25 Ocak 2007 Perşembe 07:25 İstanbul’da düzenlenen Microsoft Zirvesi’nde, merakla beklenen yeni kuşak işletim sistemi Windows Vista’nın lansmanı yapıldı. Microsoft Türkiye ofisi, Vista ile birlikte 2007Office System’i de tanıttı.
Her iki ürün de, bunca yıllık beklemeyi mazur gösterecek güçte. Vista ve 2007 Office, Microsoft’un şimdiye dek gerçekleştirdiği en masraflı proje. Vista ve 2007 Office, 20 milyar dolar ArGe bütçesine mal oldu.
Microsoft Türkiye ofisi, 30 Ocak günü tüm dünyayla aynı anda raflarda yerini alacak olan paketlerin Türkiye fiyatlarını da açıkladı. Windows Vista paketleri 65 dolar ile 400 dolar arasında satılırken, 2007 Office 150 dolar ile 500 dolar arasında satışa çıkacak.
Siparişi, çoktan verdik, parasını bile ödedik bekliyoruz, göndersinler diye. 30 Ocak tan sonra gönderecekler heralde upgrade leri...
quote:
Orjinalden alıntı: Mixenon
Siparişi, çoktan verdik, parasını bile ödedik bekliyoruz, göndersinler diye. 30 Ocak tan sonra gönderecekler heralde upgrade leri...
Ondan önemlisi toshiba ne zaman a100-847 için vista driver ları çıkaracak oda var. Bence driver çıkartmadan yollamaya başlamazlar. Hatta vistanın yanında driverlarıda gelebilir modele göre.
uzun bi süre geçeceğimi sanmıyorum hatta piyasanın da uzun bi süre geçeceğini sanmıyorum..tamamen yerleşmesi uzun sürer daha
Zirveye ben de katıldım. Vista kurulmuş notebook ları inceledim. Hepsi de Core2Duo 1.6Mhz 2GB ram vardı. Dikkatimi çeken işletim sistemi 32 bitlik di. Ama buna rağmen epey hızlıydılar.
quote:
Orjinalden alıntı: Cherokee
quote:
Ondan önemlisi toshiba ne zaman a100-847 için vista driver ları çıkaracak oda var. Bence driver çıkartmadan yollamaya başlamazlar. Hatta vistanın yanında driverlarıda gelebilir modele göre.
Vista nın 32bit sürümünün driverlarının xp ile uyumlu olcağını düşünüyorum.
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: Cherokee
quote:
Vista nın 32bit sürümünün driverlarının xp ile uyumlu olcağını düşünüyorum.
Ben rtm versiyonunu kurdum. Birtek parmak okuyucu ve ekran kartını tanımadı. Diğerlerini tanıyo ama toshibanın çıkardığı sürücülerle daha performanslı çalışacaktır. Xp driverları ne yazıkki olmuyo. Çünkü vista xp tabanlı bir yazılım değil. Tamamen sıfırdan yapılmış yeni bir işletim sistemi. Hatta xp de çalışan çoğu program ne yazıkki vistada çalışmıyo...
quote:
Orjinalden alıntı: TuVNeRa
Zirveye ben de katıldım. Vista kurulmuş notebook ları inceledim. Hepsi de Core2Duo 1.6Mhz 2GB ram vardı. Dikkatimi çeken işletim sistemi 32 bitlik di. Ama buna rağmen epey hızlıydılar.
32? bitse nasıl daha hızlı olabiliyor?? işletim sistemi bunda etkilimi acaba bir aydınlatırsanız saygılar..
Çok pahalı Çokkkk 500 $ Bir Diz Üstü Daha Alırım
packard bell'de vista driverları yayınlandı.ama upgrade için laptopun ''2006 ekim'den sonra alınmış olması gerekiyor'' gibi bir şart var mı?
quote:
Orjinalden alıntı: jeepers_creepers
packard bell'de vista driverları yayınlandı.ama upgrade için laptopun ''2006 ekim'den sonra alınmış olması gerekiyor'' gibi bir şart var mı?
Var. Vista' nın en donanımlı sürümü Ultimate 'in satış fiyatı 400$ olacakmış...
Ayrıca daha 64 bit uygumalat yaygınlaşmadığına göre 32 bit de kurmak gerekecek. 32 bit de çalışan Vista ' yı inceledim ve gayet hızlı.
Arkadaşın da belirttiği gibi Vista'nın kozmetik ürünlerden başka bir getirisi olmadığını, bilhassa kozmetik ürünlerin fiyatları gibi de performans götürüsü olduğunu düşünüyorum. Yenilik diye sundukları tamamen geç kalmış, üçüncü parti yazılımlarca da şu an gayet olgunlaşmış özellikler. Öte yandan Üçüncü parti yazılımlarla karşılanamayacak gibi görünen ve performans iyileştirmesi olarak gösterilen "SuperFetch" özelliği Hybrid harddisk olmadan (veya NAND bellekler belki) hiçbir işe yaramıyor. Bunlar daha piyasa çıkmadı bile, çıksa bir dünya para. "ReadyBoost" için de sırf Vista'ya 280 dolar, yetmedi birkaç katı da donanıma para harcanmasa gerek. Yıllarca performans için ince ayar üstüne ayar çektik, Fiyat/Performans diye yorum üzerine yorum okuduk. Şimdi ise "Aç ağzını, yum gözünü" şeklinde Vista pazarlanmaya çalışılınıyor.
Evet, Vista'ya yıllarca emek verildi, harcanan para Microsoft tarafından bile haddi hesabı yok diye nitelendirildi ama Microsoft'un da bildiği bir gerçek var: VİSTA ÖLÜ DOĞDU! ve bu "Halo2 sadece Vista çalışacak", gibi alttan alta bilinçaltına gönderilen mesajlarla da aşılamayacak bir durum! alıntıdır aramalarımda bu yazıyı buldum ve paylaşmak istedim perforamns konusunda yardımcı olacak birileri yada bilgi sahibi kişiler yere göge sıgmayan vista bumu yoksa
Bugünkü Vista Lansmanına katılıp Vista yüklü notebookları kullanma şansına nail olabilseydin gözlerin kamaşırdı.
quote:
Orjinalden alıntı: TuVNeRa
Bugünkü Vista Lansmanına katılıp Vista yüklü notebookları kullanma şansına nail olabilseydin gözlerin kamaşırdı.
nail arkadaşımız bizi aydınlatsın o zaman ''aynı özellikteki'' xp yüklü bir notebook kullandınmı neye kıyasen bunu söylüyorsun.. kamaşmaktan kastın görsel etkisindenmi yeniligi severim lakin kraldan çok kralcı olmamakmı grek acaba turneva ''diger mesajlarını göz önüne alarak söylüyorum''.. karşı degilim fakat + - yönlerini paylaşmaktan çok benim işletim sistemim seninkini döver tarzına kaçıyor iş bütün sıkıntım bu kolay gelsin
slm. siparişimi verdim ben de ama son bölümde orijinal satın alma belgesini yollayın diyor siparişi işleme konabilmesi için. bunun için nasıl bir yol izlediniz? satın alma faturasını tarayıp belirtilen adrese mail atmak yeterli mi? ya da ne yapmalıyım?
saygılar.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme