Şimdi Ara

Windows xp kurarken yaşanan Sata hdd sorununa çözüm. (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
287
Cevap
12
Favori
154.867
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: alper24

    yani normal şartlarda şu anda imkansız mıdır? eğer imkansızsa xp kurmadan bir ide hard disk alarak satayı da normal kullanabilir miyim?


    Valla dostum okuduğum ve anladığım kadarıyla zor gibi.

    Ancak daha öncede yazdığım gibi. Bir yerlerden emanet ide disk bul, xp yükle sonra sata kartını tak, tanıt. Sonrasında sata diskini tak. Bilgisayarın tanırsa ve sorun çıkarmazsa sata diskine işletim sistemi kurarsın ve ide diski çıkarırsın ya da yedekde durur.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: alper24

    yani normal şartlarda şu anda imkansız mıdır? eğer imkansızsa xp kurmadan bir ide hard disk alarak satayı da normal kullanabilir miyim?

    dediğin gibi ide ile birlikte satayı da tabii ki kullanabilirsiniz
  • önmceki sorunu kısmen halletim diyebilirim fakat önemli bir sorum olucak. sata dan ide ye direk çevirici kullanarak(pci kart değil direk çevirme) sata hdd ye xp kurulumu yapılcağı zaman normal ide ye yapılıyor gibi mi yoksa sata entegreli cd vs. şekilde mi yapılır?
  • şimdi durumumu anlatıyım:
    ide hard disk buldum bu gecelik kullanmak için. açtım normal bilgisayarı her türlü raid-sata vs. sürücü kurulumunu yaptım. pci kartımın kurulumunu da yaptım. sata hddmi gayet güzel gördü bilgisayarımda falan. fakat biosta hala gözükmüyordu. neyse sonra sataya xp kurmak için sata sürücüsü entegre edilmiş cdyi taktığımda kurulumda sata hard diski görmüyordu. f6dan satayla ilgili sürücü vs. gösterince de görmüyor. sadece f6da disketten pci kart sürücüsünü gösterince görüyor. neyse bu şekilde gösterip kuruluma devam ediyorum. bu sefer yeniden başlattığında eskisi gibi kuruluma baştan başlamıyor, bir hata ekranı çıkarıyor.
    "seçili önyükleme disketinden okunamadı, önyükleme yolunu ve dis donanımını gözden geçirin.." tarzı bişeyler yazıyor. yani yine görmede sorun var. fakat ide hard disk takılı ve onda kurulu bütün sürücüler. problem anakartımda "ich" şeysinden olmamasından mı kaynaklanıyor acaba? çözüm yolu nedir?




  • Disketi çıkarmış mıyıdınız?

    Birde ide ile çatığınızda sata diskinizi kullanabiliyor musunuz? İÇine resim dosya falan yükliyebiliyor musunuz?
  • bu hatayı alıyorum.nedendir acaba?

     Windows xp kurarken yaşanan Sata hdd sorununa çözüm.


    tamam çözdüm sorunu- XP cd yi takmamışım

     Windows xp kurarken yaşanan Sata hdd sorununa çözüm.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tunceri -- 6 Eylül 2008; 18:16:15 >




  • bende nlite ile cdyi yazdırıyorum işlem başarıyla bitti diyor ancak cdye baktığımda halen boş gözüküyor nedendir acaba?
  • ya bnde çok acayip şeyler olyuo bnde 160 gb sata 2 ncq hdd wardı bgn 500 gb sata 2 ncq 32mb aldım taktım gördü xp sonra biiçimlendirdim ikiye böldüm windows üzerinden...sora yedekledim dosyaları..formatlıcaktım ama disk 0 olmuyo bnm yeni hdd master yaptım bölümlenmiş alan gitti tekrar bölüyorum biçimlendiriyorum ama xp kurmak için girdimiz mavi ekranda sdece eski hard diskimi görüyor..nerde hata yapıyorum?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: YaBuZ

    bende nlite ile cdyi yazdırıyorum işlem başarıyla bitti diyor ancak cdye baktığımda halen boş gözüküyor nedendir acaba?


    Hangi programı kullanıyorsunuz? Programda sorun olmasın..

    quote:

    Orjinalden alıntı: free33

    ya bnde çok acayip şeyler olyuo bnde 160 gb sata 2 ncq hdd wardı bgn 500 gb sata 2 ncq 32mb aldım taktım gördü xp sonra biiçimlendirdim ikiye böldüm windows üzerinden...sora yedekledim dosyaları..formatlıcaktım ama disk 0 olmuyo bnm yeni hdd master yaptım bölümlenmiş alan gitti tekrar bölüyorum biçimlendiriyorum ama xp kurmak için girdimiz mavi ekranda sdece eski hard diskimi görüyor..nerde hata yapıyorum?


    Disk0 olmuyor ne demek anlamdım orayı. Windowsu yeni hdd ye mi kuruyorsunuz?




