Şimdi Ara

Windows XP sorun!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar XP SP3 kurulumu yaptım fakat sonra klavye ve mouse çalışmadı bende tekrardan kurayım dedim, bu birkaç defa daha oldu ve 3 tane XP Pro kurulu şu an pcde. Bende çift harddisk var birisi 2. harddiskime kurulu, bunu windos vs dosyalarını sürücü içinden sildim ama boot ekranında yine gözüküyor, neyse asıl sorun C: de windows vardı ben bir kez daha C: ye windows7 adlı klasör olarak yeniden kurulum yaptım. Bu en son kurduğum sistem; şu an sadece buna girebiliyorum yani açılan tek sistem bu. Benim bütün dosyalarım vs bulunan sistem C: windows'da fakat şimdide boottan seçiyorum onu windows xp logosunu geçiyor fakat kullanıcı yerine geldiğinde siyah ekranda kalıyor. Şimdi yeniden kurayım diyorum fakat kur ekranında sadece windows7 klasörü görünüyor yani kurmak istediğim C: deki windows çıkmıyor. Ne yapacağım ben, format dışında kurtarma seçeneği olmalı varmı öneriniz? Çok kötü durum oldu bir anda







  • Önerim herhangi bir live cd ile oturum açıp dosyaları kurtarıp temiz bir formatla yeni bir kurulum yapmanız. Bu kadar kurulum kopyasının olduğu bir sistemden performans beklemeyin.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • formatsız halletmem lazım çünkü çok önemli şeyler var, yani şunu çözsem yeterli; windows olan sistem xp logosu geçtikten sonra kullanıcı seçme menüsü gelmesi lazım fakat siyah ekran kalıyor, Sadece bunuda halletsem yeter bana eğer o açılırsa zaten diğerlerine temiz müdahale edebilirim
  • yokmu bilgisayarcı kimse, bu sorunu halletmem gerekiyor.
  • hard format atman lazım
  • Önemli dosyaları harici diske yedekleyip Fabrika ayarlarına sıfırla.
  • format dışında öneri bekliyorum.. dosyalarımı nasıl kopyalayacağım.. erişemiyorum windowsa
  • windowsa erişemiyorum, bu sorunu bir an önce çözmem gerekiyor, bilgisayarcı arkadaşlar yokmu forumda
  • Formattan başka bir çözüm yok gibi görünüyor. Ayrıca windows xp sürücü yolu ne olursa olsun, diyelim sen windowsu D sürücüsüne kursan dahi eğer bilgisayarında geçerli bir C sürücüsü varsa boot.ini dosyasını oraya yerleştiriyor. Böyle bir kurulum yaptıktan sonra C sürücüsünü sildiysen içindeki boot gittiğinden ötürü de o windowsa ulaşamıyorsun. Çeşitli yöntemler var fakat senin durumunda sanırım format tek çözüm olur. Çünkü üst üste birkaç tane windows kurulumu yapmışsın. Her ne kadar windows dosyalarını farklı klasörlere atmış olsanda kayıt defteri ve işletim sistemlerinin ortak kullanılan bazı dosyaları çakışıyor, birbirini engelliyor olabilir. Herşeyi silip baştan bir temiz kurulum yapmanı öneririm.
  • öncelikle önerilerin için teşekkür ederim @slothere.. Peki çalışan windowstan, C de kurulu olan windowsa kopayalama vs yöntemlerle hiçmi ulaşma şansım yok, çünkü benim o masaüstüne mutlaka ulaşmam gerekiyor. Boot.ini yi hiçbir şekilde silmedim yani C ile iligili herhangi bir silme işlemi yapmadım tek amacım tekrar oraya ulaşmak. Çalışan windows ile programları vs görebiliyorum ama işte masaüstüne erişemiyorum sorun orda.. ulaşılmaz gibi bir hata veriyor masaüstü adıma tıkladığımdada.. Çeşitli yollar demişssin bir denesek onları?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.