatılamıyor diyor ve reset atıyor" daha sonra reset bitip pc açıldıktan sorna ise aşağıdaki resimdeki hata geliyor ve kapanmıyor.

Windowsa birşeyler oldu

virüs bir yerden bulaşıyor ama nereden anlamadım d deki özel bilgilerimi başka hdd atıp her iki laptopda da c ve d ye format atıyorum ama düzelmiyor. 2 seçenek kalıyor ya windows cdsinde virüs var bazı arkadaşlar virüs win dosyalarına bulaşmış diyor yada benim özel bilgilerde virüs var.

ne yapmalıyım? teşekkürler

• Usbb cd vs

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: W-Cat

Usbb cd vs

anlamadım hocam?
  • Başka bir windows cd'sinden veya direkt usb'den format atın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bahsettiği hatadaki dosya kesinlikle virüs. Mevcut sisteminizde Combofix'i çalıştırabilirsiniz, ancak başka bir cd ile format atmanızı, dosyalarınızı temizlemenizi tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cabriolet1981

Başka bir windows cd'sinden veya direkt usb'den format atın.

öyle yapacağım hocam yarın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: İrfan

Bahsettiği hatadaki dosya kesinlikle virüs. Mevcut sisteminizde Combofix'i çalıştırabilirsiniz, ancak başka bir cd ile format atmanızı, dosyalarınızı temizlemenizi tavsiye ederim.

hocam güvenli mod hariç combofixi çalıştırdığımda pc reset atıyor :) güvenli modda açtım yaptım o hata gitti ama gene virüs var güvenli duvarı izin ver verme diye hataları sıralıyor var belli yani. işte yarın yeni format cdsi bulacağım ve onla deniyeceğim birde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yuyu1234

quote:

Bahsettiği hatadaki dosya kesinlikle virüs. Mevcut sisteminizde Combofix'i çalıştırabilirsiniz, ancak başka bir cd ile format atmanızı, dosyalarınızı temizlemenizi tavsiye ederim.

hocam güvenli mod hariç combofixi çalıştırdığımda pc reset atıyor :) güvenli modda açtım yaptım o hata gitti ama gene virüs var güvenli duvarı izin ver verme diye hataları sıralıyor var belli yani. işte yarın yeni format cdsi bulacağım ve onla deniyeceğim birde.

En iyisi bu zaten. Ancak kişisel dosyalarınızda, USB diskinizde virüs varsa yine bulaşması muhtemeldir. Eğer yine aynı sorunla karşılaşırsanız format attıktan sonra bilgisayarı açmadan, bir bootable modda çalışabilen antivirüs ile bilgisayarı ve USB disklerinizi komple taratmanızı öneririm.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: yuyu1234

quote:

En iyisi bu zaten. Ancak kişisel dosyalarınızda, USB diskinizde virüs varsa yine bulaşması muhtemeldir. Eğer yine aynı sorunla karşılaşırsanız format attıktan sonra bilgisayarı açmadan, bir bootable modda çalışabilen antivirüs ile bilgisayarı ve USB disklerinizi komple taratmanızı öneririm.

aynen hocam. birde bu bazı kişisel dosyalarımda böyle dosya şekline benzer dosya şekilleri var içine tıklayınca belgerim açılıyor yada normalde yeni sekmede açmasada idğer dosyaları bunlar yeni seklede açıyor.

• @yuyu1234 o dediklerinin hepsi virüs işte. Combofix işlerini halledebilir, elle yapmak istiyorum diyorsan da Total Commander programını kullanmayı biliyorsan, sistem dosyalarını görünür yap, belirttiğin yerlerdeki tüm exe dosyalarını arattır, sıralamayı dosya boyutuna göre yap, tüm virüs dosyalarının boyu aynıdır zaten, sonra da tümünü silebilirsin kökten.
  • quote:

@yuyu1234 o dediklerinin hepsi virüs işte. Combofix işlerini halledebilir, elle yapmak istiyorum diyorsan da Total Commander programını kullanmayı biliyorsan, sistem dosyalarını görünür yap, belirttiğin yerlerdeki tüm exe dosyalarını arattır, sıralamayı dosya boyutuna göre yap, tüm virüs dosyalarının boyu aynıdır zaten, sonra da tümünü silebilirsin kökten.

diğer laptopa başka bir format cdsi ile format attım. vürisli pcden hiç program atmadım. şuan kullanıyorum bir sorun yok. şimdide virüslü pc nod32 ile tararıyorum 180e yakın virüs buldu. bakalım. daha atmadım dosyalarıi
  • şuan diğer format attığım pcye 4 gün oldu kendi arşivimden birşey atmadım format cdsinide değiştirdim hiç virüs yok :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.