Şimdi Ara

windows xp 64bit edition nasıl yüklenir ? işte cevabı (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
559
Cevap
1
Favori
205.831
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • x64 icin ASUS USB ADSL modem suruculerini nereden bulabilirim kendi resmi sitesinde mevcut degil googleden o kadar aradim bulamadim eger olmassa ayni chipsete sahip bildiginiz baska bir x64 surucusu mevcutmu acaba?
  • slmlar arkadaslar ben de acer aspire 5030 var bende madem 64 bir turion'um var neden 64 bit bir işletim sitemi kullanmayayım dedim ve microsoftun sitesinden 180 günlük deneme cd sini indirdim. ama henüz kurmadım hala araştırıyorum. arkadaslar siz ilk önce microsoftun kendi sitesin de bir ablanın makalesi var onun adresini vereyim. abla kendi ferrari 4000 ine nasıl kurmus onu anlatıyor. orada basit olarak herşeyi söylemiş(ha bu arada abla eski 32 lik xpnin üzerine 64 kuruyo cift işletim sistemi takılıoy. photoshop ta felan baya bir perforamansım arttı dio abla

http://www.microsoft.com/windowsxp/using/64bit/bowman_05nov07.mspx

arada farklar vardır eminim ama temelde yapılması gerekenleri solüyor abla ben oradan baya bişeyler cıkardım. fat32 leri ntfs ye cevirmeden driverleri nerededen indirdiğine kadar anlatmıs abla bu arada evet herşey 32 bit ama yavaş yavaş 64 bit uygulamalarda gelmeye başladı. en azından artık program yazarken derleyicilerimiz bize 32 mi olsun 64 mü olsun diye soruyor.

driverler icinse ben kenidiminkilerini hemene hemen hepsini buldum gayet güzel bir site
    www.planet64amd.com herşey var gibi duruyor burada bütün driverleri inceleyin derim.
    ayrıca orada ablabir cok tavsiyede bulunmu mesela microsoftun 64news grubuna takılın diyor. onunda adreslerini vereyim güzel yazılar var oradada

http://www.microsoft.com/communities/newsgroups buradan 64bit diye arama yaptırın bütün yazıları okuyın tabiki ingilizce ama
    şimdiden takip edin derim cunku henüz binlerce tazı yok okunabilir boyutta. neyse dediğim gibi herkesin tereddütleri var ama bence biz bekleyelim ii si cıksın feln dersek geçiş dahada uzar
    ha bu arada abiler 180 günlük sürümde bazı arızlar cıkabilri diyorlar onagöre. bence de lisanslı bişe bulup onu kırmak lazım hada lisans almak lazım ben fiyatlara baktım 154 usd idi enson galiba yadi cooooook pahalı :)
    bende cift işletim sistemi kurmanızı tavsiye ederim. bide işetim sistemi bazı işlemcileri seçebiliyormus. bi ornek vermislerdi ama unuttum okursanız dediklerimi bulursunuz. herkese ii çalışmalar

• adrese girmiyor sanirim dogrusu bu;

http://www.planetamd64.com/
  • arkadaslar ben dedigim gibi kurdum.. benım cpu d805 ve anakartım via chipsetli ga-8vt880p anakart... 64bit xp yi sorunsuzca kurdum.kurulum bittiginde tanımadıgı hic bir sey yoktu... sisteme ait herseyi tanımıstı..benım yaptıgım uzerıne nero flashget firefox gibi diger yazılımları kurmak oldu ve hic birinde sorun cıkartmadi..... sanrım 32bite donuk yazılımlarıda desteklıyor... kurulumu tamamen xp ile aynı..... hatta acıldıgında bile xp ile aynı oldugunu gorursunuz sadece tek fark acılısta siyah zemin uzeırnde win xp yazısının altına x64 gibi bir eklenti yapılmıs...