  • evet windowsu yeni hdd ye kuracam..bilgisayarım da yönet kısmında disk 0 disk 1 warya onu diyorum..sanırım disk 0 olmalı kuracağım hdd..yanlış biliyoda olabilirm..disk 0 master demek olabilirmi acaba..herneyse önemli olan 1 2 3 değilde benim şu hard diski o mavi ekran da görebilmem..herşeyi denedim eski hard diski söktüm vs...olmadı..bios da yada windowsta görüyo hdd i en ilgincide bu!! :s ayrıca sata yı kapatmaktan bahsetmişsiniz bios dan satayı kapatınca pc hiçbişi yapmıyo açılıyo disk yok dio kalıyobnm sorunum sanki farklı bi yerde hata yapmış olabilirm..sağol bu arada ilgilendiğin için..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: free33

    evet windowsu yeni hdd ye kuracam..bilgisayarım da yönet kısmında disk 0 disk 1 warya onu diyorum..sanırım disk 0 olmalı kuracağım hdd..yanlış biliyoda olabilirm..disk 0 master demek olabilirmi acaba..herneyse önemli olan 1 2 3 değilde benim şu hard diski o mavi ekran da görebilmem..herşeyi denedim eski hard diski söktüm vs...olmadı..bios da yada windowsta görüyo hdd i en ilgincide bu!! :s ayrıca sata yı kapatmaktan bahsetmişsiniz bios dan satayı kapatınca pc hiçbişi yapmıyo açılıyo disk yok dio kalıyobnm sorunum sanki farklı bi yerde hata yapmış olabilirm..sağol bu arada ilgilendiğin için..


    Diğer hdd nize işletim sistemi kurulu iken yeni aldığınız diski denemiş miydiniz? Disk yönetiminden biçimlendirdiniz mi?

    Şu anda elinizde sata sürücü yüklü xp cd si mevcut mu?




  • sata sürücüsü yüklü derken kasttetiğiniz sata tanıyan xp ise zaten her zmn kurduğum xp cd si war elimde ve eski hdd de sata zaten..orda bi sorun olduğunu tahmin etmiyorum..ayrıca işletim sistemi yüklü olan hdd ile pc yi çalıştırıp yeni hdd mi sizin de dediğiniz gibi biçimlendirdim hatta içine bişeyler attım deneme amaçlı sorun yoktu ta ki xp kurmayı deneyene kadar..satalar jumper ayarına ihtiyaç duymuyorlar..anakartta 4 sata girişi war bi tanede sata dwd writer war sata ları bağlarken bi hata yapma ihtimalim warmı acaba..artık herşyden şüpheleniyorum...bilgisayar öğretmeni bi arkadaşım war onada anlattım bişey anlamadı allahtan donanım haber war




  • quote:

    Orjinalden alıntı: free33

    sata sürücüsü yüklü derken kasttetiğiniz sata tanıyan xp ise zaten her zmn kurduğum xp cd si war elimde ve eski hdd de sata zaten..orda bi sorun olduğunu tahmin etmiyorum..ayrıca işletim sistemi yüklü olan hdd ile pc yi çalıştırıp yeni hdd mi sizin de dediğiniz gibi biçimlendirdim hatta içine bişeyler attım deneme amaçlı sorun yoktu ta ki xp kurmayı deneyene kadar..satalar jumper ayarına ihtiyaç duymuyorlar..anakartta 4 sata girişi war bi tanede sata dwd writer war sata ları bağlarken bi hata yapma ihtimalim warmı acaba..artık herşyden şüpheleniyorum...bilgisayar öğretmeni bi arkadaşım war onada anlattım bişey anlamadı allahtan donanım haber war


    Yeni hdd ni eski hddni çıkardığın yere tak birde öyle dene. (bu arada kullandığın xp içinde servis pack2 de var değil mi?)




  • aynen öyle yaptım bölece yni hdd master olur diye düşündüm hatta yaparken..ama yok deişen bişi..kullandıım cd de sp yok ama dediim gibi bu cd ile 10 larca kez format attım bilgisayarıma 2.5 senedir kullanıyroum bu cd yi makinayla
  • quote:

    Orjinalden alıntı: free33

    aynen öyle yaptım bölece yni hdd master olur diye düşündüm hatta yaparken..ama yok deişen bişi..kullandıım cd de sp yok ama dediim gibi bu cd ile 10 larca kez format attım bilgisayarıma 2.5 senedir kullanıyroum bu cd yi makinayla


    XP, servis pack2 siz belli bir gb üstü hdd yi göremiyor (tam kapasiteyi hatırlayamadım) Galiba o nedenle sistem kurulumu sırasında sorun yaşıyorsunuz?

    Şimdi eski windows yüklü sisteminizde güncelleştirmelri yapıp servispack2 yi kurmuş muydunuz? (kurulu ise bilgisayarım sağ tık özelliklerde yazar) Muhtemelen kumuşsunuz ki 500gb diski tanımış. Yani şu an benim aklıma bu geliyor: sata sürücü gömülü servis pack2 li bir xp cd si yapın ve yeni diskinize işletim sistemi kurun. Muhtelen bu şekilde tanıyacaktır.




  • söylenen tüm herşeyi yaptım cd oluşturdum ama hala kur sabit diski algılayamadı diyor.. ben 4 yıldır kullanıyorum bu bilgisayarı hiç böyle birşey yaşamamıştım formatımıda atardım windowsumuda kurardım tık demezdi.. bide sabit disk algılamama çıktı başıma
  • harika bir anlatım.Çok teşekkürler. yeni bir bilgi daha öğrendim sayenizde.
  • eline koluna saglık kardeş sayende laptopuma da xp yüklemiş oldum... çok güzel anlatım emeği geçen herkese çok teşekkür ederim... xp bidaha service pack çıkarırda bütün ahcı driverlarıda yüklü gelir bizide bu eziyetten kurtarır
  • dejaay abi çok teşekkür ederim çok güzel anlatmışsın
  • teşekkürler denicez bakalım :)
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.