performansına gelince biraz daha hizli calisiyor xp ama oyle aman aman dedirtecek bir hiz yok.... simdilik diyeceklerim bunlar....
  • Yeni 64 bit işlemci aldığım için 64 bit XP kurdum.Normal Xp'ye göre daha hızlı açılıp kapanıyor.Sürücülerin çoğunu tanıyor.Yalnız analog tv kartı, webcam, yazıcı(lexmark) driverları yok küçük firmaların çıkarma ihtimalide zayıf gibi geliyor bana. Normal xp'de hız farkı fazla yokken 64bit xp'de 64 bit yazılımlarla %20-%25 daha hızlı.Mesela xvid yaparken normal xvid ile 32 dakika süren işlem 64bit xvid codec ile 25 dakikada tamamlandı.7zip'in 64 bit vesiyonuda tam test edemesemde oldukça hızlı geldi bana.64 bit oyunladada hızlanma ve kalite artışı farkettim.Yinede driver sorunları yüzünden 2 sistem kulanmak daha mantıklı gibi.
  • daha ben dün kurdum,
    driver olarak sadece ses kartı ve ethernet kartını tanıttım,
    programlarda ise sadece firefox sorun çıkardı onuda hallettim.
    açılış kapanış hızları oldukça iyi ve kullanma performansıda güzel
  • 1 _64 bit i nereden bulacağız sağlam bir kaynak var mı?
    2 _Boyutru ne kadar?
  • selam arkadaşlar benim acilen xp pro cd si yada bulabileceğim bi adrese ihtiyacım var bilgisayara format atmam gerekli ve xp pro cd si bozuldu
    yardımcı olursanı sevinirim.şimdiden teşekkürler...
  • sürücüyü 3 böldüm c: de xp home edition kurulu D: boş E: yedekler var. yukarıda xp kurulu iken ikince sistem olarak kurulumu denedim. format attıktan sonra kopyalamada %15 den sonra devam etmedi. kurulum sona erdi enter ile devam ettim yine kurmadı. neden kurmadı.
  • Saolasın hocam cok guzel calısma saolasın
  • sağolun arkadaşlar
  • quote:

Orjinalden alıntı: SnipeTR

quote:

Orjinalden alıntı: SnipeTR

arkadaşlar bende bu bölümde admin şifresi istiyor ama ben birtürlü bulamadım bunun şifresi falanmı var yoksa ben D:\ sürücüsüne kurduğum içinmi böyle birşey başıma geldi

bunun çözümünüde buldum.
    yükledikten sonra admin şifresi ile karşılaşmak istemiyorsanız, yüklerken bölge, dil vs. ayarlarının olduğu yeri öylece bırakın hiçbirşeye ellemeden.eğer Turkey yaparsanız yüklendikten sonraki açılımda admin oturumunun şifresini istiyor.

• Ben ayarları türkiyeye göre yaptım ama admin şifresi istemedi
  • valla benim pc'ye bunun için 3 gün uğraştım
  • selam ben active ettim diye biliyordum ama dun actvie suresi bittigi icin xp64bit acilmiyor... ne yapabiliriz... yeniden kursam active edecek bir patch var mi?

• quote:

Orjinalden alıntı: killnOd

adrese girmiyor sanirim dogrusu bu;

http://www.planetamd64.com/
  • 1 senedir 64 bit işlemci kullanıyorum.....
    daha bu sisteme geçmek için erken... hp laserjet 1300 için sürücü bile bulamadım... zaten webcam olayı bi felaket...Yanlız benim için asıl problem katalog ların çalışmaması....benim tahminim kulladığım kataloglar hala 16 bit üzerinde çalışıyorlar ama 64 bit işletim sistemi 16 bit uygulamaları çalıştıramıyor....sonuç bu bi tahmin inşallah yanılıyorumdur...ve bu programları xp64 çalıştırmanın bi yolu varmı ??
  • 64 bitlik işletim sistemi hala muamma.
  • @kumanda
    daha program ve driver sorunu var
    mesela bende geçen update yaptı restart yaptıktan sonra daemon tools u açmıyor bilgisayar açılışta hata veriyor.yeniden yüklemeye çalıştığım zmanda zaten var diyor.kaldırmaya çalıştığımdada kaldırılıyor gibi görünüyor ama kaldırmıyor
  • xp64 te 16 bit programları çalıştıracak emulator programı aranıyor.......bulanların inasaniyet namına göndermeleri önemle duyrulur.........
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.